Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΦΑΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΝΟΙΚΟΥΡΑΙΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΠΑΓΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ!!


Οι ένστολοι μαφιόζοι που έβγαλε η συγκυβέρνηση στους δρόμους σήμερα,σπάνε τζαμαρίες από πολυκατοικίες και καταστήματα στα Εξάρχεια
Προς νοικοκυραίους
Τα ματ που πληρώνεις με τους φόρους σου σπάνε πόρτες πολυκατοικιών και τζαμαρίες καταστημάτων 




Προς νοικοκυραίους
Μάλλον Ακίνδυνος @galaxyarchis
Όταν μία νεαρή γυναίκα τους είπε «Τι πράγματα είναι αυτά που κάνετε;», της απάντησαν «Θα σε γαμήσουμε πουτάνα!»

Πιάσε με αν ντολμάς @anDolmas (Πριν από 7 λεπτά)Αναφέρονται συνεχώς περιστατικά όπου ΜΑΤατζήδες και ΔΕΛΤΑδες σπάνε τζαμαρίες πολυκατοικιών και βιτρίνες καταστημάτων ‪#‎17ngr‬ ‪#‎17Nov2014‬   


Για τις Τζαμαρίες καταστημάτων
& τις εισόδους πολυκατοικιών
Που σπάνε τα ματ μαζι με τους σεξουαλικα αναπηρους δελτα (που εχουν μια βδομαδα Γαμανε λεκτικά )
Μην κλάψουν οι ευαίσθητοι
Ετσι κι αλλιως αυτοι δεν μετρούν για ανθρωποι εκει
Διαχρονικό το,σύμπλεγμα
Της εξουσίας .......
Για τα εξαρχεια 



Εισβολή στην περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιούν τα ένστολα ανθρωποειδή των ΜΑΤ και των εποχούμενων παρασιτικών ομάδων, προκαλώντας τους πολίτες, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Αναφέρονται σπασίματα βιτρινών καταστημάτων με γκλομπ, εφορμήσεις με μηχανές και τραυματισμοί δημοσιογράφων, και ακατάσχετη χυδαιολογία χρυσαυγίτικης έμπνευσης, κυρίως προς νέες γυναίκες.
Τα «άντε γαμήσου!», τα «θα σε γαμήσω, πουτάνα», τα «γαμήστε τους!» δίνουν και παίρνουν από την αλητεία των ένστολων αποβρασμάτων.
Ακόμη και καταστροφή περιπτέρων και λεηλασία διαφόρων ειδών έχει καταγγελθεί. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, από περίπτερο της πλατείας Εξαρχείων. είναι ενδεικτική.
Εν τω μεταξύ, από έγκυρες πηγές έχει διαρρεύσει η πληροφορία πως οι ομάδες των έμμισθων τραμπούκων δρουν πολύ συχνά απόψε ανεξαρτήτως εντολών της ΓΑΔΑ, πράγμα που έχει προκαλέσει ανησυχία στους προϊσταμένους τους.
http://vathikokkino.gr/archives/90045



άτακτος @33_3_3 15
Παλιά τουλάχιστον προσπαθούσαν να κρατήσουν τα προσχήματα Φόραγαν πολιτικά και κουκούλες και έσπαγαν Τώρα σπάνε κανονικά με τις στολές 

Σωσώ Παπαδήμα
Οι μπατσοι σπανε πολυκατοικιες κ μαγαζια στα εξαρχεια.
ΦΑΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΝΟΙΚΟΥΡΑΙΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΠΑΓΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ!
!

Μυρτάλη Σαμοθρακίτη (πριν 10 λεπτά)
Κλούβα των ΜΑΤ με αριθμό πινακίδας Ε.Α 28355 ξεφορτώνει άτομα με κουκούλες αυτήν τη στιγμή στην οδο Ιουλιανού.

Jimmys Cybertroll @Cybertroll · (Πριν από 5 λεπτά)
Ξυλο στο περιπτερο της πλατειας, οι μπατσοι δειρανε 2 απο τους εργαζομενους ‪#‎rbnews‬ ‪#‎antireport‬
anergos @erg_deltio
Γυναίκα φωτορεπόρτερ του VICE, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας από τα ΜΑΤ στην πλάτη ενώ την τράβηξαν και από τα μαλλιά ‪#‎antireport‬
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dromografos @dromografos · 5 λεπτά Πριν από 5 λεπτά
Απο κέντρο και δεν κάνω πλάκα,¨κέντρο δεχόμεθα επίθεση απο μπαλκόνια¨...


Jimmys Cybertroll @Cybertroll (Πριν από 4 λεπτά)
"Λάου λάου να το πάμε, ο κόσμος μας ρίχνει αντικείμενα από μπαλκόνια" από ασύρματο ΜΑΤατζή στα Εξάρχεια ‪#‎antireport‬ ‪#‎rbnews‬

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ video

 
Giannis FantomaRimbaud shared Άνεμος Αντίστασης's photo.

ρε τι χάλια ειναι αυτά.δεν τους πήρατε με τις ντομάτες?

Είναι ντροπή την σημαία του πολυτεχνείου να την μεταφέρουν αυτά τα σιχάματα

Souidos @Souidos
Πέσιμο και στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και χημικά στο αναρχικό μπλοκ







Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή

Δεν αποθαρρυνόμαστε από την παρουσία των ένστολων φασιστών στις πόλεις με αφορμή τις σημερινές διαδηλώσεις!
Θα είναι μια ήττα από πλευράς μας αν τους επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσουν! 


Ανταποκρινόμαστε μαζικά στα σημερινά καλέσματα με την φυσική και μαχητική μας παρουσία στους δρόμους του αγώνα και της αντίστασης ενάντια σε κράτος και καταστολή, έχοντας λάβει πρώτα όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις! Μαλόξ/ριοπάν, τηλέφωνα νομικής υποστήριξης κτλ. 


   


ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’!
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ!  
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ! 

    Ένα συγκεντρωτικό με τα καλέσματα διαδηλώσεων ανα πόλη στα πλαίσια της 17ης Νοεμβρίου


ΠΑΤΡΑ: 18:00 - Παράρτημα

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 18.30 - Πλατεία Σαπφούς

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 12:00 - Πλατεία Ελευθερίας

ΒΕΡΟΙΑ: 12:30 - Πλατεία Δημαρχείου

ΑΘΗΝΑ: 15:00 - Πλατεία Κλαυθμώνος (Μετρό Πανεπιστήμιο)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 17:00 - Πολυτεχνείο (ΑΠΘ)
18:00 - Καμάρα

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 17:00 - Παλιά Νομική

ΒΟΛΟΣ: 17:00 - Θόλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: 17:00 - Εργατικό Κέντρο

ΚΡΗΤΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 18:00 - Πλατεία Ελευθερίας

ΡΕΘΥΜΝΟ: 18:00 - Δημαρχείο Ρεθύμνου

ΧΑΝΙΑ: 18:00 - Πλατεία Αγοράς

ΣΕΡΡΕΣ: 18:00 - Πλατεία Ελευθερίας

ΛΑΡΙΣΑ: 18:00 - Πλατεία Ταχυδρομίου

ΚΑΒΑΛΑ: 18:00 - Πλατεία Καπνεργάτη

ΑΡΤΑ: 18:00 - Πλατεία Κιλκίς

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 18:00 - Κεντρική Πλατεία (Πλατεία Ελευθερίας)

ΑΓΡΙΝΙΟ: 19:00 - Πλατεία Δημάδη


 
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: 18:00 -  Πλατεία Καμπάνας 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ ΝΟΕΜΒΡHΣ 2014


          


Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβρη του 73 με αποκορύφωμα το Πολυτεχνείο, είναι αποτέλεσμα ενότητας των πολιτών και ειδικά της νεολαίας σε ένα κοινό στόχο την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την απεξάρτηση από τα ξένα κέντρα εξουσίας.

Ενώ τα στοιχεία του πλαισίου διεκδίκησης ήταν στοιχεία άμεσης δημοκρατίας και εκπλήρωσης των επιθυμιών του ελληνικού λαού, οι μεθοδεύσεις, η ανοχή και η πίεση από τους γνωστούς κύκλους έκαμε τον λαό να δεχθεί την αντιπροσωπευτική δημοκρατία με τους << σωτήρες>>.


Ακολούθησε η διολίσθηση στην καθολική κυριαρχία των ολιγαρχών του πλούτου, των τραπεζιτών και των ντόπιων εκπρόσωπων τους.

Σήμερα που ζούμε σε εποχή συγκαλυμμένης δικτατορίας που ονομάζεται χρεωκρατία, oι επεμβάσεις γίνονται σαν σε αποικία χρέους με μέσα τύπου τρόικας . O γύψος σήμερα αντικαταστάθηκε από το χρέος, τα τανκς από τα ΜΑΤ και το σύνταγμα της χούντας από το μνημόνιο με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι πια άδειο μαργαριτάρι μετά την επιβολή του Καλλικράτη, την λεηλασία από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες-παράγοντες.

Ο δρόμος που άνοιξε η εξέγερση του Πολυτεχνείου πρέπει να οδηγήσει και εμάς:

Στην πολιτική ενότητα των Ελλήνων που θα θωρακίσει τον αγώνα της αντίστασης και της ανατροπής εναντία στην δικτατορία των δανειστών.

Στην πολιτική ενότητα των λαών του Ευρωπαϊκού νότου και όλης της Ευρώπης στον αγώνα εναντία στην αρπαγή του πλούτου από τους τραπεζίτες και τους υπηρέτες τους.

Στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας (άμεσης) χωρίς προσθήκες από τους πολίτες για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα της πολίτικης .

Στην διεκδίκηση της εκπλήρωσης των επιθυμιών των πολιτών για αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, συνεργασία.

Στην επανάκτηση των δικαιωμάτων : 
Να είμαστε ιδιοκτήτες του χρήματος που έχουμε και να το διαχειριζόμαστε δημοκρατικά. 
Στα αναφαίρετα δικαιώματα στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κατοικία, στην Εργασία, στην πρόσβαση στο Νερό.

Η ζωή σε δημοκρατία και ελευθερία είναι δρόμος και τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.


Μποζάς Γεράσιμος
Γραφείο Τύπου   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ  ΞΑΝΑ

Γιατί μισούν το Πολυτεχνείο;



Του Στάθη Κατσούλα.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έβαλαν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αρκετά ιστορικά ζητήματα και γεγονότα του περασμένου αιώνα.


Κρίση, φασισμός, ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπαίνουν ξανά στη συζήτηση. Είτε επειδή όντως προκαλούν το ενδιαφέρον για μια συζήτηση, είτε επειδή επιχειρείται ένα ιδιότυπο ξαναγράψιμο της ιστορίας.

Σε αυτή την απόπειρα (να γραφτεί ξανά η ιστορία), εντάσσεται και η απόπειρα αλλοίωσης ιστορικών γεγονότων, με τελευταίο αυτό του Πολυτεχνείου.

Ήταν πρώτοι οι θαυμαστές των Χουντικών (Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, ακροδεξιό επιτελείο Σαμαρά, κλπ) οι οποίοι αρνήθηκαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μίλησαν για μύθο της αριστεράς, για νεκρούς του Πολυτεχνείου που δεν υπήρξαν (σαν να υποστήριξε κανείς ότι υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο) και συνέδεσαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την μεταπολιτευτική πολιτικοοικονομική κατάσταση η οποία καταλήγει στη σημερινή κρίση. Η απόπειρα είναι προφανής, να πειστεί ο λαός, και ειδικά η νεολαία που δεν έζησε τις στιγμές εκείνες, ότι με την Χούντα ήταν καλύτερα.

Υπάρχει όμως ακόμα μια πλευρά, που η αλήθεια είναι ότι χειρίζεται το θέμα πιο "έξυπνα". Εκτός από την άρνηση των γεγονότων - που δεν πείθει και ιδιαίτερα, υπάρχει και η αλλοίωση του νοήματος του Πολυτεχνείου. Το ξεδόντιασμα, το γδάρσιμο της εξέγερσης και η απόπειρα επανανοηματοδόητησής του κατά πώς βολεύει τον καθένα. Και συγκεκριμένα κατά πώς βολεύει το ΠΟΤΑΜΙ. 


Μας πληροφορεί λοιπόν ότι «Η εξέγερση του 73 ήταν μια ηρωική πράξη κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής». Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκμεταλλευόμενοι το ότι όντως η ηγεσίες της επίσημης αριστεράς, είδαν με σκεπτικισμό την εξέγερση, ειδικά στις πρώτες της στιγμές, κάνουν ένα άλμα και θεωρούν ότι το νόημα του Πολυτεχνείου ήταν το "ενάντια στα κόμματα". Προφανώς ο λόγος είναι η προσαρμογή του Πολυτεχνείου στις σημερινές επικοινωνιακές ανάγκες του Ποταμιού (όχι στα κόμματα), όπως όμως πολύ σωστά μας θυμίζει η Ντίνα Καραμάνου η ίδια η Χούντα, ως εχθρός του κοινοβουλευτισμού ήταν εναντίον της λειτουργίας των κομμάτων (απαγορεύτηκε η δράση τους κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας).

«Από μακρού χρόνου, η αδυναμία της συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων της χώρας, παρά πάσαν επίκλησιν του ανωτάτου άρχοντος της χώρας, είχε αναγάγει την χώραν εις αδιέξοδον. Ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγών ανελάμβανε να βοηθήσει τον ανώτατον άρχοντα όστις ανεζήτη λύσιν εντός των συνταγματικών πλαισιών της ανευθυνότητός του για να βγάλει την χώραν από το αδιέξοδον».

Γεώργιος Παπαδόπουλος, 21 Απριλίου 1967

Είναι απορίας άξιον, πώς η Χούντα βγάζει εκτός νόμου τα κόμματα και απαγορεύει την λειτουργία τους και έρχεται αυτή ακριβώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου ώστε να πάει κόντρα "στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής".

Δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια να θυμηθούμε από ποιον χώρο προέρχονται συνθήματα όπως "κάτω τα κόμματα, τη λύση θα δώσει ο στρατός". Τι είναι όμως αυτό που συνδέει τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους θαυμαστές της Χούντας;

Θα μπορούσε να πει κανείς "είναι ανίκητη η ανθρώπινη βλακεία", στην περίπτωση όμως του Σταύρου Θεοδωράκη, είναι κάτι πιο βαθύ: Το Πολυτεχνείο πρέπει να ξεχαστεί από την συλλογική μνήμη, πρέπει να αλλοιωθεί και να ξεδοντιαστεί.

Στο σύνολό της, η ανακοίνωση του Ποταμιού για το Πολυτεχνείο είναι ένας αντικομμουνιστικός οχετός. Ίσως στην επόμενη ανακοίνωση, ο Σταύρος Θεοδωράκης θελήσει να μας πει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε "ενάντια στην αριστερά και στις φοιτητικές οργανώσεις".

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος σαν πολυτάλαντος κυβερνητικός γραφιάς, σε άρθρο του - που αλλού; - στην Καθημερινή, ειρωνεύεται και κοροϊδεύει οτιδήποτε θυμίζει το Πολυτεχνείο.

Ο Δημήτρης Οικονομίδης, πραγματικά τερματίζει τις απόπειρες αλλοίωσης. Μιλάει για το TEDx και για τους μορφωμένους νέους. Ας θυμίσει κάποιος στον κ. Οικονομίδη, ότι η εξέγερση εκείνες τις μέρες του Νοέμβρη δεν την έκαναν οι πιο μορφωμένοι, αλλά κάτι "κωλόπαιδα μαλλιάδες προβοκάτορες" (χαρακτηρισμοί της εποχής).
Το πολυτεχνείο του σήμερα θα ξεκινούσε από ένα Εκεί βρίσκονται σήμερα οι πιο μορφωμένοι, ανατρεπτικοί νέοι!

Δεν θα δούμε εδώ, τις αναφορές του ακροδεξιού επιτελείου Σαμαρά. Είναι πραγματικά αναρίθμητες οι απόπειρες να αλλοιωθούν τα γεγονότα και να ξαναγραφτεί η ιστορία.

Εξ όσων γνωρίζουμε, η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αναγνωρισμένη (ακόμα τουλάχιστον) από την Ελληνική πολιτεία. Γιατί όμως φέτος υπήρξε για πρώτη φορά απόπειρα ακύρωσης εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, με την επέμβαση των ΜΑΤ του Φορτσάκη; Που στοχεύουν όμως όλοι αυτοί; Γιατί μισούν το Πολυτεχνείο;

Πρώτον, το Πολυτεχνείο πια δεν χωράει στα μέτρα τους. Δεν χωράει πλέον ούτε στα κοινοβουλευτικά τους μέτρα. Κι αν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δεν είχαν κανένα πρόβλημα προηγούμενα χρόνια να εορτάζουν το Πολυτεχνείο (κατά πώς τους βόλευε φυσικά) σήμερα, το κυβερνητικό δίδυμο αλλά και οι πυλώνες στήριξής του, πρέπει να ξεριζώσουν από την συλλογική λαϊκή μνήμη οτιδήποτε θυμίζει τις έννοιες "αντίσταση", "κατάληψη", "διαδήλωση", "εξέγερση" κλπ.

Δεύτερον, το Πολυτεχνείο χάλασε τη σούπα της φιλελευθεροποίησης της "κυβέρνησης" Μαρκεζίνη. Επιτάχυνε της εξελίξεις, ξεβράκωσε τη Χούντα και έμελε να είναι η τραγωδία της Κύπρου ο επιθανάτιος ρόγχος της Χούντας. Οτιδήποτε θυμίζει πάλη κατά του φασισμού πρέπει να ξεχαστεί. Οποιοδήποτε γεγονός θυμίζει τη βρώμα του φασισμού πρέπει να μπει ξανά στη νεοφιλελεύθερο πλυντήριο. Οτιδήποτε θυμίζει αντιφασιστικό αγώνα εκ των πραγμάτων ενισχύει την αριστερά οπότε πρέπει να καμφθεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Μισούν το Πολυτεχνείο και μισούν την ίδια τη νεολαία, όταν την βλέπουν να διαδηλώνει, να δικεδικεί να αγωνίζεται. Μισούν τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις, μισούν τους νέους που ζητάνε κάτι διαφορετικό από την ανεργία και τη μετανάστευση. Μισούν οτιδήποτε βγαίνει από τα μέτρα τους, έτσι μίσησαν και το Πολυτεχνείο. Λυσσάνε με το '73, όπως και με το '40 - '44 και θέλουν να τα ξεμπήξουν από την συλλογική λαϊκή μνήμη. Επιστρατεύουν για αυτό από αντιδραστικά ακροδεξιά σταγονίδια, μέχρι "δημοκράτες" νεοφιλελεύθερους επαγγελματίες χρηματοδοτούμενους "ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων" (έχει μαζέψει πολλούς από αυτούς Το Ποτάμι).

Κάτι γίνεται...κάτι γίνεται...

   

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ!!
ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
ΩΣ ΕΔΩ! ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!!