Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Εκρηκτικό κλίμα: Αναρχικοί «μπλοκάρουν» τη συγκέντρωση των #Παραιτηθείτε

Εκρηκτικό κλίμα διαμορφώνεται ενόψει της συγκέντρωσης που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη τ΄ απόγευμα στο Σύνταγμα οι «Παραιτηθείτε». Οι αναρχικοί έχουν αποφασίσει να «μπλοκάρουν» τη συγκέντρωση, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις διωκτικές αρχές.

  


Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο https://athens.indymedia.org, οι Αναρχικοί-Κουμμουνιστές απευθύνουν έκκληση για για συγκέντρωση Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 «για την υπεράσπιση του χώρου που 6 χρόνια τώρα δώσαμε μάχες με τους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών και τα τσιράκια τους»

«Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους!», καταλήγει η έκκληση.

Εν τω μεταξύ, αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του «Παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» κυρία Ελένη Κριτσιδήμα.

Ειδικότερα, με την αναφορά – την οποία υπογράφει και ο δικηγόρος της κυρίας Κριτσιδήμα κ.Αντώνης Βγόντζας – γνωστοποιεί στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «Παραιτηθείτε…..» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την αυριανή συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος. Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

Η κυρία Κριτσιδήμα, σημειώνει ότι θεωρεί υποχρέωσή της την αποστολή της αναφοράς αυτής προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ενόψει της κρίσιμης δικαιοπολιτικά αρμοδιότητας σας».

Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ έσπευσε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα έκτροπα και να περιφρουρηθεί ο ειρηνικός χαρακτήρας της συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε».

«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση», σχολίασε η ΝΔ, μόλις έγινε γνωστή η συγκέντρωση των αναρχικών.

«Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος «Παραιτηθείτε», στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος», ανέφερε ακόμη η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση.