Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Οι «φίλοι των τρομοκρατών» και γιατί τους πολεμά η Ν.Δ.

Του Δημήτρη Μπελαντή*    http://www.efsyn.gr/

η φωτογραφία είναι επιλογή του rhesusgr



Το να σε καταγγέλλει η σημερινή Νέα Δημοκρατία ονομαστικά ως «φίλο των τρομοκρατών» και σχεδόν ως συνεργό τους και να ζητά τη διαγραφή σου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που λέει πολύ περισσότερα πράγματα για αυτόν που καταγγέλλει παρά για αυτόν που καταγγέλλεται. Το βασικό κυβερνητικό κόμμα έχει προχωρήσει αποφασιστικά στον δρόμο της Ακροδεξιάς και της πολιτικής της κουλτούρας αντιποιούμενο μερικά από τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής. Οι ύβρεις και οι συκοφαντίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του αποτελούν ένδειξη απελπισίας αλλά και ακραίας ιδεολογικής αναδίπλωσης.


Προφανώς, η «φιλελεύθερη» Νέα Δημοκρατία ξεκινά από την ακραία αρνητική εκτίμησή της για τη Μεταπολίτευση. Θεωρεί ότι στη «σοβιετική» Ελλάδα της περιόδου 1974-2010 (που εγκαθίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής) αναπτύχθηκαν επικίνδυνα φαινόμενα, όπως η ανυποχώρητη τοποθέτηση των αριστερών και δημοκρατών δικηγόρων υπέρ των συνταγματικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων σε σοβαρές δίκες, είτε αυτές αφορούσαν την πολιτική ανυπακοή και την πολιτική βία (και το τμήμα αυτής που αφορά την πολιτική τρομοκρατία) είτε αφορούσαν υποθέσεις του κοινού εγκλήματος. Αρκετά χρόνια πριν από την ουσιαστική αναστολή του Συντάγματος και υποκατάστασή του από το μνημονιακό κράτος έκτακτης ανάγκης, δυνάμεις όπως το σημιτικό ΠΑΣΟΚ ή η καραμανλική Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις «δίκες της τρομοκρατίας» του 2003-2004 καταπολέμησαν σθεναρά το τεκμήριο αθωότητας, τη θεσμική λειτουργία του συνηγόρου, τη μη χρήση βασανιστηρίων στην προανάκριση (περίπτωση Σάββα Ξηρού) και πάνω από όλα την έννοια του «πολιτικού εγκλήματος» (κατά το άρθρο 97 του Συντάγματος), αρνήθηκαν δηλαδή συστηματικά ότι η πολιτική τρομοκρατία αποτελεί τη βασική μορφή της έννοιας του πολιτικού εγκλήματος και ότι χωρίς αυτήν το πολιτικό έγκλημα και η αρμοδιότητα των ορκωτών δικαστηρίων χάνει κάθε ουσιαστικό πεδίο εφαρμογής.


Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις κατασυκοφάντησαν τους νομικούς που εκπροσωπούσαν τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία και τους πολίτες που έθεταν ζητήματα παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων, ακολουθώντας την παλιά καλή γερμανική συνταγή της «υπεραντίδρασης κατά της τρομοκρατίας» και των «συμπαθούντων» από τη δεκαετία του 1970 (ένα πραγματικό δηλαδή μακαρθικό κυνήγι μαγισσών). Ετσι, η «φιλελεύθερη» Νέα Δημοκρατία συγκρούεται άμεσα, τότε αλλά και τώρα, με τις ίδιες τις αστικές δημοκρατικές εγγυήσεις του κράτους δικαίου, υιοθετώντας την άποψη ότι υπάρχουν ιδιαίτερες κατηγορίες κατηγορουμένων ή και κρατουμένων με διαβαθμίσεις στα δικαιώματά τους και καταργώντας ακόμη και την ισχύ των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ή και άλλων «τυπολατριών», όπως κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί ηγετικά της στελέχη. Η αναφορά σε μαγικές έννοιες όπως η «τρομοκρατία» γίνεται το όχημα για να ανασταλούν και να κατασταλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία.


Ταυτόχρονα, η σύγχρονη Δεξιά, αποτελώντας μια αντιδραστική δύναμη, αρνείται την επιστημονική και ερευνητική δράση και την κατανόηση των κοινωνικών φαινομένων. Αρνείται τη δυνατότητα της μορφωτικής προσέγγισης και κατανόησης των μορφών της κοινωνικής και πολιτικής βίας και της ένταξής τους σε ένα ιστορικό πλαίσιο. Με μια μέθοδο που θυμίζει την Ιερά Εξέταση έναντι του Γαλιλαίου, η Νέα Δημοκρατία εξισώνει τη δήθεν πολιτική συμπάθεια και ταύτιση με τη μειοψηφική ένοπλη βία με όποιον προσπαθεί να ερμηνεύσει και αναλύσει επιστημονικά την πολιτική βία και ιδίως εκείνη που κάμπτει το κρατικό μονοπώλιο βίας. Βιβλία (όπως και τα δικά μου) που ερμηνεύουν το δίπολο τρομοκρατία-αντιτρομοκρατία θα έπρεπε να μπουν σε έναν Index απαγορευμένων βιβλίων. Οπως και η τάξη και οι κοινωνικές σχέσεις που εκφράζει, έτσι και το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μεταβάλλεται σε παράγοντα καθυστέρησης, παρακμής και ηθικής σύγχυσης στην ελληνική κοινωνία.


Τέλος, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια «αφήγηση» του τύπου: o Μπελαντής ή όποιος άλλος μετέσχε σε μια εκδήλωση προ πολλών ετών, όπου εγκωμιάζονταν ή παρίσταντο τρομοκράτες κ.λπ. Αυτή η «αφήγηση», πέρα από το «σκανδαλοθηρικό» της υπόθεσης, υιοθετεί μέσα και μεθόδους των μηχανισμών ασφάλειας και επιτήρησης -ιδίως των μυστικών κρατικών υπηρεσιών- για την «αρχειοποίηση», παρακολούθηση και στοχοποίηση των ενεργών πολιτών. Γι’ αυτό και μόνο θα έπρεπε κάθε δημοκράτης στην Ελλάδα να αντιδράσει και να καταδικάσει ανακοινώσεις όπως η πρόσφατη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΡΕ ΟΡΜΆΤΕ ΤΟΥ ΡΕ.......ΠΟΥ ΚΆΘΕΣΤΕ ΑΠΛΆ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΆΖΕΤΕ......!!!

             

ΡΕ ΟΡΜΑΤΕ ΤΟΥ ΡΕ.......ΠΟΥ ΚΆΘΕΣΤΕ ΑΠΛΆ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΤΕ......!!!

               

Όλα τα μπουμπούκια της Ν.Δ. στην πίστα







Παρακαλείται η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου- τα σέβη μας στον Μεγαλειότατο God Father σας- να ζητήσει από τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Αννίβα Παπακυριάκο, δήμαρχο Βέλου-Βόχας, υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Βασίλη Νανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Γιάννη Γκεζερλή, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, τον Γιώργο Γεωργούση, πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας, τον Γιάννη Βαφειάδη, υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπο Τύπου της Ν. Δ. στο Νομό Κορινθίας και τον Σωκράτη Τόγια, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, επειδή κατέθεσαν άπαντες ως μάρτυρες υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα.

Να διαγράψει ο Σαμαράς τον βουλευτή Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλο, που καταδικάστηκε την Παρασκευή σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για ατασθαλίες που είχαν γίνει όταν ήταν Δήμαρχος Τρικκαίων

Να διαγράψει τον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογιώργο, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για ύποπτο δάνειο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε συναφθεί όταν ήταν Νομάρχης Ευρυτανίας. Ο κ. Κοντογιώργος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Α, να μην ξεχάσω, κυρία Μισέλ. Ο Κοντογιώργος ενέκρινε και την επιδότηση για τον ξενώνα του Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό.
Να διαγράψει τον βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλια, που ζήτησε να ακρωτηριάζονται τα ζώα στην Ελλάδα, να τους κόβουν την ουρά και τα αυτιά, με την δικαιολογία ότι «δεν πονάνε».

Να διαγράψει τον βουλευτή επικρατείας Χρύσανθο Λαζαρίδη και το μέλος της Κ.Ε. Φαήλο Κρανιδιώτη (σ.σ. αυτός είναι ζωόφιλος, φοράει στο πέτο του πουλάδα) επειδή συμμετέχουν στο άκρως εθνικιστικό «Δίκτυο 21», που έχει ως καταστατικό στόχο την όξυνση των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για την ειρήνη στην περιοχή. Ο κ. Κρανιδιώτης να διαγραφεί δύο φορές, διότι καλλιεργεί συστηματικά το μίσος εναντίον των ξένων που διαμένουν στην Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Να διαγραφεί πάραυτα ο πολιτευτής Αθανάσιος Πλεύρης, επειδή πρότεινε σε δημόσια εκδήλωση και ενώπιον ακροατηρίου να δολοφονούνται οι μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας.


Να διαγραφεί ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, διότι ως τηλεβιβλιοπώλης διέδιδε και εγκωμίαζε το ναζιστικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη «Οι Εβραίοι όλη η Αλήθεια», το οποίο παρουσιάζει του Εβραίους ως υπεύθυνους για όλα τα δεινά του πλανήτη και αμφισβητεί ευθέως το Ολοκαύτωμα. Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να διαγραφεί δύο φορές, διότι, καίτοι υπουργός, παραμένει τηλεβιβλιοπώλης.

Να διαγραφεί ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, διότι μέσω των ιστορικών μυθιστορημάτων του προωθεί το αποτρόπαιο έθιμο της Κρυπτείας, κατά το οποίο νεαροί Λακεδαιμόνιοι δολοφονούσαν στα κρυφά είλωτες, για να καταστείλουν τις εξεγέρσεις τους

Να διαγραφεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός σας Μάκης Βορίδης, διότι στα νιάτα του κυνηγούσε κόσμο με τσεκούρια και ήταν και ο εκπρόσωπος του Λεπέν επί της Γης

Να γράψετε, κυρία Μισέλ, τον Γιάννη Στουρνάρα μέλος της Ν.Δ. και μετά να τον διαγράψει ο Σαμαράς, γιατί βγήκε στους Financial Times και είπε ότι έβλαψε εσκεμμένα τη χώρα του, ότι αρνήθηκε να ζητήσει μείωση του χρέους, για να μην στεναχωρήσει τον Σόιμπλε. Και μετά να τον ξαναδιαγράψετε τον Στουρνάρα, γιατί κάνει πλάτες στη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ Αν. Σακελαρίου, που κατηγορείται για κακούργημα

Τέλος, κυρία Μισέλ, να ζητήσετε από τον κ. Σαμαρά να διαγράψει τον εαυτό του, για το βαρύτατο αδίκημα της υπόθαλψης Βενιζέλου.

http://www.koutipandoras.gr/

κάθε μέρα μια σφαίρα

Δικαιοσύνη-πλυντήριο βρόμικων συνειδήσεων...



Δικαιοσύνη-πλυντήριο βρόμικων συνειδήσεων...     
http://tripioevro.blogspot.gr/

 

Ωστε τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτι δισεκατομμυρίων και οι μισοί "καλεσμένοι" σε αυτό κυκλοφορούσαν με μίζες τις οποίες έδιναν στους άλλους μισούς; Δε μπορεί, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε επέμβει πολύ νωρίτερα η Δικαιοσύνη, τα πολιτικά κόμματα θα είχαν προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή τους και οι ένοχοι θα συμπλήρωναν τουλάχιστον μια δεκαετία στη "μπουζού". Τουλάχιστον αυτή θα ήταν η λογική εξέλιξη σε κάποια χώρα στην οποία η δικαιοσύνη λειτουργεί αυτόνομα από τη νομοθετική κι εκτελεστική εξουσία κι έτσι δεν είναι αναγκασμένη να λογοδοτεί σε αυτές κάθε φορά που απαιτείται να κάνει τη δουλειά της. Καλές είναι, επομένως, οι συλλήψεις για τη δράση τής Χρυσής Αυγής, τα εξοπλιστικά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εφόσον βεβαίως οι υποθέσεις είναι "δεμένες" κι όχι γιατί απλώς κάποιοι πετούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να αθωώσουν στη συνέχεια τους προστατευόμενούς τους. Θα ήταν καλύτερες όμως αν δεν περιορίζονταν μόνο στη "μαρίδα" αλλά επεκτείνονταν και στους "καρχαρίες", οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας και να μας υποδεικνύουν πώς πρέπει να ζούμε...

Οι τελευταίες "αποκαλύψεις", εξάλλου, αποδεικνύουν αυτό που αισθανόμασταν αλλά ντρεπόμασταν να μιλήσουμε γι' αυτό δημοσίως μήπως και παρεξηγηθεί ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος υποστηρίζει πως "μαζί τα φάγαμε": πως ναι, βρε αδερφέ, διοριστήκαμε στο Δημόσιο χωρίς να το αξίζουμε, παίρναμε δάνεια τα οποία ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να αποπληρώσουμε, παίξαμε στο Χρηματιστήριο σα να ρίχναμε τα ζάρια σε καταγώγιο της πλατείας Βάθη, φοροδιαφεύγαμε όσο μας επέτρεπαν τα παραθυράκια τού νόμου, αλλά όπως και να το κάνουμε δε γεμίσαμε τις τσέπες μας με δισεκατομμύρια δραχμές ή εκατομμύρια ευρώ χάρη στην εύκολη πρόσβασή μας στο δημόσιο ταμείο είτε γιατί το διαχειριζόμασταν είτε επειδή λαδώναμε τους ανθρώπους που το διαχειρίζονταν. Προφανώς και η δική μας ευθύνη για την κρίση είναι καταγεγραμμένη, αλλά οι περισσότεροί από εμάς λίγο πολύ καλούμαστε να πληρώσουμε ένα υπερβάλλον τίμημα για αμαρτίες των οποίων δεν υπήρξαμε ηθικοί αυτουργοί και ούτε αποκομίσαμε από αυτές ίδια οφέλη με τους αρχηγούς μας. 

Και την ίδια ώρα οι ηθικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι να σχεδιάζουν την πολιτική ή επιχειρηματική τους επιβίωση ταΐζοντας αφειδώς τα πρόθυμα για συνδιαλλαγή μιντιακά παπαγαλάκια τους ώστε η προπαγάνδα να ρέει άφθονη στο πόπολο...

Εχουμε οικοδομήσει ένα σύστημα μέσα στο οποίο ό, τι καλό γίνεται δεν οφείλεται στη δομή του, αλλά σε εκείνους που εντοπίζουν τις τρύπες του και τις εκμεταλλεύονται για να του αντισταθούν. Θα είχα, για παράδειγμα, εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αν οι έρευνες για τα εξοπλιστικά και το Τ.Τ. προχωρούσαν χάρη στη βούληση της ηγεσίας της να χυθεί άπλετο φως κι όχι στο θάρρος, γιατί θάρρος δυστυχώς χρειάζεται για να κάνεις καλά τη δουλειά σου στην Ελλάδα, ορισμένων, μετρημένων στα δάχτυλα δικαστικών λειτουργών. Δεν είναι δυνατό, επίσης, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ο μόνος που καταδικάστηκε να είναι ένας από τους δημοσιογράφους που το αποκάλυψαν, ο Κ. Βαξεβάνης, και οι υπόλοιποι να έχουν μείνει ελεύθεροι να συνεχίζουν τις "ιερές" μπίζνες τους. Τί να κάνουμε κύριοι δικαστές, οι μοναχοί είχαν μπερδέψει το προσευχητάρι με το μπλοκ επιταγών, όπως είχε γράψει ο δημοσιογράφος. Να το αποσιωπήσει γιατί θίγεται το θρησκευτικό σας αίσθημα; Και με το αίσθημα δικαιοσύνης τί γίνεται, το ανταλλάξατε κι αυτό δίνοντας τα νερά τής λίμνης Βιστωνίδας;...

Αλίμονο αν καταδικάζουμε τη δημοσιογραφία που αποκαλύπτει για να ευλογούμε τη δημοσιογραφία που συγκαλύπτει ή και διαφημίζει τους εθνικούς μας νταβατζήδες.


Πως, επομένως, να πείσει κανείς για τα οφέλη τής νομιμότητας τον πολίτη που διαπιστώνει ότι, πρώτον, αυτή ταυτίζεται με τα συμφέροντα των ισχυρών και, δεύτερον, ακόμα κι αν οι ισχυροί προβούν σε πράξεις που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει άνομες θα τιμωρηθούν με διαφορετικά μέτρα και σταθμά από τους "κοινούς θνητούς";

 Οταν η ατιμωρησία είναι ο κανόνας, οι εξαιρέσεις της δεν είναι ικανές να με πείσουν ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο σε αυτήν τη χώρα κι ότι, εκούσες άκουσες, δε λειτουργούν σαν πλυντήρια βρόμικων συνειδήσεων...


«Ο Ξηρός είναι η απειλή της ελληνικής κοινωνίας και όχι τα Μνημόνια και τα χαράτσια;»


14 Ιανουαρίου
10:552014

Καιρό είχαμε να δούμε στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη μία νορμάλ φωνή (από την εμφάνιση του συνταγματολόγου Κατρούγκαλου, αν θυμόμαστε καλά), και αυτό συνέβη αναπάντεχα χθες, στην εκπομπή με θέμα την τρομοκρατία, και καλεσμένο μεταξύ άλλων τον δικηγόρο και κατά δήλωσή του μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κώστα Παπαδάκη.
Ο Κ. Παπαδάκης έφερε σε δύσκολη θέση τους συνομιλητές του, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, και φυσικά ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Το «Βαθύ Κόκκινο» συγκέντρωσε σε ένα βίντεο τις τοποθετήσεις του Κώστα Παπαδάκη, και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέαμα.