Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

καλό λοιπόν θα ήταν η αριστερά να μην παίζει με τα κουβαδάκια της....

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΡΧΙΔΙΑ,ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΛΙΔΙΑ (-Α-)

                   

Επειδή σύλληψη δε σημαίνει και καταδίκη..
επειδή ο Σαμαράς δεν μπορεί να μας το παίζει "αντιφασίστας" όταν τόσο καιρό έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας και όταν χρόνια τώρα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,παπάδες,εφοπλιστές κλπ χρηματοδοτούν και ενισχύουν τη ΧΑ..
επειδή η "δικαιοσύνη" γνωρίζει πολύ καλά εδώ και χρόνια τη δράση της ΧΑ και το βούλωνε..
επειδή ο φασισμός δεν είναι μόνο οι ουγκανοι της ΧΑ αλλά ολόκληρη ιδεολογία και αντίληψη που δυστυχώς έχει περάσει σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας..
επειδή και τον Χίτλερ τον είχαν συλλάβει πριν βγει στην εξουσία.. ........................................................................................................
καλό λοιπόν θα ήταν η αριστερά να μην παίζει με τα κουβαδακια της και να κοιτάξει πώς θα οργανωθεί ο κόσμος σε ένα μέτωπο που θα διώξει κυβέρνηση τρόικα και τους φασίστες που τους στηρίζουν, πώς ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του για μια χώρα χωρίς μνημόνια, χωρίς ευρώ, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, μια κοινωνία με αλληλεγγύη και δημοκρατία... 
Όσοι μιλάνε για νίκη του αντιφασιστικού κινήματος ας πάνε από εδώ και πέρα να πολεμήσουν τον φασισμό με τον Κουβέλη,τον Φαήλο,τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο

Φοβισμένοι νοικοκυραίοι, Χρυσή Αυγή και εκλογές “για την ομαλότητα”.



του Α. Κοσώνα


Κατά τον Φώτη Κουβέλη ο Αντώνης Σαμαράς μεθόδευε εκλογές μέσω του θέματος της ΕΡΤ. Κανείς απο την κυβέρνηση δεν απάντησε επαρκώς στην επώνυμη αυτή αρχηγική πολιτική καταγγελία. Μόνο κάτι μισόλογα και απόπειρες διαψεύσεων ακούστηκαν πως όχι δεν είναι έτσι, είναι εκτιμήσεις του κ. Κουβέλη, όχι ακριβώς, υπήρξε παρανόηση για το θέμα, και τέτοια ακατάληπτα.

Απο την άλλη πλευρά πρέπει να δεχτούμε ότι δεν είναι εύκολο για την κυβέρνηση να βγάλει διάψευση σε βάρος πολιτικού αρχηγού που ήταν μέχρι πριν απο λίγο εταίρος της και το κόμμα του μετείχε ισότιμα στην κυβέρνηση. Τώρα, με αφορμή το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Α. Σαμαράς έχει άλλη μια ευκαιρία να πάει σε εκλογές με στόχο την πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά (έτσι πιστεύουν στη ΝΔ) απο το δεύτερο κόμμα.

Προφανώς αναμένουν να υπερισχύσει η συνταγή του «φοβισμένου νοικοκυραίου» (δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται η λέξη στον ενικό αλλά το κάνουμε καταχρηστικά)που θα επιστρέψει στη ΝΔ θορυβημένος απο τη δολοφονία στο Κερατσίνι αλλά και την συνολική εκστρατεία κατά της Χρυσής Αυγής. Οι «νοικοκυραίοι» δεν θέλουν ούτε να ξεχωρίζουν ούτε να ταυτίζονται με ακρότητες. Μπορεί να έκαναν «το γούστο τους», να εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα άθλια χαράτσια, τις συνεχείς περικοπές, τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτωχοποίηση ψηφίζοντας δύο φορές Χρυσή Αυγή αλλά τώρα που τα πράγματα μπερδεύονται καιρός είναι να επιστρέψουν εκεί που «ανήκουν». Και σύμφωνα με τις σχετικές δημοσκοπικές αναλύσεις, το 60% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής έχουν πολιτική καταγωγή τη Νέα Δημοκρατία.

Στα τεχνάσματα (που πάντως κινούνται μέσα στις διατάξεις του Συντάγματος) περί παραίτησης μέρους ή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ώστε να προκληθούν εκλογές εκεί που «αδειάζει» η βουλευτική έδρα ή ακόμα και η σταδιακή παραίτηση βουλευτών ανα περιφέρεια (σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία, σε δέκα μέρες στη Β΄Αθηνών κ.λ.π.) η κυβέρνηση όπως σχετικά (και αρμοδίως) διαρρέεται είναι έτοιμη να απαντήσει με γενικές εκλογές.

Αν και θεωρητικά θα την εξυπηρετούσε να προσθέσει λίγους ακόμα βουλευτές στην σημερινή κοινοβουλευτική της δύναμη (127 έχει σήμερα) με την περιορισμένη εκλογική διαδικασία των ανά περιφέρεια εκλογών, φαίνεται να προτιμά τις γενικές εκλογές έτσι ώστε «να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα». Γιατί όμως θα την ωφελούσε η περιορισμένη εκλογική διαδικασία; Αν υποθέσουμε ότι παραιτούντο 8 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (από τους 18 που έχει σήμερα) και θα έμεναν οι δέκα προκειμένου να διατηρεί το δικαίωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (κατά τον κανονισμό της Βουλής πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δέκα βουλευτές για να είναι Κ.Ο.) θα είχαμε εκλογές σε οκτώ περιφέρειες.

Σε τέτοιες εκλογές ισχύει το πλειοψηφικό σύστημα και το πρώτο κόμμα σε ψήφους παίρνει την έδρα. Το πιο πιθανό είναι τα δύο πρώτα κόμματα σε ψήφους να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ οπότε θα κερδίσουν και τις διεκδικούμενες έδρες. ΄Ετσι, εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι απο τις 8 διεκδικούμενες σε διαφορετικές περιφέρειες έδρες η ΝΔ θα πάρει τις μισές ή έστω κάποιες απο αυτές. Εκτός αν άλλο κόμμα πάρει την πρώτη θέση σε κάποιες περιφέρειες, οπότε θα έχουμε ισχνές αριθμητικά αλλά ισχυρές πολιτικά ανακατατάξεις. Η ΝΔ λοιπόν φυσιολογικά θα πήγαινε απο τις 127 στις 130-133 έδρες, άρα θα ισχυροποιούσε την κυβερνητική της θέση που σήμερα μαζί με το ΠΑΣΟΚ αριθμεί 155 βουλευτές.

Γενικές εκλογές φόβου και αποσταθεροποίησης

Τότε γιατί φέρεται να προτιμάει τις γενικές εκλογές; Διότι είναι η μεγάλη της ευκαιρία καλλιεργώντας μέσω των ΜΜΕ κλίμα φόβου και εκτροπής απο την ομαλότητα (έστω κι απ΄αυτήν που υπάρχει) να πάει σε θεματικές εκλογές με αυτό το περιεχόμενο. Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν σε αυτή τη βάση και όχι στην έγκριση ή απόρριψη της πολιτικής που ακολουθείται απο τον Ιούνιο του 2012 και στην πραγματικότητα απο τις αρχές του 2010 και μετά.

Προφανής στόχος της κυβέρνησης μέσω του ιδιότυπου αυτού μαξιμαλισμού είναι να πάει στην άκρη το μνημόνιο και η άθλια καθημερινότητα, ο φόβος των απολύσεων, η ανέχεια, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, τα χρωστούμενα δάνεια στις τράπεζες. Στο σχηματιζόμενο σκηνικό ήδη μετέχουν αναγκαστικά (θέλοντας και μη διότι όποιος δεν «πολυμετέχει» ή τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό θα θεωρηθεί ακούσιος σύμμαχος του νεοφασισμού στην Ελλάδα!) κόμματα και οργανώσεις διαμορφώνοντας συνθήκες πλειοδοσίας σε αντιφασιστικές θέσεις.

Βεβαίως, κάθε σκηνικό πρέπει να περιέχει και στοιχεία πραγματικότητας για να είναι αληθοφανές και πειστικό. Εδώ «βοηθάει» η Χρυσή Αυγή με την κοινωνική της αγριότητα και την πολιτική της ανεπάρκεια, προσφέροντας στο σύστημα και στα κανάλια από δολοφονία μέχρι οργανωμένες ομάδες μαχητών με ρόπαλα, στυλιάρια, ηλεκτρικούς εκκενωτές, μαχαίρια, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, παλιά ή υπό εγκατάλειψη στρατόπεδα, νταμάρια, ασκήσεις εν είδει καταδρομών, πυρσούς, δάδες, φασιστικούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς, εκδρομές σε τόπους προσκυνήματος, φωτογραφίες στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Και κυρίως βοηθάει με τα περίεργα αυτά παραστρατιωτικά ντυσίματα, τις επιθετικές φορεσιές, τη στρατιωτική διάταξη με το ανάλογο βήμα στις αυτοσχέδιες παρελάσεις που συχνά παρουσιάζουν.

Βοηθούν και οι διάφοροι απόστρατοι με τις ανακοινώσεις τους σε μπλογκ και σάϊτ ακόμα κι αν δεν ταυτίζονται ή δεν συγγενεύουν με τη Χρυσή Αυγή. Πριν ένα χρόνο, μήνα Σεπτέμβριο, το Βήμα είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο «το πραξικόπημα που δεν έγινε» με αφιέρωμα αρκετών σελίδων απο το οποίο δεν προέκυπτε σχεδόν τίποτα. Εκ των υστέρων το δημοσίευμα φαντάζει σαν προειδοποίηση προς κύκλους που κάτι ετοίμαζαν (ένα μήνυμα που θα μπορούσε να είναι «ξέρω αλλά δεν το γράφω»… «αλλά αν χρειαστεί μπορεί και να το γράψω…») αλλά δεν προχώρησαν.

Η σημερινή κινητικότητα σε κύκλους αποστράτων και η ανησυχία για το «που πάει το πράγμα» όταν εκφράζεται με θέσεις καταδίκης της πολιτικής και των εκπροσώπων της, δίνει το δικαίωμα στους εκπροσώπους της πολιτικής να μιλήσουν για απειλή κατά της δημοκρατίας. ΄Ετσι το σκηνικό αποσταθεροποίησης που θέλει να στήσει η κυβέρνηση προκειμένου να παρουσιαστεί ως μοναδικός (ή πάντως ο κύριος) παράγων ομαλότητας, οικοδομείται με ταχύτητα στο βαθμό που εκουσίως ή όχι συμμετέχουν όλοι.

Τόσο αυτοί που όντως κινούνται εχθρικά και αποσταθεροποιητικά προς το σύστημα και τη δημοκρατία, όσο και οι άλλοι (κόμματα και ΜΜΕ) που καλούνται να τους αποκαλύψουν και να τους καταγγείλουν : Εδώ δεν μπορεί να μην εκφράσει κανείς μια απορία για το που βρήκαν ταυτοχρόνως τα κανάλια τόσο μαζεμένο φιλμογραφημένο και τηλεοπτικό υλικό απο δράσεις και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το είχαν άραγε αποθηκευμένο για ώρα ανάγκης; Μπα, μάλλον όχι. Τότε ίσως όλα τα στελέχη όλων των καναλιών είχαν συγχρόνως την ίδια έμπνευση. Ή βρήκαν τυχαία όλοι το ίδιο ή παραπλήσιο υλικό.

Σημασία έχει ότι το σκηνικό απειλής για τη δημοκρατία στήνεται με γοργούς ρυθμούς και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν όλα δείχνουν ότι οι εγγυητές της (καθ΄έξιν και κατ΄εξακολούθηση κυβερνώντες) θα πάνε καλά εκλογικά. Το πρόβλημα για τη χώρα και την πολιτική είναι ότι αν οι εκλογές διεξαχθούν σε αυτή τη βάση θα έχουν γίνει για λάθος λόγο. Δεν θα κρίνονται πολιτικές, προγράμματα, συνεργασίες, αυτονομία της χώρας απέναντι στους δανειστές και τους εταίρους αλλά φόβοι και πιθανότητες περί κατάλυσης της δημοκρατίας και ανάγκη απομόνωσης της ναζιστικής ακροδεξιάς.

Αλλά αυτή μπορεί να απομονωθεί, να αντιμετωπιστεί και με άλλους τρόπους! Όσο για τη δημοκρατία, αυτή περισσότερο απο τις προθέσεις επίδοξων πραξικοπηματιών, κινδυνεύει από τις διαρκείς καταφάσεις σε δανειστές, την ογκούμενη εξάρτηση και τη μετατροπή της χώρας σε πειραματική αποικία χρέους.

Φώτο: O φασίστας Φαήλος Κρανιδιώτης μας απειλεί ανοιχτά...


Φώτο: Φαήλος Κρανιδιώτης απειλεί με "βραχιολάκια" την Αριστερά!

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης, το ξαναλέμε, ο σύμβουλος του, σήμερα σε αντιπαράθεση που είχε με αριστερό πολίτη στο twitter, προφανώς εκνευρισμένος από την σύλληψη των "ιδεολογικών αδελφών του", απείλησε, όχι τον συγκεκριμένο πολίτη, αλλά τους "συντρόφους" του, δηλαδή τους Αριστερούς, ότι θα έρθουν και για αυτούς "βραχιολάκια".


Δηλαδή, ότι θα αρχίσουν συλλήψεις Αριστερών, μας λέει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού!
   
http://anemosantistasis.blogspot.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ - Ακολουθεί πολιτική ανάλυση ..


    Irene Metaxa


 
(Αντιγράφω από το πάντα έγκυρο "Γκανιάν")

"Αν δύο ίπποι διαγωνιζόμενοι στην ίδια ιπποδρομία γίνουν ομόσταυλοι μετά τις εγγραφές και πριν από την έκδοση του Επίσημου Προγράμματος λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας, υποχρεωτικά κατά την ιπποδρομία θα συμμετάσχουν σαν ομόσταυλοι, αν αλλάξει η ιδιοκτησία μετά την έκδοση του Επισήμου Προγράμματος και πάλι θα είναι ομόσταυλοι. Αντίθετα αν δύο ίπποι κατά τις εγγραφές είναι ομόσταυλοι, υποχρεωτικά κατά την ιπποδρομία θα συμμετάσχουν σαν ομόσταυλοι για το αμοιβαίο στοίχημα και αν ακόμη αλλάξει ο ένας ιδιοκτησία."

            

Το Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από το ΣΚΑΪ

                  

Χαβγήτικες σκέψεις…εξαιρετικό!!!!


http://grsail.blogspot.gr/

Με αφορμή μια συζήτηση και κάποια σχόλια συντρόφων έγραφα προχθές πως χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το χαμό του Παύλου Φύσσα όπως και το χαμό πολλών άλλων ανθρώπων -μεταναστών ή ντόπιων- τα τελευταία χρόνια, θέλω να επισημάνω πως το σύστημα και οι εκπρόσωποι του μας πέταξαν ένα λαγό που λέγεται φασισμός και Χρυσή Αυγή. Αυτό σημαίνει πως θα τρέχουμε όλοι (η αριστερά εννοώ) πίσω από αυτόν το λαγό; Ας τον μαζέψουν αυτοί που τον αμόλησαν και τώρα τους χαλάει την συνταγή γιατί είναι ανεξέλεγκτος. Δική τους η ευθύνη δική τους και η ‘αγγαρεία’. Η αριστερά έχει νομίζω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνει από το να προσπαθεί να συνετίσει (έξω και μέσα στην Βουλή) το 10% των πολιτών το οποίο από την εποχή της κατοχής και του εμφύλιου πάντα χαμένο στο σκοτάδι ήτανε. Εμείς είμαστε με την πρόοδο, το μέλλον και το φως. Με το σκοτάδι ας ασχολούνται αυτοί που τους αξίζει. Η πρόκληση του φασισμού ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση όπου ευδοκιμούν υπεραρκετοί χαβγήτες, μάκηδες και αδώνιδες, είναι απλώς ένα τέχνασμα αποπροσανατολισμού. Όσο εστιάζουμε σ’ αυτό, όσο περισσότερη σημασία του δίνουμε τόσο γιγαντώνεται αντλώντας κύρος από την ίδια την αναταραχή που αυτό δημιουργεί. Αυτός είναι συνοπτικά ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι το ζήτημα αυτό σύντροφοι. Αυτοί την δουλειά τους αλλά κι εμείς την δική μας –κι έχουμε πολλή, πάρα πολλή…

Αυτό που πιθανόν να διακρίνεται στις παραπάνω γραμμές είναι ακριβώς η διαπίστωση πως οι ελίτ με διάφορους τακτικισμούς και τερτίπια αλλάζουν συνεχώς την ατζέντα της αριστεράς κι επιβάλλουν την δική τους. Κανείς δεν υποτιμά τον θάνατο ενός ανθρώπου -και μάλιστα τέτοιου ανθρώπου- αλλά η αριστερά έχει έναν ιστορικό ρόλο και έχει (ή θα έπρεπε να έχει) ένα σύνολο από στρατηγικούς στόχους που δεν πρέπει να χάνει ποτέ από μπροστά της. Αυτή είναι συνοπτικά η θέση μου.
Η φοβερή «διαφήμιση» των χαβγιτών από το σύστημα στο δικό μου μυαλό δεν είναι παρά μια καλά επεξεργασμένη τακτική των ελίτ που λειτουργεί πάνω στην αριστερά όπως το νυχτερινό φως πάνω τα έντομα: αποπροσανατολιστικά. Με τις τελευταίες εξελίξεις βλέπω με πίκρα πόσο επιβεβαιώνεται ο σκεπτικισμός μου σχετικά με το αναντίστοιχο βάρος που έδωσε η αριστερά στο ζήτημα των χαβγιτών.
Με τους καλά σχεδιασμένους και ακόμη καλύτερα διαφημισμένους διωγμούς που εξαπέλυσαν οι μηχανισμοί των κυβερνώντων εναντίων της συμμορίας που αυτοί οι ίδιοι έθρεψαν, εμφανίζονται τώρα ως τιμητές και φρουροί της δημοκρατίας και χρησιμοποιούν ως εργαλείο αυτό το κόμμα για να ξεπλύνουν την βαριά μυρωδιά του φασισμού από πάνω τους. Οι συσχετισμοί μεταξύ Ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ και της Ελληνικής λειτούργησαν διότι το φασιστικό μόρφωμα ξεπέρασε κάποια όρια και έθιξε το τρέχον «ευρωπαϊκό μοντέλο». ‘Έτσι, οι Έλληνες πολιτικάντηδες -και εν όψει μάλιστα της Ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ- έσπευσαν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις των αφεντικών τους φορώντας το δημοκρατικό προσωπείο και τσακίζοντας τον φύρερ και τα φιδάκια του.
Εδώ όμως υπάρχει και ένα side effect. Η σχεδιασμένη χαβγίτικη ανακατωσούρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τώρα ή λίγο αργότερα και ως αφορμή για πρόωρες εκλογές. Και τότε ήθελα πραγματικά να ήξερα τι, σκέφτονται ορισμένοι που βρίσκονται βαθιά νυχτωμένοι μέσα στις αίθουσες επιχειρήσεων της ‘αντιφασιστικής βιομηχανίας’, πως θα ψηφίσουν οι ‘αγανακτισμένοι’ ή ‘παραπλανημένοι’ ψηφοφόροι του βλαχο-φύρερ, και τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό για τους πολιτικούς συσχετισμούς και το εκλογικό αποτέλεσμα.
Για οποιονδήποτε διαθέτει έστω στοιχειώδη πολιτική σκέψη, είναι προφανές πως ο Ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός δεν ανέχεται οποιαδήποτε πραγματική παρέμβαση του φασισμού στο πολιτικό του περιβάλλον. Ο νέοφιλελεύθερος πολιτικός εσμός χρησιμοποιεί τον φασισμό ως εργαλείο για αποπροσανατολισμό των πολιτικών του αντιπάλων, για υπερσυντηρητικοποίηση της κοινωνίας και για την τρομοκράτηση των πολιτών. Ως απλό εργαλείο. Τον ενισχύει, τον αποδυναμώνει ή τον εξαφανίζει κατά βούληση. Ο νέο-φιλελευθερισμός δεν είναι φασισμός (είναι ίσως κάτι, μακροπρόθεσμα, χειρότερο). Η πραγματικότητα δεν είναι ασπρόμαυρη, ακόμη κι όλες οι αποχρώσεις του γκρι δεν αρκούν για να την περιγράψουν και να την ερμηνεύσουν και εμείς ως αριστεροί θα πρέπει να μάθουμε να τυπώνουμε τις ιδέες μας στο δικό μας αλλά και στα άλλα μυαλά έγχρωμα με όλες τις αποχρώσεις όλων των χρωμάτων. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο, αλλά αυτή είναι η πρόκληση του 21ου αιώνα για τις δυνάμεις της προόδου στην Ευρώπη, στη Δύση, στον κόσμο.
Από την φύση μου είμαι μάλλον αισιόδοξο άτομο. Δεν μπορώ όμως να μην διαπιστώσω πως η πολιτική επιδεξιότητα και το βάθος των τακτικών της άρχουσας οικονομικής και πολιτικής ελίτ είναι έτη φωτός μπροστά από αυτά της αριστεράς. Ελπίζω πως ο πυρήνας των στελεχών της Ελληνικής αριστεράς έχει την οξυδέρκεια να αντιληφθεί τα σημεία των καιρών και να απαντήσει ανάλογα. Το ελπίζω ειλικρινά!

Ασήμαντο για τους ''νοικοκυραιους'',κρυφοφασιστες.........



  Spyros Mrk
Ασήμαντο για τους ''νοικοκυραιους'',κρυφοφασιστες.........


«Ανοίγουν»… οι ομαδικές απολύσεις

Στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναδιάρθρωση αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς το ζήτημα τέθηκε επιτακτικά για άλλη μια φορά από τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη εκπονείται μελέτη από τους αρμοδίους στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να υπάρξει επανεξέταση και εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου με τις πρακτικές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2014.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις. Αυτό, όμως, δεν θα γίνει αυθαίρετα και πρόχειρα, αλλά με προσεκτικά και υπεύθυνα βήματα. Ήδη εκπονείται μελέτη από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας – διεθνώς αναγνωρισμένος ως αξιόπιστος και κοινά αποδεκτός φορέας – που θα «χαρτογραφήσει» το αντίστοιχο θεσμικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών χωρών και θα απαντήσει στο ερώτημα εάν πράγματι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στην Ελλάδα. Στη βάση αυτής της μελέτης και, σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη και την ελληνική πραγματικότητα, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές προκειμένου το θεσμικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας να συγκλίνει με αυτό των περισσότερο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο Real.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «R», αναμένεται να καταργηθεί η έγκριση του υπουργού Εργασίας ή του περιφερειάρχη που απαιτείται σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων που υπερβαίνουν τα σημερινά όρια και προκαλούνται από τη διακοπή της δραστηριότητας ή εκμετάλλευσης της επιχείρησης, αλλά και σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσής της.

Τι ισχύει σήμερα για τις ομαδικές απολύσεις

Ομαδικές απολύσεις θεωρούνται όσες γίνονται, από επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζόμενους, για λόγους που δεν αφορούν το πρόσωπο των απολυμένων.

Σύμφωνα με το άρθρο 74 του Ν.3863/2010 , ο οποίος αντικατέστησε το εδάφιο α΄ και β΄ της παρ.2 του άρθρου 1 του Ν. 1387/1983 (ΦΕΚ 110Α') το όριο που οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές, καθορίζεται:

α) Μέχρι 6 εργαζόμενους, προκειμένου για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που στην αρχή του μήνα απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους και β) Σε ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν περισσότερους από 150 εργαζόμενους.

Σε ομαδικές απολύσεις που προκαλούνται από τη διακοπή της δραστηριότητας της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης, κατόπιν δικαστικής απόφασης, εφαρμόζεται η διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης στην τασσόμενη προθεσμία των είκοσι ημερών όπως προβλέπεται από τα άρθρα 3,4 και 5 παρ.1 του Ν.1387/83.

Για να προσδιοριστεί ο αριθμός του προσωπικού λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του προσωπικού τόσο στο κεντρικό όσο και στα τυχόν υποκαταστήματα. Εφόσον οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, υπερβαίνουν τα όρια που αναφέρθηκαν ανωτέρω, ο εργοδότης, πριν προχωρήσει σε αυτές, οφείλει να «πληροφορήσει» τους εκπροσώπους των εργαζομένων (όπως περιγράφονται στο 4ο άρθρο του νόμου) και να προέλθει σε διαβούλευση με αυτούς, με σκοπό να ερευνηθεί η δυνατότητα και πιθανότητα αποφυγής ή μείωσης των απολύσεων και των δυσμενών συνεπειών τους.

Η προθεσμία των διαβουλεύσεων είναι είκοσι ημέρες (από την πρόσκληση). Το αποτέλεσμα διατυπώνεται σε πρακτικό που υπογράφεται από τα δύο μέρη και υποβάλλεται από τον εργοδότη στο «Νομάρχη ή τον Υπουργό Εργασίας». Σε περίπτωση συμφωνίας οι ομαδικές απολύσεις ισχύουν αφού περάσουν 10 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού πρακτικού.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας, ο «Νομάρχης ή Υπουργός Εργασίας», με αιτιολογημένη απόφαση που εκδίδεται μέσα σε 10 μέρες (από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού πρακτικού), και αφού λάβει υπόψη τα στοιχεία του φακέλου και συνεκτιμήσει τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, την κατάσταση της επιχείρησης, καθώς και το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, μπορεί είτε να παρατείνει για 20 ακόμα ημέρες τις διαβουλεύσεις, είτε να μην εγκρίνει τη πραγματοποίηση του συνόλου ή μέρους των σχεδιαζόμενων απολύσεων.

"ο Καραγκιόζης συλλαμβάνει τον Χατζηαβάτη"




H θεατρική παράσταση "ο Καραγκιόζης συλλαμβάνει τον Χατζηαβάτη".....τώρα ξεκινάει!!!!!!!!!!!! Έχουμε να ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους!!!!!!!!!!! Με άπειρους κάλους!!! Θυσιάζουν το παραμάγαζο της ΧΑ για να βγει ξανά η ΝΔ πρώτο κόμμα!!!! Και οι μπάτσοι φασίστες να χτυπάνε αντίφα...........να τσιμπάνε κόσμο και άλλα ωραία....Πέντε φασίστες στη φυλακή είναι τίποτα.....Είναι θεαθήναι........Είναι ό,τι απλά βολεύει το σύστημα.....Γιατί όταν εμείς θα συνεχίζουμε να λέμε ΤΣΑΚΊΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΌ....θα μας λένε ανεδαφικούς γιατί να, ορίστε, το κράτος έκλεισε στη φυλακή τους φασίστες της ΧΑ......Ξεχνάμε ότι μια χουντική κυβέρνηση που έχει γαμήσει την Δημοκρατία πατόκορφα, μας το παίζει αντίφα? ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΤΕ ΔΗΛΑΔΉ? Το παραμυθάκι με τον Άγιο Βασίλη κ τα δύο άκρα δεν σας τρομάζει? ΑΠΛΆ ΤΩΡΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ "ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ" ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ!!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΤΡΌΦΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΎΠΝΗΣΗ!!!!!


  

άντε από εδώ π@λιομαλ@κα .....

                           

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ "ΤΟΞΟ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ







ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (28/9) ΟΙ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, ΛΑΓΟΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ


H κυβέρνηση πασχίζει να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι εγκαταλείπει τη γνωστή της στάση ανοχής προς το νεοναζιστικό «μόρφωμα», της Χρυσής Αυγής.
Η στάση , όμως, της κυβέρνησης , των διωκτικών αλλά και των δικαστικών αρχών αντί να ρίχνει φωςστα αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με τη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας ,της στυγερήςδολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την στάση της αστυνομίας, την εμπλοκή αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή, θολώνει τα νερά και προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά.
Οι «ξαφνικές» παραιτήσεις και μετακινήσεις ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας, τις οποίες ανακοίνωσε με πρωτοφανή σπουδή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση δεν επιχειρεί τίποτε άλλο παρά να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη στοχοποιώντας μεμονωμένα πρόσωπα!

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική ναζιστική οργάνωση . Το θέμα της αντιμετώπισής της είναιβαθιά πολιτικό και γι’ αυτό δεν πρέπει να ενεργοποιηθούν μόνο, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.

Η αντιμετώπιση ,όμως, των πολιτικών και πρακτικών του ναζιστικού μορφώματος, δεν είναι δυνατή μόνο με αστυνομικά και δικαστικά μέσα και πολύ περισσότερο με διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά κυρίως με την αναγκαία κινητοποίηση και δράση ενός ευρύτατου ενωτικούαντιμνημονιακού-αντιφασιστικού εργατικού λαϊκού κινήματος και την αλλαγή πορείας της χώρας .Σε διαφορετική περίπτωση η Χ.Α. θα συνεχίσει την , δήθεν, «αντισυστημική» ρητορία και θα ρίχνει στάχτη στα μάτια πολλών συμπολιτών μας.

Είναι επίσης προφανές ότι κυρίως η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του αστικού κατεστημένου, αξιοποιούν τη δράση της ΧΑ με τη θεωρία των δύο άκρων (και όχι μόνο) για να «χτυπήσουν» την Αριστερά και τον χειμαζόμενο από τις ταξικές μνημονιακές πολιτικές ελληνικό λαό.

Η επικαιρότητα της πάλης κατά του φασισμού δεν μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση , την τρόικα και τα μνημόνια για ένα νέο προοδευτικό δρόμο της χώρας. Αντίθετα η φασιστική πρόκληση καθιστά πολύ πιο επιτακτική την προσπάθεια για να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και να απαλλαγεί η χώρα από τον οικονομικό "φασισμό"των μνημονίων , που εκκολάπτουν και τον πολιτικό φασισμό της Χρυσής Αυγής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΜΠΟΣ

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


                     
Άλλο ένα θαύμα της "σωτηρίας" με την περαιτέρω λεηλασία της ακίνητης περιουσίας ετοιμάζεται στην Κανά της ΜερκΕλλαιας, όπου οι μεσσίες δεν χορταίνουν, αλλά πεινάνε το λαό. Στο επερχόμενο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων οι στρεμματικές τιμές των φόρων για τα αγροτεμάχια, που διαρρέουν στα ΜΜΕ (Μέσα Μνημονιοναζιστικής Επικοινωνίας) προβλέπεται πως θα είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερες από το εισόδημα των αγροτεμαχίων, που καθορίζεται και αυτό από το ίδιο το κράτος με βάση το λεγόμενο σύστημα του "αντικειμενικού" προσδιορισμού του γεωργικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα την απαλλοτρίωση της ακίνητης κτηματικής περιουσίας, μέσω της φορολογικής απομείωσης της. Η φορολογική βουλιμία καταβροχθρίζει άπεπτη και την πιο απλή τη λογική, μετατρέποντας ακόμα και την αυτοαποκαλούμενη "αντικειμενικότητα" του εισοδήματος σε υποκειμενικότητα ολκής και κλοπής. Αφού ήδη καταστράφηκαν οι αστικές δομές της οικονομίας και της κοινωνίας, μπήκε στην κινητικότητα της "ευθανασίας" και η γεωργική παραγωγή, η οποία από χρόνια αντιμετώπιζε την ερημοποίηση, εξαιτίας του ότι το κόστος παραγωγής υπερέβαινε τις προσόδους της και διατηρήθηκε σε κώμα στον αναπνευστήρα των επιδοτήσεων. Η "μέθοδος του σαλαμιού" αποδιδόταν για χρόνια στον Στάλιν από την εθνικοσωτήρια "δημοκρατία", τα "κονσερβοκούτια", όμως, και τα "τσεκούρια" είναι τα όπλα της απογόνου της, της οικονομοσωτήριας δικτατορίας. Η νέα αυτή φασιστική φορολογική επίθεση (αυτός στην πραγματικότητα είναι ο νεοφασισμός και ο νεοναζισμός, εκκεντρικοί σαν τον ομογάλακτο τους νεοπλουτισμό) αναστρέφει κάθε λογική. Εξάλλου, ο φασισμός και ο ναζισμός ποτέ δεν διέθεταν λογική, πέραν αυτής της "λογικής" της βίας, αφού στην πραγματικότητα ανάγει το φόρο της ακίνητης ιδιοκτησίας σε πρόσοδο βιαίου και καταχρηστικού πλουτισμού του τραπεζοφασιστικού κράτους και το εισόδημα της ίδιας της ιδιοκτησίας σε ευτελή αντιμισθία (αντιφορολογία), που παρέχει το κράτος στον ιδιοκτήτη για την υποχρεωτική μετάταξη του στη δουλοπαροικία. Κάτι, δηλαδή, ανάλογο με το "μισθό" της διαθεσιμότητας των εργαζομένων. Η τάξη της παραδοσιακής ιδιοκτησίας μπήκε στο μηχανισμό της διαθεσιμότητας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Πρόγραμμα ταξικής κινητικότητας, στο οποίο, ίσως για πρώτη φορά, η λέξη κινητικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς εισαγωγικά.

Την ίδια ώρα που στο πειραματικό εργαστήριο του καπιταλισμού, την Ελλαδα, αποδομείται ο κλασικός καπιταλισμός προς όφελος του χρηματοπιστωτικού, οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ έκριναν, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, ως "αντιευρωπαικό" το "Φορο Τομπιν" (Tobin tax), που απο το 1972 πρότεινε στις διαλέξεις του στο ο οικονομολόγος James Tobin, για τον περιορισμό, να το πω απλά, των χρηματοπιστωτικών "αρπαχτών" στις συναλλαγματικές συναλλαγές και σήμερα αντιμετωπίζεται ως ένας φόρος των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, που δεν αφορούν μόνο το συνάλλαγμα, αλλά και τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές πράξεις. Έτσι, ο χρηματοπιστωτικός πλουτισμός παραμένει άφορος και ανεξέλεγκτος, γιατί το αντίθετο, κατά τις νομικές υπηρεσίες της ΕΕ, δεν συνάδει με το εθιμικό "δίκαιο" της. Το δίκαιο του κλεπτοτραπεζίτη. Το κράτος πλέον στην Ελλάδα αποκαλύπτεται προκλητικά και απροκάλυπτα. Δεν είναι ένα συγκεντρωτικό μόρφωμα της πολιτικής εξουσίας, αλλά ένα ταξικό φονικό εργαλείο του χρηματοπιστωτικού φασισμού, για την κατεδάφιση κάθε "δικαιώματος", "δικαίου" και "λογικής", που μπόρεσε να οικοδομηθεί και να επιβιώσει μέχρι σήμερα μέσα στις ανοχές του παραδοσιακού καπιταλισμού. Ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός δεν έχει αντοχές. Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε πως δεν έχει και αντοχές. Είναι η απόλυτη φεουδαρχική ηγεμονία του νομισματικού πλούτου, που μόνο με μια ταξική και οχι απλά πολιτική σύγκρουση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Όταν οι φορολογικές απαιτήσεις του κράτους της ταξικής βίας είναι μεγαλύτερες από τις προσόδους των πολιτών, ποιά είναι η διέξοδος του πολίτη; Ίσως η απλούστερη, που μας δίδαξε η ιστορία: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. Απομένει μόνο να αποφασίσουμε αν θα οδηγηθούμε ελεύθεροι στο θάνατο ή νεκροί στην ελευθερία…