Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Απόδραση από τον Παράδεισο.

Posted by HeadWaiter




                      

Τα πάντα έχουν ένα τέλος.

Είτε είναι ωραία, είτε άσχημα.

Τέλος φαίνεται πως θα έχει και ο Παράδεισος του euro.

Όσο και αν η πλειοψηφία των Ελλήνων, 80%, απεύχεται για κάτι τέτοιο.

Το euro και η ΕΕ απέτυχαν σε όσα υποσχέθηκαν.

Στους περισσότερους από εμάς παραμένει η γλυκιά ανάμνηση και οι ιδέες όλων όσων αγωνίστηκαν για να την κτίσουν.

Όλων όσων αφιέρωσαν την ζωή τους για την δημιουργία μιας μη Γερμανικής Ευρώπης. Όλων όσων απέτυχαν.

Οι κανόνες του Παραδείσου της ΕΕ και του euro δεν σκοπεύουν σε τίποτε περισσότερο από τον ευνουχισμό κρατών και πολιτών.

Ίσως ήρθε η στιγμή για την Ελληνική Πολιτεία να σχεδιάσει μια απόδραση.

Όχι sex, μόνο φίλοι.

Ένα συναινετικό διαζύγιο με τις χώρες του euro και την ΕΕ μαζί με την ενεργοποίηση των θαμμένων δυνάμεων του Ελληνισμού θα μπορούσε να είναι η απάντηση.

Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να μην θυμίζει σε τίποτε τις κυβερνήσεις των τελευταίων 180 ετών.

Μια κυβέρνηση χωρίς τα χαρακτηριστικά της υποτέλειας ή της δουλοπρέπειας.

Μια κυβέρνηση που να στηριχθεί μόνο στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

http://wp.me/p1h3Tw-GQ

© HeadWaiter.


Καλός ο προβληματισμός αλλά χρειάζεται κι η Πράξη


Γιώργος Παππάς
http://www.artinews.gr/


Το «mail Βαρουφάκη», για το οποίο έγινε και θα γίνεται λόγος για αρκετό καιρό, δεν αποτελεί πλέον μόνο το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά, για τους επόμενους τέσσερις μήνες, και του κυβερνητικού έργου.

Δεν πρόκειται για ένα κείμενο απτών μέτρων, αλλά για ένα διπλωματικό, νομικό, οικονομικό και πολιτικό κείμενο – πλαίσιο. Είναι διπλωματικό καθώς αποτελεί τμήμα της διαπραγμάτευσης, ως ενυπόγραφο κείμενο του Υπουργού Οικονομικών. Είναι νομικό καθώς εμπεριέχει αυτονόητες νομικές δεσμεύσεις και η εξειδίκευσή του θα παραγάγει μια σειρά από νόμους. Και, τέλος, είναι οικονομικό και πολιτικό καθώς από την εξειδίκευσή του θα προκύψει μεγάλο τμήμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μοιραία λοιπόν, ως κείμενο «δημιουργικής ασάφειας», κατά τον υπογράφοντα, συνιστά πεδίο αναλύσεων, κριτικής και πλήθους προβλέψεων.

Ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος (;) οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος (;) της Πολιτικής του Γραμματείας, σε μια περίοδο που η επικοινωνία γίνεται ποικιλότροπα, επέλεξε να κοινωνήσει, μέσω διαδικτύου, την πολιτική του ανάλυση για την έναρξη της διαπραγμάτευσης, που οδήγησε, μέχρι τούδε, στο «mail Βαρουφάκη».

Μέσα από ένα ενυπόγραφο κείμενο ηχηρής υπενθύμισης πολιτικού προσήμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά κάποιους έπραξε καλώς, κατά άλλους όχι. Με εκατέρωθεν επιχειρήματα, που κέντραραν περισσότερο στη στιγμή, τη σκοπιμότητα και τον τρόπο, παρά στην ουσία του κειμένου των Λαπατσιώρα, Μηλιού και Σωτηρόπουλου. Το οποίο, κατά την γνώμη μου, είναι ένα ακριβές, πολιτικά προωθητικό και χρήσιμο εργαλείο, αν ξεπεραστεί η κακοποίησή του από την επιδερμική προσέγγιση. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η σημερινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών περί πιθανής θεσμοθέτησης έκτακτου φόρου στοχευμένου στην οικονομική ελίτ κινείται στην κατεύθυνση του κειμένου Μηλιού.

Στην κατεύθυνση, όμως, της χρηστικής κακοποίησης -εν προκειμένω- του ίδιου του Μηλιού εντάσσεται ο, εντός των τειχών και εντυπωσιακά γρήγορος ετεροπροσδιορισμός του, που τον μετακινεί από τη «δεξιά» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή».

Όσο ενοχλητική κι αν ήταν ή/και είναι για τον ίδιο η χρησιμοποίησή του στην κακοφορμισμένη εσωκομματική μάχη συσχετισμών, η εξάντληση της αλήθειας σ’ αυτήν τη σκοπιμότητα αποτελεί την πιο ευνοϊκή περίπτωση για την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και οι απόψεις του Μηλιού και οι επεξεργασμένες θέσεις του για την οικονομική πολιτική δεν μεταβλήθηκαν.

Αντί, λοιπόν, για την άκοπη, ανέξοδη, άστοχη και εσωστρεφή απόδοση «δεξιόμετρων» και «αριστερόμετρων», αυτό είναι που πρέπει να αποτελέσει τραπέζι δουλειάς για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με έμφαση στη δουλειά κι όχι στο… τραπέζι.



Homeless man just killed by police...


Homeless man just killed by police minutes ago downtown L.A.
     
        
LOW DOWN DIRTY-ASS SHAME!!! IT'S NOT THE COLOR OF THE SKIN,IT'S THE COLOR OF THE CLOTHES THAT MAKES THEM DO THIS SHIT!!! ONCE THEY PUT ON THAT UGLY-ASS UNIFORM THEY FORGET THAT THEY'RE HUMAN!!!!!

http://kartesios.com/

Σοκ προκαλεί βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν άστεγο στο πεζοδρόμιο κεντρικής οδικής αρτηρίας του Λος Αντζελες και να τον πυροβολούν εν ψυχρώ αρκετές φορές μέχρι να ξεψυχήσει.

Πέντε πυροβολισμοί ακούγονται και κραυγές φρίκης από ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά στο τραγικό σκηνικό και δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Οι σκηνές τραβήχτηκαν από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ανέβασε το βίντεο στο Facebook.


Δείχνει τον άστεγο να επιτίθεται στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον ρίχνουν στο πεζοδρόμιο και επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Μπάρι Μοντγκόμερι, οι αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή ύστερα από τηλεφώνημα για ληστεία.

Ο ίδιος, ωστόσο, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα αίτια της συμπλοκής ανάμεσα στον άστεγο και τους αστυνομικούς.

πηγή: tanea.gr