Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ; (ΣΥΡΙΖΑ)....


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ..... 
 "ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.........

ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ .........

    






ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

Κάποιοι δεν δικαιούνται να το παίζουν σωτήρες……της παιδείας.

Την ίδια στιγμή που τα παιδιά μας συνεχίζουν να δίνουν την μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων – έρμαια ενός εκπαιδευτικού συστήματος που δημιουργεί στρατιές άβουλων και άνεργων πολιτών – αυτή ακριβώς την στιγμή , με περίσσιο θράσος , οι εμπνευστές και δημιουργοί αυτού του εκπαιδευτικού συστήματος κατεβαίνουν στους δρόμους για να “ διαδηλώσουν “ υπέρ της παιδείας , ενάντια σ΄ ένα υπουργό που “ θέλει να φέρει το σχολείο 40 χρόνια πριν “ , “ που καταργεί την αξιοκρατία “ , “ βάζει τα κόμματα στα πανεπιστήμια “ και γενικά γκρεμίζει το δημιούργημά τους .

Και εδώ πραγματικά δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε. Γιατί αυτοί ακριβώς πολέμησαν ολοκληρωτικά το δημόσιο σχολείο , στέλνοντας όλο και περισσότερους μαθητές και περισσότερες μαθήτριες έξω από αυτό, γιατί αυτοί ακριβώς δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εδώ και δεκαετίες συνθλίβει μέσα από τα γρανάζια των επαναλαμβανόμενων εξετάσεων κάθε κριτική σκέψη , κάθε όρεξη για μάθηση και δημιουργεί μαθητές που θεωρούν ότι τα χρόνια στα μαθητικά θρανία είναι χαμένα.

Θεωρούμε ότι η μόνη απάντηση είναι η υπεράσπιση μιας εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στη γνώση και στη μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς, θα αναπτύσσει τις ικανότητες των μαθητών χωρίς ανταγωνισμούς , θα δημιουργεί ένα ανοιχτό ,δημοκρατικό και δημόσιο σχολείο «χωρίς σύνορα» , σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη κριτική , δημιουργική γνώση , χωρις να αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν για την μόρφωση των παιδιών τους.

Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείο παιδείας είναι μόνο η αρχή στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και που θα λειτουργεί προς όφελός της. Η προσπαθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί μέσα από συνεχή δημοκρατικό διάλογο με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης για την διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης . Είναι υπόθεση της ίδιας της κοινωνίας και πρέπει η τελευταία να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Τέλος θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές της Γ΄Λυκείου , είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις είτε όχι , καλή δύναμη αισιοδοξία και ελπίδα για τα καλλίτερα που μπορεί να έρθουν με προσπάθεια και αγώνα.-