Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Δεν χρειαζόμαστε σωτήρες. Ας αλλάξουμε το παιχνίδι.



Τι λέτε για μια ”τέλεια” πολιτική καταιγίδα που θα βύθιζε για πάντα το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τις ουρές τους;

Τι θα λέγατε για μια ”τέλεια” πολιτική καταιγίδα που θα βύθιζε μια για πάντα το Πασοκ, τη ΝΔ, τις διάφορες πολιτικές ουρές τους, τα Μέσα προπαγάνδας τους και τους βρικόλακες της επιχειρηματικής ”ελίτ”;
Τι θα λέγατε για έναν σούπερ πολιτικό τυφώνα που θα ξήλωνε τις έννοιες του πρωθυπουργού, των υπουργών, των πάσης φύσεως πεφωτισμένων ηγετών και θα έβαζε στο κέντρο της κοινωνίας μας τις πιο διαλεκτικές και καινοτόμες ιδέες, δημιουργώντας χώρο για να χτιστούν οι προϋποθέσεις να ζήσουμε και να συνυπάρξουμε λεύτεροι σ’ένα εργαστήρι διαλεκτικής, κίνησης και δημιουργίας;

Και να σας πω κάτι… there is no alternative – δεν υπάρχει άλλη λύση. Μια τέτοια πολιτική καταιγίδα είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, πριν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που φαντασιώνονται πως είναι χρυσά παιδιά, χρυσές ράτσες και μικροί ή μεγάλοι θεοί, βυθίσουν ολόκληρο τον πλανήτη μια και για πάντα στα ίδια σκατά που υπάρχουν στο κεφάλι τους.
Και δεν βλέπω τον λόγο να μην ξεκινήσει από την Ελλάδα μια τέτοια καταιγίδα. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Και όχι, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας προτείνω να χορέψουμε μαζικά τον χορό της βροχής!

Σε ένα προηγούμενο κείμενο μου είπα… – «ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος» . Το κείμενο προέβλεπε τη μοίρα του κ. Σαμαρά καθώς και της κοινωνίας μας – αν αυτή δεν δράσει αποφασιστικά. Κάποιος όμως θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι το συγκεκριμένο συμπέρασμα αποτελούσε και ένα είδος έμμεσης και προληπτικής επίθεσης στον επόμενο πρωθυπουργό που, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο κ. Τσίπρας.

Και θα μπορούσε δικαιολογημένα να με ρωτήσει: – «Θεωρείς ότι ο κ. Τσίπρας είναι ίδιος με ”αυτούς”;». Απαντώ καθαρά: Όχι. Όχι, δεν θεωρώ πως ο κ. Τσίπρας είναι ίδιος με αυτούς. Θεωρώ όμως ότι όσο υπάρχει ο θεσμός του πρωθυπουργού και γενικά οι θεσμοί του παρόντος πολιτικού συστήματος, η κατάληξη θα είναι μοιραία η ίδια – και για τους πολίτες και για τους πολιτικούς. Και θεωρώ επίσης ότι αν στον Σύριζα και στα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα είναι ξύπνιοι και καθαροί, δεν θα επιχειρήσουν ν’ανακυκλώσουν τις μαλακίες ενός συστήματος που καταξεφτιλίστηκε, αλλά θα επιχειρήσουν να συνδράμουν τους πολίτες και την πληθώρα καινοτόμων ιδεών [προσθέτοντας και τις δικές τους] και να ”γράψουν ιστορία”.

Υπάρχει φοβερά καταπιεσμένη δημιουργικότητα στην κοινωνία μας. Τρανό παράδειγμα είναι η υπόθεση των μονάδων αφαλάτωσης που περιέγραψε ο κ. Φασόλας στο πρόσφατο κείμενο του. Η ραμνουσία μάλιστα συνεχώς παρουσιάζει περιπτώσεις καταπιεσμένης καινοτομίας, ιδεοφορίας και δημιουργικότητας, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.
Η ερώτηση προκύπτει από μόνη της: τι πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε αυτή την δημιουργικότητα στο κέντρο της κοινωνίας μας; Θα απαντήσω με ερώτηση: Τι θα γινόταν αν πραγματοποιούταν δημοψήφισμα στα νησιά με θέμα τις μονάδες αφαλάτωσης; Είναι τρελοί οι κάτοικοι τους; Όχι βέβαια. Τρελοί είναι όσοι σαμποτάρισαν το συγκεκριμένο έργο. Και μπόρεσαν και το έκαναν γιατί τους έχουμε επιτρέψει να έχουν εξουσία στα χέρια τους και να παριστάνουν τους καμπόσους σε ανθρώπους που κατανοούν τα προβλήματα, βρίσκουν τρόπους να τα λύσουν και επιζητούν μάλιστα και γενική συμμετοχή.

Λοιπόν, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το παιχνίδι. Ήρθε η ώρα, όχι να περιμένουμε τις ευνοϊκές συγκυρίες, αλλά να τις φτιάξουμε και σιγά σιγά να τις αναπτύξουμε. Το χρήμα δεν θα καταργηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Ούτε κατόπιν κάποιας καταστροφής – που θα χειροτερέψει τα πράγματα, αν έχει απομείνει πλανήτης, δηλαδή πεδίο ύπαρξης.
Προτείνω λοιπόν ψηφιδωτή αντικατάσταση δομών στη λογική… από το λίγο στο πολύ. Κάθε ψηφίδα που θα αλλάζουμε με σχέδιο θα προετοιμάζει ιδανικό κλίμα για την επόμενη. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Δεν χρειαζόμαστε σωτήρες. Ας αλλάξουμε το παιχνίδι.
ramnousia

Μήπως το παιδί σας είναι «αναρχικός»;



Μήπως το παιδί σας είναι «αναρχικός»;

Μετά και το πρόσφατο δημοσίευμα της φυλλάδας «Πρώτο Ψέμα» για τον προσηλυτισμό νεαρών στην Αναρχία και κατά προέκταση στην τρομοκρατία, είναι πια επιτακτική η ανάγκη να αναχαιτισθεί ο κίνδυνος που μας απασχολεί όλους. Διότι το θέμα που καίει όλους τους γονείς δεν είναι ο βιοπορισμός, το ενοίκιο ή το δάνειο που τρέχει, οι λογαριασμοί που καταφθάνουν συνεχώς και το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον. Το πραγματικό πρόβλημα για κάθε ελληνική οικογένεια είναι μήπως το παιδί τους γίνει αναρχικός.

Σας παραθέτουμε λοιπόν 5+1 ενδείξεις, για να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν το παιδί του έχει πέσει στην Αναρχία.

1. Προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας δείχνει μια αδικαιολόγητη ευαισθησία για τα προβλήματα άλλων ανθρώπων, ακόμη κι αγνώστων, είναι μάλλον ώρα να ανησυχήσετε. Έχει παρατηρηθεί πως τα παιδιά που έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό του «αναρχικού» δείχνουν 5-6 φορές περισσότερο ενδιαφέρον για τον «άλλον» σε σχέση με τα φυσιολογικά παιδιά. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να παραβλέπουν βασικές διαφορές που διατηρούν με άλλους ανθρώπους, όπως η εθνικότητα και το φύλο.

2. Προβλήματα με την Δικαιοσύνη

Η παραβατική συμπεριφορά ανέκαθεν αποτελούσε σοβαρή ένδειξη για τα προβληματικά παιδιά. Στην περίπτωση των «αναρχικών» παιδιών, η παραβατικότητα αυτή εμφανίζεται πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κυρίας Κ. «Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος μου (15 ετών) επιστρέφοντας απ' το σχολείο με ρώτησε αν πρέπει να υπακούμε σε νόμους που δεν είναι δίκαιοι». Εμφανώς ταραγμένη η μητέρα, είπε πως ο γιος της δεν είχε εμφανίσει ποτέ παρόμοια προβλήματα πριν από το περιστατικό. «Με τον καιρό, το παιδί μου άλλαξε εντελώς, αρνείται να υπακούσει πια ακόμα και σε βασικές εντολές όταν δεν τις θεωρεί δίκαιες. Δεν τον αναγνωρίζω πλέον».

3. Προβλήματα σχετιζόμενα με το διάβασμα

Ενώ τα περισσότερα παιδιά φαίνεται να αρκούνται στην ανάγνωση όσων τους ανατίθενται, τα «αναρχικά» παιδιά εμφανίζουν τάσεις να διαβάζουν αναγνώσματα που δεν περιέχονται στη διδακτέα ύλη. Σε πολλές περιστάσεις, μάλιστα, η επιθυμία αυτή τους εμποδίζει από την παρακολούθηση τηλεόρασης και βιντεοπαιχνιδιών. Αν και φαινομενικά το συγκεκριμένο πρόβλημα ταυτίζεται με τα προβλήματα παραβατικότητας, τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να εμφανιστούν και χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία άλλων συμπτωμάτων. Θεματικά φαίνεται να εξιτάρονται κυρίως από την ανάγνωση Ιστορίας, πολιτικών επιστημών αλλά και ποίησης.

4. Προβλήματα αυτοπεποίθησης

Όπως έχει δείξει η διεθνής βιβλιογραφία, τα περισσότερα παιδιά καταφέρνουν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα αναρχικά παιδιά, αντιθέτως, δείχνουν πολλές φορές σημάδια ακραίας αυτοεκτίμησης που φτάνει σε επίπεδα έντονου ναρκισσισμού. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά αυτά, ακόμα και σε προσχολική ηλικία, φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι σε θέση να ξεπεράσουν προκλήσεις χωρίς την παρέμβαση ή τις οδηγίες μεγαλυτέρων. Ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να μην φαντάζει ως σοβαρό πρόβλημα αρχικά, ενδέχεται να επιφέρει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια.

5. Προβλήματα στη λήψη τροφής

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που παρατηρείται στα παιδιά αυτά αφορά στη λήψη τροφής. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν μαρτυρίες γονέων που αναφέρουν ότι τα παιδιά αυτά αρνούνται εντελώς να καταναλώσουν κουτόχορτο. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες γονέων και φορέων (σχολείο, Εκκλησία, ΜΜΕ) να πείσουν τα παιδιά να συνεχίσουν την κατανάλωση, εντούτοις η αναγκαστική πρόσληψη του δεν φαίνεται να αποδίδει θετικά αποτελέσματα. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι, πέρα από την άρνηση καθ' αυτή, πολλά παιδιά οδηγούνται και στην αμφισβήτηση παγιωμένων πεποιθήσεων και δογμάτων με απρόβλεπτες συνέπειες.

6. Προβλήματα σχετιζόμενα με τον ύπνο

Ίσως η σοβαρότερη απ' όλες τις υπόλοιπες ενδείξεις. Ενώ τα περισσότερα παιδιά βλέπουν όνειρα μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα αναρχικά παιδιά συνεχίζουν να τα βλέπουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πλήθος ερευνών σε νευρολογικό επίπεδο έχουν επιχειρήσει να εξηγήσουν αυτό το περίεργο φαινόμενο χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Σε αυτό που συμφωνούν πάντως οι περισσότεροι επιστήμονες είναι πως, αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να οδηγήσει σε περαιτέρω ενοχλήσεις, έως και εμμονές, για την πραγματοποίηση των ονείρων αυτών.

ΠΗΓΗ

Αναρτήθηκε από antim

όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού.....

                          

ΕΠΟΜΕΝΟΣ «ΕΝΟΙΚΟΣ» ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Του ΤΑΣΟΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Η εξέγερση στην Αμυγδαλέζα χθες το βράδυ, δεν παραξένεψε κανέναν, αφού για τους γνωρίζοντες, ήταν άξιο απορίας πώς μπορούν να ζουν οι μετανάστες αδιαμαρτύρητα σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες.
Το χειμώνα παγώνουν, το καλοκαίρι ψήνονται. Βρώμα, υποτυπώδης διατροφήκαι περίθαλψη. Επικοινωνία με τον έξω κόσμο στα επισκεπτήρια για όσους έχουν συγγενείς, τηλεφωνικά για όσους έχουν λίγα χρήματα. Όσοι δεν έχουν χρήματα ή συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα, όλος ο κόσμος τους είναι το συρματόπλεγμα και οι συγκρατούμενοί τους. Φυλακισμένοι μιας κοινωνίας που υλοποιεί την ακροδεξιά φασιστική ατζέντα της χρυσής αυγής. Έγκλημά τους η απόπειρα να ξεφύγουν από τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών και εμφύλιων πολέμων, από στυγνές δικτατορίες και σκληρά θεοκρατικά καθεστώτα, από επισιτιστικές κρίσεις και τον κοινωνικό αφανισμό. Η απόπειρα αναζήτησης λίγης ανθρωπιάς ήταν έγκλημα στην πατρίδα τους, είναι έγκλημα και στη δική μας. Ελεύθερους με αναστολή τους είχαμε, όταν η εγχώρια ολιγαρχία έκτιζε τα φαραωνικού τύπου έργα για την ολυμπιάδα, τους δρόμους και τα γεφύρια, όταν για να πολλαπλασιάσουν γρήγορα τον πλούτο τους χρειάζονταν φτηνό εργατικό δυναμικό, φοβισμένο, χωρίς απαιτήσεις, που δούλευε για ένα κομμάτι ψωμί και χάιδευε το χέρι του αφέντη από ευγνωμοσύνη. Πόσοι μετανάστες δεν πήραν τη θέση της γυναίκας του πρωτομάστορα, για να πετύχουμε τους στόχους της ΟΝΕ και τουΜάαστριχ. Καθάρισαν τα σπίτια μας, ξεσκάτισαν τους γέρους μας, όργωσαν τα χωράφια μας, χρησιμοποιήθηκαν σαν μέσο πίεσης περιστολής εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών (πατώντας στην ανάγκη τους).
Ο καιρός όμως πέρασε. Ο αφέντης που έδινε το ξεροκόμματο στον μετανάστη για να γεμίζει τις τσέπες του με χρυσάφι, τον πετάει τώρα στο δρόμο. Κάνει αυτό που πρέπει, για να διασφαλίσει τον πλούτοτου. Για να μην του χαλάει την αισθητική, τον κλείνει και στην φυλακή. Τώρα δεν του χρειάζεται. Έχειντόπιους που, αν χρειαστεί, θα δουλέψουν σε χειρότερη Μανωλάδα, για να ταίσουν το στόμα του μωρού που κλαίει. Η πατρίδα μας τώρα έχει έτοιμες πολλές Μανωλάδες. Αντί όμως διασκουρόχρωμους, μαύρους, κιτρινιάρηδες, θα έχει άσπρους που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα, που είχανμόνιμη δουλειά, σπίτι, αυτοκίνητο και στο παρελθόν ,την ώρα που χάιδευαν τρυφερά το κεφάλι του υπάκουου Χασάν της Αμυγδαλέζας, του έριχναν και μια κλωτσιά βλαστημώντας την τεμπελιά και ανικανότητα της φυλής του.
Οι κυβερνήσεις της χώρας μας ήξεραν τι έκαναν. Χρησιμοποίησαν τους μετανάστες όπως ακριβώς ήθελαν τα αφεντικά τους και έφτιαξαν το πλαίσιο που τους εξυπηρετούσε. Μαύρη φτηνή δουλειά, Δουβλίνο ΙΙ και τώρα φυλακή.
Αν τα στρατόπεδα αδειάσουν, δεν θα τα κλείσουν. Όταν η απαίτησή μας για ζωή και αξιοπρέπεια θα τους χαλάει την αισθητική ή θα φοβούνται την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης, θα βάλουν εμάς μέσα . Και αν χρειαστεί θα ανοίξουν και άλλα. Ακολουθούμε την πορεία των μεταναστών. Κοινή η μοίρα των εργατών.
Σήμερα πακιστανοί, αφγανοί, ιρακινοί, αύριο συνδικαλιστές, απολυμένοι, άνεργοι, άστεγοι, κομμουνιστές. Όσο υπομένουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, την περιστολή των ελευθεριών, τον κοινωνικό αυτοματισμό ,τη στοχοποίηση και τον αποκλεισμό ανθρώπων, βαδίζουμε στο δρόμο που θα βάλει και μας τους ίδιους σε κελί. Όσο ανεχόμαστε την κυβέρνηση που υλοποιεί την ακροδεξιά ατζέντα της χρυσής αυγής, θα είμαστε το επόμενο θύμα αυτής της πολιτικής και των ναζιστικών ομάδων.

Αυτοί είναι οι υπηρέτες των τοκογλύφων, τα μεγάλα λαμόγια




ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: "20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΣΕ ΜΠΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΑΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"! - ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ;
ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!!! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ

Περάστε στο...θείο Στουρνάρα, που για μια ακόμη φορά προσπαθεί να πιάσει κότσο τον Έλληνα!
Διαβάστε με προσοχή τι δήλωσε:

"Πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Περίπου 20 δισ. ευρώ βρίσκονται σε μπαούλα, μαξιλάρια και σε... στρώματα. Αν δεν επιστρέψουν οι καταθέσεις δεν θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά", είπε και τόνισε πως "δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων. Όσα ακούγονται για «bail in» δεν ισχύουν".

Το πιάσατε; Επιστρέψτε τις καταθέσεις σας στις τράπεζες μια και σας το διαβεβαιώνει ο Στουρνάρας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να...κουρευτούν!!!

Σας θυμίζουν κάτι τα λόγια του;
Επί Σημίτη τι μας έλεγαν; "Επενδύστε στο Χρηματιστήριο, η άνοδος του Χρηματιστηρίου είναι δείκτης της ισχυρής Οικονομίας μας. Το Χρηματιστήριο θα φτάσει τις 7.500 μονάδες"! Τα άκουγε ο κοσμάκης που του πιπίλαγαν το μυαλό ο Παπαντωνίου και οι άλλοι και επένδυσε στο Χρηματιστήριο. Μέσα σε λίγους μήνες όμως χάθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από τις ελληνικές οικογένειες! 
Τι μας έλεγαν πάλι οι ίδιοι σαν τον Στουρνάρα, τύποι; "Εμπιστευθείτε τις καταθέσεις στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Αποτελούν ασφαλή εγγύηση, χωρίς ρίσκο"! Ο καημένος κοσμάκης έβαλε τις αποταμιεύσεις του στο Δημόσιο, ενώ ο Βενιζέλος τους υπνώτιζε μέχρι τελευταία στιγμή ότι δεν πρόκειται να πειράξει κανείς τις καταθέσεις στα ομόλογα του Δημοσίου, ώσπου τελικά χωρίς να το πάρει είδηση "κουρεύτηκαν" κατά 80%!

Ακούστε λοιπόν τον θείο Στουρνάρα και πηγαίνετε σαν τα κορόϊδα να βγάλετε τα λεφτά σας από τα μπαούλα και τα στρώματα για να τα επιστρέψετε στις τράπεζες. Και μία ωραία πρωία, τα λεφτάκια σας θα γίνουν καπνός χωρίς να το καταλάβετε!

Αυτοί είναι οι υπηρέτες των τοκογλύφων, τα μεγάλα λαμόγια που σκοτώνουν το βιος του λαού για να το παραδίδουν στην Μέρκελ και τον Σόϊμπλε!

Με τις δηλώσεις του αυτές όμως, ο Στουρνάρας έδωσε και το σύνθημα στους κακοποιούς να εξαπολύσουν μπαράζ διαρρήξεων και ληστειών στα σπίτια των νοικοκυραίων (τώρα μάλιστα εν'όψει διακοπών) για να τους πάρουν τις αποταμιεύσεους από τα μπαούλα και τα στρώματα!
Ο Στουρνάρας δηλαδή, προκειμένου να ωθήσει τον κόσμο να επιστρέψει τα χρήματά του στις Τράπεζες, θα έχει ως...συμμάχους του και τους κακοποιούς!!!
Φοβερός πολιτικός!

indobserver

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ, ΔΗΘΕΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!


ΑΙΡΟΝΤΑΙ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ,ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 1/1/2014

Η κυβέρνηση, παρά τιςδιχογνωμίες στο εσωτερικό της και τις αντιδράσεις βουλευτών, κατέληξε, τελικώς, στην άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1/1/2014.

Η κυβέρνηση, για να"χρυσώσει το χάπι" αυτής της οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτης απόφασης, σκέφτεται να θεσμοθετήσει μια σειρά κριτήρια, που θα σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

Τα κριτήρια αυτά κάθε άλλο παρά θα αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς, αφού όλα δείχνουν ότι αφορούν ένα πολύ μικρό τμήμα όσων έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο.

Είνα προφανές ότι η κυβερνητική αυτή απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να βρεθούν στο δρόμο ή να εξαθλιωθούν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων.

Ταυτόχρονα, η ουσιαστική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν θα ευνοήσει την χορήγηση νέων δανείων από τις τράπεζες, αντίθετα, θα δώσει την χαριστική βολή στην αγορά ακινήτων, πράγμα που θα βουλιάξει την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.

Στη συνέχεια η iskra παραθέτει ρεπορτάζ, σχετικό με το θέμα, από διάφορες ιστοσελίδες.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ, ΔΗΘΕΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στη γραμμή του διαχωρισμού μεταξύ αυτών που δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτών που έχουν τη δυνατότητα κινείται η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών α' κατοικίας, παρά τις αντιρρήσεις, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την Αντιπολίτευση.

Σχετικές δηλώσεις έκανε το πρωί της Δευτέρας ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι πρώτος γνώμονας είναι η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων (άνεργοι και πολύτεκνοι) και δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει», επισήμανε και εξήγησε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Αδ.Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega. «Θα προστατέψουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους. Δε μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να έχουμε προστασία στις βίλες, σε ανθρώπους που έχουν χρήματα» σημείωσε.Συμπλήρωσε ακόμα ότι όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιρρήσεις που εκφράζονται και από στελέχη ή βουλευτές της ΝΔ, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η συνέχιση της άρσης των πλειστηριασμών άκριτα, θα έχει σαν αποτέλεσμα να σκάσει η φούσκα των ακινήτων στην Ελλάδα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες.

Στο θέμα είχε αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξη, που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα μελετάται με προσοχή από τα αρμόδια υπουργεία, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται διαχωρισμός μεταξύ όσων αντικειμενικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν και των κακοπληρωτών.

«Ο άνεργος και ο φτωχός που δεν μπορεί να πληρώσει δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς δεν θα έχουμε στεγαστική πίστη και οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν σε κανέναν δάνειο» σημείωσε ο υπουργός.

Το ίδιο επανέλαβε και σε συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε το Σάβββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

«Θα δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία. Φαντάζομαι όμως ότι κανείς δεν θέλει τους κακοπληρωτές κατά σύστημα να τους εξαιρούμε, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει τραπεζική πίστη. Δεν πρόκειται ποτέ τράπεζα να ξαναδώσει στεγαστικό δάνειο.»

Παραθέτουμε και άλλο σχετικό ρεπορτάζ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει μέριμνα για την προστασία των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της «Ε», η κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση διάταξης που θα αλλάζει το ισχύον από το 2008 καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών θα καθορίσουν τα κριτήρια ώστε να πληρώνουν εκείνοι που μπορούν, διαβεβαίωσε ότι θα προστατευθούν άνεργοι και πολύτεκνοι ενώ υπογράμμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της διαδρομής, κάνοντας ειδική αναφορά στη διογκωμένη ανεργία ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της σημερινής Ελευθεροτυπίας, η κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση διάταξης στη Βουλή που θα αλλάζει το ισχύον από το 2008 καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.Μεταξύ άλλων θα προβλέπει τη μείωση του πλαφόν της αντικειμενικής αξίας, τη μείωση του πλαφόν των 200.000 ευρώ για το ανεξόφλητο χρέος ενώ θα λαμβάνει υπόψιν και το χρόνο που έχει να εξοφλήσει δόσεις ο δανειολήπτης.

Περιορισμοί Κίνησης λογαριασμων........


Τα λέω παντα πολύ νωρίς

Σύντομα θα υπάρξουν περιορισμοί κινησης λογαριασμών μέσω ΑΤΜ και αναληψεων.

Αυτό χωρίς εμφανές πρόβλημα χρεοκοπίας καποιας τραπεζας.

Οι περιορισμοί θα είναι απο 100-300€ ημερισιως χωρίς εξαιρεσεις.

Το ξανά λέω για να το εμπεδωσουμε.
Καμια εμπιστοσύνη στις τραπεζες – ουτε Ελληνικές ουτε ξένες στην Ελλάδα.

Όταν κουρεψουν,, θα κουρεψουν το σύμπαν…ημεδαπό κ αλλοδαπό. Ναι και τις ξένες τράπεζες στην Ελλάδα.!!! – μην πείτε οτι δεν γνωριζατε.



ΥΓ. Οσα δάνεια τραπεζων αποφασιστεί,, θα πουληθούν σε αλλοδαπα κοράκια φέτος. Γκαραντυ.

Ενώπιον της κορύφωσης του δράματος

Ενώπιον της κορύφωσης του δράματος
Το βαρύ πυκνό καλοκαίρι του 2013, πολλοί άνθρωποι που συναντώ, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, μεταφέρουν την ίδια αίσθηση: ότι εκμετράται ο χρόνος της παρούσας κρίσης, ότι βαδίζουμε προς μια κορύφωση. Η κορύφωση έχει ποικίλες καταλήξεις, αναλόγως του συνομιλητή, πάντως όλες είναι δραματικές, οδυνηρές και λυτρωτικές συνάμα.
Τριάμισι χρόνια μετά την κατάπληκτη ομολογία πτώχευσης, τριάμισι χρόνια αλλεπάλληλων θυσιών των Ελλήνων της μείζονος πλειοψηφίας και αλλεπάλληλων σφαλμάτων και σφαγών, τριάμισι χρόνια συνεχούς καταβύθισης. Δεν πάει άλλο. Ας γίνει κάτι ριζικό, ας είναι επώδυνο, αρκεί να μη συνεχιστεί αυτή η βύθιση, άλλωστε δεν έχουμε πια και πολλά να χάσουμε. Το λένε οι άνθρωποι υψηλής μορφώσεως, νοικοκύρηδες έως πρόσφατα, που τώρα αγκομαχάνε να τα βγάλουν πέρα, γονατισμένοι από φόρους, περικοπές μισθών, εξανεμισμένα εισοδήματα, με άνεργους συζύγους και παιδιά, με δάνεια και με σχολάζοντα κληρονομικά ακίνητα που κουβαλάνε φόρους και χαράτσια.
Τρία και πλέον χρόνια από το ιστορικό διάγγελμα του Καστελόριζου, όταν και επισήμως έμαθαν ότι η εθνική κυριαρχία αναστέλλεται επ’ αόριστον, οι αμέριμνοι νοικοκύρηδες της απέραντης μεσαίας τάξης έχουν μάθει εν τω μεταξύ ότι η κρατική χρεοκοπία συνεπιφέρει συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας, ιδιωτική πενία, κοινωνική υποβάθμιση έως πληβειοποίησης, πολιτική αστάθεια. Οι περισσότερες σταθερές του βίου γκρεμίστηκαν, για όλους. Για πολλούς, ο βίος εξέπεσε σε γυμνή ζωή, σε γυμνή επιβίωση. Γι’ αυτούς τους πολλούς δεν υπάρχει πια τίποτε να χάσουν, ούτε να φοβηθούν. Αυτή είναι η κορύφωση, η ρήξη, που την αφουγκράζονται να έρχεται πολλοί Έλληνες τούτο το καλοκαίρι.
Αυτοί οι άνθρωποι, οι ήδη χαμένοι, όσοι ακόμη χάνουν, και κυρίως όσοι ακόμη σκέφτονται και αισθάνονται, παρά τα αλλεπάλληλα κύματα ενοχοποίησης, σύγχυσης και προπαγάνδας, αυτοί οι άνθρωποι είναι σε θέση ακόμη να αρθούν υπεράνω της οργής και του μίσους του ανήμπορου ηττημένου, και να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Φρονώ ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι πολλοί. Και είναι το πολυτιμότερο κοίτασμα της ελληνικής γης. Αλλά είναι ασύνδετοι, σκόρπιοι, σαστισμένοι, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, δεν μοιράζονται μια κοινή εικόνα εαυτού και ένα κοινό σχέδιο πορείας. Πορεύονται μόνοι στα τυφλά.
Η χώρα πορεύεται αφεύκτως, βρίσκεται ήδη, σε μια οικονομία πολέμου, χωρίς τον συμβατικό πόλεμο. Είναι ήδη εμπλεγμένη στον πρώτο γεωοικονομικό πόλεμο του 21ου αιώνα, και στο εγγύς μέλλον θα τον δούμε εναργέστερα. Οπως σε κάθε πόλεμο, την πρωταρχική σημασία την έχει το φρόνημα του εμπλεκομένου και το τι καλείται να υπερασπιστεί, δηλαδή το τί είναι, τι θεωρεί ότι είναι. Ακριβώς αυτό έχει κλονιστεί πρώτο, με το ξέσπασμα της κρίσης: η ταυτότητα. Ποιοι είμαστε, ποιοι ήμασταν, ποιοι καλούμαστε να είμαστε. Πώς βλέπουμε τώρα τους εαυτούς μας, μετά τα χαστούκια, τις ήττες και τους εξευτελισμούς. Αντέχουμε; Αυτό συζητείται εντόνως, όλα αυτά τα τριάμισι χρόνια του Γολγοθά, και αυτό αιωρείται ακόμη αναπάντητο στην κορύφωση του δράματος. Είναι η περιλάλητη «αφήγηση», το όραμα, το σχέδιο, η απόφαση και η πράξη της αναγέννησης.
Τολμώ να υποστηρίξω ότι η κοινή αφήγηση, τέλος πάντων η αφήγηση που θα χωράει πολλούς, όχι όλους, αλλά πολλούς, δεν θα προκύψει πρώτη αυτή και μετά η δράση. Δεν θα σχηματισθεί ακεραία και πλήρης, και κατόπιν θα σπεύσουμε προς εφαρμογή της. Αντιθέτως, η αφήγηση θα ξεκινήσει σαν δράση και λόγος μαζί, και θα εκκινήσει μερική, αποσπασματική, επείγουσα, από πολλές πηγές συμβάλλουσα σε ρυάκια και κοινά ποτάμια• και θα σχηματίζεται βαθμιαία, αλλάζοντας και αυξάνοντας δυναμικά διαρκώς σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων, των δρώντων σκεπτόμενων υποκειμένων. Θα αναδύεται μια νέα γενική διάνοια.
Είμαστε τα πιο προχωρημένα θύματα μιας κρίσης διπλής, εσωτερικής και εξωτερικής. Αυτή η πρωτοπορία είναι πλεονέκτημα και κατάρα μαζί: μας επιτρέπει να πειραματιστούμε και να καινοτομήσουμε στην επίλυση της δικής μας κρίσης, αφενός• να δούμε πώς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα και τους εαυτούς μας. Αφετέρου, η έκβαση της δικής καινοτομίας-σωτηρίας εξαρτάται εν πολλοίς από το διεθνές περιβάλλον. Συγκεκριμένα: Δεν μπορούμε πια να περιμένουμε να μας σώσει η Ευρώπη, αλλά και δεν μπορούμε να σωθούμε αγνοώντας παντελώς τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Όλα θα κρίνονται διαρκώς πάνω στην κόψη του καιρού και στο ζύγισμα οφέλους-ζημίας. Η επίκληση μιας ιδεατής Ευρώπης που είναι μοναδικός προορισμός, ακόμη κι αν έχουμε μετατραπεί σε προτεκτοράτο εξαθλιωμένων νεοπληβείων, εκτός από σφαλερή είναι και δόλια και επικίνδυνη. Το ίδιο σφαλερή και επικίνδυνη μπορεί να είναι η άκριτη αποδοχή ενός δρόμου που οδηγεί σε ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη ή τέλος πάντων με τις ηγεμονεύουσες δυνάμεις της, κυρίως τη Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση, η μονοσήμαντα ραγιάδικη ή η τρελο-αντάρτικη στάση, με ιδιοτέλεια ή ιδεοληψία, είναι ολέθριες αμφότερες.
Επιστρέφουμε στην ταυτότητα δυναμικά. Δεν θα αποφασίσουμε τώρα ποιοι ακριβώς είμαστε εφεξής και τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Αυτό διαμορφώνεται διαρκώς στο άμεσο μέλλον. Αλλά για να επιζήσουμε σε συνθήκες οικονομίας πολέμου, πρέπει να συμφωνούμε σε κάποιο ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Ας είναι τα πιο πρακτικά, τα πρώτα: μια νέα σχέση του επανιδρυμένου κράτους με την εργασία και τη νέα επιχειρηματικότητα, τη μικρομεσαία κυρίως, τη ραχοκοκαλιά της εγχώριας οικονομίας. Η ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, που τόσο θαυμαστά και απρόσμενα βλάστησε στους δύσκολους καιρούς. Επιστροφή στη γη και στις τέχνες υπό νέους όρους. Και ταυτοχρόνως, υποκάτω: Αποδοχή και ανανέωση της παράδοσης. Σύνδεση με τη διασπορά. Τέτοια…….

Nα κάνουμε συντρίμμια τα στρατόπεδα συγκέντρωση


Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
Nα κάνουμε συντρίμμια τα στρατόπεδα συγκέντρωσης 

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας, έγινε αυτό που η ίδια η ανθρώπινη φύση επιτάσσει μπροστά σε κάθε φαινόμενο επιβολής και καταπίεσης: Οι κρατούμενοι μετανάστες εξεγέρθηκαν. Πέρα από την προφανή αιτία του ξεσηκωμού τους, την ίδια τους την κράτηση δηλαδή, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ενέργεια των αστυνομικών που τους φυλάνε να κλείσουν το ρεύμα των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν τα κλιματιστικά στα κοντέινερ που διαμένουν οι μετανάστες. Η πιθανότητα της μετατροπής των κοντέινερ σε ένα είδος φούρνων οδήγησε τους μετανάστες στο να εξεγερθούν. Οι συγκρούσεις περιλάμβαναν πετροπόλεμο από την μεριά των μεταναστών, χημικά και κρότου λάμψης από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για πυροβολισμούς! Δέκα μετανάστες απέδρασαν από την Αμυγδαλέζα και καταζητούνται.

Τις στιγμές που ακολούθησαν, ένας γελοιώδης συρφετός από μηντιακά φερέφωνα και επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη για τον… «παραλογισμό» του περιστατικού. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στην εξέγερση ως «απρόκλητη επίθεση». Κάποια πράγματα όμως είναι αντικειμενικά, βρίσκονται έξω από υποκειμενικές οπτικές γωνίες και επιδέχονται τόση αμφισβήτηση όσο το ότι η Γη γυρίζει. Η πρωτογενής βία του Κράτους γεννάει την αντιβία των καταπιεσμένων και οι τελευταίοι δεν έχουν κανένα λόγο να την απαρνηθούν. Η εξέγερση της Αμυγδαλέζας είναι μόνο ένα δείγμα της φυσικής ροπής του ανθρώπου προς την ελευθερία. Όσο ο εκφασισμός του συστήματος εξουσίας θα βαθαίνει τόσο οι (αυθόρμητες ή μη) εξάρσεις αντίστασης θα αυξάνονται. Είναι χρέος της εργατικής τάξης να οργανωθεί μέσα σε αυτή την διαδικασία ώστε στο τέλος να νικήσει.

Εκτός από την προφανή υποχρέωση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος να σταθεί αλληλέγγυο στους κρατούμενους μετανάστες των στρατοπέδων συγκέντρωσης και να εκφράσει αυτή την αλληλεγγύη άμεσα και δυναμικά, είναι εξίσου προφανής η ανάγκη της σοβαρής ενασχόλησης με το ζήτημα. Δεν είναι απλά οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης αλλά η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, στην οποία πρέπει να εναντιωθούμε. Είναι η ίδια η παρουσία τους, που αποτελεί μια συλλογική ήττα. Και είναι μία ήττα που είτε περισσότερο είτε λιγότερο μας βαραίνει όλους. Το ζήτημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης πρέπει να ανοιχτεί με όρους κεντρικού πολιτικού γεγονότος και να μείνει ανοιχτό μέχρι να αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση.

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας δομών εργατικής ενότητας επανέρχεται με επιτακτικούς όρους. Δομών προωθητικών ως προς την ταξική αλληλεγγύη, που λείπουν απελπιστικά από την εργατική τάξη. Οφείλουμε να τις δημιουργήσουμε. Έτσι ώστε κάθε Αμυγδαλέζα να αποτελέσει συντρίμμια και κανένας άνθρωπος να μην θεωρείται παράνομος. Έτσι ώστε η ντροπιαστική ιστορία της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης που βιώνουμε να γίνει η προϊστορία μας.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Μήνυμα από Κεφαλονιά: «Ως εδώ. Δεν θα μου πάρουν και το σπίτι»


Μήνυμα από Κεφαλονιά: «Ως εδώ. Δεν θα μου πάρουν και το σπίτι»


 08/07/2013




Συμβαίνει στην Κεφαλονιά:

Την τρίτη μέρα από την εμφάνιση του καλέσματος προς όσους έχουν πληγεί από τα μέτρα, χρωστάνε σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς και απειλούνται με την απώλεια του σπιτιού και της περιουσίας τους, η ανταπόκριση έχει υπερβεί τον αριθμό των 100 ανθρώπων. Και συνεχίζουμε.



«Δεν είμαστε μόνο ένας αριθμός φορολογικού μητρώου». Είμαστε άνθρωποι αποφασισμένοι να σταματήσουμε την σχεδιασμένη καταστροφή, πριν φτάσει στην τελευταία ζώνη άμυνας που θα είναι τα σπίτια και η γη μας.

«Χρεοκοπημένοι όλων των ειδών σμίγουν στον κοινό αγώνα και στον κοινό σκοπό». Μηνύματα καταφθάνουν και από την υπόλοιπη Ελλάδα.



Στην ερώτηση που μας έκαμαν πολλοί «ποιο είναι το επόμενο βήμα;» υπάρχει μία μόνο απάντηση:

Είμαστε, ακόμα, λίγοι. Ο καθένας, εκεί που βρίσκεται, γνωρίζει τουλάχιστον άλλους 5 που βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Ο καθένας μας έχει χρέος να συμβάλλει στην αύξηση του καταλόγου των ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη «υπέρ βωμών και εστιών». Αποφασισμένοι να δώσουν τον «υπέρ πάντων αγώνα».

Όταν γίνουμε πολλοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα χαράξουμε μαζί τα επόμενα βήματα. Και τότε, ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουν να περάσουν. Κι ας κινητοποιήσουν τους στρατούς όλης της γης.



ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.

- μέσα σε ένα μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 613 εκατ. ευρώ (σε 59,774 δις ευρώ, από 59,160). Στα τέλη του 2012, είχαν διαμορφωθεί σε 56,105 δισ. ευρώ περίπου. Οι φόροι συνεχίζουν να αυξάνονται και το χρέος εξακολουθεί να τραβά την ανηφόρα.

- 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα από τα 6 εκατομμύρια, αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία. Και ο αριθμός αυξάνεται.

- Πάνω από το 50% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να πληρώσει εισφορές.

- Το 58% των ιδιοκτητών ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια.

- Τα 2/3 των επιχειρήσεων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το χρέος τους ανέρχεται σε 38 δις, όταν τα κέρδη τους είναι λιγότερα από 12 δις. 2 στις 3 επιχειρήσεις έχουν χρέη 3 φορές πάνω από τα κέρδη.

- Το 30% των δανείων είναι «κόκκινα» και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 70 δις.

- Tην ίδια ώρα που εμείς χρωστάμε 70 δις, οι τράπεζες λαμβάνουν 233, τα οποία φορτώνονται στα 310 δις του κρατικού χρέους και τα οποία όλοι γνωρίζουμε με ποιο τρόπο καλούμαστε να πληρώσουμε.


Το χρήμα όλου του κόσμου να συγκεντρώσουμε σε μια πλατεία, το χρέος- δημόσιο και ιδιωτικό- δεν εξοφλείται.



Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν επειδή, μετά το 2009, οι Έλληνες έγιναν, ξαφνικά, απατεώνες, ανίκανοι, τεμπέληδες και μπαταχτσήδες. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το πιο ακριβό εμπόρευμα του κόσμου είναι ένα χαρτονόμισμα, του οποίου η έκδοση, διανομή και διαχείριση έχει εκχωρηθεί μονοπωλιακά σε λίγους ιδιώτες.



Επειδή όλα όσα ζούμε είναι προϊόν αυτής της μεγάλης απάτης,

Επειδή παραβιάζονται σωρεία άρθρων του Συντάγματος, για την ίση μεταχείριση των πολιτών, ενεργοποιούμε το άρθρο 120 του Συντάγματος και οργανωνόμαστε.



Διεκδικούμε και θα το πάρουμε:

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι είναι προϊόν συμπαιγνίας πολιτικών και τραπεζιτών

- ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ως ότου έρθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα και επανεξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά, αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη.



ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Εγγραφές συμμετοχής στο ithacanet.gr@gmail.com