Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

"one night stand"


Το one night stand, είναι «παιχνίδι» που παίζεται συνήθως ανάμεσα σε δύο αγνώστους


Χαρδούβελης: "Αλλαγή σχέσης με το ΔΝΤ και όχι διαζύγιο"
Τι θέλει να πει ο ποιητής;

1. Παρότι σιχάθηκα να βλέπω τα μούτρα σου, ας θυσιαστούμε για χάρη των παιδιών. Έτσι έκαναν κι οι γονείς μας, έτσι έκαναν κι οι παππούδες μας. Έτσι τα βρήκαμε και έτσι θα τα αφήσουμε.
2. Παρότι σιχάθηκα να βλέπω τα μούτρα σου, η εφορία θα μας μπιπ τον μπιπ έτσι και κάνουμε χωριστά Ε9, ας κάνουμε λοιπόν τα κουμάντα μας αλλά διαζύγιο δεν παίζει εις τον αιώνα τον άπαντα.
3. Παρότι σιχάθηκα να βλέπω τα μούτρα σου, σκέφτομαι τι θα πει ο κόσμος και ιδιαίτερα εκείνη η αντιπαθέστατη ξαδέρφη σου που απ' την αρχή κακόβλεπε αυτό το γάμο, και δεν έχω σκοπό να της προσφέρω καμιά ευχαρίστηση, ορίστε μας!
4. Σ' αγαπώ, σε εκτιμώ, αλλά η μονογαμία έχει σπάσει σε αμφότερους το ηθικό. Ας γίνουμε πιο “ανοιχτόμυαλοι” βρε παιδάκι μου, if you know what I mean...
‪#‎Ήθελα_να_ξερα_τον_σκιτζή_σύμβουλο_γάμου_του_Γκίκα‬


Χαρδούβελης: Αλλαγή σχέσης, όχι διαζύγιο με το ΔΝΤ! Απο σήμερα,οι μειώσεις συντάξεων κλπ δεν θα ονομάζονται "σωτηρία" αλλά "one night stand"

    

Χαρδούβελης: Αλλαγή σχέσης και όχι διαζύγιο με το ΔΝΤ. Ε ΝΑΙ ...ΑΛΛΑ ΚΑΝΑ ΓΑΜΗΣΑΚΙ ΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ Ε?

Kama Tsouxtra
Ο Γκίκας μόλις άλλαξε το relationship status στο FB σε "it's complicated". (Τα προφυλακτικά να μην ξεχνάς, υπουργέ!)
LikeLike ·  · 



ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑ ΔΝΤ:ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ.ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΣΗΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
νέα λέξη για τον νταβατζή ελληνάκο

Το αδιάψευστο ψέμα της Αμφίπολης


Πολύ όμορφο το ψηφιδωτό στην Αμφίπολη δεν αντιλέγω. Και οι Καρυάτιδες σε καθηλώνουν. Κι ο υπόλοιπος διάκοσμος υπέροχος. Οφείλουμε όμως να αναρωτηθούμε και κάτι ακόμη: πόσοι είχαν τη δυνατότητα να ταφούν σε έναν τέτοιο χώρο; Θέλω να πω πως αντί να αναρωτιόμαστε μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους ανά τον κόσμο για το ποιος είναι ο ένοικος του τάφου ας αντιστρέψουμε για λίγο το ερώτημα και να αναρωτηθούμε το εξής: ποιοι δε θα μπορούσαν να ταφούν στο εν λόγω μνημείο; Και η συγκεκριμένη απάντηση είναι πιο χρήσιμη για την αρχαιολογική γνώση: οι περισσότεροι.


Διότι αυτό που συμβαίνει στην Αμφίπολη δεν αυξάνει τις γνώσεις μας για την αρχαία εποχή. Για την ακρίβεια περισσότερο διαστρεβλώνει την αλήθεια καθώς η συγκεκριμένη ανασκαφή, όπως άλλωστε και οι περισσότερες του είδους, αφορούν την απόλυτη μειοψηφία εκείνου του κόσμου αφού καταπιάνονται μόνο με τη μνημειακή και βασιλική ιστορία, που αποτελούν και τη μειονότητα της κοινωνίας. Θαρρείς πως στη Μακεδονία ζούσαν μόνο βασιλείς. Θαρρείς πως στη Μέση Ανατολή σήμερα υπάρχουν μόνο τα παλάτια των δικτατόρων. Το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα, το πώς ζούσαν οι απλοί άνθρωποι τότε, δεν ενδιαφέρει και πολύ τον αρχαιολόγο, ούτε και τους ανθρώπους που τώρα μαγεύονται από τα ευρήματα.

Δίπλα σε αυτούς τους μνημειακούς τάφους υπάρχουν στην Ελλάδα διάσπαρτοι λάκκοι με θαμμένους ανθρώπους που κανείς δε μνημονεύει. Δίπλα τους έχουν κτερίσματα ταπεινά, όχι από χρυσό αλλά από πηλό, συναισθηματικά πολύτιμα μόνο για τον πεθαμένο, με τα οποία σχεδόν κανείς δεν εντυπωσιάζεται. Και μέσα σε αυτούς τους λάκκους στοιβάζονταν τα άψυχα σώματα το ένα μετά το άλλο, καθώς μετά από λίγο καιρό ξανάνοιγαν το λάκκο, παραμέριζαν το νεκρό σώμα του προηγούμενου και έριχναν μέσα το επόμενο. Και ξανά το επόμενο. Και ξανά το επόμενο.

http://toportatif.blogspot.gr/2014/10/blog-post_3.html

Τραγωδίες αμνημόνευτες και λησμονημένες από τον πολιτισμό που σαγηνεύεται από την εξουσία. Τραγωδίες που εξανεμίστηκαν μέσα στη θεαματική υποκρισία της επίσημης ιστορίας. Ας το παραδεχτούμε. Αυτό που συμβαίνει στην Αμφίπολη είναι ένα αδιάψευστο ψέμα.

            
Πολυχρόνης Λεμπέσης / Καθιστό κορίτσι


1 σχόλιο:


kabamaru
Μια όμορφη διαφορετική άποψη.Ιστορία για πλούσιους λοιπόν.