Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Μην μασάτε πατριώτες!

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο ανασφάλειας και αγωνίας για το τι πρόκειται να προκύψει από το Eurogroup της Δευτέρας. Η Ελλάδα έχει ενοχλήσει πάρα πολύ με τις καινούργιες συμπεριφορές της εκείνες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης που συστεγάζονται κάτω από την στέγη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (που μόνο «λαϊκό» δεν είναι βέβαια αφού είναι το δεξιότερο και συντηρητικότερο κομμάτι της Ευρωβουλής - εκτός της φασιστικής ακροδεξιάς). 

του Άρη Δαβαράκη





Δεν είναι «θεωρία συνομωσίας» η ενορχηστρωμένη κατά της Ελληνικής κυβέρνησης συστράτευση όλων αυτών των οικονομικοπολιτικών ομάδων που θα προσπαθήσουν με όλα τα μέσα να οδηγήσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην αποτυχία. Είναι μια πολύ λογική αντίδραση επιβίωσης. Γιατί αν ο Τσιπρας και η κυβέρνησή του αρχίσει να κερδίζει πόντους και να σημειώνει, έστω και μικρές, «επιτυχίες» στην διαπραγμάτευση και την επιβίωσή της, με την προβολή που έχει δοθεί και στον πρωθυπουργό μας και στον Γιάνη Βαρουφάκη και στον Νίκο Κοτζιά (που βάζει άλλες βάσεις στην διεθνή μας εικόνα), πολλοί θα είναι οι χιλιοταλαιπωρημένοι Ευρωπαίοι πολίτες που θα ψηφίσουν διαφορετικά στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές τους – στέλνοντας τους Ραχόϊ και τους ομοίους του εκεί που στείλαμε και εμείς τους Σαμαροβενιζέλους μας.

Παίζονται λοιπόν πάρα πολλά αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται αναγκαστικά γιατί (όπως είπε και η κ. Μπακογιάννη!)

«ότι δεν αλλάζει, πεθαίνει». 



Και έτσι είναι. Πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια που ξεπερνά τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επιβεβαιώνεται στη σφαίρα της Ιστορίας αλλά και της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης, της Τέχνης: Ότι δεν αλλάζει, πράγματι πεθαίνει. Και όλοι αυτοί οι ήδη εκ των πραγμάτων πολιτικά νεκροί (αλλά δυστυχώς ακόμα εξουσιαστικά απολύτως ενεργοί) κλειδοκράτορες των Ευρωπαϊκών «Θεσμών» και του ΔΝΤ, όπως όλοι οι απερχόμενοι , θα δώσουν πολύ σκληρές μάχες πριν μας αδειάσουν την γωνία. Και η «αριστερή» αλλά απολύτως συνεννοήσιμη Ελλάδα που ζητάει το δίκιο της εκπροσωπούμενη από άλλου είδους πολιτικούς, λίγο ασυνήθιστους και «ενοχλητικούς» σαν τον Βαρουφάκη, ή απολύτως ψύχραιμους, συμπαθείς και αγαπητούς ηγέτες χαμηλών τόνων και μεγάλης ευγένειας (σαν τον πρωθυπουργό μας), είναι μια πολύ μεγάλη, άμεση, ζωντανή απειλή. Όπως λέγαμε και παλιά «αυτά τα σκοτώνουμε μικρά». Αν τα αφήσουμε να μεγαλώσουν, μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Θέλω να διευκρινίσω για άλλη μία φορά πως προσωπικά, ίσως λόγω και της Αλεξανδρινής μου καταγωγής και της πολύ-πολιτισμικότητας που χαρακτήριζε πάντα την πόλη μου από τον καιρό που την έχτισε ο Αθηναίος Δεινοκράτης (και παρά τα ιστορικά διαλείμματα και τις βαρβαρικές παρενθέσεις), αγαπώ την Ευρώπη και θέλω να είμαι Έλληνας-Ευρωπαίος. Πρέπει όμως να παραδεχτώ πως η παρούσα Ευρώπη, αυτή που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα να αντιμετωπίσει, περνάει φάση μεγάλης παρακμής. 


Φορτωμένη σκάνδαλα, χρηματισμούς, κομπίνες, με το μυαλό της συνεχώς στο οικονομικό κέρδος (με όλα τα μέσα), είναι μια Ευρώπη ευάλωτη. Η φοροαποφυγή, η φοροδιαφυγή, το μαύρο χρήμα, η εμπλοκή πολλών «ηγετών» της σε συχνά (έστω «μικρά») οικονομικά σκανδαλάκια, της έχουν αφαιρέσει το κύρος που αξίζει να έχει ως η «Γηραιά Ήπειρος» που η ιστορία της ξεκινάει με την Αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη και διατρέχει τους αιώνες φορτωμένη λαμπρές σελίδες και επιτεύγματα. Ένας κόκκος άμμου (σαν αυτόν της σύγχρονης Ελλάδας που ζητάει αλλαγή πορείας) είναι αρκετός για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καλολαδωμένη (αλλά παλιάς τεχνολογίας ευτυχώς) μηχανή της. Μιας μηχανής φορτωμένης, όπως είναι πια γνωστό σε όλους, ψέματα, φούσκες, απάτες, εκβιασμούς και, πολύ βρώμικα πιά, κοινά οικονομικά μυστικά – που δεν κάνει να δημοσιοποιηθούν ακόμα παραπάνω, ούτε να βεβαιωθούν με συγκεκριμένες διαδικασίες σαν τον λογιστικό έλεγχο τους χρέους, που θα απαιτήσει η νέα Ελληνική κυβέρνηση, αν αφεθεί να επιζήσει. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο κινδυνεύει να αποκαλύψει περίτρανα αξιοθρήνητες οικονομικές παθογένειες των «θεσμών» της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης – που κάθε άλλο παρά «αθώοι δανειστές που θέλουν τα λεφτά τους πίσω» είναι.

Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να τα σκεφτόμαστε καλύτερα κάθε φορά που μπαίνουμε στον πειρασμό να πετάξουμε στα σκυλιά μια κυβέρνηση 40 ημερών που το παλεύει με νύχια και με δόντια με όσες δυνάμεις διαθέτει – κυριολεκτικά στραγγαλισμένη οικονομικά από την εξαιρετική συνεργασία των εδώ εκπροσώπων του ΕΛΚ, δηλαδή των Σαμαροβενιζέλων και της πολιτικής παρέας τους, με τα headquarters που ελέγχονται πλήρως και απόλυτα αυτή την εποχή από την Γερμανία του Σόϊμπλε και της Μέρκελ. Είναι μια πραγματικότητα αυτή που πρέπει να την έχουμε υπ’ όψη μας όταν βιαζόμαστε να υποτιμήσουμε, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, προσπάθειες σαν του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος έχει βάλει ο άνθρωπος το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη και έχει χάσει την ησυχία του, για να διεκδικήσει, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα αποφασισμένα στελέχη που εργάζονται νύχτα-μέρα από την 26η Ιανουαρίου, το δίκιο της Ελλάδας μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν απέχει πολύ (παρά τις υποκριτικές και «ευγενείς» συμπεριφορές κάποιων) από την γκανγκστερική Αμερική της ποτοαπαγόρευσης.

.. φοιτητές, νοικοκυρές τουρίστες..

Φοβερή αυτή η ιδέα Βαρουφάκη με τις νοικοκυρές που θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Φαντάζομαι τον τρόμο που θα νιώσει ο Μελισσανίδης όταν τις δει ξαφνικά μπροστά του να τον απειλούν με τα καρότσια της λαϊκήςtongue emoticon
''Η πουτάνα κάνει ζημιά μόνο στον εαυτό της, αλλά η ρουφιάνα καταστρέφει την κοινωνία ολόκληρη''. Αυτό μας είπε την Πρωτοχρονιά στην Μελβούρνη, με δάκρυα αλλά και χαμόγελο μαζί, μια γερόντισα 85 χρόνων. Μίλαγε με πίκρα αλλά και με το θάρρος της γνώσης, καθώς βρέθηκε από τα δεκάξι χρόνια της πεταμένη στην Αυστραλία να περιμένει τον μέλλοντα άντρα της να έρθει περίπου ως ...δέμα μετά από ''συμφωνία γάμου'' των δικών τους. Δε συζητούσαμε για την ''κυβέρνηση της αριστεράς'', αλλά για το αν η ζωή μπορεί να γίνει καλύτερη για τα κορίτσια και τα αγόρια της σημερινής εποχής. Στην Αυστραλία διέπρεψε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, για ένα διάστημα. Αυτός όμως δε περπάτησε σε δρόμους που έκαιγαν... Δεν τον φίλησαν στο στόμα οι ανάγκες. Έτσι δεν έμαθε ποτέ ότι το πρώτο ζήτούμενο είναι να υπάρχει κοινωνία και συλλογικός πολιτισμός και όχι αλαλλάζουσες, αφηνιασμένες και λοβοτομημένες μονάδες, σε πόλεμο έναντι αλλήλων, υπηρετώντας δείκτες, νούμερα, δανειστές, ευρωκράτες και πορτοφολάδες 


Ο Βαρουφάκης χτυπάει τους ολιγάρχες με τουρίστες και νοικοκυρές



                       

Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup, αφού το νέο χρυσό αγόρι της Ελλάδας προτείνει -μεταξύ άλλων- στους εταίρους να στρατολογηθούν φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες, ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Οι φοιτητές, οι νοικοκυρές και οι τουρίστες θα είναι καλωδιωμένοι αλλά τα καλώδια δεν θα φαίνονται, ώστε να μην τους παίρνουν χαμπάρι οι μαγαζάτορες.

Βέβαια, αν τίποτα καταστηματάρχες τους πάρουν χαμπάρι, μπορεί να τους πάρουν τα καλώδια και τις κάμερες, και να τους πετάξουν από κάνα γκρεμό.

Το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη είναι κάπως επικίνδυνο, γιατί μπορεί εσύ να είσαι ένας αμέριμνος τουρίστας που κυκλοφορεί ακούγοντας μουσική με ακουστικά, και ο ταβερνιάρης να νομίσει πως είσαι μυστικός πράκτορας της Εφορίας, οπότε μπορεί να σε δηλητηριάσει, να σε κόψει κομματάκια και να σε πετάξει στα σκουπίδια.

Από την άλλη, το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ωραίο, αφού θα μπορούμε να το παίζουμε όλοι μυστικοί εφοριακοί, οπότε θα τρώμε, θα πίνουμε και θα ψωνίζουμε τζάμπα, ενώ μπορεί να βγάζουμε και κάνα καλό μεροκαματάκι όπως οι άνδρες του ΣΔΟΕ, που την περνάνε ζωή και κότα με τα λαδώματα από τους καταστηματάρχες.

Το ωραίο αυτού του σχεδίου είναι πως όλοι οι Έλληνες θα νομίζουν πως όλοι οι άλλοι Έλληνες και όλοι οι τουρίστες δουλεύουν για την Εφορία, ενώ μπορεί, τελικά, κανείς να μην δουλεύει για την Εφορία, και να υπάρχει μόνο η φήμη πως κυκλοφορούν ύποπτες νοικοκυρές με κρυφό μικρόφωνο και κάμερα.

Το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη έχει τρομοκρατήσει όχι μόνο τους ταβερνιάρηδες αλλά και τους ολιγάρχες, οι οποίοι φοβούνται πως μπορεί μια τουρίστρια από την Σλοβακία να καταγράψει το λαθρεμπόριο καυσίμων και να έχουν τίποτα ντράβαλα.

Είναι γνωστό πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι ένας φοιτητής ή μια νοικοκυρά.

Πάντως, γνωστός εφοπλιστής αγόρασε έναν ειδικό ανιχνευτή, ο οποίος ανιχνεύει τους φοιτητές, τις νοικοκυρές και τους τουρίστες, και τους μετατρέπει σε χελωνονιντζάκια.

Αν και για τους ολιγάρχες πρέπει να υπάρχει άλλο σχέδιο, αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους διαλύσει.

Μην τους διαλύσετε πολύ. Κρίμα είναι.

(Μετά τη νέα επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup, σκέφτομαι πως το σχέδιό του είναι να τους σπάσει τα νεύρα. Δεν είμαι και σίγουρος αλλά όλο αυτό μου φαίνεται σαν το τέλειο τρολάρισμα. Εμένα πάντα μου άρεσαν οι φάρσες. Πάντως, βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ότι οι Έλληνες διαβάζουν πια και τις επιστολές του Βαρουφάκη. Σε λίγο θα ψάχνουν και στα σκουπίδια του, για να έχουν μια χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα του Γιάνη. Αν δεν ξέρετε πού πετάει ο Βαρουφάκης τα σκουπίδια του, ελάτε να σας δείξω εγώ. Είμαστε γείτονες. Εγώ βρήκα στα σκουπίδια κάτι κάλτσες του Βαρουφάκη. Θα τις πουλήσω στο eBay και θα γίνω ζάπλουτος.)

http://pitsirikos.net/




 · 
Unlike ·  · 



Τι βλέπεις εσύ: Ζευγάρι Ιαπώνων βγάζει ρομαντική φωτογραφία Τι συμβαίνει πραγματικά: Πράκτορες του ΥΠΟΙΚ φωτογραφίζουν τιμοκατάλογο ταβέρνας



Ελλάς Ελλήνων Ρουφιάνων Προσωρινά Απασχολούμενων και Επί Χρήμασι Εκδιδομένων με στόχο την προσωρινή μείωση της ανεργίας και την ολοκληρωτικη πάταξη όλων των εναπομείναντων μικροεπαγγελματιών όπωςτο ψιλικατζίδικο στη γωνία, το καφενείο στη γειτονιά, το περίπτερο του κυρ Ανέστη, του φαγάδικου κ.ο.κ.
Και που θα πάνε αυτά τα χρήματα που θα μαζευτούν από την πάταξη των μικροεπαγγελματιών; 

Για ποιους θα γίνουμε κωλωδιομένοι (καλοκαίρι γαρ και που να βάλεις το καλώδιο όταν δεν φοράς ρούχα;) ρουφιάνοι με ενσωματωμένες κάμερες;
ΜΑ ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ...







FRIEND
...ωσαννά...
Αρχίζει το "κυνήγι"!! Της φοροδιαφυγής !!!
Τυρόπιτες, προφυλακτικά, γκαζόζες στο στόχαστρο !!!
...Η "άλλη", η μεγάλη φοροδιαφυγή, μάλλον εμπίπτει στο πρόγραμμα-γέφυρα !!!


 · 
Καλησπέρα @yanisvaroufakis παρατηρώντας όπως κάνω κάθε βράδυ τους γείτονες με κιάλια, είδα ότι το ντελίβερι δεν τους έδωσε απόδειξη
.