Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016



Λίγες ημέρες πριν την αλλαγή της πρώτης φορά αριστερής χρονιάς και την απαρχή του έτους #0ρίζα6, αποκλειστικά στα Κεφαλονίτικα Νέα, ο νέος ανάδρομος Καζαμίας με όλα εκείνα που θα δια-δραμα-τιστούν τους επόμενους μήνες έτσι ώστε η κοινωνία που φοβάται τα έρμα και που κράτησε την καυτή ελπίδα στα χέρια της, να βρεθεί προετοιμασμένη:

1η Γενάρη:
 Μετά τη λήξη της πρώτης φορά αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ανακοινώνει εκλογές ανήμερα των Φώτων για να ξεκινήσει επίσημα η δεύτερη χρονιά Αριστερά. Ο Αμβρόσιος διαφωνεί έντονα, προτείνει εκλογές του Λαμπαδιάρη και η χώρα άγεται σε δημοψήφισμα στις 3 Φεβρουαρίου για να αποφασίσει ο λαός δημοκρατικά για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών που τελικά έγιναν τη νύχτα μεταξύ Φώτων και Αι-Γιάννη.

3η Φλεβάρη: 
Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα είναι καθολική και το αποτέλεσμα ορθόδοξο. Η κοινωνία αποφασίζει ως σωστή μέρα για εκλογές την 2η Γενάρη και όχι την Αγία ημέρα των Φώτων και ο νέο-εκλεγείς πρωθυπουργός, στα Προπύλαια, δεσμεύεται για σκληρή διαπραγμάτευση με τον Αμβρόσιο.

7η Μάρτη:
Οι δανειστές αποφασίζουν το κούρεμα του χρέους το έτος 2324 και ορίζεται ο dr. Spok επίτροπος διαγραφών του δημόσιου χρέους προς τον πλανήτη Κρίτωνα.

14η Μάρτη:
Μίνι ανασχηματισμός. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης από το Υπ. Επικρατείας στο Υπ. Παρά Τω Πρωθυπουργό κι ανάστροφα. Ο Γιάννης Πανούσης διαφωνεί με την μη υπουργοποίησή του και καταθέτει μήνυση στο Δικαστήριο της Χάγης.

1η Απριλίου: 
Η κυβέρνηση καταργεί τον ΕΝΦΙΑ.

25η Απριλίου:
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ. Εγγράφονται νέα μέλη, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιάννης Μελισσανίδης , η τάση των 53 διαλύεται σε 53 ισόποσες τάσεις και γ. γραμματέας της νεολαίας αναλαμβάνουν τα Ημισκούμπρια –όλοι μαζί-.

1η Μάη:
Η κυβέρνηση κατεβαίνει σε γενική απεργία, τα ΜΑΤ απωθούν τον υπουργό παιδείας Νικόλαο Φίλη και η ομάδα ΑΡΗΣ (κατόπιν μετονομασίας της ομάδας ΔΙΑΣ) καταδιώκει την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

14 Ιούνη:
Ο Γεώργιος Σταθάκης καταθέτει ειλικρινή δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.

15 Ιούνη:
Ο Γεώργιος Σταθάκης ξανακαταθέτει κι άλλη ειλικρινή δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.

1η Ιούλη:
Ο Υπουργός Άμυνας παραβρίσκεται στο μνημόσυνο των πεσόντων στον Καιάδα και καταθέτει στεφάνι. 

21η Ιούλη:
Ο Πάνος Σκουρλέτης αποφασίζει οι οφειλέτες της ΔΕΗ με κομμένο ρεύμα να μπορούν να φτιάξουν τοστ 4-5πμ με το νυχτερινό τιμολόγιο και οι οφειλέτες της ΕΥΔΑΠ να τραβούν το καζανάκι 5-5:30πμ. 

12η Αυγούστου:
Ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του φεύγει για ολιγοήμερες διακοπές στην Κεφαλονιά, φιλοξενούμενοι του Μάκη Μποζά και του Μάκη Δημητράτου και τρυφερές φωτογραφίες τους δημοσιεύονται στο KEFALONIA UPDATE και στο ΝΥΣΤΕΡΙ.

25η Αυγούστου:
Τελειώνει μετά από 6 μήνες η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στη ΝΔ. Ισοψηφία των τεσσάρων υποψηφίων. Έλαβαν τέσσερις ψήφους ο καθένας. Προσωρινός Πρόεδρος αναλαμβάνει για δεύτερη φορά στη σύντομη σταδιοδρομία του, ο Κων/ος Μητσοτάκης. Ο νέος Πρόεδρος προτείνει τη λύση «πέτρα-ψαλίδι- μολύβι-χαρτί».

3η Σεπτέμβρη:
Ιδρυτική διακήρυξη νέου σοσιαλιστικού κόμματος με την επωνυμία ΠΑΣΟΚ. Θεσπίζεται η διαρχία. Πρόεδρος αναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά και όλα τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού αξιώματος) ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

29η Σεπτέμβρη:
ΔΕΝ έχουν ανοίξει ακόμη τα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας εμφανίζει κενά (μνήμης).

6η Οκτώβρη:
Εκδίδεται Λαϊκό Λαχείο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στα δελτία του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

17η Οκτώβρη:
Διαχωρίζεται το Κράτος από το Κράτος. Η Εκκλησία όχι.

11η Νοέμβρη:
Τα κόκκινα δάνεια, μετά από σκληρή μακροχρόνια διαπραγμάτευση, βάφονται ροζ με μωβ βούλες.

17η Νοέμβρη:
Εκπρόσωποι των θεσμών καταθέτουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Επικεφαλής, ο εκπρόσωπος του θεσμού της ελευθεροστομίας, Κων/ος Μπογδάνος.

24η Δεκέμβρη:
Οι δανειστές επιβάλλουν νέα προαπαιτούμενα. Το ΙΚΑ συγχωνεύεται με τον Ελληνικό Ιππόδρομο ΑΕ, θεσπίζεται η Κάρτα Περιορισμένης Σίτισης, το αφορολόγητο αναπροσαρμόζεται στα 4 ευρώ και 50 λεπτά, ενώ το πλαστικό χρήμα δίνει τη θέση του στο χάρτινο νόμισμα «πετσετάκι» που εικονίζει την ερμηνεύτρια Γλυκερία. Απελευθερώνεται το επάγγελμα του βουλευτή.

25η Δεκέμβρη:
Ψηφίζονται τα νέα προαπαιτούμενα. Ο Γιώργος Πάντζας διαφωνεί και παραιτείται. Ορκίζεται Βουλευτής η Ισμήνη Καλέση.

29η Δεκέμβρη:
Συγκαλείται Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου. Αποφασίζεται συγκρότηση Οικολογικής ( bio-διασπώμενης) Κυβέρνησης.

31η Δεκέμβρη:
Η Χώρα οδηγείται ομαλά στην Τρίτη Χρονιά (την πιο Λεβέντικη) Αριστερά.

Σταύρος Αντύπας