Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Γεια σου Αντώνη φαφλατά!


Εγραψε:Pitsirikos


Μιλώντας χτες στο συνέδριο του Economist, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ -ακόμα και να το ήθελε- δεν μπορεί να πάει χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι αγκαλιά με την ακροδεξιά ομάδα του Αντώνη Σαμαρά.



Ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός που υιοθέτησε την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την «ανακατάληψη των πόλεων», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως πάει χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή.

Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την δημοσιοποίηση του βίντεο με την στιχομυθία που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά και στενό συνεργάτη του επί 40 χρόνια.

Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ημέρα που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αποκάλυψε μέσα στη Βουλή πως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, είχε επαφές μαζί του· και ο Γιώργος Μουρούτης -σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο- παραμένει ακόμα στην θέση του.

Η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά δεν πάει χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή. Κυλιούνται στον ίδιο βούρκο.

Ο χρόνος του Αντώνη Σαμαρά έχει τελειώσει. Και το ξέρει.

Αυτό δεν εμποδίζει τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει να γίνεται ο πιο γελοίος πρωθυπουργός της νεότερης ελληνικής Ιστορίας.

Αντώνης Σαμαράς, ο θρησκόληπτος πιτσαδόρος.

Κι όλα αυτά, ως αρχηγός ενός κόμματος που κυβερνάει, έχοντας το 14% του εκλογικού σώματος.

Γιατί, πάνω απ’ όλα, η Δημοκρατία.

Είναι το ΚΚΕ, ηλίθιε!



Όταν θα 'χουν πουληθεί τα πάντα και κάθε προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης θα είναι πια σχεδόν αδύνατη, τότε θα έρθει το ΚΚΕ με ύφος Παΐσιου να πει: "είδατε που σας τα 'λεγα πως ο Καπιταλισμός δε διορθώνεται;"
Συγχαρητήρια. Τότε θα 'χει δικαιωθεί πάνω στο αίμα του ελληνικού λαού.
Αλλά δε θα 'χει κάνει τίποτα για να το αποτρέψει. Τουναντίον μάλιστα, θα 'χει βάλει κι αυτό το χεράκι του, με...

την περίεργη έως ύποπτη στάση του. 
Ωραίοι κομμουνιστές...


Από τον Μαζεστιξ στο toixo-toixo

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
Αυτοί που κατεβάζουν χιλιάδες κόσμου στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη... Μπουρκίνα Φάσο, τώρα όχι απλώς βγάζουν τον σκασμό, αλλά με τους φτηνούς τακτικισμούς τους, εξυπηρετούν άριστα την κυβέρνηση στην πώληση της ΔΕΗ.

Φαντάζομαι πως και στα υπόλοιπα θέματα που... καίνε θα πράξει το ίδιο: θα απαιτήσειτην κατάργηση του Καπιταλισμού πρώτα, πριν συναινέσει σε μια μαζική κίνηση για να διασωθεί η ενέργεια, το νερό, οι ακρογιαλιές, τα μνημεία και ό,τι άλλο βάλουν στο μάτι τα κοράκια που καραδοκούν να κατασπαράξουν από το πτώμα της Ελλάδας.

Και για την απελευθέρωση του ωραρίου επίσης που ψηφίστηκε μόλις.
Γιατί να γίνει καθολική και οργανωμένη αντίδραση; 
Δε βαριέσαι...;
Τι να το κάνεις το 8ωρο, δύσμοιρε, όσο υπάρχει Καπιταλισμός; 
Άρα: ΔΟΥΛΕΥΕ 12-ΩΡΟ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ! 
Αυτό λέει το ΚΚΕ. 

Και ο κατώτατος μισθός;
Τι 500... τι 800 ευρώ;
Όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όλα αυτά είναι μάταια...
Κι ας μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι. Τι να το κάνεις να 'χεις να πληρώνεις το νοίκι, αφού υπάρχει Καπιταλισμός;
Τι να το κάνεις το φαΐ; Το γάλα του μωρού;
Όλα είναι μάταια όσο υπάρχει Καπιταλισμός... 
Άρα: ΜΕΙΝΕ ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ! 
Αυτό λέει το ΚΚΕ.
Είδηση από parapolitiki.com: Το ΚΚΕ δηλώνει μηδενικά είσοδα από εισφορές μελών! Ούτε κουπόνι, σα να λέμε!
Τα κρατικά.... "στραβά μάτια" στον έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ ίσως να εξηγούν την πολιτική του στάση.
Ή μήπως λες να φταίει η πρόσδεση του ΚΚΕ στο άρμα της Γερμανίας που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως φιλική προς τις ΗΠΑ δύναμη; Με το φτωχό μου το μυαλό, αναρωτιέμαι: Στάζ(ε)ι, λες;

Και το δημόσιο σχολείο; Τι να το κάνεις, αφού υπάρχουν και ιδιωτικά; 
Άρα στο επόμενο νομοσχέδιο που θα κλείνει χιλιάδες δημόσια σχολεία, μην κάνεις τίποτα, αν δεν καταργηθούν όλοι οι νόμοι από το... 1830 που επιτρέπουν την ιδιωτική εκπαίδευση.
Αλλιώς, δεν έχει νόημα η ύπαρξη δημόσιων σχολείων, όσο υπάρχει Καπιταλισμός, Λυκοσυμμαχία και Ευρωμονόδρομος.
Τι να το κάνεις, άλλωστε, το δημόσιο σχολείο όσο υπάρχει η.. Μπολόνια; 
Άρα νεαρέ μου μαθητή, άμα θες σχολείο... ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!
Αυτό λέει το ΚΚΕ.

Και το δημόσιο νοσοκομείο;
Τι κι αν κλείσει και μείνουν οι φτωχοί ασθενείς να ψοφάνε στο δρόμο;
Τι κι αν δεν έχουν πού να πάνε να εγχειριστούν; Να κάνουν μία ένεση;
Τι κι αν μείνουν στον τόπο, χωρίς λίγο οξυγόνο που θα τους έσωζε;
Όχι, σύντροφε! Όσο υπάρχει Καπιταλισμός και νόμοι που επιτρέπουν την ιδιωτική υγεία και ασφάλιση, δεν έχει κανένα νόημα και δε συναινούμε σε τίποτα.
Να καταργηθούν πρώτα όλοι οι νόμοι από... Τουρκοκρατία και δώθε και στη συνέχεια το... συζητάμε για καμιά κίνηση αποτροπής κλεισίματος νοσοκομείων, με προαπαιτούμενο, βέβαια, την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Μέχρι τότε.... ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!
Αυτό λέει το ΚΚΕ.

Ελπίζω να απεγκλωβιστούν σύντομα από αυτό το κώμα οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ακόμη βρίσκονται παγιδευμένοι στα δίχτυα της πολιτικάντικης συμμορίας του Περισσού.

Για να παραφράσω το ευφυολόγημα του Μπογιόπουλου...
Δεν είναι ο κομμουνισμός.
Είναι το ΚΚΕ, ηλίθιε!



Βέβαια, η στάση του ΚΚΕ δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.
Εδώ στις Σκουριές που γίνεται πόλεμος δυο χρόνια τώρα, οι κάτοικοι που αντιδρούν στα μεταλλεία του Μπόμπολα, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες έφτιαξαν συνδυασμό για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της επανεκλογής Πάχτα στο Δήμο... και το ΚΚΕ κατέβασε δικό του συνδυασμό, διασπώντας τις δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή της περιοχής! 
Ευτυχώς, όμως, πήραν τον πούλο και το ΚΚΕ κι ο Πάχτας και κέρδισαν το Δήμο οι ηρωικοί κάτοικοι.

Αλλά κι εμείς... ωραίοι πολίτες είμαστε!
Θα 'πρεπε ήδη να 'χουμε ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατείες και να μαζεύουμε οι ίδιοι υπογραφές για δημοψήφισμα για την πώληση της δημόσιας περιουσίας, ιδίως για την ενέργεια και το νερό.
Ας μην περιμένουμε λοιπόν κανέναν.
Δεν είναι υπόθεση των εργαζομένων της ΔΕΗ (οι οποίοι άλλωστε δε θίγονται εργασιακά από την πώληση). Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων.
Δε χρειάζεται να απεργήσει η ΓΕΝΟΠ, υπό το καθεστώς επιστράτευσης μάλιστα.
Πρέπει να είμαστε όλοι στους δρόμους.

Εδώ εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να διαδηλώσουν για τις μαλακίες του Χριστόδουλου και υπέγραφαν για δημοψήφισμα για τις ταυτότητες...
...και δεν μπορούμε να μαζευτούμε τόσοι κι άλλοι τόσοι, για να σώσουμε τον πλούτο της πατρίδας μας; 
Τόσο νεκροί είμαστε πια;


ΥΓ.: Το ξέρω πως... απαγορεύεται να κριτικάρουμε το ΚΚΕ, την ιερή αγελάδα της Μεταπολίτευσης, αλλά εγώ είμαι... ιερόσυλος!

http://corfu4all.blogspot.gr/2014/07/blog-post_11.html

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ‏

Η δράση της Greenpeace κατά της εξόρυξης πετρελαίων στο Ιόνιο μας θυμίζει ένα ακόμα θλιβερό φαινόμενο των καθεστωτικών πολιτικών στον τόπο μας: 

Την ανοχή και τη σιωπή των τοπικών καθεστωτικών δυνάμεων απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την αποδοχή της  θυσίας της Κεφαλονιάς, στο βωμό των κερδών κάποιων εταιρειών.

   
 
Ο μοναδικός άλλος υποψήφιος που τοποθετήθηκε, προεκλογικά, πάνω στο θέμα έγραψε:
 
"Το ζήτημα εκφεύγει της δημοτικής εμβέλειας. Είναι εθνικό θέμα με σημαντικές διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις. Προσωπικά είμαι αντίθετος αλλά θεωρώ και πως να θέλαμε να αποτρέψουμε τις γεωτρήσεις, αυτό είναι αδύνατο ".

 Στην πραγματικότητα, απηχεί τις απόψεις των υπόλοιπων σιωπηλών τοπικών δυνάμεων, που σε κάθε θέμα που ανακύπτει, απαντούν με το "είναι της μοίρας μας γραφτό".
 
 Στην πραγματικότητα, είναι η δικαιολογία ενός συστήματος εξουσίας, που δεν γνωρίζει τι θα πει Αυτοδιοίκηση, δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των κατοίκων και βρίσκεται στην υπηρεσία Ολιγαρχικών συμφερόντων.
  Η θέση μας για κάθε θέμα, η ορθότητα του οποίου αμφισβητείται και πλήττει το λαό, είναι "Δημοψήφισμα". Ο λαός δικαιούται να αποφασίζει για όσα τον αφορούν και, αν θέλει και μπορεί το κομματικό σύστημα, ας αγνοήσει τη θέληση του. 

Αυτό πρέπει να είναι κάθε φορά το πρώτο βήμα, όταν συμφέροντα των πολιτών, πλήττονται άδικα και βάναυσα, όπως: "Εκχώρηση δημόσιας περιουσίας", «Το πάγωμα και η διαγραφή του χρέους των  Κεφαλλήνων», «Η διαίρεση του Δήμου σε 4 δήμους», «Η άρνηση παράδοσης ιδιωτικής, δημοτικής και δημόσιας περιουσίας σε  ιδιωτικές εταιρείες» κλπ.

 Είναι αυτό το "πρώτο βήμα" που αρνούνται οι υποτελείς στη Διεθνή των Εταιρειών, που ελέγχει και καθορίζει τη ζωή μας.
Δεν είμαστε ειδικοί, δεν έχουμε τα γνωστικά εργαλεία για να αξιολογήσουμε, αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι και δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗ, η οποία συνοψίζεται στα πιο κάτω:
Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο σημερινό ολιγαρχικό πολίτευμα και κράτος.
Ακούμε, με προσοχή και σεβόμαστε όποιον μιλά για το θέμα καθώς και όλες τις αντιτιθέμενες απόψεις, αλλά:
Ως ότου η επιστήμη, η οικονομική δραστηριότητα και η τεχνολογία γίνουν διάφανες και περάσουν κάτω από δημοκρατικό έλεγχο, δηλαδή κάτω από τον έλεγχο του Δήμου:
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΤΥΧΗ ΟΡΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.

Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα: 
Αποδεχθείτε τη διενέργεια τοπικού Δημοψηφίσματος, αλλιώς σωπάστε. Είναι γνωστός ο ρόλος σας.

Γεράσιμος Δημητράτος

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ 

Ναζιστικό πρόσταγμα Σαμαρά: "Προσαρμοστείτε αλλιώς θα πεθάνετε". Η οργισμένη απάντηση του Π. Χατζηστεφάνου







Ομιλία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός απόψε στο συνέδριο του Economist, όπου πέραν της απέραντης μπουρδολογίας, εξαπόλυσε μπόλικη λάσπη κατά εργαζομένων και του ΣΥΡΙΖΑ, με μπόλικα ψεύδη!


Εντύπωση προκάλεσε η συγκεκριμένη αποστροφή(που περιέργως κόπηκε από κάθε βίντεο καθεστωτικού μέσου, αλλά έχει αναπαραχθεί σε πολλά μέσα, όπως ΕΔΩ) κατά την ομιλία του μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις., αναφέρθηκε στους Έλληνες, άκουσον-άκουσον, ως "ζωτικό οργανισμό" κατώτερο από άνθρωπο, λέγοντας: «κάθε ζωτικός μηχανισμός αν δεν προσαρμοστεί στο περιβάλλον πεθαίνει».


Και υποβιβαστήκαμε σε "ζωτικό οργανισμό", και ο ακροδεξιός πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς υιοθετώντας ναζιστικές ιδέες, μας απείλησε ότι αν δεν προσαρμοστούμε στην λιτότητα, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις απολύσεις, στις κατασχέσεις των σπιτιών μας, θα πεθάνουμε!


Δεν στα είπαν καλά, ακροδεξιέ Αντώνη....Το πάρτι σας τελείωσε!


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ!





Οργισμένη απάντηση, από τον φίλο, Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, στο προσωπικό του προφιλ, στο facebook, στον ακροδεξιό Αντώνη Σαμαρα είχα προ ολίγου. Συγκεκριμένα γράφει:

"Μήνυμα προς την Τρελαντώνα, την καμμένη Ναζίστρια που έχει το θράσος να απειλεί ευθέως την ζωή 11 εκατομμυρίων ανθρώπων "αν δεν προσαρμοστούν¨.

Άκου να δεις Αντώνα.

Άκουσα ότι με απειλείς ότι θα πεθάνω αν δεν προσαρμοστώ, και εγώ κάτι τέτοια δεν τα αφήνω να πέσουν κάτω καλή μου. Μάλιστα μπορώ να σου πω ότι τα παίρνω και πολύ προσωπικά, κάτι που δεν θέλεις καθόλου, πίστεψε με.

Σου έχω λοιπόν νέα γλυκιά μου Σαμαλάκα, γνωστή εδώ και δεκαετίες και ως Τρελαντώνα η Προδότρα.

Καταρχήν δεν είμαι ζωντανός οργανισμός. Έτσι να αποκαλείς τους κοπρολάγνους κτηνοβάτες φονιάδες που σε ανέχονται.

Εγώ, Αντωνίτσα, ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Κάτσε να σου πω κάτι για τον άνθρωπο και τι είναι, επειδή γνωρίζω ότι στο περιβάλλον σου δεν απαντάται αυτό το θηλαστικό.

Ο άνθρωπος, σε αντίθεση με κάθε άλλο οργανισμό, όχι μόνο δεν προσαρμόζεται σε κανένα περιβάλλον, αλλά υπάρχει ακριβώς επειδή επιβιώνει και στις πιο ακραία εχθρικές συνθήκες, τις οποίες ακραία εχθρικές συνθήκες επαναλαμβάνω όχι μόνο μπορεί και φέρνει στα μέτρα του ο άνθρωπος αλλά μεγαλουργεί μάλιστα μέσα σε αυτές ακριβώς επειδή αναγκάζει το περιβάλλον να προσαρμοστεί στις ανάγκες του. Και αν το περιβάλλον δεν προσαρμόζεται στις ανθρώπινες ανάγκες, απλά το καταστρέφει ολοσχερώς και κάνει μια ωραία χωματερή.

Ναι, ναι, αδίστακτη, αμετανόητη Ναζίστρια μου, αυτό είναι και το εκπληκτικό με τους ανθρώπους, ότι δεν χρειάζονται να προσαρμόζονται στις Σιβηρικές θερμοκρασίες, ανάβουν καλοριφέρ, βάζουν φωτιά, η απλά φεύγουν και πάνε παρακάτω. Μην νομίζεις, και τα ζώα το ίδιο κάνουν, δεν είναι τόσο ηλίθια όσο οι ψηφοφόροι σου.

Που λες λοιπόν θλιβερή μου Αντωνίτσα, άνθρωποι έχουν επιζήσει από καταστάσεις και περιβάλλοντα, τα οποία τιθάσευσαν με τα ίδια τους τα χέρια και ελάχιστα εργαλεία. Άνθρωποι επέζησαν από παγετώνες, από Ιερά Εξέταση, από Άουσβιτς, από Χιροσίμα, από ταξίδια στο φεγγάρι μέσα σε τενεκεδένια κουτιά. Νομίζεις εσύ, μουρλοκακομοίρα Ναζίστρια, ότι δεν θα επιβιώσω εγώ από εσένα?

Αλλά, ακόμα και αν δεν επιβιώσω εγώ, τι έκπληξη, και πάλι δεν την γλιτώνεις, έχω αφήσει πίσω μου κάτι στρατιές άρτια εκπαιδευμένες, που θα σε κάνουν κομματάκια, φυτιλάκια, κορδελίτσες, κονφετί - από σάρκα. Να είσαι σίγουρη, μην μου πεις μετά ότι δεν στα'πα.

Σαλταρισμένη Ναζίστρια καθώς είσαι, το έχεις κάψει εντελώς πλέον, και απειλείς ευθέως κιόλας ότι θα πεθάνουμε αν δεν προσαρμοστούμε στο περιβάλλον που προσάρμοσες εσύ στα μέτρα των τοκογλύφων και των μαφιόζων που ταΐζουν εσένα και το εγκληματικό σου σινάφι.

Τρελαντώνα, θα σε συμβούλευα να εξαφανιστείς από προσώπου γης και εσύ και οι φονιάδες σου. Το καλό που σου θέλω.

Φιλικά, Π."

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/blog-post_9174.html#ixzz378ZgWqbc

Φρομ: Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία

 Ο Αμερικανός ψυχαναλυτής γράφει για την υποταγή του ανθρώπου και τον φόβο του για την ελευθερία DOC TV 26.06.2014 
       
          
ENA AΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ανθρώπου είναι ότι δεν κάθεται να σκεφτεί αν οι σκοποί που επιδιώκει είναι κάτι που επιθυμεί ο ίδιος. Στο σχολείο θέλει να πάρει καλούς βαθμούς, σαν μεγάλος θέλει να επιτύχει όσο γίνεται περισσότερο, να κερδίσει χρήματα, να αποκτήσει κύρος, να αγοράσει καλύτερο αυτοκίνητο, να κάνει ταξίδια κ.λπ. 

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ δραστηριότητα σταματήσει για να σκεφτεί, στο μυαλό του μπορεί να γεννηθεί το εξής ερώτημα: Αν πετύχω αυτή τη νέα δουλειά, αν αγοράσω αυτό το καλύτερο αυτοκίνητο, αν κάνω αυτό το ταξίδι, τι βγαίνει; Προς τι όλα αυτά; Εγώ είμαι πραγματικά εκείνος που επιθυμεί όλα αυτά; 

Δεν επιδιώκω κάποιο σκοπό, που υποτίθεται πως θα με κάμει ευτυχή, που όμως μου ξεφεύγει μόλις φτάνω στην επιτυχία του; 

Τα ερωτήματα αυτά, όταν εγείρονται, δημιουργούν φόβο, γιατί θέτουν επί τάπητος την ίδια τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η δραστηριότητα του ανθρώπου, η γνώση του για το τι επιθυμεί. 
Οι άνθρωποι τείνουν για τον λόγο αυτό να απαλλαγούν όσο συντομότερα γίνεται από αυτές τις ενοχλητικές σκέψεις. 

Αισθάνονται να τους ενοχλούν αυτά τα ερωτήματα γιατί έχουν κουραστεί ή νιώθουν αποθάρρυνση – και συνεχίζουν να επιδιώκουν τους σκοπούς που πιστεύουν πως είναι δικοί τους. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΜΥΔΡΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ της αλήθειας – της αλήθειας πως ο σύγχρονος άνθρωπος ζει με την αυταπάτη πως ξέρει τι θέλει, ενώ πραγματικά θέλει αυτό που προσδοκούν οι άλλοι να θέλει. 

Για να το παραδεχτεί αυτό, πρέπει να καταλάβει πως το να ξέρει κανείς τι πραγματικά θέλει δεν είναι εύκολο, όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που πρέπει να λύσει κάθε ανθρώπινο ον. ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ, αποδεχόμενοι έτοιμους σκοπούς σαν να ήταν δικοί μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πρόθυμος να αναλάβει μεγάλους κινδύνους όταν προσπαθεί να επιτύχει σκοπούς που υποτίθεται πως είναι «δικοί του». 

Αισθάνεται όμως μεγάλο φόβο όταν πρόκειται να αναλάβει τον κίνδυνο και την ευθύνη να καθορίσει ο ίδιος τις επιδιώξεις του. 

Ο Έριχ Φρομ (23 Μαρτίου 1900 - 18 Μαρτίου 1980) ήταν Γερμανός ψυχολόγος, ψυχαναλυτής, κοινωνιολόγος, φιλόσοφος και ανθρωπιστής. Ο Φόβος της Ελευθερίας είναι το γνωστότερο έργο του και εστιάζει στην ανθρώπινη παρόρμηση του ανθρώπου να αναζητά μια πηγή εξουσίας και ελέγχου αντί της ελευθερίας που πιστεύεται ότι είναι αληθινή επιθυμία του. [Πηγή: www.doctv.gr]

* Ξύπνα από τον δρόμο με τα λεύκες *

http://wonderjlawwall.blogspot.gr/

Δεν διαμαρτυρήθηκες για τις φυλακές Γ τύπου. Νόμιζες ότι αφορά μόνο τους "εγκληματίες" ε;

Δεν σου φαίνεται περίεργο πως μόλις μια μέρα μετά την ψήφιση του νόμου για τα λευκά κελιά ο σαμαράς βγαίνει και σε απειλεί στα ίσια ότι θα σε σκοτώσει;

       

Γιατί τώρα που θα σου κόψει τη σύνταξη, τώρα που ο μισθός σου δεν θα φτάνει ούτε για λεωφορείο, τώρα που θα ξεπουλήσει στον κάθε άπληστο και αχόρταγο τρισεκατομμυριούχο τραπεζίτη εμεταλλευτή οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό και δημόσια περιουσία -δική σου περιουσία δηλαδή- αν διαμαρτυρηθείς θα θεωρηθείς "απροσάρμοστος" μάγκα μου και θα σαπίσεις μόνος και ξεχασμένος σε ένα μπουντρούμι. 

Γιατί δεν προσαρμόστηκες στα νέα δεδομένα και πρέπει να ψοφήσεις. Και μάντεψε, τα νέα δεδομένα είναι ότι είσαι σκλάβος.


Τι περιμένεις, να διαβάσεις κι άλλα; Δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι ήδη ή σκλάβος ή νεκρός; Αυτό ήθελες απ' τη ζωή σου; Αυτό θεωρείς πολιτισμό;