Τρίτη 8 Απριλίου 2014

παπαγαλάκι ... ρώτησες κανέναν επαγγελματία η το σκέφτηκες μόνος .......


Στήριξη του Παρίση στους Επαγγελματίες του νησιού!

Μείωση των τελών για τους κοινοχρήστους χώρους 50% στο Ληξούρι και κατά 30% στην υπόλοιπη Κεφαλονιά. 
Σε μια σημαντική ενέργεια στήριξης των επαγγελματιών του νησιού, λόγω των πρόσφατων σεισμών, προέβη η Δημοτική Αρχή καθώς με χθεσινή εισήγηση της τα τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους μειώθηκαν κατά 50% στο Ληξούρι και κατά 30% στη υπόλοιπη Κεφαλονιά.



Τη συγκεκριμένη απόφαση την περίμεναν με μεγάλη αγωνία οι επαγγελματίες του τόπου καθώς τους ανακουφίζει μετά από ένα δύσκολο οικονομικά χειμώνα.


Απο e-kefalonia.net 


Rhesus Révolution Παριση... αλλού αυτά γιατί μπορεί να λες για μείωση αλλά θα τα πάρεις πιο χοντρά από αλλού.... τα σκουπίδια παράδειγμα!!!.....ευτυχώς για τούς Κεφαλονιτες όλοι εσείς οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ έχετε τελειώσει.....ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΆΖΕΙΣ....

όσο για σένα παπαγαλάκι

e-kefalonia.net 

 ρώτησες κανέναν επαγγελματία η το σκέφτηκες μόνος .......

.. ...τεκμαρτό! η μαγική λέξη της μνημονιακής χουντάρας

http://anemosantistasis.blogspot.gr/

Κοινωνικό μέρισμα: Η νέα απάτη και κοροϊδία σε βάρος πλήθους οικονομικά αδύναμων ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

                  
Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τα πολυδιαφημισμένα ψίχουλα (έσχατο σημείο απόπειρας μερικής διάσωσης της μνημονιακής χουντάρας η μοιρασιά των αποκαϊδίων του επίπλαστου πρωτογενούς πλεονάσματος) του κοινωνικού μερίσματος καθορίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη όμως και τα όσα έγιναν ως τώρα γνωστά, το ποσό του βοηθήματος θα ανέρχεται στα 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Αλλά ήδη εμφανίστηκε η μεγάλη ΠΑΓΙΔΑ που αποκλείει ΠΛΗΘΟΣ οικονομικά αδύναμων, εφόσον δεν αλλάξει!!!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος το «μέρισμα» είναι να πληροί εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

* Σύμφωνα με όσα λοιπόν αποφασίσθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη για τη διανομή του εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος (σε ότι αφορά αδύναμες οικονομικά οικογένειες, άνεργους, κ.τ.λ.:

Α) Το εισόδημα ορίζεται ως ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ των συνολικών εισοδημάτων ΟΛΩΝ των μελών ενός νοικοκυριού (που χρησιμοποιείται στη Δήλωση Α21) και συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ πραγματικά αλλά ΚΑΙ τεκμαρτά εισοδήματα (για το όριο των 6.000 ευρώ - φορολογικής δήλωσης 2013)...


Β) Το βοήθημα θα λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στον ΟΑΕΔ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ εισόδημα από εργασία (μισθό ή ημερομίσθιο - φορολογικής δήλωσης 2013).
Οπότε π.χ. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ άνεργος χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ πραγματικό εισόδημα, αλλά με 6.001 ευρώ τεκμαρτό εισόδημα (που μπορεί να βγαίνει από μια γκαρσονιέρα 30τμ2 περίπου και ένα μικρό αυτοκίνητο 1000cc, 10ετίας), δεν παίρνει ΤΙΠΟΤΑ...

Ή ακόμα, ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ άνεργος με ΕΛΑΧΙΣΤΟ εισόδημα μέσα στο 2013, πάλι δεν παίρνει ΤΙΠΟΤΑ!!!


Γ). Το εισοδηματικό κριτήριο θα ακολουθήσει τον κανόνα που εφαρμόζεται σήμερα για τα οικογενειακά επιδόματα και θα έχει ως βάση ατομικό οικογενειακό εισόδημα τις 6.000 ευρώ (φορολογική δήλωση 2013).

Για παράδειγμα, οικογένεια χωρίς παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 8.000 ευρώ για να δικαιούται το επίδομα. Επίσης, οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ και με δύο παιδιά τις 10.000 ευρώ.


Δ). Εκτός από τα εισοδηματικά, τίθενται και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία καθορίζονται ως εξής:
- Ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 125.000 ευρώ για ένα άτομο.
- Ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

Ε). Το ποσό του βοηθήματος ορίζεται σε 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος.

Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει το ποσό των 750 ευρώ, ενώ οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 916, 6 ευρώ.


ΣΤ). Το βοήθημα παρέχεται έπειτα από ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερομένου (θα γίνει μέσω του Taxisnet και οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν προσεχώς, π.χ. από πότε μέχρι πότε, κ.τ.λ.) και τα στοιχεία θα διασταυρωθούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.


* Αυτά αποφασίστηκαν χθες. Τώρα, αν αλλάξουν ή όχι (και σε ποιό βαθμό...) αυτό είναι άλλο θέμα... Μακάρι να βελτιωθούν, αλλά... Άλλωστε πολλοί ήταν ήδη που φοβούνταν δυστυχώς από πριν, ότι οι αρμόδιοι θα κάνουν τις αλχημείες τους για να πετάξουν έξω ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ κόσμου, κυριολεκτικά αδύναμων...

Και στην προκειμένη περίπτωση, βρήκαν ως τρόπο αποκλεισμού τη ...μαγική λέξη τεκμαρτό!

Το πρόσφατο (επίσης θλιβερό) παράδειγμα

* * * Υπάρχει, επίσης δυστυχώς και το πρόσφατο άλλο τρανταχτό παράδειγμα παραπλάνησης και κοροϊδίας (της μεγαλύτερης εδω και πολλά χρόνια ως τώρα), που εξελίχθηκε η ...πολυδιαφημισμένη αύξηση του αριθμού όσων θα μπορούσαν από τον Ιανουάριο να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ και ως μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας 20 έως 66 ετών πλέον (αντί του μέχρι τώρα 45-65 ετών), να λάβουν το ειδικό μηνιαίο επίδομα των 200 ευρώ με τα νέα κριτήρια.

Έπαιζε η ...διαφήμιση για μήνες, κι όταν τελικά εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ σε εφαρμογή του νόμου 4093/12 και της απόφασης του υπουργού Ανεργίας φάνηκε ως δια ...μαγείας ότι το επίδομα των 200 ευρώ θα λάβουν -μόνο-!!! όσοι είχαν λάβει επίδομα ανεργίας για 12 μήνες συνεχόμενα και έχει λήξει το ταμείο ανεργίας τους τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2013.

Και οι οποίοι ήταν ελάχιστοι!!! Κανείς άλλος!!!

Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία, γιατι με αυτές τις προϋποθέσεις εκτός των άλλων, η κυβέρνηση και ο διοικητής του ΟΑΕΔ παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων και των ανέργων!!!

Πάμε τώρα για τα ...καινούρια, με το μέρισμα;;;



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/04/blog-post_511.html#ixzz2yJkjt7tN

Πανικός για ΣΥΡΙΖΑ.


Πανικός για ΣΥΡΙΖΑ. Του Απόστολου Διαμαντή.


                             

Οι έντονες διεργασίες στον χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» φαίνονται ανεξήγητες εκ πρώτης όψεως: τι έπαθαν ξαφνικά όλοι αυτοί – πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και αποτυχημένοι πρώην πολιτικοί- και τρέχουν αλαφιασμένοι πέρα δώθε, μεταξύ Αιγάλεω και Ψυταλλείας και φτιάχνουν κόμματα με ό,τι βρουν; Τι τους έπιασε;


Διότι, δόξα τω Θεώ, κεντροαριστερά κόμματα έχουμε ήδη δύο: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τόσος πολύς είναι πια ο κόσμος της κεντροαριστεράς, που δεν χωράει σε κανένα; Τι ακριβώς ζητάνε όλοι αυτοί οι συναθροισμένοι; Έχουν τόσες πολλές και τόσο σοβαρές πολιτικές διαφορές που δεν κολλάνε πουθενά;

Εκ πρώτης όψεως λοιπόν το πράγμα μοιάζει περίεργο. Αλλά δεν είναι. Διότι λείπει κάτι ουσιώδες: το καθαρά μνημονιακό κεντροαριστερό κόμμα. Αυτό που θα ξαναφέρει την παράταξη αυτή στις ράγες της πολιτικής της Κομισιόν και θα φράξει τον δρόμο στην εκλογική νίκη του Σύριζα.

Εάν δει κανείς με προσοχή τις διακηρύξεις των 58 και του Ποταμιού, έχουν και οι δύο ένα κοινό σημείο: δεν λένε κουβέντα για την χρεωκοπία της Ελλάδας και την αποτυχία των προγραμμάτων προσαρμογής, δηλαδή των μνημονίων. Ό,τι έγινε έγινε, λένε. Το θέμα είναι τι κάνουμε από δω και μπρος.

Δηλαδή; Τι να κάνουμε; Εδώ αρχίζουν τα ιδεολογήματα. Να είμαστε δημιουργικοί. Να μην είμαστε αρνητικοί. Να γίνουμε ευρωπαίοι. Να παραδεχθούμε ότι ήμασταν διεφθαρμένοι και ότι είχαμε ένα άρρωστο δημόσιο. Να δεχθούμε τις αποφάσεις των δανειστών ως έχουν, αφού εάν απέτυχαν φταίμε εμείς που δεν τις εφαρμόσαμε σωστά! Διότι είμαστε βαλκάνιοι, τεμπέληδες, ορθόδοξοι και αμόρφωτοι, άθλιοι ορθόδοξοι, αντιευρωπαίοι και κρατιστές.

Πάνω κάτω αυτές είναι οι απόψεις όλων αυτών των «κεντροαριστερών». Ότι το να είσαι έλληνας είναι μια δυστυχία, κατά πως το λέει και ο Νίκος Δήμου του Ποταμιού. Και επομένως δεν μας μένει τίποτε άλλο, παρά να παραμείνουμε σιωπηλοί, παρατηρώντας τις σωτήριες δράσεις της ΕΕ και στο μεταξύ να καταργήσουμε και τα κρατικά μας σύνορα, όπως λέει και ο Θεοδωράκης. Τι τα θέλουμε; Εφόσον είμαστε ευρωπαίοι πια.

Μ’ αυτές τις πομφόλυγες, που βρυκολακιάζουν τον αλήστου μνήμης σημιτισμό, οι αλαφιασμένοι κεντροαριστεροί στοχεύουν στην σύγχυση. Να δημιουργηθεί αίσθημα παθητικό, αίσθημα μοιρολατρίας, κατάλληλο για τη δημιουργία εκλογικού αναχώματος.

Όσοι στηρίζουν αυτές τις κινήσεις, κυρίως τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τα εκδοτικά συγκροτήματα που φοβούνται την εκλογική νίκη ενός κόμματος που δεν ελέγχουν, επιδιώκουν να μπλοκάρουν μετεκλογικά την κυβέρνηση Σύριζα.

 Η σκέψη είναι απλή: 
Να μην υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης Σύριζα, με την σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, εάν αυτά τα δύο κόμματα συρρικνωθούν κάπως, ώστε είτε να μείνουν εκτός Βουλής είτε να εξαρτώνται από τις Ελιές και τα Ποτάμια, τότε η δυνατότητα σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης του Σύριζα θα έχουν μειωθεί δραστικά, καθώς θα έχει απομείνει μόνον η εύθραυστη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ο στόχος λοιπόν είναι να χτυπηθεί εκλογικά τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία μετά τις εκλογές και εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία του Συριζα, δεν θα είναι σε θέση να στηρίξουν μια συμμαχική κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα.

Φτιάχνουν έτσι δύο κεντροαριστερά μνημονιακά κόμματα, για να παίξουν την τελευταία τους ζαριά. Διότι ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του. Αλλά βρίσκεται ήδη στον βυθό του ποταμού.

tvxs.gr

Να πλυθείτε παντού. Να κάνετε και μπιντέ...........



Βγαίνουμε στις αγορές! Να πλυθείτε παντού. Να κάνετε και μπιντέ. Αλλά, για μισό λεπτό: Ο υπέρογκος δανεισμός δεν οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία; Οπότε, γιατί η χώρα παίρνει κι άλλο δάνειο;



  
Με εντυπωσιακό τρόπο θα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές για να πάρει
δάνειο όπως αυτά που ευθύνονται για την χρεοκοπία της. Με εντολή Σαμαρά
–και υπόδειξη Βενιζέλου-, η χώρα θα σημαιοστολιστεί από άκρη σε άκρη,
ενώ όλοι –ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν να φάνε- θα πρέπει να βάλουν τα
καλά τους και να είναι χαμογελαστοί επειδή θα πάρει η χώρα κι άλλα
δανεικά.



Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, το κλίμα για την χώρα μας στο εξωτερικό είναι τόσο καλό...
που μάλλον δεν θα χρειαστεί να βγει η Ελλάδα στις αγορές• θα έρθουν οι αγορές εδώ.

Οι αγορές θα έρθουν επίσκεψη στην Ελλάδα και θα μας φέρουν δώρο το
δάνειο –που θα το χρωστάμε μετά κι αυτό-, οπότε πρέπει να είμαστε όλοι
περιποιημένοι.

Να πλυθείτε παντού. Να κάνετε και μπιντέ.

Αλλά, για μισό λεπτό:

Ο υπέρογκος δανεισμός δεν οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία; Οπότε, γιατί η χώρα παίρνει κι άλλο δάνειο;

Όταν η Ελλάδα είχε χρέος 120%, οι αγορές της έκοψαν τα δάνεια. Τώρα που το χρέος είναι πάνω από 170%, γιατί της δίνουν δάνεια;

Αφού οι πάντες παραδέχονται πως το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο, πώς θα δανειστεί η χώρα με «ευνοϊκούς όρους»;

Θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει να δανειστεί αν δεν ήταν πια «δεμένη» από παντού για τα επόμενα 40 χρόνια;

Αφού, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά, το Μνημόνιο πέτυχε και η χώρα
έχει πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί η χώρα βγαίνει να δανειστεί ξανά;

Γιατί κάποτε τα ψέματα τελειώνουν. Κι αυτό το «κάποτε» είναι τώρα.

(Θυμάστε εσείς να πανηγυρίζει κανείς όταν η Ελλάδα έπαιρνε δάνεια το 1997 ή το 2005; Ούτε στις ειδήσεις δεν το έλεγαν.)

Εγραψε ο Pitsirikos

Πριν τις αγορές, επιστρέψτε λίγο στην πραγματικότητα!


Εικόνα – ΣΟΚ: Πριν τις αγορές, επιστρέψτε λίγο στην πραγματικότητα!




Σε έναν από τους πιο τουριστικούς δρόμους της Αθήνας, ένας νεαρός άστεγος κοιμάται μέσα σε ένα χαρτόκουτο με μόνη συντροφιά ένα γατάκι! Και δεν είναι ο μόνος...

Είναι από εκείνες τις εικόνες που πλέον έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητά μας. Τόσο, που πλέον έχουμε συνηθίσει και δεν μας κάνει καμία εντύπωση!
«Άλλος ένας άστεγος»!

Έχει για σπίτι του ένα χαρτόκουτο το οποίο το «φοράει» σαν ρούχο. Έχει κουλουριάσει το σώμα του και έχει γύρει στο πεζοδρόμιο. Φοράει ένα μπουφάν και ένα σκούφο στο κεφάλι για να αντέξει το κρύο και την υγρασία. Μοναδική συντροφιά του μια γάτα. Στην Πλάκα! Εκεί από όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.



Πώς όμως βρέθηκε να είναι άστεγος; Πώς κατέληξε στο δρόμο να ξεπαγιάζει στο κρύο και να παρακαλάει τους περαστικούς για ένα κομμάτι ψωμί; Ποια είναι η ιστορία του; Τι λάθος έκανε; Ή μήπως δεν έκανε;

Η καθημερινή ανάλωση και ενασχόλησή μας ξεκινά και τελειώνει σε Μπαλτάκους, πρωτογενή πλεονάσματα και φυσικά την περιβόητη «επιστροφή στις αγορές»!
Πριν όμως ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα:

Από το 2009 έως σήμερα οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά 30% και είναι άνθρωποι που πριν μερικά χρόνια είχαν το σπίτι τους, είχαν την δουλειά του και μια ζωή. «Κανονική».
Τι μεσολάβησε λοιπόν; Τι άλλαξε αυτά τα χρόνια; Ποια... θεομηνία έβγαλε τους ανθρώπους από τα σπίτια τους;


Ποιοι ευθύνονται που αναγκαστήκαμε να συνηθίσουμε την θλίψη και τη μιζέρια των συνανθρώπων μας και να μας μοιάζει δεδομένη εικόνα;

Οι φωτογραφίες είναι του Αντώνη Νικολόπουλου από το πρακτορείο Eurokinissi.



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

«Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» Σύνταξη 360 ευρώ σε όλους από 1/1/2015″ !!!

Σύνταξη 360 ευρώ σε όλους από 1/1/2015″ !!! 

       

“Πάγωσαν” κυριολεκτικά οι πολλοί στρατιωτικοί που βρέθηκαν στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών στο Περιστέρι. Στο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος να λέει με ψυχραιμία όσα έρχονται: 

Σύνταξη 360 ευρώ και για τους στρατιωτικούς.

Ο κ. Μητρόπουλος υπενθύμισε όσα πολλές φορές έχει . Μπορεί να μην θέλουμε να τα πιστέψουμε αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και για τους στρατιωτικούς: «Από 1/1/2015 μπαίνει σε ισχύ ο νόμος Λοβέρδου, ο οποίος αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, το κράτος εφεξής θα εγγυάτε μόνο την βασική σύνταξη όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, καθηλώνοντας τις υπάρχουσες και μελλοντικές συντάξεις στα 360 ευρώ.

Πρόκειται για την σκληρότερη ρύθμιση όλων των εποχών, η οποία δίνει έναν νέο ορισμό για την σύνταξη των νεοελλήνων ο οποίος δεν απαντάτε σε κανένα ασφαλιστικό κείμενο του πλανήτη». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψύχραιμος όπως είπαμε οι στρατιωτικοί που τον άκουγαν είναι όμως ακόμη …παγωμένοι!

"οι αλητες του  ΣΥΡΙΖΑ " 


Ήταν λογικό πως -αφού επί χρόνια για όλα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ- θα έφτανε μια μέρα που το
«Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» θα γινόταν ανέκδοτο. Πότε και πώς, όμως, ξεκίνησαν δεξιά –αλλά και αριστερά- κόμματα να ρίχνουν τις ευθύνες για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ; Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε από πάντα για όλα –και πριν τη δημιουργία του κόσμου......................................................

“Φασισμός Α.Ε.” προβολή ντοκιμαντέρ

https://www.facebook.com/events/721123741263529/

        


Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο προβάλει σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου. Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στηδημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

Όπως και στα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions (Debtocracy 2011, Catastroica 2012) το κόστος παραγωγής καλύπτεται αποκλειστικά από την οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.

Έτσι, χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης το Φασισμός Α.Ε τολμά να σπάσει ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.

Μέσα από άγνωστες ιστορικές πτυχές, το Φασισμός Α.Ε. μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.

Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του Φασισμός Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.

Την ίδια μέρα και ώρα, έχουν προγραμματιστεί δεκάδες προβολές σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη από συλλογικότητες πολιτών, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://infowarproductions.com/προβολες-screenings/

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο


e-traverso.gr

Τα συγχαρητήριά μου στον Σαράντη Μαρούλη για την ηθική του στάση

Επιστολή παραίτησης του Μαρούλη Σαράντη από τη θέση του διευθυντή του Δ.Σ. Αγίας Θέκλης.

http://kefalonianews.gr/
Επιστολή παραίτησης του Μαρούλη Σαράντη από τη θέση του διευθυντή του Δ.Σ. Αγίας Θέκλης.


Πολύς λόγος έχει γίνει κατά καιρούς για την περίφημη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και δη των εκπαιδευτικών. Πολλές απόψεις έχουν καταγραφεί μαζί και ερωτήματα: «Γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να αξιολογηθούν; Τι φοβούνται; Κάποιοι ακατάλληλοι για την εκπαίδευση δεν πρέπει να απομακρυνθούν απ’ αυτήν;». Πλήρης αποπροσανατολισμός και προφάσεις αμαρτιών όλα. Οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται καθημερινά από τους μαθητές τους, τους γονείς, την κοινωνία όλη. Πρόκειται όμως για προσπάθεια από τους επιτήδειους για ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως κάθε φορά γίνεται με όλους τους εργαζόμενους που θέλει η άρχουσα τάξη με τα όργανά της (κυβέρνηση, τρόικα, Ευρωπαϊκή Ένωση), να τους βάλει στη γωνία και να κατακρεουργήσει τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τώρα με την αυτοαξιολόγηση, ήρθε η ώρα τρομοκράτησης, χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίησης των σχολείων και παράδοσης της δημόσιας εκπαίδευσης στην αγορά με όρους σκληρού ανταγωνισμού για μαθητές, γονείς, κοινωνία.

Τριάντα χρόνια στην εκπαίδευση, μέσα στο σχολείο και κυρίως πάντα μέσα στην τάξη, εκείνο που διαπίστωσα σε όλο του το μεγαλείο είναι ότι με την όποια κρίση και αξιολόγηση κανείς δεν έγινε καλύτερος. Τώρα μου ζητείται να ορίσω ομάδες εργασίες ΑΕΕ στο σχολείο μου παρά τη θέληση των συναδέρφων μου τη στιγμή που οι ίδιοι καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό τους για καλύτερη μόρφωση των παιδιών μας. Άλλωστε πιστεύω, όταν κανείς κάνει χρήση της ιδιότητάς του προκειμένου να επιβληθεί, είναι ανίκανος για την ίδια του την ιδιότητα. Κι εγώ προσωπικά θέλω να κοιτάζω τους συναδέρφους μου στα μάτια. Ένα και μόνο ερώτημα έχει πραγματικό νόημα. Ποιοι θα αξιολογούν ποιους και με ποιοσκοπό;

Στην τελική οι εκάστοτε εγκάθετοι, όποιους διαταράσσουν τα λιμνάζοντα ύδατα, θα τους αξιολογούν αρνητικά. Απεναντίας όσοι πορεύονται και ευθυγραμμίζονται με τις διαθέσεις των αρχόντων, άριστα και με τόνο. Με λίγα λόγια, η ζωή μες τα σχολειά μας κόλαση! Τον τελευταίο καιρό οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές έχουν μετατραπεί σε γραφειοκράτες ολκής (survey, myschool, ΑΕΕ), πλήρης απομάκρυνση και αποξένωση από το παιδαγωγικό έργο. Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε. Όσο και να θέλει κανείς να προσφέρει για τα σχολειά μας και από τη θέση του διευθυντή, καθίσταται αδύνατο. Προσωπικά επιθυμώ να παραιτηθώ και να μείνω αναπόσπαστος στο εκπαιδευτικό έργο με τους μαθητές μου και ταυτόχρονα να συμπορευθώ με όσους συναδέλφους επιλέγουν τον δρόμο της προσπάθειας για μια πραγματικά δημόσια, προοδευτική, δημοκρατική παιδεία.

Μ' αυτό το σχολείο και με το διευθυντή του έχω συνεργασία τα τελευταία δέκα χρόνια. Η γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος είναι "ταμένος" σ' αυτό που κάνει, μαχόμενος καθημερινά για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των παιδιών "ενός κατώτερου θεού", δηλαδή των παιδιών απομακρυσμένων φτωχών περιοχών της ελληνικής επαρχίας. Τα συγχαρητήριά μου στον Σαράντη Μαρούλη για την ηθική του στάση που δεν περίμενα να τη διαπιστώσω μόνο με τούτη τη χειρονομία του αλλά την γνώριζα πολύ καλά από παλιά, και την ευχή να επανέλθει στη θέση που υπηρέτησε με πάθος και μεράκι, με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας αυτή τη φορά.

Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια σου φίλε συμπολίτη;

Μοιράζουν το πλεόνασμα - τρέξτε να προλάβετε!



Πλεόνασμα από ...Καραγκιόζηδες που μοιράζουν προεκλογικά τα χρήματά μας για να εξαγοράσουν ψήφους!!!


Τους ...βασικούς δικαιούχους του περιβόητου "κοινωνικού μερίσματος" οριστικοποίησε το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Το ποσό των 527,14 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα διοχετευτεί σε πολίτες και οικογένειες με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.


Το ποσό των 527,14 εκατ. ευρώ θα διανείμει τελικά η κυβέρνηση ως "κοινωνικό μέρισμα" και εντελώς τυχαία λίγες ημέρες πριν τις επερχόμενες εκλογές, σε κατηγορίες πολιτών αξιοποιώντας μέρος του περυσινού πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και για τον εξοπλισμό νέων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο όπως αυτό αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, καθώς και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) που το συνόδευε, τα 527 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν ως εξής:


-450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολιτών και οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και μικρή ακίνητη περιουσία. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ακριβές ποσό του διανεμόμενου κοινωνικού μερίσματος ανά δικαιούχο, οι κατηγορίες των δικαιούχων, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, ο φορέας, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο χρόνος και τρόπος ελέγχου των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή του ανά κατηγορία δικαιούχων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Ηδη, στελέχη της κυβέρνησης, του οικονομικού επιτελείου και του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζονται όλες τις λεπτομέρειες και εκτιμάται ότι το εισοδηματικό όριο θα είναι πέριξ των 6.000 ευρώ ετησίως. Επίσης, αναμένεται το επίδομα να ξεκινά από τα 500 ευρώ και να φθάνει έως τα 1.000 ευρώ για πολύτεκνες οικογένειες.


Όπως διευκρινίζεται στο πολυνομοσχέδιο, το ποσό ανά δικαιούχο θα καταβληθεί εφάπαξ, θα είναι αφορολόγητο, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή τράπεζες και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.


-20 εκατ. ευρώ για δράσεις στέγασης, σίτισης και κοινωνικής φροντίδας αστέγων. Η «κοινωνική επιταγή» θα ενσωματώνει την αξία συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής, η οποία θα είναι ατομική και θα παρέχεται στον δικαιούχο του προγράμματος που θα την ενεργοποιεί αποκλειστικά για την απολαβή συγκεκριμένων αγαθών και υπηρεσιών. Επίσης, οι φορείς υλοποίησης των δράσεων αυτών θα είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα εκκλησιαστικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, οι φορείς της Εκκλησίας και τα πιστοποιημένα από το υπουργείο Εργασίας Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
-20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη παροχών ασθένειας σε είδος για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ. Οι παροχές αυτές θα δίνονται στους δικαιούχους έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι είναι:
1.Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα. Την παροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους στον ασφαλιστικό φορέα αφορούν στα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα παραπάνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.


2.Ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα. Την παροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος τού συνολικού  οικογενειακού τους εισοδήματος στα παραπάνω χρόνια δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
3.Υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ (και τα προστατευόμενα μέλη τους), των οποίων το ασφαλιστικό δικαίωμα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης.


-37 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση χρηματικού επιδόματος στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το επίδομα αυτό θα είναι 500 ευρώ ανά άτομο, σε ένστολους με εισόδημα έως 1.500 ευρώ. Οι ένστολοι για να το δικαιούνται θα πρέπει να ήταν εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου του 2014 και θα ληφθούν υπόψη οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές του Ιανουαρίου.
Επίσης, η ενίσχυση θα καταβληθεί ολόκληρη έως τα 1.500 ευρώ, ενώ για τις αποδοχές πάνω από τα 1.500 ευρώ και έως τα 1.542 ευρώ, θα μειώνεται κατά 12 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, ένστολος με αποδοχές 1.510 ευρώ, θα πάρει επίδομα 380 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στις μηνιαίες αποδοχές δεν συνυπολογίζονται τα κοινωνικά επιδόματα, η ειδική αποζημίωση και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πέραν αυτών προβλέπεται ότι θα διατεθεί και κονδύλι 143 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού των νεοσύστατων μονάδων του υπουργείου Οικονομικών.
ΥΓ: στο νομό μας υπάρχουν οι άξιοι αντιπρόσωποι τους .............................................
δε χρειάζεται να τους ψάξεις, θα σε βρουν αυτοί!!!!

Η Ελιά του ΣΥΡΙΖΑ


Για την συνέντευξη του Αντώνη Λιάκουστην Αυγή


Του Απόστολου Διαμαντή


Μερικοί από τους βασικούς συντελεστές του ΟΠΕΚ, στον οποίο διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος ο Αντώνης Λιάκος


Διαβάζοντας τη συνέντευξη του ιστορικού Αντώνη Λιάκου στην Αυγή που αναδημοσίευσε το Tvxs διαπιστώνει κανείς την εμμονή τμήματος της κεντροαριστεράς να σκέφτεται ακόμη με τους όρους του αλήστου μνήμης σημιτικού εκσυγχρονισμού: «Πέτυχε ή απέτυχε ο εκσυγχρονισμός; Η σημερινή κρίση έχει τις αιτίες της στον εκσυγχρονισμό ή στην αποτυχία του;» αναρωτιέται ακόμη και σήμερα ο Α. Λιάκος.


Προφανώς εννοεί πως η Ελλάδα χρεοκόπησε επειδή απέτυχε να πραγματοποιήσει εκείνον τον εκσυγχρονισμό, για τον οποίο εξάλλου και ο ίδιος έδωσε πολιτικές μάχες και επιθυμεί να επιστρέψει ο ίδιος ο Σύριζα στην κοίτη του. Να γίνει δηλαδή ο Σύριζα ένας αριστερός κληρονόμος του σημιτισμού. Και για τον λόγο αυτό ο Λιάκος επικεντρώνει το πολιτικό του σχόλιο στους στόχους που πρέπει να έχει σήμερα η αριστερά, οι οποίοι κατά τη γνώμη του πρέπει πρωτίστως να απαντούν στον διαβόητο ακόμη εθνικισμό!

Δηλαδή, με λίγα λόγια, η σημερινή αριστερά, σε μια Ελλάδα πτωχευμένη, με μειωμένη εθνική κυριαρχία εξαιτίας της γερμανικής κηδεμονίας, θα πρέπει να θέσει ως στόχο την πάλη εναντίον του εθνικισμού! Και παράλληλα μ’αυτήν την πάλη να ενδυναμώσει και το κίνημα εναντίον των ομοφοβικών και των ρατσιστών, ώστε να καταστεί πολιτισμική αριστερά!


Δηλαδή; Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο Σύριζα; Να βάλει ως στόχο τον Μιχαλολιάκο και τον Μητροπολίτη Πειραιώς; Να μη μιλάει για τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και να διοργανώνει ημερίδες με τον Βαλιανάτο; Μα αυτά τα κάνει ήδη η Ελιά του Βενιζέλου και το Ποτάμι. Ποιος ο λόγος τότε να ψηφίσουμε Σύριζα και να μην επιλέξουμε την κα Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, που έχει και προϊστορία στα ζητήματα αυτά; Τι ακριβώς προτείνει ο Α. Λιάκος; Να πάει και ο Σύριζα μέσα στην Ελιά και στο Ποτάμι; Γιατί όχι; Δεν πρέπει να διευρύνουμε το μέτωπο εναντίον του εθνικισμού, δεν πρέπει να συμμαχήσουμε όλοι μαζί;


Προφανώς ο φανατισμένος πολιτικός λόγος των πρώην εκσυγχρονιστών και όψιμων αριστερών εξακολουθεί να βλέπει παντού εθνικιστικά φαντάσματα, την ώρα που το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα αποδυναμώνει τις εθνικές κυριαρχίες προς όφελος υπερεθνικών συσσωματώσεων, μετατρέποντας τα εθνικά κράτη σε αδύναμες κοινότητες, επαναφέροντας έτσι την πραγματικότητα της προνεωτερικής Ευρώπης των μοναρχιών.


Τη στιγμή δηλαδή που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια πραγματική αποικία δημοσίου χρέους, με απορρυθμισμένη την εσωτερική της αγορά και κατεστραμμένη την εθνική της βιομηχανία, την εθνική της παιδεία, τον εθνικό της στρατό και το εθνικό της κοινοβούλιο, με υποταγμένο τον λαό της, δεμένο χειροπόδαρα στις εγχώριες και ευρωπαϊκές τράπεζες, ο Α. Λιάκος έχει την εντύπωση πως αυτό που περιμένει ο λαός από τον Σύριζα είναι να υψώσει το λάβαρο του αντιεθνικισμού.


Λάθος. Οι λαοί της Ευρώπης αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο από ποτέ δύσπιστοι και εχθρικοί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στρέφονται όλο και περισσότερο προς το εθνικό τους πλαίσιο. Όχι επειδή είναι ομοφοβικοί και εθνικιστές, αλλά απλώς επειδή αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο πως η προοπτική της κατάργησης των εθνικών κρατών συνοδεύεται από την πλήρη οικονομική και πολιτική υποταγή στο υπερεθνικό χρηματοπιστωτικό κέντρο των Βρυξελλών που καλύπτει τον πραγματικό εθνικό επεκτατισμό του Βερολίνου.


Επομένως, η ελληνική αριστερά και πρωτίστως ο Σύριζα θα πρέπει να επεξεργαστούν μια εθνική πολιτική αντιμετώπισης του μέγιστου κινδύνου να μείνει ο λαός εντελώς απροστάτευτος πολιτικά απέναντι στους δανειστές του και απέναντι στη γραφειοκρατία της γερμανικής Ευρώπης. Θα πρέπει δηλαδή ο Σύριζα να ηγηθεί της πολιτικής μάχης ενάντια στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και στην υπεράσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.



Διότι, εάν η αριστερά δεν ακολουθήσει την οδό αυτή και οδηγηθεί στον δρόμο που της προτείνει ο Α. Λιάκος, τότε άλλες δυνάμεις, προφανώς, θα αναλάβουν αυτό το έργο: οι δυνάμεις της δεξιάς και του ακραίου εθνικισμού.


Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.gr