Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Oι αγαπημένοι του Θόδωρου

http://www.ithacanet.gr/

Ε, ναι!
Κάτι δεν πάει καλά με το πολιτικό στίγμα των ανθρώπων του Θόδωρου.
Ο Μάκης Δημητράτος στην επιστολή που όφειλε να δώσει στην κοινωνία με τις απόψεις του είχε γράψει:
  • "Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο διαφορετικές καταστάσεις ανθρώπων:
  • -   Αυτοί που βρέθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια στους δρόμους, στις πλατείες και στις πρωτοβουλίες αντίστασης των πολιτών.
  • -     Και αυτοί που ήταν απόντες, χτίζοντας «κοινωνικές συμμαχίες» με τον κόσμο της διαπλοκής και της συγκυβέρνησης".
Οι Πουσναράς και Βασιλάτος ανήκουν στα εξαπτέρυγα του Θόδωρου. (Ανήκουν στην πρώτη κατηγορία μελών).
Κάποιοι έχουν κάμει "ανατολικό ζήτημα" τους πανηγυρισμούς του αλβανικής καταγωγής παίχτη του Ολυμπιακού.
Για τους Συριζαίους, που γαλουχούνται από τα γενοφάσκια τους, ως αντιεθνικιστές, η προσέγγιση του θέματος ήταν προβολή μιας εθνικιστικής αντίληψης ενάντια σε μια άλλη.
Εμείς μένουμε με την απορία: Τι ήταν αυτό που άρεσε στους "συντρόφους";
Για μια καλύτερη ενημέρωση επί του θέματος θα διάλεγα να προωθήσω:

και, για την ιστορία:
Αν δεν κάνω λάθος, η Ουέφα απαγορεύει πολιτικές πράξεις μέσα στα γήπεδα. Θυμόμαστε ότι είχε δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα με το αστέρι της Βεργίνας.
Σε κάθε περίπτωση ο "πατριώτης" εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έχει την πρώτη ευθύνη και τον πρώτο λόγο, στο βαθμό που υπάρχει θέμα. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι ήθελε να πει ο ποδοσφαιριστής, με την πράξη του. Έχει κάποια σημασία ότι το συνηθίζει; 
Εδώ είναι Βαλκάνια.
Και, φυσικά, η "Μεγάλη Αλβανία" έχει ίδια αξία με το "Θα πάρουμε την Πόλη".
Άλλα είναι τα παλούκια πάνω στα οποία καθόμαστε, και γι' αυτά απάντηση δεν υπάρχει.
Μαλώνουμε σε ξένο αχυρώνα, μια και η Ελλάδα είναι υπό κατοχή.
   

Είναι ο κατακλυσμός ηλίθιε..



μην βγάζετε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα σε γκαλοπ στην Αθήνα, θα καταστραφείτε..

Έχει πλημμυρίσει όλο το λεκανοπέδιο και ο υπεύθυνος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μια λιτανεία για να σταματήσει το κακό... 


John Narlis 
Που να δεις τον ΕΝΦΙΑ του χρόνου , παραποτάμιο σπίτι ήθελες ε?


Η κρίση γεννάει ευκαιρίες: Έκθεση αυτοκινήτων στην μνημονιακή Αθήνα RT @Gath___: Οοοοοοοολε --->>>
6 retweets6 favorites






Δήλωση Περιφερειάρχη με αφορμή αυτό τον χαμό με τις πλημμύρες:

Δεν φταίει το κράτος που δεν μπόρεσει να ανταποκριθεί στις χιλιάδες κλήσεις πολιτών για βοήθεια αλλά φταίει ότι έπεσε πολύ νερό στην Αττική. Όχι ότι το κράτος χαλάει περισσότερα φράγκα για μπάτσους, στρατόπεδα συκγέντρωσης και εξοπλισμούς, φράχτες κλπ παρά για υγεία και εκπαίδευση...

Η ανάπτυξη είναι καθ οδόν πάντως, η ανάπτυξη ενός ολοκληρωτικού κράτους.





To κράτος της αντιπαροχής, των μεγαλοεργολάβων και της αυθαίρετης δόμησης... αρκεί που ο "συνέλληνας" με τις ευλογίες των οικογενειών Παπανδρέου και Καραμανλή, είχε μια δουλίτσα και απέκτησε με δανειάρα, διαμερισματάκι, εξοχικούλι, αυτοκινητάκι κοκ και τώρα του έμεινε η δανειάρα χωρίς τη δουλίτσα, το διαμερισματάκι, το εξοχικούλι κοκ... αλήθειες που πονάνε.

Κατάλαβες πως μπήκες στο αλισβερίσι της ψήφου;


   



Βουλτεψη:Πήγαν οι ΣΥΡΙΖαίοι και βούλωσαν όλα τα φρεάτια!Ασε που μπάζωσαν και τα ρέματα!

Δεν μας έφτανε το Ποτάμι του Θεοδωράκη έχουμε και τον παλιόκαιρο να μας το φέρνει στα σπίτια μας..Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες

εκατό και μια δόσεις...


Ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή να καταντήσουμε να ασχολούμαστε όλη μέρα με ένα παλιοδορυφόρο που στείλαμε στο διάστημα. Παραμείναμε "Ελλάδα" και το υπ' αριθμόν έρευνα θέμα των δελτίων "μας" είναι οι 100 δόσεις...
Αισθάνομαι πως όπου νάναι θα συναντήσουμε τα πεπρωμένα της φυλής. (της οδού εννοούμε...) 

Like Τυχοδιώκτης βλακας @tsopanos59
Κουκλίτσα μου Σαμαρά,αυτός που χρωστάει...είναι άνεργος δεν έχει να φάει δεν θα σε πληρώσει ακόμα κι αν κάνεις 1000 τις δόσεις


πολύφημος @Polyfimos
Λόγω κακοκαιρίας, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων αναβάλλονται.




Γιατί είναι άνευ ουσίας η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία


euro-on-fire


Ανευ ουσίας είναι για τη μεγάλη πλειονότητα όσων έχουν οφειλές προς ταασφαλιστικά ταμεία η κυβερνητική πρόταση για τη ρύθμιση και διευθέτηση τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεωντου ΣΥΡΙΖΑ – Απορρύθμιση Οφειλών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κυβερνητική πρόταση δεν είναι αρκετή για τη λύση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ξεπέρασαν τα 70 δις, ούτε και για την ανακούφιση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που χρωστούν».

Συγκεκριμένα, η επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων, μέσα στη ρύθμιση, με τη διατήρηση επιτοκίου στις δόσεις, αλλά και ο περιορισμός τωνεκπτώσεων όσο αυξάνεται ο αριθμός τους, επιτείνει ακόμα περισσότερο την αδυναμία των απελπισμένων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Επίσης, η επιμονή της συγκυβέρνησης να αποσυνδέει τη δυνατότητα καταβολής των δόσεων με την πραγματική κατάσταση των οφειλετών, αγνοώντας τηνραγδαία πτώση του τζίρου και της κατανάλωσης, που οφείλεται αποκλειστικά στα μνημονιακά μέτρα, οδηγεί σε μια ακόμα αποτυχημένη ρύθμιση.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα διατηρηθούν σε ομηρία χιλιάδεςανασφάλιστοι επαγγελματίες, αφού με το μέτρο της μηνιαίας ασφαλιστικής κάλυψης, ανάλογα με την καταβολή ή όχι των δόσεων, οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε πλήρη εξαθλίωση με παροχές υγείας σε επίπεδο τριτοκοσμικών χωρών.

«Η μόνη πρόταση που θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα στο εκρηκτικό πρόβλημα των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών, είναι η κεφαλαιοποίηση, (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις που προέκυψαν στα χρόνια του μνημονίου), των ασφαλιστικών οφειλών, μέχρι και σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής μετά την 1/1/2017 σε αριθμό δόσεων και ποσό, ανάλογο του εισοδήματος, επιχειρηματικού ή προσωπικού. Μέχρι και το τέλος του 2017 να αποσυνδεθεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τη ρύθμιση ή όχι των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Για τα επόμενα 3 χρόνια να δίνεται η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης από τους ασφαλισμένους, ανάλογα με τα εισοδηματικά, προσωπικά ή εταιρικά, δεδομένα. Η μόνη λύση πλέον είναι στα χέρια μας και η ανατροπή τους ο μόνος δρόμος» καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.


.
..με τη μέθοδο των δόσεων, που αφήνει ανέγκιχτη τη λογική/πολιτική
της ταξικής φοροεπιδρομής, γίνεται απόπειρα συλλογής εσόδων, τίποτα
παραπάνω...
- Είτε οι δόσεις είναι 72 ή 100 ή 84 !!

Ελάχιστο εισόδημα ή δικαιότερη κατανομή εισοδήματος;



Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών


Η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη θέσπιση «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», αφού πρώτα περάσει από ….«πέντε κύματα», είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ, συνέχεια των «φοροελαφρύνσεων», «κοινωνικού μερίσματος», κά. Ουσιαστικά πρόκειται για «μνημείο κοροϊδίας», τι στιγμή που από κάθε λαϊκό νοικοκυριό αρπάζει πχ. 1000 και επιστρέφει 10, ζητώντας ταυτόχρονα στήριξη για συνέχιση της ίδιας πολιτικής.!

Ελάχιστο εισόδημα ή εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης;
Προκύπτει κατ’ αρχήν το ερώτημα, πως ορίζεται το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»; Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το εισόδημα στα όρια της φτώχειας υπολογίστηκε το 2013 σε 5.023 € για άγαμο (ή 418 το μήνα) και 10.547 € για τετραμελή οικογένεια (ή 879 το μήνα). Με βάση αυτό το όριο, σήμερα, σε συνθήκες φτώχειας ζει το ¼ του πληθυσμού (2,5 εκατ. άτομα).! 

Από την άλλη οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» προβλέπουν ως «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», τουλάχιστον 537 € το μήνα για ένα άτομο, 906 για ένα ζευγάρι, 1.126 ζευγάρι με ένα παιδί, 1.347 ζευγάρι με δύο παιδιά, 1.568 με τρία παιδιά κοκ. Από την άλλη, σύμφωνα με την εξαγγελία της κυβέρνησης το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» (ΕΕΕ), ορίζεται μόλις στα 200 € το μήνα για άγαμο (2.400 το χρόνο) και 400 το μήνα για τετραμελή οικογένεια (4.800 € το χρόνο). Κατά συνέπεια αυτό που ορίζεται ως «ελάχιστο εισόδημα» είναι στην πραγματικότητα ένα «προνοιακό επίδομα» για άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, εξασφαλίζοντας απλά τη «βιολογική» τους επιβίωση (2.500 θερμίδες τη μέρα).!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση του ΕΕΕ θα είναι συμπληρωματικό σε οποιοδήποτε άλλο εισόδημα, ατόμου ή οικογένειας (πχ. επίδομα ανεργίας) ώστε να φθάνει το αντίστοιχο ποσό.! Επιπρόσθετα το ΕΕΕ θα έχει «πιλοτική» εφαρμογή αρχικά σε 13 δήμους το 2015 (…περίοδος εκλογών) και το 2016 στην υπόλοιπη χώρα, για την κάλυψη 700.000 πάμφτωχων.! Θα ερωτήσει κανείς: έστω κι αυτά τα λίγα, δεν είναι κάτι; Ασφαλώς είναι κάτι.! Όμως πρόκειται για «ψίχουλα κοροϊδίας», ιδιαίτερα αν λειτουργούν παγιδευτικά σε συνειδήσεις, για πολιτική ανοχή και στήριξη συνέχισης της ίδιας πολιτικής. Αν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι αυτό το μοντέλο εξόδου από την κρίση, προσφέρει μέλλον στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, εκτός από ανάλγητη, είναι και άκρως επικίνδυνη να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Συντριβή μισθών και κοινωνικών δικαιωμάτων Τα αποτελέσματα των Μνημονιακών πολιτικών, με την εφαρμογή των ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων λιτότητας, έχουν οδηγήσει μισθωτούς- συνταξιούχους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα (μικροεπιχειρήσεις, αγροτικά νοικοκυριά, επαγγελματίες, νεολαία κλπ) σε τραγική θέση. Ο απολογισμός της πενταετίας 2010-14 είναι τρομακτικός. Μείωση μισθών και συντάξεων πάνω από 40%, ανεργία 28% και στους νέους 60%, 392.000 «λουκέτα» μικροεπιχειρήσεων, παραγωγική αποψίλωση, μείωση ΑΕΠ -25%, 5.000 αυτοκτονίες, υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών (παιδείας-ασφάλισης-υγείας-πρόνοιας), κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων, λαφυραγώγηση δημόσιας περιουσίας, κά. 

Είναι εντελώς αποπροσανατολιστικοί οι ισχυρισμοί ότι «όλοι υποφέρουμε» από την κρίση και το Μνημόνιο. Υπάρχουν και κερδισμένοι οικονομικά και πολιτικά. Πρόκειται για τους τραπεζίτες, την εφοπλιστική ελίτ, κρατικοδίαιτους καπιταλιστές, διαπλεκόμενοι «κυβερνώσας» ελίτ με «βαρόνους» των media κά. Το αποτέλεσμα του Μνημονίου είναι η ένταση της ανισοκατανομής εισοδήματος και η συγκέντρωση μεριδίων αγοράς υπέρ μεγάλων ομίλων (πολυκλαδικών και πολυεθνικών), ενώ σε πολιτικό επίπεδο συντελείται ισοπέδωση θεμελιωδών δικαιωμάτων, απαξίωση Βουλής και δραστική συρρίκνωση λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

Ειδικότερα η ανισοκατανομή εισοδήματος με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχει την τελευταία 5ετία, διευρυνθεί τρομακτικά. Το μερίδιο της εργασίας στο ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μειώθηκε από 62% το 2010 σε 54% το 2013. Από την άλλη, σύμφωνα με την έκθεση Wealth-X της γνωστής Τράπεζας UBS, o αριθμός των πολύ πλούσιων στην Ελλάδα αυξήθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια. Οι πλούσιοι με ατομική περιουσία άνω των 30.000.000 δολαρίων, από 445 το 2010 αυξήθηκαν σε 505 το 2013.! Η συνολική περιουσία των πολύ πλούσιων, εκτιμάται στα 60 δις δολάρια και ανέρχεται στο 24% του ελληνικού ΑΕΠ (250 δις δολάρια το 2013). Άρα η κρίση όχι μόνο δεν πλήττει τα εισοδήματα της οικονομικής ελίτ, αλλά αποτελεί και ευκαιρία αύξησής τους. Τέλος ένας ακόμη δείκτης που αποκαλύπτει την αυξανόμενη ανισοκατανομή εισοδήματος, αφορά το διαθέσιμο εισόδημα του πλουσιότερου 20%, προς το αντίστοιχο εισόδημα του φτωχότερου 20%. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το πλουσιότερο 20% το 2009, είχε εισόδημα 5,6 φορές μεγαλύτερο από το φτωχότερο 20%, ενώ το 2012, το πλουσιότερο 20% ανέβασε τη διαφορά στις 6,6 φορές, επιβεβαιώνοντας τη σύμφυτη στον καπιταλισμό τάση οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Όλα αυτά βέβαια για τη συγκυβέρνηση, θεωρούνται «φυσιολογικά», εμμένοντας στη ίδια πολιτική, με την εποπτεία της «τρόϊκας».

Παραγωγική ανασυγκρότηση και δικαιότερη κατανομή
Το θέμα της δικαιότερης κατανομής και ανακατανομής του εισοδήματος, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα όχι μόνο «κοινωνικής δικαιοσύνης», αλλά και «οικονομικής ανάπτυξης». Έχει αποδειχτεί ότι οι πολιτικές λιτότητας συρρικνώνοντας τη ζήτηση, συρρικνώνουν το ΑΕΠ και την απασχόληση. Με τους λαθεμένους «πολλαπλασιαστές» του ΔΝΤ, σε κάθε ποσοστιαία μονάδα μείωσης της συνολικής ζήτησης, είχαμε μείωση -1,7 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και αύξηση +1 ποσοστιαία μονάδα της ανεργίας. Άρα η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, η αύξηση επενδύσεων πρώτα απ’ όλα δημόσιων και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες τόνωσης της ζήτησης, παραγωγής, απασχόλησης και αύξηση εισοδήματος. Απ’ εδώ και η ανάγκη ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για ανάταξη της οικονομίας και έναρξης διαδικασίας εξόδου από την κρίση. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο προ κρίσης επίπεδο (751 €), η εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης, χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση δημοσίων επενδύσεων από 6,5 δις στα 10 δις €, δημόσιος-κοινωνικός έλεγχος τραπεζών, κά, είναι αφετηριακά βήματα για ανάκαμψη, με τελικό στόχο την εξασφάλιση «αξιοπρεπούς εισοδήματος διαβίωσης» σε όλους τους πολίτες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προσφορά του καθενός στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος. 

Ωστόσο για την ανακοπή της φτωχοποίησης και έναρξης της διαδικασίας ανάκαμψης, απαιτείται διαγραφή μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αξιοποίηση τοκοχρεολυσίων για στήριξη προγραμμάτων διάσωσης πολιτών από την εξαθλίωση και την προώθηση προγραμμάτων στήριξης ΜΜ-Επιχειρήσεων για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτός πρέπει να είναι ο κεντρικός στόχος μιας φιλολαϊκής κυβέρνησης, από την επιτυχία του οποίου θα κριθεί όχι μόνο η αξιοπιστία της, αλλά και η ελπιδοφόρα προοπτική της ελληνικής κοινωνίας.

ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ





ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ  

Τα χνώτα τους βρωμάνε ψέμα. Παραμένει κάθε νόμος του Μνημονίου, συνεχίζει να υφίσταται κάθε εφαρμοστικό του άρθρο, ζει και βασιλεύει κάθε ρύθμισή του, αλλά κατά τα λοιπά «βγαίνουμε από το Μνημόνιο». Λες και το Μνημόνιο ήταν ένα ρούχο που πετάμε από πάνω μας. Λες και το Μνημόνιο δεν είναι το νέο δέρμα που μας φόρεσαν και το κρατάνε δεμένο πάνω μας με νύχια και με δόντια.
Λες και είναι ικανοί να ζήσουν χωρίς Μνημόνιο και μαστιγώσεις....

Τους έδωσαν ένα βιβλίο που είχε γραμμένη με κάθε λεπτομέρεια την καθημερινή ποινή μας κι αυτό ακόμη βαρέθηκαν να το διαβάσουν. Τεμπελχανάδες κι άχρηστοι.
Τώρα αυτοσχεδιάζουν προσπαθώντας να κρύψουν τις αποτυχίες τους και να μας φορτώσουν άλλες. Δε θα μάθουμε ποτέ αν μέσα σε όλο αυτό το ποινολόγιο του Μνημονίου υπήρχε έστω και κάτι σωστό, καθώς κι αυτό λάθος θα το έκαναν. Αποτυχημένοι σε όλα. Ανίκανοι. Για πέταμα.
Τσουβάλια άδεια, πεταμένα σε μια άκρη της Ευρώπης. Σαν πόντικες προσπάθησαν να βγουν στις αγορές, τρόμαξαν από τα πόδια που πήγαν να τους πατήσουν, έτρεξαν πίσω στη φωλιά σκούζοντας κι άρχισαν να τσιρίζουν ότι φταίνε όλοι οι άλλοι. Πλην αυτών. Των βρωμερών που βλέπουν σαν ανάκλιντρα τα ποντικοκούραδά τους.

Τόσο κοντοί που δε μπορούν να δουν από ψηλά τι χώρα έφτιαξαν επί πέντε, δεκαπέντε, εικοσιπέντε, τριανταπέντε χρόνια. Τόσο ελάχιστοι που δε χωράει μέσα τους καμιά αξιοπρέπεια. Κι έτσι τώρα μπορούν να καταριούνται το παρελθόν που οι ίδιοι έχτισαν. Να κατηγορούν ανωνύμως τα ονόματά τους.

Ένα Μνημόνιο λιγότερο, ένα Μνημόνιο περισσότερο, σιγά το κακό. Μέσα στο άδειο τους κεφάλι. Τελευταία ανταλλάγματα δίνουν και κανείς δεν τα δέχεται. Η εντολή έλεγε να καταστρέψουν τα σπαρτά για να φυτέψουν άλλα τ’ αφεντικά τους. Κι αυτοί από το μέγα πάθος της δουλοπρέπειας έκαψαν γη κι εργάτες. Να δείξουν πόσο πιστά σκυλιά είναι. Μα ποιος να τη θέλει τώρα αυτή την καταστροφή με τους απελπισμένους;

Η πρώτη βομβαρδισμένη χώρα χωρίς βομβαρδισμούς. Νεκροί στους δρόμους δίχως πόλεμο. Ανθρωπιστική κρίση λόγω βλακείας. Τι να θαυμάσεις πρώτα επάνω τους; Την απουσία πολιτικής σκέψης; Της σκέψης γενικώς; Την απουσία τους από την πραγματικότητα; Για ποιο περισσότερο να τους τιμωρήσεις; Για το πρώτο ψέμα ή τη χιλιοστή εξαπάτηση; Ποια ποινή να δώσεις σε τέτοια εγκλήματα δίχως να φωνάξει η ποινή «μικρή είμαι».

Ζέχνουν από τον ξινό ιδρώτα του τέλους τους. Απαρηγόρητοι για εκείνο το «λίγο ακόμη» που δεν τους χαρίζουν. Με κόλπα κλεφτοκοτάδων προσπαθούν να εξασφαλίσουν 180 δάχτυλα και μια παράταση. Ε και; Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνουν. 
Ότι όσο αργότερα φύγουν, τόσο χειρότερος θα είναι ο τρόπος του φευγιού τους.

Ήδη είναι πολύ αργά…