Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες




By To Skouliki Tom

Τα τελευταία χρόνια – από τότε δηλαδή που η Ελλάδα χρεοκόπησε – γίνεται πολύς λόγος για την ανύπαρκτη εθνική ενότητα των Ελλήνων που όμως είναι αναγκαία προκειμένου να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί, σαν αδέλφια.
Ακούμε συνεχώς ότι βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής κι είναι στο χέρι μας να φτάσουμε στο τέρμα αρκεί να πληρώνουμε τους φόρους μας, να ζητάμε και να κόβουμε αποδείξεις, να δουλεύουμε χωρίς να ρωτάμε πολλά, να πληρωνόμαστε ανάλογα με τις δυνατότητες του εργοδότη μας, να κατεβαίνουμε στην αγορά τις Κυριακές, να γεμίζουμε τις κοιλιές μας με φθηνά σκατολοΐδια, να ξεφαντώνουμε τα Σάββατα και να κρατάμε το στόμα μας κλειστό.

Για όλα τα υπόλοιπα φροντίζουν οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας τις οποίες οφείλουμε να ψηφίζουμε, αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα τα παραπάνω που συνθέτουν την εθνική συνείδηση ενός σωστού Έλληνα.
Τα χρόνια πριν την κρίση δεν υπήρχε καμία ανάγκη για εθνική ενότητα, αφού οι περισσότεροι Έλληνες είχαν λεφτά και μπορούσε μια χαρά ο καθένας να τα τρώει μόνος του. Όσο περισσότερα μασούσε τόσο πιο Έλληνας από τον διπλανό του ένιωθε.

Στην πείνα μαζί, στη μάσα χώρια.

Η εθνική ομοψυχία έκανε βέβαια την εμφάνισή της αλλά σποραδικά και μονάχα σε εκδηλώσεις τύπου Euro 2004 και Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ήταν κατά βάση μια εθνική ενότητα βιτρίνας, μόνο και μόνο επειδή τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα πάνω μας κι έπρεπε να δείξουμε καλό πρόσωπο για να μην ντροπιάσουμε τους ένδοξους προγόνους μας.
Μετά συνεχίζαμε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας αλλά αυτό δεν ενοχλούσε κανέναν. Κανείς δε ζητούσε εθνική ενότητα τότε.
Η εθνική ενότητα έγινε παλλαϊκό αίτημα όταν οι πατριώτες αυτού του τόπου διαπίστωσαν ότι για να συνεχίσουν να τρώνε όπως έτρωγαν, δηλαδή μόνοι τους, έπρεπε να πεινάσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Όποιος αντιστέκεται στο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια κρίνεται αυτομάτως ανθέλληνας, κομμούνι, τρομοκράτης, κουκουλοφόρος, αναρχοάπλυτος, θρασίμι και προδότης της εθνικής ενότητας, σηκώνοντας το βάρος της ευθύνης για την κρίση που σύντομα θα μάθουμε ότι δεν είναι κρίση γιατί θα κρατήσει για πάντα. Και το φταίξιμο θα είναι όλο δικό μας.

Το καλό με τους πατριώτες – που αντιλαμβάνονται την πατρίδα ως το σύνολο της κινητής κι ακίνητης περιουσίας τους – είναι ότι ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε περιόδους κρίσης, αφού οι περισσότεροι βιομήχανοι, εφοπλιστές και μεγαλοεκδότες – αυτοί είναι τα υποδείγματα πατριωτισμού στην Ελλάδα – υπήρξαν μαυραγορίτες κατά τη διάρκεια της Κατοχής κι έκαναν περιουσίες σε συνεργασία με τους Ναζί και την κατοχική κυβέρνηση.

Μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο. Οι πατριώτες, εκμεταλλευόμενοι την εθνική ενότητα των υπόλοιπων Ελλήνων που υπομένουν καρτερικά τα δεινά της Κατοχής και δεν τους τιμωρούν με τη λήξη της, δημιουργούν μεταπολεμικά τις μπίζνες τους, με αποτέλεσμα η Χούντα που θα ακολουθήσει να τους βρει σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από εκείνη που τους βρήκε ο Πόλεμος. Τα χρόνια που μεσολαβούν είναι απλά ένα διάλειμμα μέχρι την επόμενη συνεργασία τους με τον φασισμό.

Αλλά κι αυτό το φασιστικό καθεστώς δε θα τους απογοητεύσει. Τα πράγματα με τη Χούντα είναι πολύ πιο εύκολα για τους πατριώτες, αφού η εθνική ενότητα των Ελλήνων επιτυγχάνεται γρήγορα και χωρίς καμιά αντίσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα χρήματα, μερικά δημόσια έργα της πλάκας, στρατιωτικές παρελάσεις-υπερθεάματα και μπόλικες εθνοκίτς εκδηλώσεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ οι πατριώτες αναπτύσσονται σαν τρελοί εκμεταλλευόμενοι την απαγόρευση των απεργιών και του συνδικαλισμού.

Κι όταν η γελοία Χούντα πέφτει, είναι πλέον όλα έτοιμα, ώστε με την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ να μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τους Ευρωπαίους και να βγάλουν τους καρπούς των κόπων τους στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό γίνονται μεγαλοεργολάβοι τσιμεντώνοντας τις πόλεις και στήνοντας το “παρακράτος” της Μεταπολίτευσης.

Τα χρόνια περνάνε, το αποτέλεσμα των εκλογών του ’81 δυσκολεύει κάπως την κατάσταση για τους πατριώτες αλλά αυτοί βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να προσαρμόζονται, σαν τις κατσαρίδες.

Ένα νέο όπλο κάνει την εμφάνισή του κι οι πατριώτες, ζάμπλουτοι πια, δεν πρόκειται να το αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο.Γίνονται καναλάρχες. Τρυπώνοντας στα σπίτια των Ελλήνων, οι πατριώτες μπορούν να διαμορφώνουν, χωρίς τη μεσολάβηση των πολιτικών, την εθνική συνείδηση της αρεσκείας τους και να γίνονται απευθείας ρυθμιστές των πραγμάτων. Η εθνική ενότητα γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα δελτία των 8, με τους πατριώτες να αναδεικνύουν τα νέα ινδάλματα των Ελλήνων μέσω των παρουσιαστών-υπαλλήλων τους.

Οι πατριώτες ανταλλάζουν την παραχώρηση των δημόσιων τηλεοπτικών συχνοτήτων – το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης – με τη στήριξή τους στις εκάστοτε κυβερνήσεις, ενώ οι Έλληνες ανταλλάζουν την όποια ταξική συνείδηση τούς είχε απομείνει με πιστωτικές κάρτες και δάνεια τραπεζών που διαφημίζονται ασταμάτητα από τα κανάλια των πατριωτών. Καλούνται να γίνουν μέρος της “νέας τάξης πραγμάτων” και το δέχονται ευχαρίστως, αφού αυτό λέει η τηλεόραση. Δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Κι άλλα χρόνια περνάνε. Το ευρώ βοηθάει ακόμα περισσότερο τους πατριώτες. Η κατάληψη της χώρας από μέρους τους είναι πλέον καθολική. Η Ελλάδα βρίσκεται αποκλειστικά σε χέρια πατριωτών κι η εθνική ενότητα μπορεί να πάει να γαμηθεί. Δεν τους χρειάζεται πια.
Μέχρι τη νέα κρίση. Η χειροβομβίδα που βάλανε οι πατριώτες στα χέρια των Ελλήνων σκάει με δύναμη στη μούρη τους. Οι Έλληνες μαθαίνουν από τα κανάλια των πατριωτών ότι τόσα χρόνια ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους αλλά τώρα πια δε γίνεται να ζουν πάνω από τις δυνατότητες των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των καναλαρχών. Έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς να συντηρήσουν και δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Οι Έλληνες ξυπνάνε. Βγαίνουν στους δρόμους, διαδηλώνουν, αρχίζουν να καταλαβαίνουν. Το διαδίκτυο αρχίζει να απαξιώνει τα κανάλια των πατριωτών, ενώ οι εφημερίδες τους κατρακυλάνε σε τετραψήφια νούμερα κυκλοφορίας. Ήρθε ξανά ο καιρός για λίγη εθνική ενότητα. 
Οι ρεζέρβες του πατριωτισμού αναλαμβάνουν δράση.
Φαντάσματα της Χούντας, αντρειωμένα από την ΕΠΕΝ ενός παλιού συνεργάτη των πατριωτών, εισχωρούν δυναμικά στο προσκήνιο και παίρνουν σάρκα και οστά στις πλατείες κουνώντας τη σημαία της πατρίδας. Ο φασισμός και πάλι στο πλευρό των πατριωτών. Η Χρυσή Αυγή της εθνικής ενότητας ξημερώνει και βρίσκει τους Έλληνες κοιμισμένους μπροστά στα κανάλια των πατριωτών που την ξεπλένουν, την κάνουν lifestyleκαι τη βάζουν στη Βουλή.

Η κανονικότητα για τους πατριώτες επιστρέφει. Έχουν τους μπράβους τους στην αντιπολίτευση να ψηφίζουν όλες τις υπέρ τους φοροαπαλλαγές, ενώ οι μαριονέτες τους στην κυβέρνηση ξεσκίζουν το Σύνταγμα με τροπολογίες νομοσχεδίων προς το συμφέρον τους. 
Το έγκλημα είναι τέλειο.

Η δράση των πατριωτών επεκτείνεται στους δρόμους και το διαδίκτυο, αφού οι μπράβοι τους, σε συνεργασία με τα πλήρως χουντοποιημένα ΜΑΤ, τρομοκρατούν και ξυλοκοπούν, ενώ τα σάιτ-παραρτήματα των καναλιών τους αναζητούν εναγωνίως την νέα εθνική ταυτότητα των Ελλήνων δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς. 
Η άνοδος της Αριστεράς ελάχιστα επηρεάζει τις δουλειές τους, αφού η ταξική συνείδηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. 
Την έχουν κάνει κομμάτια.

Ακόμα κι όταν τα πρωτοπαλίκαρά τους μπαίνουν φυλακή, οι πατριώτες έχουν φροντίσει ήδη να βάλουν τους αντικαταστάτες τους σε υπουργεία κι υψηλά αξιώματα διατηρώντας τη χρυσαυγίτικη ατζέντα της εθνικής ενότητας στην πρώτη γραμμή.

Νιώθουν ασταμάτητοι. Κι ακόμα δεν έχουν τελειώσει. Νέοι άσσοι ετοιμάζονται να βγουν από τα μανίκια τους.
Τα μανίκια μιας χούφτας ανθρώπων που όσο περισσότερο μας κλέβουν τη ζωή, τόσο μας ποτίζουν με έθνος και φυλή, με μια εθνική ενότητα που μας κρατάει διχασμένους, έρμαια του φασισμού.

Εκτός κι αν τους σταματήσουμε. Εμείς. Οι ανθέλληνες, τα κομμούνια, οι τρομοκράτες, οι κουκουλοφόροι, οι αναρχοάπλυτοι, τα θρασίμια. Εμείς που σε αυτήν την εθνική ενότητα, ξεφτίλες πατριώτες, είμαστε και θα παραμείνουμε προδότες.

Για όσο χρειαστεί. Μέχρι τη σωτηρία της πατρίδας.
by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Η κεντρική φωτό του κειμένου είναι δημιουργία του Antistachef με αφορμή την παραπομπή του πατριώτη Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και ουδέποτε υπήρξε εφοπλιστής, βιομήχανος ή μεγαλοεκδότης, στηρίχθηκε από το σύστημα των πατριωτών αναλαμβάνοντας το ρόλο της πατερίτσας του καθεστώτος, όποτε αυτό του ζητήθηκε. Πουλώντας την αποθέωση της εθνικής ενότητας, το τρίπτυχο “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”, αβγάτιζε επί δεκαετίες την περιουσία του μέχρι που οι υπηρεσίες του κρίθηκαν αχρείαστες, αφού οι μεγάλοι πατριώτες βρήκαν τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Σταύρου Θεοδωράκη. Το αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα πάρει κι άλλους στο λαιμό του μένει να φανεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγκαλιά με τα ΜΜΕ δημιούργησε μιαν νέα γενιά αγανακτισμένων μικροπατριωτών που, μετά την πτώση του, έπεσαν στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής. Μέχρι το επόμενο κείμενο, περισσότερα εδώ: “Το καρατζαφέρειν εστί φιλοσοφείν”.)

(Ευχαριστώ πολύ την Αριστέα Σερεμέτη. Δεν έχει ιδέα ότι συνεισέφερε στο κείμενο αλλά δεν πειράζει, θα το μάθει τώρα.)
Η εθνοπροδοτική σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Greece: 2000 strong Anarchist Black Bloc marches in Athens 11/17



Athens, Greece.17th of November is the day where the student revolt against the dictatorship in Athens, Greece in 1973 is being commemorated. The 3days festivities lead to a march at the streets of every city in Greece, but mainly in central Athens where a usually massive march is organized towards the American embassy, that is being blamed of co-operating and imposing the junta regime at the time.

Like every other year the police measures are suppressive to an extreme length while this year almost 7.000 cops or more were guarding a march of 50.000 people focused particularly around the black block of approximately 2.000 anarchists and antiauthoritarians. 

Several days (14 November 2014) in an unprecedented move, the greek state showed its fear of just a memory of a revolt 41 years ago and without any prior notice closed down all main universities in the center of Athens and encircled them with scores of riot policemen and bikers. 

In response students organized a marched and hundreds tried to approach the Polytechnic School of Athens in Exarchia and take it over, only to be brutally attacked by the greek riot police.

On November 17, 2014 the center of Athens reminded of a city under siege by the police, whether in uniform or undercover performing continuous searches on passers by, in some occasions detaining people known for their political ideology while they were exiting their homes and blocking all the subway exits in the main metro lines.

Athens was looking like being under a military dictatorship regime once again, a fact that didnt deter anarchists from joining the protest while a black bloc of approximately 2.000 or more was formed. Throughout the whole protest the hundreds of riot police cops encircled the block tightly, which in turn fueled the passion of anarchists shouting solidarity and anti-police slogans. 

Due to the suppressive and provocative police attitude the protest turned into a riot while the police feared of the black bloc approaching the final destination of the march so few blocks away from the american embassy and without any prior provocation riot police heavily attacked the bloc in their attempt to completely dismantle it, reminding people that a dictatorship wearing a democratic mask is still a dictatorship.

Είδα στον ύπνο μου τα ΜΑΤ

Ξέρετε, καμιά φορά βλέπεις ένα όνειρο που όταν ξυπνάς δεν θυμάσαι, αλλά μετά από ώρες, μέσα στην ημέρα, σου έρχεται ξαφνικά η εικόνα του. Λοιπόν, αυτό που θα σας πω είναι αληθινό. Είναι ένα όνειρο που είδα χτες το βράδυ. Φαίνεται η αστυνομοκρατούμενη πόλη και η τρομοκρατία που είχαν εξαπολύσει τα ΜΑΤ στην πορεία της 17 Νοέμβρη και που έχει γίνει μόνιμη κατάσταση στην πόλη ολοένα και περισσότερο, πέρασε πια στο υποσυνείδητο, τραυματικά.


Κάθομαι που λέτε, μέσα στο όνειρο εννοείται, σε ένα καφενεδάκι ή ταβερνάκι, ταπεινό, που βρίσκεται όμως, υποτίθεται, κάπου μέσα στην καρδιά της πόλης. Μοιάζει σαν να είμαι σε ένα μαγαζάκι που υπήρχε πριν από πολλά χρόνια στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Το φως του ονείρου είναι μουντό, σαν σούρουπο ή σαν νύχτα σε μια γωνία της πόλης που υποφωτίζεται. Γύρω γύρω τα θολά τζάμια ενός κτίσματος που παραπέει. Ξαφνικά βλέπω μέσα από το θαμπό της τζαμαρίας, στο βάθος του δρόμου να έρχεται μια διμοιρία με πάνοπλους ματατζήδες. Τρομάζω. Λέω σε κάποιον που είμαστε μαζί, δεν ξέρω ποιον: έρχονται και εδώ, χαθήκαμε. Τους βλέπω να πλησιάζουν ορμητικά και γρήγορα μέσα στο ημίφως, με τα άσπρα κράνη και τα σκούρα ρούχα. Μέχρι εδώ έφτασαν! Αυτή είναι η σκέψη που κυριαρχεί στο όνειρο.


Ύστερα δεν ξέρω τι έγινε. Το όνειρο τελείωσε ή ξεχάστηκε. Να ήταν η τρομάρα που πήρα στις 17; Ή μήπως η συνείδηση οτι δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθεροι στην πόλη μας;


Ελεύθεροι! Ξεχάσαμε τι σημαίνει αυτή η λέξη;

Ποιος προωθεί το Βασιλάτο ;


Κάποιοι πονηροί θέλουν να αντικαταστήσουν την λειτουργία της οργάνωσης και διαδίδουν ότι τους κατέβει........

Διαβάζουμε σήμερα στο ΗΜΕΡΉΣΙΟ (ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) οτι ο 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ   ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ από την οργάνωση για υποψήφιος βουλευτής....

Η αλήθεια είναι ότι οι 3 υποψήφιοι που θα πλαισιώσουν το ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ    θα εκλέγουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες στην οργάνωση μελών.

Το ότι προωθείται (από ότι διαβάζουμε στον ΗΜΕΡΉΣΙΟ
ο κύριος ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  από τον κύριο ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ, φέρνει στη μνήμη μας τις πρόσφατες τραγελαφικές καταστάσεις που ζήσαμε με τους διερχόμενους υποψήφιους δημάρχους το περασμένο χρόνο........με τα γνωστά άσχημα αποτελέσματα! 

Είναι το δεύτερη βάπτιση που γίνεται την τελευταία εβδομάδα .........
προχθές γραμματέας ...
   σήμερα βουλευτής.....
       άντε και πρωθυπουργός!!!!!



ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ





                                                 ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΓΡΑΜMΑΤΕΑΣ


Βαφτίστηκε  Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς ο Γ.Βασιλάτος 

http://efimeridakefalonia.gr/?p=57050
.......................................................................................................................................................................................................................................
Τη συνέντευξη Τύπου, που έχει καθιερώσει, παραχώρησε σήμερα η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αναφερόμενη τόσο στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις όσο και σε ζητήματα που αφορούν την Κεφαλονιά.

   

Η διαδικασία ξεκίνησε με σύντομη τοποθέτηση από τον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Βασιλάτο, ο οποίος αναφέρθηκε “στο σκηνικό βίας και αυταρχισμού που έστησε η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες στα Πανεπιστήμια” και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση παίζει ένα επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος της δημοκρατίας και είναι μια αρχή που κάνει για αντιπερισπασμό για να καλύψει το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ, τη μνημονιακή πολιτική και τις συνεχείς διαψεύσεις ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο”

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης 


ΑΝΑΖHΤEIΤΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ...



ΥΓ : Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ; 

Δεν είναι τυχαίο πως ο σύντροφος Λιούζας,θήτευσε για δεκαετίες σε καίριες θέσεις ευθύνης των κομμάτων της αριστεράς στο νομό,καταφέρνοντάς το με τις ξεκάθαρες πολιτικές του θέσεις,μακριά από τον παραγοντισμό.
Το παρακάτω κείμενο θα το χαρακτήριζα ως κομματικό εγχειρίδιο,χρήσιμο εώς επιβεβλημένο σε όσους εκπροσωπούν την αριστερά από θέσεις ευθύνης...

Δημοκρατία των μελών: Για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Του Στέφανου  Λιούζα
 Λέγανε οι παλαιοί: «καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται…»
Δεν χρειάζεται να ανάψει η προεκλογική φωτιά για να δούμε καπνό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη τα ΜΜΕ μας εχουν μετατρεψει σε «γη του πυρός» είτε σκόπιμα  είτε αναπαράγοντας υπαρκτές κινήσεις παραγόντων ή  αυτοχρησμένων   «υποψηφίων» εκτός των καθορισμένων δημοκρατικών διαδικασιών.
Υπάρχουν κεντρικές διαβεβαιώσεις ότι τα ΜΜΕ αναφέρονται σε «υποτιθέμενες διεργασίες», το Γραφείο Τύπου μιλά για “…αχαλίνωτη φαντασία και αμφιβόλου εγκυρότητας πηγή δημοσιευμάτων…» και ότι «…ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα μέσα από τις  συλλογικές διαδικασίες και στον κατάλληλο χρόνο θα καθορίσει την συγκρότηση των ψηφοδελτίων αποτυπώνοντας στην σύνθεση τους τα χαρακτηριστικά των πολιτικών του».
Παρά τις κεντρικές διαβεβαιώσεις, ήδη, για παράδειγμα, τοπικά έχουμε αυτόκλητους  υποψηφίους από πολύ καιρό  και δεν έχουμε κάποια δημόσια θέση της ΝΕ που να «βάζει τα πράγματα στην θέση τους».
Υπάρχουν δημοσιεύματα, φήμες αλλά και πραγματικές «δραστηριότητες» αυτόβουλων «υποψήφιων» , βοά ο μικρός μας τόπος και λέξη δεν αρθρώνεται  από τους τοπικούς ιθύνοντες της ΝΕ.
Είναι δείγμα  συμφωνίας, έμμεσης  υποστήριξης στα παραγοντικά αυτά φαινόμενα ή προϊόν πολιτικής αφασίας;
Όσοι ειμαστε  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, (Ειμαστε άραγε; Σχεδόν  ένα χρόνο έχουμε να πάρουμε μερος σε κάποια πολιτική, οργανωτική, εσωκομματική διαδικασία… ), έχουμε καταστατικό δικαίωμα  να συμμετέχουμε  στις σχετικές διαβουλεύσεις, στις Οργανώσεις Μελών (ΟΜ)  και σε άλλες διερευνητικές διαδικασίες που θα πρεπει να ξανοιχθούν.
Διαβλέπω – δεν προδικάζω- ότι η καταστατική δημοκρατία των μελών μπορεί και αυτή τη φορά, να βρεθεί και  πάλι  μετέωρη (προηγούμενη και πιο  πρόσφατη ήταν η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων  για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή) και  να παρακολουθήσουμε  κινήσεις παραγόντων και κεντρικής ηγεσίας και απλά να κληθούμε να ψηφίσουμε!
Τις πολιτικές αυτές, παλαιάς κοπής, «μνήμες υπανάπτυξης της πολιτικής μας δημοκρατικής  κουλτούρας»   τις κατάπιαμε «αβρόχοις ποσί»… Το δις εξαμαρτείν δεν προσιδιάζει διόλου στην συλλογική μας ταυτότητα, εμπειρία και υπαρκτή σοφία.
Κοντολογίς, θα μπορεί  να  ακολουθηθούν  στοιχειώδη από την  ΝΕ:
  • Να διαψεύσει αμεσα φήμες ΜΜΕ, και να «κατεβάσει αυτιά» σε αυτόκλητους και εκτός διαδικασιών «υποψηφίους» (βοά, είπαμε, ο μικρός μας τόπος…)!
  • Να ορίσει πλαίσιο όπου όλοι μας, μέλη, φίλοι, κοινωνικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες, θα εχουν τον λόγο τους στο θέμα. Οργανώνεται  έτσι η δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία της τοπικής κοινωνίας (ξεκινώντας από τις Οργανώσεις Μελών). Οσο πιο πλατιά είναι η διαδικασία τόσο διευρύνονται τα πολιτικά μας όρια.
  • Ανοίγει την συζήτηση (έγκαιρα, έγκαιρα, έγκαιρα), ώστε με τον ερχομό του νέου έτους να είναι έτοιμη από την άποψη της λίστας υποψηφίων (τουλάχιστον εσωκομματικά).
  • Ορίζει αναγκαίες προϋποθέσεις   για την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου, όπως: τουλάχιστον 50% γυναίκες, αποδοχή όρων  που αφορούν στην συμμετοχή των βουλευτών μέσω της αποζημίωσης τους  στη συνολικότερη  λειτουργία και υποδομή του   αλληλεγγυης σε ακραία θύματα της κρίσης (σήμερα για παράδειγμα καταβάλλεται 20%  κεντρικά, 20% σε δομές αλληλεγγυης και 20% ενίσχυση της οργανωτικής λειτουργίας…), όπως θα συμφωνηθεί καθολικά.
  • Διαμορφώνει ισοδύναμες δυνατότητες στήριξης της προεκλογικής δουλειάς κάθε υποψήφιου…
Οι πολίτες θέλουν  από  εμάς «καθαρό μέτωπο» και βουλευτές που να στηρίξουν αποφασιστικά τις προγραμματικές, κυβερνητικές μας θέσεις.
Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό «κατάλοιπα» του πολιτικού προσωπικού που υπηρέτησε πολιτικές και πρακτικές που βούλιαξαν τον τόπο και «συνοδοιπορούν» σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ (τέτοιοι συνήθως –όχι μόνον –  πρωτοστατούν  σε  αυτοαναγορεύσεις, παίγνια παραγοντισμών – έτσι εξάλλου εχουν μάθει. Δεν είναι ίδιον της δικής μας Αριστεράς ή δεν πρέπει να είναι). Ας  συνδράμουν, εάν  πείστηκαν και θέλουν, στην διαμόρφωση της  νέας κατάστασης  που η Αριστερά στον τόπο μας  πολιτικά  εκφωνεί και  διεκδικεί κυβερνητικά  να υλοποιήσει – πάντα σε σύνδεση με τα κινήματα, τις μαζικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες ανατροπής του σάπιου κατεστημένου. Και ακραία, έως πολιτικού κυνισμού, εκτιμώντας,  ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία,  δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα με τέτοιες εκδοχές υποψηφιοτήτων!  Το ποτάμι της ανατροπής είναι πιο μπροστά από εμάς, ήδη. Δεν μας λένε κατι οι εκλογές του 2012;
Προφανώς απαιτούμε, ιδιαίτερα σήμερα, εχέγγυα  επιμονής, στο αξιακό μας περιεχόμενο και ηθικό πλεονέκτημα, στην διαμορφωμένη χρόνια δημοκρατική πολιτική μας κουλτούρα, στις Αριστερές και οικολογικές μας προτάσεις και στρατηγικούς  στόχους και  ισχυρές διαβεβαιώσεις στήριξης ενός, εναλλακτικού  στον νεοφιλελευθερισμό των μνημονίων προγραμματικού, πολιτικού  πλαισίου, από τους υποψήφιους βουλευτές μας.

Λιούζας Στέφανος
Βασιλειάδα (17/Νοεμβρη 2014)

θα γράψει ιστορία η Κεφαλονιά....





Διάβασα <<Στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα συνεδρίαση όπου ο πρόεδρος και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συζήτησαν και έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σε θέματα και εκτός Ημερήσιας Διάταξης.


Στη συνέχεια αναφορά έγινε στον Θαλασσόμυλο καθώς υπάρχει αίτημα για μετεγκατάσταση του μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στα Δαυγάτα, στο χώρο του Θαλασσόμυλου ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του και αιτήματα από επιχειρηματίες για υπενοικίαση μέρους του χώρου αυτού. 





Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μια συγκατοίκηση του Μουσείου με κάποιον επιχειρηματία όπου θα προκύψει μέσω δημοπρασίας και θα περιλαμβάνει αυστηρούς όρους που θα συμβαδίζουν με τον πολιτισμό του χώρου και της περιοχής.>> και επειδή άπαντες ξέρουμε ποιοι είναι οι αγαπημένοι επιχειρηματίες της σημερινής δημοτικής αρχής το να δούμε τους μαθητές και τους λοιπούς επισκέπτες να πίνουν τα <<σφηνάκια>> τους πάνω στα εκθέματα πράγματι θα είναι κάτι το πρωτοποριακό που θα γράψει ιστορία στην Κεφαλονιά. 

θα συνδυάσουμε ....τον α'ι' πετρο τον συγχωρεμένο το ρωσο εκ βαρδιάνους με τον πολιτισμό μας και φυσικά με ρωσιδες καλονες ....
PR. ΦΟΝ κεκα.