Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Είναι δημοκρατικοί ο Συριζα και οι ΑΝΕΛ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ.



Ithacanet Gr

Δεν πρόκειται, πια, για το γ' μνημόνιο ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Το θέμα που έβαλαν οι τροϊκανοί είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Δεν ανέχονται ούτε μια φιλοευρωπαϊκή αριστερά , σαν τον Συριζα. Κι ότι κι αν κάνει ο Συριζα, αν δεν γίνει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ, δηλαδή μία από τα ίδια, δεν υπάρχει έλεος. Τα ταξίδια των αρχηγων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποταμιού, την ώρα της συμφωνίας στο εξωτερικό, οι αποτυχημένες απόπειρες για πλατείες Μειντάν, δείχνουν ένα αραγές προδοτικό μέτωπο. Η μαζική εξαγωγή συναλλάγματος και η τρομοκρατική παρότρυνση για αναλήψεις, σε καιρό που η χώρα δεν έχει ρευστό είναι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Αυτή την κατάσταση δεν την περίμενε ο Συριζα και δε νομίζω να την περίμενε και κάποιος άλλος. Η πρώτη φράση από βουλευτή της συγκυβέρνησης, που άκουσα πρωί πρωί ήταν"εμείς θα κάναμε καλύτερη διαπραγμάτευση" και τα δις της επιβάρυνσης θα ήταν λιγότερα. Εκεί θα εστιάσουν και δεν είναι στο χέρι του τσίπρα να αποδεικνύει κάθε φορά ότι τα 8 ή τα 11 είναι καλύτερα από τα όποια ποσά θα έβγαζαν οι υπόδουλοι.
 
Άλλος δρόμος από τη συντεταγμένη ρήξη δεν υπάρχει.  
 
  
Συζήτηση με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να υπάρξει, πόσο μάλλον, "διαπραγμάτευση". Από κει και πέρα, μένει να συζητήσει κάποιος ή κάποιοι, τι σημαίνει ρήξη, που δεν θα είναι καταστροφή. Το δίλημμα "συμφωνία ή ρήξη" δεν υπάρχει ή υπάρχει στα μυαλά εκείνων, που πάσχουν από ιδεολογίες. Όπως δεν υπάρχει το δίλημμα "δραχμή ή ευρώ", που υπό τις παρούσες συνθήκες, σημαίνει ακόμα περισσότερο πλούτο στους ολιγάρχες.

Συντεταγμένη ρήξη σημαίνει Δημοκρατία, κάλεσμα- ενημέρωση- ενεργοποίηση του λαού στην κατεύθυνση μιας, πραγματικά πολεμικής οικονομίας. Σημαίνει , για παράδειγμα και ξεκινώντας από τα μικρά και απλά, ότι δεν αγοράζω ξένα προϊόντα, γιατί αυτό σημαίνει εξαγωγή νομίσματος που λείπει. Σημαίνει σε όλη τη χώρα και σε κάθε τόπο, σχεδιασμό και ενεργοποίηση παραγωγικών δυνάμεων, χωρίς ξένους "επενδυτές". Σημαίνει αδίστακτη φορολογία των πλουσίων, που λεηλάτησαν, παράνομα, κοινοτικά προγράμματα, έλεγχο των δισεκατομμυρίων, που κρύβουν οι απάτες και κατεπείγουσα είσπραξη από τους απατεώνες. Σημαίνει χρηματοδοτική κρατική τράπεζα, π.χ. ΤΠΔ, για δημιουργία χρήματος και στήριξη εστιασμένων παραγωγικών επιλογών, για παραγωγή και εργασία, από τους πολλούς. Σημαίνει στήριξη τη καινοτομίας και στον τομέα της έρευνας (κρατικά πανεπιστήμια) και στον τομέα της παραγωγής καινοτομικών προϊόντων. Σημαίνει πάγωμα χρεών και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ έλεγχο για το ποιος πρέπει και πόσο μπορεί να πληρώσει. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα πει "δημοκρατικός" έλεγχος και προγραμματισμός δράσεων, σημαίνει ότι εγώ στον τόπο μου, ξέρω καλύτερα από κάθε άλλον, τι πρέπει να γίνει, ποιος έχει ανάγκες, ποιος και τι έχει δυνατότητες, ποιος και πόσα μπορεί να πληρώσει. Ας μην βαυκαλίζονται κι ας μην περιμένουμε ότι η αυτόματη έξοδος από την Ε.Ε. θα μας δώσει συμμάχους.Το μόνο που θα συμβεί, χωρίς δημοκρατία, είναι το Κόμμα και οι Ολιγάρχες, που θα διαχειρίζονται και θα κατέχουν το χρήμα, θα μπορούν να
μας αγοράσουν φτηνότερα. Η Κινα δεν ενδιαφέρεται για μια Ελλάδα εκτός Ε.Ε.. Και η Ρωσία θα απαιτήσει υποταγή στη σφαίρα επιρροής της -από τον Άνα στον Καϊάφα. Όσοι επιθυμούν ισότιμη και αμοιβαίας ωφέλειας συνεργασία, καλώς. Αλλιώς, σχεδιάζουμε μόνοι μας το μέλλον μας, ενεργοποιώντας κάθε πόντο παραγωγικής δυνατότητας, συμπεριλαμβανομένων, πρωτίστως, και του άνεργου πληθυσμού της χώρας. Ο καθένας μας, σε κάθε τόπο ξέρει τι μπορεί να γίνει. 
 
Αυτό το λένε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που σημαίνει μετεξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση των θεσμών της Πολιτείας. 
 
Είναι δημοκρατικοί ο Συριζα και οι ΑΝΕΛ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ.