Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ποιος θα σώσει το ναυαγοσώστη;

               
 

κάθε νίκη σε συνθήκες καπιταλισμού είναι εικονική
η αυθόρμητη χαρά είναι νοθευμένη και ελεγχόμενη
η ικανοποίηση του εγωισμού που μου προσφέρει η λέξη 'καταφέρνω'
αποτελεί βασικό συστατικό για να αναπαράγεται η καθεστηκυία τάξη

κάθε πράξη επιβίωσης είναι μια παραδοχή συναίνεσης στο υπάρχον,
καθώς του δίνεις την ευκαιρία να σου πει μπράβο για την προσαρμογή σου
και ενδόμυχα να απαντήσεις ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες

στη φάρσα αυτή που ζούμε
ο προκομμένος
όπως τον αποκαλεί η κυρία που μας γέννησε
είναι και ο πιο νυχτωμένος

βέβαια το λέω εγώ
που πριν λίγο έγινα 33 χρόνων
και στο ριγούνιον του λυκείου
θα ήμουν κατά γενική ομολογία
ο πιο αποτυχημένος εκ των συμμαθητών μου

βέβαια δεν πάω σε ριγιούνιον
δεν γιορτάζω τα γενέθλιά μου
δεν έχω τραπεζικό λογαριασμό
και το χειρότερο, δεν ξέρω τι νούμερο τζιν φοράω

αλλά το θέμα είναι πως τώρα πια
δεν έχω καμιά διάθεση
να κόβω τα δάχτυλα αυτών που μας δαχτυλοδείχνουν
γιατί φοβάμαι αυτούς που στη γωνία περιμένουν
να αρχίσουν να δαχτυλοδείχνουν αυτούς που έχουνε κομμένα δάχτυλα

γιατί εχθρός μου δεν είναι ο καπιταλισμός
αλλά τα μούτρα της κανονικότητας
καπιταλιστικής ή αντικαπιταλιστικής
αρχούμενης ή αναρχικής

έτσι κι αλλιώς
το μίσος μου προς το κατεστημένο
όπως κι αν το εκφράσω
θα λαμβάνει την εξής απάντηση:
ευχαριστώ που με μισείς εκ μέρους του συστήματος
τα αιτήματά σου εξετάζονται
σου υπόσχομαι να γίνω καλύτερο

κάθε συλλογική πράξη ή κριτική
αδρανοποιείται από το υπερόπλο της εξουσίας: την επικαιρότητα

όλα είναι φτιαγμένα έτσι
ώστε τα χρυσόψαρα στη γυάλα
να νομίζουν ότι είναι δεινοί τροφοσυλλέκτες

βγαίνω για λίγο
για όσο αντέξουν οι εισπνοές μου να υπακούν πιστά τις εκπνοές μου

δε νιώθω καθόλου υποχρεωμένος να βιώνω την καθημερινότητα μιας Ελλάδας που για να υπάρξεις πρέπει να ανέχεσαι το υποτιμητικό βλέμμα της υπαλλήλου στον ΟΑΕΔ, πρέπει να ταπεινώνεσαι από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη λέξηδουλίτσα, πρέπει να σου εκβιάζουν το γέλιο μικροαστικά ανέκδοτα, πρέπει να κουτσομπολεύεις για να σε κάνουν φίλο, πρέπει να νιώθεις καχύποπτος από φόβο μην κοροϊδέψουν τον εσωτερικό σου κόσμο, πρέπει να φτιάχνεις κάθε τόσο καινούρια τρικ για να γλιτώνεις τις ασφυξίες που παθαίνεις μέσα στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, πρέπει να είσαι λιγομίλητος στην παρέα γιατί από μέσα σου ένας δαίμονας σε βάζει να σκέφτεσαι πως αν ξεστομίσεις μια ιδέα τότε αυτό σημαίνει πως πιστεύεις σεστερεότυπα αν μέσα σε ένα λεπτό δεν την αναθεωρήσεις, πρέπει κάθε βράδυ να ξύνεις τα μηνίγγια σου για να αφαιρέσεις τα brand names που σου έχουν χαράξει σαν τατουάζ οι διαφημίσεις, πρέπει να μη βρίσκεις τα σωστά λόγια για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, πρέπει να μη λες πως σιχαίνεσαι που κουβαλάνε συνεχώς τα χέρια σου τη μυρωδιά του κέρματος, πρέπει να κάνεις τάχα πως διψάς για να δεις αν το νερόείναι κομμένο, και τέλος πάντων πρέπει να συνηθίζεις την εικόνα του τέρατος που σκαλίζει τη μύτη του ενόσω δίπλα του ετοιμάζεται η αυτοκτονία της ημέρας

λένε πως αν έχουμε ακόμη μια ελπίδα
τη χρωστάμε σε αυτούς που δεν έχουνε καμία

αν το πιστεύεις κράτησε για αλλού το λυπημένο σου βλέμμα
γιατί δεν παραιτούμαι από τη ζωή
ψάχνω για το μεδούλι της

λίγο από ανάγκη, λίγο από επιλογή
μπαίνω στο δρόμο της άστεγης περιπλάνησης
στο δρόμο όπου κατεβαίνεις από τον τροχό της ιστορίας
και πηγαίνεις με τα πόδια εκεί που οι "μάγισσες μεταφέρουνε νερό με κόσκινα"

πηγαίνεις εκεί που στήνεις τον εγωισμό στον τοίχο
του σφίγγεις το λαιμό στον όρμο που σχηματίζει ο αντίχειρας με το δείκτη
και τον πνίγεις μέχρι να πέσουν τα μάτια του στο πάτωμα
ύστερα τα βάζεις στην τσέπη και φεύγεις
να ξεψαχνίσεις τα εκατομμύρια καρέ στις εναλλαγές του ουρανού
σε μιαν αδιάκοπη περιπλάνηση σε ένα αχανές και βιωματικό πεδίο έμπνευσης
γεμάτο από ανθρώπους λυτρωμένους από την κατάρα του στυλ


το δειλινό το βοηθούμε              http://toportatif.blogspot.gr/
γιώργος κοκκινίδης

Αλέκος Καλαφάτης...' τουμπεκί ψιλοκομμένο' για τα μνημόνια τη πείνα τα χρέη τις αυτοκτονίες......


Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος ο Αλέκος Καλαφάτης




                                 



Φίλες και Φίλοι,

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουν κορυφαία σημασία, καθώς θα διεξαχθούν με τη χώρα μας να βρίσκεται στο μέσον της πιο επώδυνης μεταπολιτευτικής κρίσης, ενώ το νησί μας έχει πληγεί πρόσφατα από τους σεισμούς.

Είχα αποκλείσει το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Έλπιζα, όπως μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης, πως θα δημιουργούνταν μια νέα σύγχρονη, προοδευτική δημοτική κίνηση, ικανή να ανοίξει μια νέα δημιουργική πορεία στα φλέγοντα τοπικά ζητήματα του νησιού μας.


Πριν δέκα περίπου μέρες, φίλοι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, απ' όλο το νησί διαπιστώνοντας την ύπαρξη πολιτικού κενού, με κάλεσαν να ηγηθώ μιας νέας δημοτικής κίνησης με τελικό στόχο την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς μας. Εξέτασα με προσοχή τα δεδομένα και αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την τιμή που μου γινόταν αλλά και τη μεγάλη ανάγκη κάλυψης αυτού του πολιτικού κενού.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες!

Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς στις ερχόμενες εκλογές του Μαϊου.
Η δημοτική κίνηση της οποίας ηγούμαι, απαρτίζεται από άτομα που προέρχονται από όλες σχεδόν τις πολιτικές παρατάξεις. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα αλλά και έμπειρα, ικανά στελέχη. Οι προϋποθέσεις αυτές δημιουργούν κλίμα σιγουριάς, όχι μόνο για την εκλογική επιτυχία αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τοπικών μας ζητημάτων.

Έχουμε την αποδεδειγμένη Γνώση, Ικανότητα, Εμπειρία πλαισιωμένη από την Ορμή και τον Ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων.

Δεν αντιδικώ με κανένα πρόσωπο και καμία δημοτική παράταξη. Καθεμιά κίνηση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Δεν με αφορούν και πολύ περισσότερο δεν με αγγίζουν ύβρεις, φωνασκίες, συκοφαντίες. Η πολιτική δεν είναι αρένα αλληλοεξόντωσης, ειδικά στη μικρή κοινωνία μας. Οφείλουμε να δώσουμε όλες οι δυνάμεις την εκλογική μάχη με ήθος, αξιοπρέπεια, αλληλοσεβασμό. Σ' αυτό το πλαίσιο θα μπορεί να βασιστεί η αναγκαία μετεκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων για ένα καλύτερο αύριο νησιού μας.

Ο πολίτης καλείται να επιλέξει προγράμματα, προτάσεις, συμπεριφορές, νοοτροπίες. Καλείται να κρίνει την καταλληλότερη δημοτική αρχή. Θα είμαι παρών με τους άξιους συνεργάτες μου σ' αυτή την κρίση. Έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας κι εμπιστοσύνη στο λαό μας.

Αλέκος Καλαφάτης

Έχεις ευθύνη φίλε, να το θυμάσαι


Και απευθύνομαι σε σένα που απαξίωσες το πολιτικό σύστημα και δεν μετείχες των εκλογικών διαδικασιών. Η αποστασιοποίηση σου νομιμοποίησε μια μειοψηφία που αποφασίζει για σένα και στα δύσκολα επικαλείται το όνομα της Δημοκρατίας και πως είναι εκλεγμένη από το λαό.

Δεν σκοπεύω να γράψω ένα πολιτικό μανιφέστο με βαρύγδουπες λέξεις ή ένα ξύλινο λόγο για να σε πείσω. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν και λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν και δεν θα είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε.

Και στην Αμερική μια μειοψηφία κυβερνά και... προφασίζεται το όνομα της Δημοκρατίας. Το ίδιο και στη χώρα σου, τη χώρα της πολιτικής διαπλοκής και της ατιμωρησίας. Τα τελευταία σαράντα χρόνια, δύο κόμματα κυβερνούν τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Φέρουν πολιτικές ευθύνες κι όχι ποινικές. Οι εκλογικοί νόμοι λειτουργούν κατά το δοκούν, στηρίζουν και παρατείνουν τη διατήρηση τους στην εξουσία. Βασίζονται αποκλειστικά στην αποχή του εκλογικού σώματος.

Αυτή τη χρονική στιγμή στο όνομα της Δημοκρατίας αποφασίζουν για σένα 2.500.000 ψηφοφόροι (ΝΔ: 1.825.644, ΠΑΣΟΚ: 755.851 ), περίπου το 25% του εγγεγραμμένου εκλογικού σώματος (9.952.080). Βάσει του εκλογικού νόμου, συγκεντρώνουν 40%.

Διαβάζοντας τις θέσεις των δύο κυβερνητικών κομμάτων για τη αναθεώρηση του Συντάγματος αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν σε λαμβάνουν υπόψη. Θέσεις ανθρώπων που υποτίθεται ότι είναι και καθηγητές συνταγματικού δικαίου. Το καμουφλάρουν εντέχνως, με ωραιοποιημένες και εξευγενισμένες λέξεις απροκάλυπτα.

Πότε ασχολήθηκαν με σένα που απείχες από τις εκλογές τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ; Αντ’ αυτού καθημερινά βιάζεσαι με μιντιακή πλύση εγκεφάλου. Τα συμφέροντα καναλαρχών και πλουσίων εξυπηρετούν. Πολιτικάντηδες προσπαθούν να σε ενοχοποιήσουν με το πιο πετυχημένο γκεμπελικό μότο “Μαζί τα φάγαμε άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο”.

Έχεις ευθύνη φίλε,

Για κάθε παιδί που υποσιτίζεται, για κάθε αυτοκτονία, για την ανεξέλεγκτη ανεργία, για τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τις κατασχέσεις, την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας. Για την οικονομική βία, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για το φίλο σου που μεταναστεύει. Για το φασισμό που εκτρέφεται και εξαπλώνεται σε συνθήκες φτώχειας. Για την απαγόρευση των δικαιωμάτων σου και των δημοσίων αγαθών στο όνομα της κρίσης, της ανάπτυξης και της Δημοκρατίας. Για την κάθε κοινωνική ανισότητα και εξαθλίωση. Για κάθε συλλογικό αγώνα ή διαδήλωση που υποβαθμίζεται ως άκαιρη, υπερβολική και καταστροφική για τη χώρα.

Δεν τρέφω αυταπάτες, δεν περιμένω να με σώσει κάποιο κόμμα. Δεν είμαι κομματικοποιημένη, είμαι πολιτικοποιημένη. Δεν ζω όμως στην ιδανική κοινωνία ή την ιδανική πολιτεία.

Στην Τουρκία ο Ερντογάν φιμώνει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης κλείνοντας το twitter. Στην Ισπανία εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της λιτότητας. Στην Ελλάδα δέχεσαι παθητικά τον αυταρχισμό και τη βιαιότητα μιας μειοψηφικής κυβέρνησης.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κι ο μηχανισμός που θα επιτρέπει την επίτευξη του στόχου, την αποδοκιμασία στο κυβερνητικό έργο.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως η απολίτικη συμπεριφορά σου συμβάλλει στη διατήρηση διαφθαρμένων πολιτικών προσώπων. Αν με ρωτήσεις, θα σου πως τι να μην ψηφίσεις, τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα και κάθε φασιστικό έκτρωμα. Έχεις επιλογές και από τη δική σου συμμετοχή εξαρτάται το μέλλον αυτής της χώρας και το δικό σου.

Έχεις ευθύνη φίλε, να το θυμάσαι. Οφείλεις να ωριμάσεις.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/

Η εκπληκτική βιντεο-απάντηση των εκπαιδευτικών στα σποτ του Υπουργείου Παιδείας!


http://www.avatonpress.gr/


(Αφιέρωμα avatonpress.gr ) 
Εδώ και λίγο καιρό το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε δυο τηλεοπτικά σποτάκια, με τα οποία θέλει να πείσει μαθητές και γονείς για το πόσο αναγκαία είναι η στροφή στην κατάρτιση, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί το σλόγκαν που χρησιμοποιεί ότι «Επιτυχία είναι να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σου αρέσει, σε αυτό που είσαι καλός». 

Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε πάνω στο ζήτημα αυτό. Εκεί όμως που αξίζει κάποιος να σταθεί είναι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δε επιτρέπει στους νέους να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους ή αφού μάθουν αυτό που τους αρέσει να δουλέψουν σε αυτό το αντικείμενο. Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας μας απο το πόσο ψηλά είναι τα επίπεδα της ετεροαπασχόλησης σε πολλές ειδικότητες.

Η απάντηση των εκπαιδευτικών στα δύο τηλεοπτικά σποτάκια του Υπουργείου Παιδείας είναι και αυτή ένα τηλεοπτικό σποτ, στο οποίο καυτηριάζονται οι τακτικές και οι πολιτικές που ακολουθούνται από τους υπουργούς που εφαρμόζουν τα μνημόνια απολύοντας.

Το βίντεο είναι παραγωγή της θεατρικής ομάδας "ο Matti και ο φακός" της Πολιτιστικής Λέσχης της ΟΛΜΕ

Το avatonpress.gr σας παρουσιάζει το βίντεο των εκπαιδευτικών:

        


Σας θυμίζουμε τα 2 τηλεοπτικά σποτάκια του υπουργείου Παιδείας τα οποία μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

Σε σύγχρονη δουλεία


                         
Σε σύγχρονη δουλεία from tempsbouleverses on Vimeo.



Σε σύγχρονη δουλεία

Eagainst / Democracy Street in Βιβλιοθήκη 0




“Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια.
Πρώτα, γελοιοποιείται.
Έπειτα, δέχεται βίαιη αντίσταση.
Τέλος, γίνεται αποδεκτή ως αυταπόδεικτη.
~ Σοπενάουερ

To «Σε σύγχρονη δουλεία» (πρωτότυπος τίτλος «De la servitude moderne») είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2007 από τον Jean-François Brient. Η κινηματογραφική του προσαρμογή, από τον Victor León Fuentes, είναι ένα ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής διάρκειας 52 λεπτών. Το βιβλίο και η ταινία διατίθενται δωρεάν σε διάφορες γλώσσες. Το κείμενο γράφτηκε στην Τζαμάικα τον Οκτώβρη του 2007 και το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε στην Κολομβία τον Μάιο του 2009. Η ταινία αποτελείται από οπτικό υλικό προερχόμενο κυρίως από διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ.

Βασικός σκοπός του έργου είναι να καταγγείλει την κατάσταση του ανθρώπου ως σύγχρονου σκλάβου μέσα στο πλαίσιο του «Εμπορικού Ολοκληρωτισμού» (του πραγματικού ονόματος, όπως υποστηρίζει, της αστικής δημοκρατίας) και να καταδείξει τις μάσκες που καλύπτουν τη δουλεία του.

Η θέση που υπερασπίζεται βασίζεται στην ιδέα ότι η δικτατορία δεν ασκείται πλέον από έναν άνθρωπο αλλά από μια αρχή: το εμπόρευμα ή το χρήμα που υπαγορεύουν την ύπαρξη κάθε ανθρώπινου όντως, που όντας υποβιβασμένο σε έναν καταναλωτή, έναν εργαζόμενο, έναν υπηρέτη, χάνει την ανθρωπιά του.

Το κείμενο και η ταινία διατίθενται ελεύθερα δικαιωμάτων. Μπορούν να αντιγραφούν, να διανεμηθούν και να προβληθούν χωρίς κανένα τίμημα, και «σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να πουληθούν ή να εμπορευματικοποιηθούν κατά οποιονδήποτε τρόπο». Όπως δηλώνουν οι γράφουν Jean-François Brient και Victor León Fuentes «Θα ήταν επιεικώς ανακόλουθο να προτείνει κανείς ως εμπόρευμα ένα αντικείμενο που σκοπός του είναι να στηλιτεύσει την πανταχού παρουσία του εμπορεύματος. Ο αγώνας ενάντια σε κάθε ατομική ιδιοκτησία, πνευματική ή άλλη, είναι η δύναμη κρούσης μας ενάντια στην υπάρχουσα κυριαρχία. Αυτή η ταινία, που διανέμεται έξω από κάθε είδους εμπορικά και νομικά κανάλια, δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο χάρη στην υποστήριξη όσων οργανώνουν τη διάδοση ή την προβολή της. Δεν ανήκει σ” εμάς. Ανήκει σε όσους επιθυμούν να την αδράξουν για να τη ρίξουν στη φωτιά της μάχης».

«Η σύγχρονη δουλεία είναι μια εθελοντική δουλεία, που χορηγείται από το πλήθος των δούλων, που σέρνονται στην επιφάνεια της γης. Οι ίδιοι αγοράζουν όλα τα αγαθά που πάντα τους υποδουλώνουν λίγο παραπάνω. Οι ίδιοι τρέχουν πίσω από μια εργασία, όλο και πιο αλλοτριωτική, η οποία πρόθυμα και γενναιόδωρα τους δίνεται, αν είναι αρκετά υπάκουοι. Οι ίδιοι διαλέγουν τους κύριους που θα πρέπει να υπηρετούν. Για να καταφέρει αυτή η παράλογη τραγωδία να τεθεί σε ισχύ, χρειάστηκε πρώτα απ’ όλα να αφαιρεθεί από τα μέλη αυτής της τάξης η συνείδηση της εκμετάλλευσης και της αποξένωσης τους. Ορίστε ο παράξενος νεωτερισμός της εποχής μας. Σε αντίθεση με τους δούλους της αρχαιότητας, τους δουλοπάροικους του Μεσαίωνα ή τους εργάτες των πρώτων βιομηχανικών επαναστάσεων, σήμερα, είμαστε μάρτυρες μιας τάξης ολοκληρωτικά υποταγμένης που όμως δεν το ξέρει ή μάλλον που δεν θέλει να το μάθει. Συνεπώς, αγνοούν την εξέγερση που θα έπρεπε να είναι η μόνη νόμιμη αντίδραση των εκμεταλλευομένων. Δέχονται χωρίς αμφισβήτηση, τη θλιβερή ζωή που χτίστηκε για εκείνους. Η αποκήρυξη και η παραίτηση είναι η πηγή της δυστυχίας τους.»

Ζαν Φρανσουά Μπριέντ      http://eagainst.com/


Το κείμενο του βιβλίου και η ταινία στα ελληνικά εδώ

Έχουμε γίνει διεθνής περίγελος.




           

Το πολιτικό προσωπικό έχει καταφέρει να μας χρεοκοπήσει  πρωτίστως ηθικά, αξιακά, πνευματικά και δευτερευόντως οικονομικά.

Δημιούργησαν ένα λαό που δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον του και φυτοζωεί. 
Είναι οι προσλαμβάνουσες βλέπετε, που κατασκεύασαν αυτή τη γενιά. Μάταια προσπαθούν να μιλήσουν όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τις συμπληγάδες της προτηγανισμένης "παιδείας".

Παρέλασαν στην επέτειο της 25ης Μαρτίου μαζί με τις "Σουλιωτοπούλες", "αντιπροσωπείες" των 300 Λακεδαιμόνιων και άλογα που αφόδευσαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση για να καθαριστεί ο χώρος.

Έχουμε γίνει διεθνής περίγελος.

αντιΣΥΡΙΖΑϊσμός...


Ο «εκ γενετής αντικομμουνισμός», ο «εκτσογλανισμός» και το «τσογλάν μπόι»


Της Κατερίνας Μπρεγιάννη


                                       
Ημέρα εθνικής ομοψυχίας η 25η Μαρτίου, σε πλήρη αντίθεση, με το κρεσέντο διχαστικών δηλώσεων που ακούστηκαν από το κυβερνητικό μπλοκ και τους μηχανισμούς του. Λίγο πριν την τελική ευθεία για τις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν ως και 5 μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση -ίσως επειδή αντιλαμβάνεται ότι πνέει τα λοίσθια-, επιτίθεται με το δηλητήριο και τη λάσπη ενός παρωχημένου αντικομμουνισμού.

Έχει σημασία το γεγονός ότι η επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε -ίσως και με σχετική σκηνοθετική υπόδειξη- στο τέλος της εκπομπής, διότι -ως γνωστόν- αυτό που ακούγεται τελευταίο, κυριαρχεί ως εντύπωση, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα απάντησης!

Προεξάρχων του χορού της αντικομμουνιστικής ρητορείας ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκος, που πριν από λίγες μέρες διακήρυξε ότι παιδιόθεν ήταν αντικομμουνιστής.

Η ρατσιστική διάταξη που επιχειρήθηκε να περάσει στο νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα, οι συντονισμένες επιθέσεις με στοχοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι ακροδεξιές υστερίες του γραφικού Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και του «πρωτομάστορα» Θόδωρου Πάγκαλου, συνθέτουν το σκηνικό της κατατρομοκράτησης και παράλληλα της ενοχοποίησης των πολιτών. Η καλύτερη μαθήτρια της παράδοσης της θεωρίας του «εκτσογλανισμού» του Βενιζέλου, αποδείχθηκε όμως, η Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ!

Από την αντικομμουνιστική υστερία των Μπαλτάκου – Άδωνη, περάσαμε στην άμεση στόχευση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, και μάλιστα από βουλευτή του ΚΚΕ που κατηγορεί τους πάντες για αντικομμουνισμό, πρωταγωνιστεί όμως στον... αντιΣΥΡΙΖΑϊσμό!

Με ένα χυδαίο υβρεολόγιο η Λιάνα Κανέλλη, εν εξάλλω, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δήθεν επιχειρεί να διαφημιστεί μέσω του χαστουκιού. Η επιλεκτική μνήμη της κ. Κανέλλη δεν συγκράτησε ότι ο Τσίπρας αποκάλεσε ψυχοπαθή τον Κασιδιάρη, μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση - σοκ, όπως όλοι είχαμε υποστεί, εκείνη την ημέρα.

Η δήθεν θιγμένη κ. Κανέλλη παραποιεί με θεατρινισμούς μια καταγεγραμμένη σκηνή από το ντοκιμαντέρ. Η ίδια που γύρισε και το άλλο της μάγουλο, ως καλή χριστιανή, απαξιώνοντας -καθώς είπε- να καταθέσει μήνυση, αφήνοντας -επί της ουσίας- την αντίληψη του «καλά της έκανε» να περιρρέει στον κόσμο και τη «μαγκιά» του φασίστα που χτυπάει γυναίκες, να γιγαντώνεται στα μάτια ενός οργισμένου και ταυτόχρονα «απολιτίκ» τηλεοπτικού κοινού.

Έχει σημασία το γεγονός ότι η επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε -ίσως και με σχετική σκηνοθετική υπόδειξη- στο τέλος της εκπομπής, διότι -ως γνωστόν- αυτό που ακούγεται τελευταίο, κυριαρχεί ως εντύπωση, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα απάντησης!

Ο αντικομμουνισμός, απ' ότι φαίνεται, έχει πολλά ποδάρια. Μερικά από αυτά, τελευταία βλέπουμε να φοράνε παπούτσια από το εργαστήριο του Περισσού.

«Ανύπαρκτο το αντιφασιστικό κίνημα πριν τη δολοφονία του Φύσσα» αποφάνθηκε η Κανέλλη, στη διάρκεια της εκπομπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν ανακάλυψε τον αντιφασισμό από το χαστούκι. Ήταν και είναι στην πρωτοπορία του αντιφασιστικού κινήματος. Αντιθέτως, το ΚΚΕ απέχει σταθερά, από αντιφασιστικές εκδηλώσεις, πορείες, κλπ.

Τη σκυτάλη του υβρεολογίου παρέλαβε ο Θ. Πάγκαλος, ως πρώτος διδάξας το αντιΣΥΡΙΖΑϊκό μένος, αποκαλώντας το 27% του ελληνικού λαού, ρουφιάνους, φαύλους, ρουσφετολόγους, αλήτες, φασίστες, σταλινικούς, αναρχικούς, σαβούρα!

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες για την αποδαιμονοποίηση της ακροδεξιάς ιδεολογίας, αφού συμπεριέλαβε στους κόλπους της τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ», παρατήρησε εύστοχα ο συνταγματολόγος Γ. Κατρούγκαλος. Απ' όσο φαίνεται, δεν υπάρχει φρένο στην ακροδεξιά κατρακύλα, προκειμένου να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Δεν τους απασχολούν καν οι επικίνδυνες ατραποί στις οποίες οδηγούν τη χώρα, ενσπείροντας και καλλιεργώντας ανερυθρίαστα τον εθνικό διχασμό και την ιδεολογία της ακροδεξιάς.

Η έκπτωση του πολιτικού ήθους από την πλευρά της κυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της, οδηγεί στην απαξίωση του πολιτικού λόγου, της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Και αποτελεί, εν τέλει, την καλύτερη διαφήμιση της ακροδεξιάς φασίζουσας νοοτροπίας.

«Φασίστες και οι μεν, φασίστες και οι δε». Σε πλήρη εφαρμογή η θεωρία των δύο άκρων, δια στόματος Παγκάλου. Αντί άλλων σχολίων, ας υπενθυμιστεί αυτό που ο Όργουελ είχε ήδη επισημάνει από το 1946: Η πολυχρησία της λέξης «φασισμός», από τους πάντες και κατά πάντων, το μόνο που επιτυγχάνει είναι, εν τέλει, την απώλεια της σημασίας της. Η ιστορική μνήμη και η πολιτική συνείδηση είναι τα όπλα που μπορούμε να έχουμε εναντίον του φασισμού, ώστε η λέξη να επανασηματοδοτείται διαρκώς.

Για να μην ξεχνιόμαστε…

Από την ΑΥΓΗ

Τι απάντησε ο Μανώλης Γλέζος για τις δηλώσεις Λ.Κανέλλη, Θ. Πάγκαλου..

  

Συνέντευξη στον Alpha 989 έδωσε σήμερα το πρωί (11.30) o Μανώλης Γλέζος.

Οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη για τον Αλ.Τσίπρα και τις "επιθέσεις" του Θ.Πάγκαλου κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


"η έλλειψη επιχειρημάτων, οδηγεί σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός τη στάση όλων όσων χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις".

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν για να πάρουν για δεύτερη και τρίτη φορά την ίδια ακριβώς απάντηση.

Αναρτήθηκε από Kίνηση Ενεργοί Πολίτες 

Το καθεστώς επενδύει στον Σαμαρά.




                                   

Ούτε ποτάμια, ούτε ελιές, ούτε φασκόμηλα. Το πουλέν του καθεστώτος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τον επέλεξε υποχρεωτικά τον Ιούνιο του 2012 και από τότε τον πάει τρένο. Δεν χρειάζονται πολλά. Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής και θα αντιληφθείτε ποιος είναι με ποιον. Σαν εθνικό απελευθερωτή τον πλασάρουν τον..... Αντώνη, τύφλα να 'χουν ο Κολοκοτρώνης με τον Καραϊσκάκη που γιορτάζουν σήμερα. Υπεράνθρωπο τον έχουνε κάνει τον ιδρυτή της ΠΟΛ.ΑΝ., Σούπερμαν, Χουλκ, Θωρ, Σπάιντερμαν, Κάπτεν Αμέρικα. Δεν τις έφερε ο Καποδίστριας τις πατάτες στην Ελλάδα, ο Σαμαράς τις έφερε.


«Αλλάζουν όλα μετά τη συμφωνία με την τρόικα. Ξαναμπαίνουμε στην Ευρώπη!», πανηγυρίζει το "Βήμα". Ακολουθούν καμιά δεκαριά σελίδες που ξεδιπλώνουν τον πρωτοσέλιδο πανηγυρισμό. «Η Ελλάδα για πάντα στο ευρώ» με φωτογραφία του Στουρνάρα. «Το άγνωστο παρασκήνιο της τελευταίας μάχης με την τρόικα» με σκίτσα του Σαμαρά και του Τόμσεν. «Τι αλλάζει μετά τη συμφωνία με την τρόικα», με φωτογραφία του Σαμαρά και της Μέρκελ. «Οι επενδυτές ποντάρουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας» με φωτογραφία ενός χρηματιστή που ξύνει το κεφάλι του. «Σιωπή Μέρκελ, έπαινοι Σόιμπλε», με φωτογραφία της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και το κερασάκι στη γαμήλια τούρτα, η αποκλειστική δήλωση του Σαμαρά στο "Βήμα": «Νέα εποχή, Νέα Ελλάδα». Δηλωσάρα.


"To Big Bang Σαμαρά μετά τις κάλπες" προφητεύει το «Έθνος της Κυριακής». Big Bang, η Μεγάλη Έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν, είναι Θεός ο Σαμαράς, είναι ο Πανάγαθος, ο Μεγαλοδύναμος, ο Ων, ο Ην και ο Ερχόμενος. Και ποια θα είναι η κοσμογονία του; «Αλλάζει όνομα η Ν.Δ., αμφίπλευρη διεύρυνση, κυβερνητικός ανασχηματισμός». Να φροντίσει μόνο να τα κάνει όλα σε εφτά ημέρες, αλλιώς δεν θα είναι Θεός, θα είναι μεγαλοεργολάβος, που είναι ό,τι πλησιέστερο σε Θεό.


Λένε ψέματα οι διαπλεκόμενοι και το ξέρουν. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει με τη συμφωνία, ο Σαμαράς υπέγραψε τη διαιώνιση των Μνημονίων για δεκαετίες. Καμιά μεγάλη έκρηξη δεν πρόκειται να υπάρξει. Το πολύ - πολύ η Νέα Δημοκρατία να γίνει Νέα Ελλάδα -νισάφι πια με τη Δημοκρατία και τους άλλους αναχρονισμούς-, άντε να μαζέψουν και κανένα απομεινάρι του Κέντρου, για να πούνε ότι κάνουν αμφίπλευρη διεύρυνση. Μια απορία: Αν η μία πλευρά της διεύρυνσης είναι το Κέντρο, η άλλη πλευρά ποια θα είναι; Μήπως όσοι λακίσουν από τη Χρυσή Αυγή για να μην βρεθούν στη φυλακή;


Ψέματα, αλήθεια, δεν έχει σημασία. Η δουλειά να γίνεται. Και τη δουλειά μπορεί να την κάνει μόνο ο Σαμαράς. Οι άλλοι, οι ελιές και τα ποτάμια, είναι για τις δουλίτσες. Για να διασωθεί το καθεστώς, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και να έχει τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό της κυβέρνησης. Να είναι πρώτη έστω και με μία ψήφο, να είναι πρώτη κι ας είναι στα χαμηλά. Αν είναι πρώτος ο αντίπαλος, η σούπα χαλάει ολοσχερώς, η πρωτοβουλία των κινήσεων περνάει στους άλλους, στους κακούς κι αν χάσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα.


Θα τον στηρίξουν με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά και στις δημοτικές, και στις περιφερειακές, και στις ευρωεκλογές, και στις εθνικές. Θα στηρίζουν παραλλήλως και τις ελιές, και τα ποτάμια, εκτός κι αν διαπιστώσουν ότι στερούν την πρώτη θέση από τη Ν.Δ.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνουμε μάρτυρες εμφυλίου πολέμου. Θα είναι ο εμφύλιος πόλεμος του καθεστώτος και μένει να δούμε αν θα είναι ψυχρός ή θερμός.

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

RAMNOUSIA