Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ!




Το μάρμαρο του χρέους του Οργανισμού θα κληθεί να το πληρώσει πάλι το… κορόιδο ο λαός!
· Ο κοσμάκης οδηγείται στην φυλακή ακόμη και για ασήμαντα χρέη, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει φράγκο στους ιδιώτες εδώ και 4 χρόνια!!!

· Το σκόπιμο σχέδιο κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων, έγινε για να αρπάξουν τις περιουσίες του Έλληνα και να τις παραδώσουν στους δανειστές!

Ο …γίγαντας ΕΟΠΥΥ στον οποίο συγχωνεύτηκαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, πνέει τα λοίσθια. Γίγαντας με πήλινα πόδια! Το χρέος του διογκώνεται μέρα με τη μέρα και οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση, άρα στο λουκέτο. Οι γνωρίζοντες δε καλά, λένε ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ «τρέχουν» με ρυθμό…300 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, περιγράφοντας μία χαώδη κατάσταση!


Ο φορέας υπολογίζεται ότι χρωστά γύρω στα 4 δισ. ευρώ σε γιατρούς, προμηθευτές, νοσοκομεία, κλινικές κ.λ.π.

Τα χρέη όμως αυτά πάνε στις καλένδες και μάλιστα οι ιδιώτες κινδυνεύουν όχι μόνο να δουν τα λεφτά τους να… κουρεύονται αλλά ακόμη και να τα χάσουν ολοκληρωτικά. Και αυτό διότι το σοβαρό ενδεχόμενο ο ΕΟΠΥΥ να βάλει λουκέτο το αμέσως προσεχές διάστημα, θα σημάνει αυτομάτως την μη απόδοση των οφειλών του φορέα προς τους ιδιώτες. Αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωνε τα χρέη του προς τους ιδιώτες όσο ήταν εν ζωή είναι δυνατόν να τα πληρώσει όταν θα πάψει να υπάρχει; Τα λεφτά του λαού θα ριχτούν στον καιάδα!!!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ζήτημα του να μπει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ το έχει ήδη θέσει προ ημερών ο ίδιος ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Στο πόρισμά του για τον ΕΟΠΥΥ αναφέρει το θολό τοπίο λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως η τρύπα των 1,2 δισ. ευρώ μοιάζει να είναι αυθαίρετη, αφού δεν υπάρχει σαφής εικόνα τόσο για τις δαπάνες όσο και για τις ακολουθούμενες διαδικασίες. Άρα μιλάμε για …χάος απροσμέτρητο!!!

Επίσης, ο κ. Ρακιντζής υποστηρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι «ελεύθερο πεδίο αυθαιρεσιών και λειτουργεί στα όρια της νομιμότητας». Το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, αναφέρει ότι ο οργανισμός συγκροτήθηκε χωρίς βασικό πλάνο, με συρραφή επιμέρους διατάξεων των προηγούμενων φορέων, τους οποίους αφομοίωσε! Τους κατάπιε δηλαδή στην κυριολεξία (σ.σ. βάσει σχεδίου). Η ίδια λογική διέπει και την λειτουργία του, αφού δεν διαθέτει οργανισμό, περιγραφή θέσεων εργασίας και εσωτερικό κανονισμό.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να προκύψει ένας φορέας χωρίς ενιαίο και συμπαγές θεσμικό πλαίσιο, δομή και τρόπο λειτουργίας, με άμεσο επακόλουθο τον ανορθολογισμό σε όλο το εύρος των διαδικασιών και την ανυπαρξία ελέγχου των δαπανών, αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών. Συμπερασματικά, το πόρισμα καταλήγει πως ο ΕΟΠΥΥ έχει χάσει εντελώς τον αρχικό του στόχο και πορεύεται χωρίς στρατηγική, πυξίδα και χάρτη.

Τα απολύτως ορθά συμπεράσματα του κ. Ρακιτζή επιβεβαιώνονται από την έως τώρα πορεία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος φτιάχτηκε με τη λογική να αρπάξει τα αποθεματικά των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών, αφομοιώνοντάς τα στους κόλπους του. Το κράτος ενέτασσε κάθε τόσο όλους τους ασφαλιστικούς φορείς στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου ο τελευταίος να ρημάξει τα εύρωστα ταμεία τους με τον εξής διττό στόχο: α) να μπορέσει να καλύψει μερικώς τα τρέχοντα χρέη του Οργανισμού προς τους ιδιώτες, δείχνοντας έτσι μια επίπλαστη φερεγγυότητα και β) να καταστρέψει τα εναπομείναντα υγιή ασφαλιστικά ταμεία. Με αυτή την καταστροφή η οποία αποτελούσε επιθυμία των δανειστών, επέρχεται περαιτέρω η εξαθλίωση των φορολογούμενων πολιτών και η υποδούλωση της Ελλάδος στους τοκογλύφους.

Αυτή τη στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι κουρσεμένα και ουσιαστικά χρεοκοπημένα. Το πρώτο δόλιο χτύπημα επήλθε με την άλωση των αποθεματικών τους από το αυθαίρετο «κούρεμα» του PSI που τους επέβαλε ο κ. Προβόπουλος και η χαριστική βολή με την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, τώρα πλέον, οι διαλυμένοι-ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικοί φορείς, με άδεια τα ταμεία είναι αδύνατον να μπορούν να καταβάλουν με συνέπεια τις συντάξεις ή να προσφέρουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα, οι ιδιώτες που δεν έχουν εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, ενώ ήδη πολλοί από αυτούς έχουν βάλει λουκέτο στην επιχείρησή τους. Ένας φαύλος κύκλος ο οποίος δημιουργήθηκε σκοπίμως από τους πολιτικούς ολετήρες, κατ’ εντολή πάντα των δανειστών που επιδιώκουν την διάλυση της Ελλάδος. Ενδεικτικό της καταστροφής που έχει επιφέρει ο ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες, είναι ότι πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, αφού ο φορέας δεν τους έχει αποπληρώσει όσα τους οφείλει από υπηρεσίες που του έχουν παράσχει εδώ και χρόνια! Ιατροί, κλινικές, οπτικοί κ.α. βρίσκονται σε δεινή θέση, περιμένοντας να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ τα οποία ανάγονται από το 2010 ή και το 2009!!! Χαρακτηριστική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες, είναι πρόσφατη υπόθεση Αθηναίου γιατρού, το σπίτι του οποίου βγήκε στο σφυρί επειδή χρωστούσε στην εφορία 14.000 ευρώ, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ τού χρωστάει δεκαπλάσιο ποσό!!! Σχέδιο θανάτου των επαγγελματιών με τη σφραγίδα της Μέρκελ και του Σόϊμπλε!

Αυτήν την φρίκη που έχουν δημιουργήσει οι εγκληματίες τοκογλύφοι θα την κάνουν ακόμα χειρότερη, μεταβιβάζοντας όλα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στις πλάτες του κοσμάκη. Θα εφαρμόσουν δηλαδή την ίδια θανατηφόρα συνταγή που εφήρμοσαν με το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και το χρέος των τραπεζών: το πέρασαν όλο στις πλάτες του πολύπαθου Έλληνα! Γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον ΕΟΠΥΥ να ζητά από τους πολίτες να ρυθμίσουν τα δικά τους χρέη προς τον Οργανισμό.

Εφαρμόζουν το plan B της τρόικας που δεν είναι άλλο από την περαιτέρω εξαθλίωση του Έλληνα φορολογούμενου προκειμένου να του πάρουν το σπίτι για το όποιο χρέος του προς τον ΕΟΠΥΥ! Σατανικές μέθοδοι: ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωνε το χρέος του προς τον πολίτη προκειμένου να τον λυγίσει οικονομικά αλλά τώρα ο πολίτης που αδυνατεί να αποπληρώσει το συσσωρευμένο χρέος του προς τον ΕΟΠΥΥ θα μπει φυλακή ή θα χάσει το σπίτι του! Όπως ακριβώς έγινε με τις τράπεζες που φόρτωσαν τα δικά τους δάνεια στο λαό, όπως έγινε και με το κράτος που φόρτωσε τις λαμογιές των πολιτικών ολετήρων στον κοσμάκη!

Η παράλληλη κατάρρευση των ταμείων του ΕΟΠΥΥ θα φέρει νέες μειώσεις στις συντάξεις με άμεσο επακόλουθο την ενιαία σύνταξη των 360 ευρώ! Το σατανικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί στην εντέλεια με μειώσεις στα νοσήλια, τα οποία θα μετακυλήσουν σε βάρος των ασφαλισμένων. http://www.zoomblog.org

Χρυσή Αυγή ....εχθροί των εργατών, "τσιράκια" των εφοπλιστών και των εργολάβων



Εργάτες Ναυπηγοεπισκευαστικής: Λάθος πόρτα χτύπησαν τα... νταηλίκια της Χρυσής Αυγής
Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, τονίζουν, με αφορμή τα όσα είπαν οι χρυσαυγίτες στην επίσκεψή τους σε καντίνα της Ζώνης:
«Χτες, Πέμπτη 8/8/13, το μεσημέρι, την ώρα που έλειπαν οι μεταλλεργάτες, μαζεύτηκαν σαν τους κλέφτες, σε καντίνα στη Ναυπηγοεπισκεαστική Ζώνη Περάματος, καμιά σαρανταριά φασιστοειδή, από τους οποίους πάνω από τριάντα δεν είχαν καμία σχέση με τους εργάτες της Ζώνης.

Ήρθαν εκ του ασφαλούς να βιντεοσκοπηθούν, όπως κάνουν συνήθως, για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά τους και να πουλήσουν "τσάμπα μαγκιά" απέναντι στα σωματεία.
Με αυτά που είπαν επιβεβαίωσαν, για άλλη μία φορά, ότι είναι εχθροί των εργατών, "τσιράκια" των εφοπλιστών και των εργολάβων, που μας θέλουν να δουλεύουμε για 30 και 40 ευρώ.

Αναμάσησαν τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία μας έχουν γανώσει χρόνια τώρα τα αυτιά οι εφοπλιστές, οι υπουργοί, οι εργολάβοι μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Ότι οι εργάτες φταίνε που δεν έχουν δουλειά, ότι οι αγώνες χιλιάδων μεταλλεργατών τόσα χρόνια μέσα από τα σωματεία της Ζώνης διώχνουν τις δουλειές και όχι οι κυβερνήσεις που στέλνουν με τα δικά μας λεφτά να φτιάχνουν οι εφοπλιστές τα καράβια τους στην Κίνα.

Για τα αφεντικά τους δεν είπαν κουβέντα.
Τους δηλώνουμε ότι τσάμπα έφαγαν τον ήλιο αυγουστιάτικα να γυρίσουν την ταινία τους μέσα στη Ζώνη.
Οι εργάτες της Ζώνης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα σωματεία τους, γι' αυτό και τα εμπιστεύονται. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και αυτούς που αποφάσισαν να ξυπνήσουν πρωί, να αφήσουν τις δουλειές τους (που γίνονται μόνο νύχτα) και να πατήσουν το πόδι τους στη Ζώνη.
Οι εργάτες της Ζώνης έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα τα κέρδη των αφεντικών τους. Έχουν δώσει μάχες ενάντια στους προγόνους τους, στους κουκουλοφόρους, στους ταγματασφαλίτες.

Όσο για τα νταηλίκια μέσα από την κάμερα, τους απαντάμε ότι και αυτοί, όπως κι οι άλλοι παλαιότερα, χτύπησαν λάθος πόρτα.

Οι εργάτες της Ζώνης έχουν μάθει τόσα χρόνια το ψωμί τους να το βγάζουν με το αίμα τους στην φωτιά και το σίδερο, είναι ατσαλωμένοι από τη δουλειά τους, και δεν φουσκώνουν με τα "ζαχαρωτά" των γυμναστηρίων.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση, να παλέψουν με ό,τι μέσο χρειαστεί, απέναντι στο σύστημα που γεννάει και ταΐζει τα φασιστοειδή και έχει όλους μας στην εξαθλίωση.

Να παλέψουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα για δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για ανατροπή της εξουσίας των αφεντικών της Χρυσής Αυγής.

Ούτε ψωμί, ούτε νερό καταδεχόμαστε να πάρουμε από τα χέρια των φασιστών».

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ





Θεόδωρος Γαλιατσάτος: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ







Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς πρακτικής επ αυτοφώρω συλλήψεων των ιδιοκτητών η υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το τραγελαφικό σκηνικό όπου ο υπεύθυνος καταστηματάρχης συλλαμβάνεται μπροστά στους εμβρόντητους πελάτες και το προσωπικό και οδηγείται σιδηροδέσμιος αποτελεί καθημερινή πλέον εικόνα. Και για να μην υπάρχει κάποιος που δεν έμαθε ότι πιάστηκαν …οι εγκληματίες των τραπεζοκαθισμάτων, εκδίδονται και διαδίδονται πανηγυρικά δελτία τύπου!
Υποτίθεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για να συνετιστούν οι καταστηματάρχες και να αποκτήσουν τις απαραίτητες κατά νόμον άδειες λειτουργίας.

Ρωτάμε την αστυνομική αρχή που υλοποιεί αυτό το έργο καθώς και την εισαγγελική αρχή που το εποπτεύει να απαντήσουν με ειλικρίνεια: τι συμβαίνει αλήθεια και παρά την σκληρότητα του μέτρου και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του επί τόσους μήνες τα προβλήματα παραμένουν; μήπως αλλού κι όχι στους καταστηματάρχες είναι τα προβλήματα; μήπως ο αυταρχισμός της επ αυτοφώρω σύλληψης κι ο συνακόλουθος εκφοβισμός δεν αποτελούν λύση;
Η θλιβερή αυτή εικόνα των συλλήψεων πέρα από τον διασυρμό των επαγγελματιών είναι βέβαιο ότι δεν περιποιεί τιμή ούτε σ αυτούς που την διαπράττουν ούτε και σ αυτούς που εντέλλονται σχετικά!

Είναι αναμφισβήτητη υποχρέωση των επαγγελματιών η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, ο σεβασμός στον κοινόχρηστο χώρο, ο εφοδιασμός με τις κατάλληλες άδειες.
Είναι ταυτόχρονα υποχρέωση των υπηρεσιών που χορηγούν τα πιστοποιητικά και τις άδειες να συντονίζονται μεταξύ τους και απαντούν χωρίς καθυστέρηση στις αιτήσεις των επαγγελματιών. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν αιτήματα αδειοδότησης που λόγω γραφειοκρατίας παραμένουν αναπάντητα επί μακρόν και οι αιτούντες να συλλαμβάνονται εν τω μεταξύ ως κακοποιά στοιχεία!

Είναι επίσης υποχρέωση της δημοτικής αρχής και της περιφερειακής αρχής να φροντίζουν ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν το κατάλληλο προσωπικό, ειδικά την περίοδο αυτή, ώστε να ανταποκρίνονται με αμεσότητα και επάρκεια.
Ο κατασταλτικός μηχανισμός της αστυνομίας και της δικαιοσύνης σίγουρα δεν λειτουργεί εν κενώ, και σίγουρα γνωρίζει η έστω οφείλει να γνωρίζει τις σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες του συστήματος αδειοδότησης.
Γιατί λοιπόν αυτή η έκρηξη αυταρχισμού απέναντι σε μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην μνημονιακή οικονομική λαίλαπα;

Αν ο στόχος των υπηρεσιών καταστολής είναι πράγματι η νομιμότητα των καταστημάτων, τότε τρία πράγματα πρέπει άμεσα να γίνουν:

· Να σταματήσει το άδικο , υπερβολικό και άκρως αυταρχικό μέτρο της σύλληψης και προσαγωγής των συμπολιτών μας μικροεπαγγελματιών.

· Να δημιουργηθεί κοινή ομάδα περιφέρειας και δήμου για την εποπτεία της ταχύτατης διεκπεραίωσης των αδειοδοτήσεων και την επίλυση συναφών θεμάτων χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

· Η δημοτική αρχή να καθιερώσει σταθερούς κανόνες για την χρήση του κοινόχρηστου χώρου στηριγμένους στην ισονομία και ισοπολιτεία μακριά από λογικές πελατειακής εξυπηρέτησης που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Αργοστόλι, 10/12/2013 Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ
                                                                Κεφαλονιάς-Ιθάκης