Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

εθελοντής στη Γάζα..


Τα βάσανα του κόσμου δεν έχουν τελειωμό... Από την μια θες να κάτσεις να κλαις, ανήμπορος που σφάζονται παιδιά κι εσύ κοιτάς. Από την άλλη κοιτώντας τον Νορβηγό γιατρό που με σεβασμό, με πόνο και αγάπη φιλά το κεφάλι του νεκρού παιδιού νιώθεις ότι υπάρχει κι ένας άλλος πολιτισμός. Της ανθρωπιάς και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Και Ο Mads από την παγωμένη Νορβηγία φωνάζει ότι κι αν απέτυχε η ανθρωπότητα αυτός θα προχωρήσει μέσα από την δυστυχία και το θάνατο για την ελπίδα και το δίκιο. Mads έσωσες την ανθρωπιά μας...


Dr. Mads Gilbert MD PhD, Καθηγητής και Επικεφαλής Κλινικής, στην Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Νορβηγίας, στο Τρόμσο, στη Νορβηγία. Είναι εθελοντής στη Γάζα.

      

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.....




                                      


Ο νέος τύπος των Social Media (και όχι μόνο) που κάνει θραύση!


Από την Χρήστο Ξανθάκη

Απ' όλους μπορείς να γλυτώσεις στα social media. Μπορείς να γλυτώσεις από τους φορτικούς, μπορείς να γλυτώσεις από τα τρολάκια, μπορείς να γλυτώσεις από τους λιγούρηδες, ακόμη κι από τους οπαδούς του Μπέου μπορείς να γλυτώσεις. Αν είσαι λίγο πονηρός, βρίσκεις πάντοτε τρόπους να τους αποφύγεις. Από έναν και μόνο έναν δεν μπορείς με τίποτα να ξεφύγεις. Από τον αντιΣύριζα!


Ο οποίος αντιΣύριζας παρεισφρέει σε κάθε κουβέντα όσο γελοία, άσχετη ή αλλού νταλλού κι αν είναι αυτή. Ασχολείστε, ας πούμε, εσύ και οι φίλοι σου με το κεφαλαιώδες ερώτημα "από που κλάνει το μπαρμπούνι;". Κι ενώ ανταλλάσσονται απόψεις πάσης φύσεως, μπουκάρει ο αντιΣύριζας κι αρχίζει το ψαλτήρι: "Δεν θα μας υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο ΠΑΣΟΚ, από που θα πέρδονται τα ψάρια μας." Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, δεν είναι εκεί το θέμα, τα έχεις μπερδέψει, τα έχεις μπουρδουκλώσει. Αμετακίνητος αυτός. Ούτε βήμα πίσω, ούτε εκατοστό.

Περνάει η ώρα, περνάει η μέρα, ανοίγει άλλος κύκλος προβληματισμού: "Μασάει άραγε η κατσίκα ταραμά;" Λέει ο ένας, λέει ο άλλος, το μακρύ του και το κοντό του ο καθείς. Κι εκεί που έχει ανάψει το μπλα μπλα, να σου τον και τον αντιΣύριζα: "Ποιος είναι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα επιβάλλει στα ζωντανά μας να τρώνε ό,τι ανθυγιεινό βρεθεί στο δρόμο τους;" Ξανά μανά τα ίδια, κάτσε ένα λεπτό, πάρε μιαν αναπνοή, τίποτα ο δικός σου. 

Καρφωμένος στη θέση του να αλαλάζει ως άλλος προφήτης.
Προσοχή, δεν μιλάω εδώ για τον μέσο πολίτη που έχει τις μικρές ή μεγάλες αμφιβολίες του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι νορμάλ και μια χαρά δικαιούται να τα χώνει όποτε τα χώνει. Μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους που αναπνέουν για έναν και μοναδικό λόγο.

Για να καταγγέλλουν παντού και πάντα το νέο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ας αφορά η συζήτηση στις πάνες του μωρού.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο πάντως και όσοι ή όσες από εσάς έχετε μερικά χρονάκια στην πλάτη σας σίγουρα θυμάστε κάτι ανάλογο που συνέβαινε στα τέλη των seventies με πρωταγωνιστή τον συγχωρεμένο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν social media και υπέφεραν τα τηλεφωνικά κέντρα στα ραδιόφωνα και οι στήλες γραμμάτων στις εφημερίδες. Με κάθε αφορμή, μικρή, μεγάλη, αόρατη, αδιόρατη, σοβαρή, ασόβαρη, έπεφταν βροχή οι κλήσεις και οι επιστολές. Που θα ερχόταν ο Παπανδρέου (συγγνώμη, ο Παπανδρέας...) να μας πάρει τα σπίτια, να μας κλέψει τα μαχαιροπήρουνα, να μας ξεπαρθενέψει τις κόρες. Για όλα έφταιγε, για όλα ήταν υπεύθυνος, για όλα έπρεπε να πληρώσει, μπας και ικανοποιείτο έστω κατ' ελάχιστον η μανία των εγκαλούντων.

Διότι περί μανίας επρόκειτο και μάλιστα μανίας θρησκευτικής. Ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει ούτε πολιτικό ούτε κοινωνικό υπόβαθρο στις εκρήξεις και στις παρεμβάσεις του τότε και του σήμερα. Εσωτερικά είναι τα προβλήματα που ταλάνιζαν τότε τους αντιΠαπανδρεϊκούς και βασανίζουν σήμερα τους αντιΣύριζες. Ενδότερα είναι τα κενά που αγωνίζονται να καλύψουν, εκτοξεύοντας δεξιά-αριστερά ιερεμιάδες. Εξ ου και το ύφος των παρεμβάσεων, εξ ου και η ατελείωτη οργή, εξ ου και η απόλυτη πίστη στο απόλυτο κακό που αν εξοντωθεί θα βασιλεύσει πάλι η αρμονία στην οικουμένη.

Τους συμπονώ, δεν λέω, και τους συνιστώ να μιλήσουν με κάποιον ειδικό. Κάποιον που να μπορεί να τους ανακουφίσει και να τους επαναφέρει στον κόσμο των κανονικών ανθρώπων. Κάποιον που θα διαθέτει κατανόηση, υπομονή, ηρεμία. Κι επειδή πληροφορούμαι ότι ο κόσμος της ψυχιατρικής υπέκυψε στους σατανάδες της Κουμουνδούρου, τους συνιστώ να επισκεφθούν άμεσα τον πνευματικό τους.
provocateur.gr


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/blog-post_57.html#ixzz38OuY8qOz

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΟΙΞΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ....

Χούντα δεν είναι να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη, χούντα είναι να μην έχεις ελευθερία, να έχει καταργηθεί το κοινοβούλιο, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Κάποιος να τη μαζέψει επιτέλους… Δεν αντέχεται τόση… δημοκρατικότητα από αυτή την κυβέρνηση – Κατά τα άλλα γλιτώσαμε από τη χούντα…

           


Βασιλικότερη του βασιλέως για μια ακόμα φορά η Σοφία Βούλτεψη… 

Με την ευκαιρία της …αποκατάστασης της δημοκρατίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, άνοιξε το κουτάκι και κατέβαζε ό,τι βλακείες μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος. Και σε μια ακόμα τηλεοπτική της εμφάνιση απέδειξε πόσο προκλητικά αντιδημοκρατική είναι αυτή η κυβέρνηση που κατέχει την εξουσία…

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και στους Σιομόπουλο-Ρογκάκο, η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε χαρακτηριστικά πως: 
«Δεν είναι χούντα η περικοπή των μισθών ή των συντάξεων. Χούντα είναι τα ξερονήσια».
Η Σοφία Βούλτεψη προσπαθούσε να αποδείξει ότι έχουμε δημοκρατία σήμερα και ότι είναι ύβρις να συγκρίνει κανείς τη σημερινή δημοκρατία με τη χούντα. 
Άρα, η δημοκρατία αν χρειαστεί μπορεί να κόβει μισθούς, συντάξεις, να φτωχοποιεί το 40% των Ελλήνων που πλέον δεν έχει να φάει, να στέλνει στην αυτοκτονία 5.000 Έλληνες ή να παίρνει τα σπίτια των πολιτών επειδή χρωστούν στις τράπεζες και το Δημόσιο!

Αυτό, είναι σύμφωνα με την Βούλτεψη είναι δημοκρατία. Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνον αν δεν υφίσταται κοινοβούλιο, αν δεν δημοσιεύονται οι νόμοι και αν υπάρχουν τα ξερονήσια. Εφόσον δεν υπάρχουν αυτά, τότε έχουμε Δημοκρατία!!!

«Επί 40 χρόνια ζούσαμε μια τεχνητή ανάπτυξη» είπε η Σ. Βούλτεψη, προφανώς για να δικαιολογήσει ως νόμιμες, συνταγματικές και απόλυτα δημοκρατικές τις περικοπές μισθών, συντάξεων και την ολοσχερή φτωχοποίηση του λαού.

«Παίρναμε συνέχεια, αλόγιστα δανεικά και διογκώσαμε το κράτος» επαναλάμβανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, οπότε καλώς κάνει ο Σαμαράς και βάζει τα πράγματα σε τάξη!!!

ΥΓ μπορεί η αξιόλογη δημοσιογράφος να παίζει και το ρόλο του λαγού....βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων....  ποτέ δε ξερεις!!!

Ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής



Εγραψε:Pitsirikos

Με αφορμή την υπόθεση της 56χρονης τετραπληγικής που χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο και πέθανε χτες στο σπίτι της στα Χανιά, μετά τη διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ λόγω χρέους, η κυβέρνηση Σαμαρά εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
      
«Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ΔΕΗ που έκανε διακοπή ρεύματος και απάλλαξε από τα βάσανα, τους πόνους και την ταλαιπωρία την 56χρονη τετραπληγική. 
Η διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ στην τετραπληγική ήταν μια κοινωνική προσφορά. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να ζει στην θλιβερή κατάσταση που ζούσε η 56χρονη. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο θάνατος της 56χρονης μετά την διακοπή ρεύματος προέρχονται από αριστερούς θιασώτες της γκρίνιας, της μιζέριας και της καταστροφολογίας. 
Η ΔΕΗ έκανε ευθανασία στην 56χρονη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ευθανασίες. Γιατί πάνω απ’ όλα ο πολίτης.»

η διακοπή ρεύματος είναι έγκλημα

επειδή η διακοπή ρεύματος είναι έγκλημα

επειδή η κυβέρνηση γιορτάζει τη δική της δημοκρατία
     

επειδή το μνημόνιο είναι ευκαιρία για λίγους

επειδή κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο


επειδή ο χρόνος μας λιγοστεύει

επειδή η αδιαφορία είναι συνενοχή 

επειδή 
 ξέρετε τι εννοεί ο ΣΑΜΑΡΑΣ όταν λέει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει...........


Αύριο Παρασκευή 25.7 στις 10.30 στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αργοστόλι

''κρατικός ρατσισμός''


52χρονος έγκλειστος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, νοσηλεύτηκε στο Αγία Όλγα όπου και ξεψύχησε ''από παθολογικά αίτια''.

 Αυτό λέγεται ''κρατικός ρατσισμός''.

Στο ελληνικό φαντασιακά πολιτισμικά αδιαφοροποίητο τοπίο, συνάρτηση της προστασίας της εθνικής ασφάλειας και της μεγιστοποίησης της συλλογικής - εθνικής υγείας, είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός ή ακόμα κι η φυσική εξόντωση του εθνικού 'άλλου', των μεταναστών. Αυτά περιλαμβάνει η ελληνική φιλοξενία για τους μετανάστες : Δολοφονίες στο Αιγαίο ή στον Έβρο, Ξένιο Δία, Μανωλάδες, ρατσισμό, εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξαναγκαστικές απελάσεις, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα από φασίστες.

 Τα άλλα τα φαιδρά περί ''ελληνικής γενναιοδωρίας'' και ''αρχαίας ελληνικής φιλοξενίας'' είναι μόνο για τους τουρίστες.


Δημοκρατία με παρθενορραφή

Εγραψε:Pitsirikos

 


Στο μήνυμά του για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρει πως η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας.



Θα ήθελα να επισημάνω πως το 1974 δεν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Δεν υπήρχε Δημοκρατία στην Ελλάδα πριν την χούντα του 1967, για να αποκατασταθεί το 1974.

Εκλογές βίας και νοθείας, εκλογικοί νόμοι που έδιναν στο δεύτερο κόμμα περισσότερες έδρες από το πρώτο κόμμα, πέρασμα της χώρας από τους Βρετανούς στους Αμερικανούς, διαρκής ανάμειξη του Παλατιού στην πολιτική ζωή του τόπου, ΚΚΕ στην παρανομία, επιτηρούμενη ζώνη, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αποστασίες, παρακράτος που ήταν το ίδιο το κράτος, διώξεις, εξορίες, βασανισμοί, πολιτικές δολοφονίες και τραμπουκισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία.

Κι επιτέλους, ας αναγνωρίσουμε στη χούντα πως εξαιτίας της ξεφορτώθηκε η Ελλάδα τον βασιλιά· έκανε και κάτι καλό η χούντα.

Μπορεί αυτό να έγινε από σπόντα -η χούντα δεν ήταν εναντίον του βασιλιά αλλά ο βασιλιάς ήθελε να επιβάλει τους δικούς του στρατιωτικούς σε μια δικτατορία δικής του επιρροής- αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν η «Δημοκρατία» που έδιωξε τον βασιλιά αλλά η χούντα.

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ Δημοκρατία.

Το νέο ελληνικό κράτος φτιάχτηκε με δάνεια -τα δάνεια ξεκίνησαν πριν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους- και συνέχισε να υπάρχει εξαιτίας των δανείων.

Δημοκρατία μόνο με δάνεια δεν γίνεται. Αυτό είναι Δανειοκρατία.

Όποιος έχει διαβάσει την Ελληνική Ιστορία ξέρει πως το θέμα ήταν πότε θα σταματούσαν τα δάνεια.

Τα δάνεια σταμάτησαν.

Και τώρα οι κομπραδόροι, τα πολιτικά τζάκια και οι απόγονοι των δωσίλογων δεν έχουν άλλα δάνεια για να φάνε και είναι πια σε δύσκολη θέση.

Παρ΄όλα αυτά, οι Έλληνες πολίτες -που οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει δημοκρατία- τους ανέχονται ακόμα και τους διατηρούν στην εξουσία.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρει ακόμα στο μήνυμά του πως για την εμβάθυνση της δημοκρατίας είναι απαραίτητη η ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας.

Ποια ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας;

Πότε ήταν οικονομικά αυτοδύναμη η Ελλάδα;

Όταν έπαιρνε τα δάνεια και την αμερικανική βοήθεια που τα έφαγαν μερικές οικογένειες της αστικής τάξης που δεν είναι ούτε αστική, ούτε τάξη;

Με τα δάνεια και τις οικονομικές βοήθειες που έχει πάρει η Ελλάδα από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την χρεοκοπία του 2010, θα έπρεπε να είναι σήμερα μια από τις πιο πλούσιες και σύγχρονες χώρες του κόσμου.

Αλλά δεν πλούτισε η Ελλάδα, πλούτισαν μερικές οικογένειες.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρει ακόμα πως η απόφασή του να βάλει την υπογραφή του σε ό,τι του έφερναν μπροστά του οι κυβερνήσεις του Μνημονίου οφείλεται στο σεβασμό που δείχνει στο Σύνταγμα.

Δηλαδή, οι κυβερνήσεις του Μνημονίου ξεσκίζουν το Σύνταγμα αλλά ο Κάρολος Παπούλιας το σέβεται και υπογράφει ό,τι του πασάρουν οι κυβερνήσεις.


Αν ο Κάρολος Παπούλιας είχε λίγη τσίπα, θα είχε παραιτηθεί.

Αφού δεν παραιτήθηκε, να την χαίρεται την Δημοκρατία του.

.... μια διακοπή δρόμος..

Ο ηλεκτρισμός έχει χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για τον βασανισμό και τη δολοφονία ανθρώπων. Το ηλεκτροσόκ και η ηλεκτρική καρέκλα είναι υπερβολικές δόσεις ηλεκτρισμού. Το ελληνικό κράτος όμως σκέφτηκε κάτι πιο σατανικό: τη θανάτωση δια της απουσίας ηλεκτρισμού! Να χειροκροτήσουμε παρακαλώ για πολλοστή φορά τον Αντώνη και την παρέα του για την καινοτομία αυτή που ξαπόστειλε μια ανάπηρη γυναίκα. Είπαμε άλλωστε: όποιος δεν προσαρμόζεται στο περιβάλλον πεθαίνει - αμ έπος, αμ έργον...

Γκόρτσος @gortsosgortsos
Η Ν.Δ. είναι περήφανη που έχει τον Ταμήλο που είναι περήφανος που το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό που κόπηκε στη γυναίκα και πέθανε





                     

Τώρα ξέρετε τι εννοεί ο μπάσταρδος ο σαμαλάκας οταν λεει οτι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.

Δεν υπάρχει καμια δικαιολογία πλέον για όσους τους ψηφίζουν.Είναι εν γνώση τους συνεργοί δολοφόνων και θα πατήσουν πάνω σε πτώματα για να επιβιώσουν.
ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΌΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ


Την τετραπληγικη 
Δεν την σκότωσε κανεις τρομοκράτης αλλος 
Απο το ελληνικο κρατος 
Που της έκοψε το ρεύμα ...
Βεβαια μην περιμένεις καμια αντιτρομοκρατική εκει 
Και καμια συνοδεια 200 ενόπλων κρατικών κουκουλοφόρων 
Ωστε να νιώσεις ασφάλεια 
Για να σε απομυζούν σε εχουν στην ζωη 
Στον καπιταλισμο.




Πριν από μέρες με αφορμή κάποιες δηλώσεις του βλάκα Ταμήλου οι φιλελέδες είχαν τεκμηριώσει άποψη ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι προϊόν.
Χθες στην Κρήτη μια 56χρονη γυναίκα με ανάγκη για 24/7 μηχανική υποστήριξη πέθανε γιατί η ΔΕΗ ( στην πραγματικότητα ο ιδιώτης εργολάβος που έχει αναλάβει εκ μέρους της ΔΕΗ τις διακοπές ρεύματος ) της έκοψε το ρεύμα.
Αυτά






συνεχιστε να μην αντιδρατε σε τιποτα που συμβαινει γυρω σας,οταν θα ερθει στον δικο σας κ@@ο δεν θα αντιδρασει '' ΚΑΝΕΙΣ!!!!!''


Σήμερα γιορτάζει η μπασταρδοκρατία