Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

χαμός με τις "ευχαριστίες" Καππάτου..


τα χθεσινά σχόλια στο διαδίκτυο για τις "ευχαριστίες" του κύριου Καππατου προς τον αξιότιμο πρωθυπουργό....



γλείφτες του χειρίστου είδους, ποιο γλείφτης πεθαίνεις

Απορία: Πως μπορείς να τους εμπιστευτείς πλεόν αυτούς στην οποια διαμαχη σου με το δημόσιο ή τις τραπεζες την ωρα που θα σου κατασχουν την περιουσια; Ντροπή τους!!!

"Πολυχρονεμενε μας Σουλτανε ! Εμεις οι ταπεινοί δουλοι σου ... " . Α , να χαθητε τομάρια, ντροπιαζετε τα Επτάνησα!

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΦΕΤΟΣ , ΕΝΑΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α
-Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
- ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ??????????

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!

ΕΡΠΟΝΤΑΙ ....ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ


Να τους χαιρόμαστε!!!!!!!!!! Γενικώς κάτι πίνουν οι δικηγόροι στα μέρη μας πάντως...
...


Άνω – κάτω ο Δικηγορικός Σύλλογος..


Η δημοσιευθείσα στις 27.8.2014 επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας εξ ονόματος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και την απευθύνει στον Πρωθυπουργό της Χώρας με την οποία τον ευχαριστεί για την εξαγγελθείσα « απαλλαγή» από τον ΕΝΦΙΑ της Κεφαλονιάς για το έτος 2014 απηχεί τις προσωπικές απόψεις του συντάκτη και αποστολέα της εν λόγω επιστολής.


    
 Η εν λόγω επιστολή με το περιεχόμενο και το ύφος που την διέπει συντάχθηκε και απεστάλη στα ΜΜΕ ερήμην των συλλογικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας. Η πλειοψηφία των δικηγόρων, όπως και των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των εργαζομένων υφίσταται μια βάρβαρη, ανελέητη φορομπηχτική, φοροληστρική πολιτική, μέρος της οποίας είναι και η επιβολή από την συγκυβέρνηση του ΕΝΦΙΑ, που στόχο έχει τα βάρη της οικονομικής κρίσης να φορτωθούν στον λαό προκειμένου να βγούν από την κρίση αλώβητοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί – μονoπωλιακοί όμιλοι.

 Από αυτήν την πλευρά δεν νιώθουμε καμία ανάγκη να εκφράσουμε τις « ευχαριστίες » μας για την μονιμοποίηση του τάχα « έκτακτου» χαρατσιού με το οποίο καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώνει εφ όρου ζωής ενοίκιο για το σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες και ταυτόχρονα με την διεύρυνση του και την επιβολή του για πρώτη φορά στα αγροτεμάχια, στα οικόπεδα και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ο λαός καλείται να πληρώσει ενοίκιο για τα αγροτεμάχια του ενώ παράλληλα προβλέπονται προκλητικές ελαφρύνσεις από τον φόρο αυτό για τις βιομηχανίες, τα μεγάλα ξενοδοχεία και τις off shore εταιρείες. 

Ακόμη και στην επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Χώρας ο ΔΣΚ, με την οποία ζητούνταν η απαλλαγή της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ για το 2014, η Αντιπρόεδρος του ΔΣΚ είχε διαφωνήσει ριζικά, εκφράζοντας την άποψη ότι το μέτρο επιβολής ΕΝΦΙΑ είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, καθόσον μονιμοποιείται η επιβολή ενός επιπρόσθετου χαρατσιού, εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Αργοστόλι, 28-8-2014
Σταματούλα Δελακά, Αντιπρόεδρος του ΔΣΚ.
Ελευθέριος Κρητικός, Γραμματέας του ΔΣΚ.
Ιωάννης Γαβριελάτος, δικηγόρος, μέλος του ΔΣΚ.
Γιάννης Κουρούκλης δικηγόρος, μέλος του ΔΣΚ.
Παναγής Γερολυμάτος, μέλος του ΔΣΚ.
Διονύσης Βάλσαμος, μέλος του ΔΣΚ.
Γκρατσιέλα Μικελέτη, μέλος του ΔΣΚ.
Μαγδαληνή Γεωργάτου, μέλος του ΔΣΚ.
Μαρία Δρακάτου, μέλος του ΔΣΚ.
Αθανάσιος Σιμωτάς, μέλος του ΔΣΚ.
Διονυσία Βιτωράτου, μέλος του ΔΣΚ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ


Ήταν η πρώτη ανακοίνωση μου, ως υποψήφιου δημάρχου, όταν επισήμανα την προχειρότητα με την οποία ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση αντιμετώπισαν την αίτηση βοήθειας από το «Ταμείο Αλληλεγγύης» της Ε.Ε. .

  

Επισημάναμε την, χωρίς απολογισμό ζημιών, εν κρυπτώ, βιαστική και καθυστερημένη υποβολή αίτησης αρωγής.

Δώσαμε, προς βοήθεια κάθε ενδιαφερόμενου, τους λόγους που μπορούμε να επικαλεστούμε και τεκμηριώνουν το δικαίωμα της Κεφαλονιάς να διεκδικήσει ποσό έως τα 500 εκατομμύρια, που είναι το όριο.
Αντ’ αυτών, Δήμος, Περιφέρεια και Κυβέρνηση συνέταξαν την αίτηση συνδρομής, με τη διάχυτη λογική εκείνων των ημερών σε περιφέρεια και Δήμο να υποβαθμίζουν τη ζημιά και να αποφεύγουν την υποβολή «υπερβολικών» αιτημάτων.
Μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει ποιο ήταν το περιεχόμενο της αίτησης για βοήθεια ύψους 147 εκατομμυρίων ευρώ. Λες και είναι κρατικό μυστικό. Ή για να μη φανεί η προχειρότητα.
Σε κάθε περίπτωση, η ανταπόκριση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. στο αίτημα της Ελλάδας, με το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί αποτυχία και απόδειξη ανικανότητας. Λάβαμε τη μικρότερη βοήθεια από τις 4 χώρες, που επλήγησαν φέτος.

Ακόμα και η ίδια η Ε.Ε. παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το ποσό της χρηματοδότησης είναι μικρό.

Στο Δελτίο Τύπου της 27/8/2014, βλέποντας το ύψος της ενίσχυσης, η Ε.Ε. νιώθει την υποχρέωση να κάμει ειδική αναφορά μόνο για την Κεφαλονιά και  να δώσει εξηγήσεις. Αυτό δεν το κάνει με καμία άλλη περιοχή, που στηρίζει(Σαρδηνία, Σλοβενία, Κροατία). 
Οι βροχοπτώσεις και οι χιονοθύελλες προκάλεσαν μεγαλύτερες ζημιές από ένα σεισμό και αυτό, πιθανά, να τους φάνηκε παράξενο(επιδότηση: 16.3, 18.4 και 8.6 εκ ευρώ, αντίστοιχα).

Στο συνοπτικό «ιστορικό» δεν αναφέρεται περιγραφή ζημιών στην Κεφαλονιά, ενώ γίνεται αναφορά στο είδος, την έκταση και σε ορισμένες περιπτώσεις στο ύψος της καταστροφής στις υπόλοιπες χώρες.  Κάτι λέει για σχολεία και νηπιαγωγεία που δεν λειτούργησαν, για βραχοπτώσεις και ζημιές σε κοινωνικές υποδομές.

Καλό θα είναι η Περιφέρεια να δώσει σε δημοσιότητα τι ήταν αυτό που περιγράψαμε ως καταστροφή.

Στην πραγματικότητα, η Ε.Ε. ρίχνει ευθύνη σε αυτούς που υπολόγισαν τη ζημιά στα 147 εκ, από τα οποία λάβαμε το 2,5%. Και προσπαθεί να μας καθησυχάσει, λέγοντας ότι για την κάλυψη της ζημιάς θα πάρουμε χρήματα, μέσω της Περιφέρειας, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Ότι κάποιοι δεν μπορούν να κάμουν μια σωστή απογραφή ζημιών, δεν το λέμε εμείς.
 Το λέει η Ε.Ε.

Αν αυτή δεν είναι η ορθή ερμηνεία της «ειδικής αναφοράς», ας μας πει κάποιος γιατί η Ε.Ε. μπήκε στον κόπο να την κάμει.

Σε αυτή την απαράδεκτη οικ. ενίσχυση, που αφορά δημόσια έργα, να προσθέσουμε την άγρια περικοπή των τιμολογίων που προσκομίζουν οι ιδιώτες, που υπέστησαν ζημιές στους φέροντες οργανισμούς και όχι μόνο, να προσθέσουμε την ερμηνεία του νόμου, από τις υπηρεσίες, με την οποία αποκλείονται από τη χρηματοδότηση όλοι οι ιδιώτες που τα κτίρια τους δεν χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» ή «κίτρινα».

Το άθροισμα όλων αυτών μας δίνει ένα πλήθος κόσμου, φορτωμένου με το κόστος μιας μεγάλης ζημιάς. Μας δίνει μια Κεφαλονιά που δεν μπορεί να κλείσει τις πληγές της.

Εκεί που «όλα πήγαν καλά» ήταν στην προεκλογική διαχείριση της ιδιωτικής και κρατικής βοήθειας, με, ακόμα, άγνωστα τα κριτήρια διανομής.

Εξακολουθούμε να είμαστε μόνοι και αβοήθητοι και η αυτονόητη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ είναι το «φύλλο συκής» , με το οποίο προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια τους όσοι διαχειρίζονται προϋπολογισμούς και ζωές.

Όσο δεν αλλάζουμε τρόπο σκέψης, όσο περιμένουμε βοήθεια από αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα, όσο δεν οργανωνόμαστε για να κάνουμε μόνοι μας αυτά που μπορούμε και θέλουμε, θα παραμένουμε σεισμόπληκτοι, για όλη μας τη ζωή.

Η Ζωή θέλει Επανάσταση, στη σκέψη, στον τρόπο, στις σχέσεις μας.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ

δημοτικός σύμβουλος   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ 

Το πρώτο μπορδέλο στο Πειραιά το έφτειαξε ο Μπόμπολας! Έτσι εξηγούνται πολλά…



Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη


Πάντα είχα το ερώτημα ποιός εργολάβος έφτειαξε το πρώτο μπορδέλο στο Πειραιά, στην περιοχή της Τρούμπας! Η απάντηση είναι, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ απο ενα άρθρο που έγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Νικόλαος Μπόμπολας το 1876 με δάνειο του Δήμου!
Η κατασκευή του διήρκεσε 4-5 χρόνια όπως οι δρόμοι που κατασκευάζονται και ξανακατασκευάζονται στην Ελλάδα απο τον γνωστό Εθνικό εργολάβο, οποίος κατά καιρούς συμβουλεύει και τον αρχηγό του σημερινού καθεστώτος.
Το μπορδέλο αυτό ήταν το πρώτο αναπτυξιακό έργο της εποχής εκείνης. Φαίνεται ότι η παράδοση αυτή συνεχίζεται και μέχρι σήμερα μόνο που το μπορδέλο έχει γίνει μεγαλύτερο και η...μάμα του δεν είναι στο Πειραιά αλλά εικάζεται ότι εισέρχεται συχνά απο τη πίσω πόρτα στο Μαξίμου τις βραδυνές ώρες και συνομιλεί με τον αρχηγό του καθεστώτος.


Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο γνωστός ιδιοκτήτης του MEGA με τον αείμνηστο Νίκο Μπόμπολα στον οποίο οι Πειραιώτες και οι ναύτες της εποχής εκείνης χρωστούσαν πολλά, όπως αυτός χρωστάει σήμερα πολλά στις τράπεζες που ελέγχονται απο τους Γερμανούς αλλά σίγουρα ο σημερινός ηγέτης του καθεστώτος πρέπει να του χρωστάει ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που του προσφέρει. Με ποιό δημοκρατικό δικαίωμα και με ποιό τρόπο αποδεικνύει το σεβασμό του στο πολίτευμα δεν είναι ξεκάθαρο. Αυτό χρήζει έρευνας απο τη Δικαιοσύνη, όταν κάποτε λειτουργήσει εξίσου για όλους τους πολίτες και βάσει του υπάρχοντος συντάγματος.
Δεν είμαστε όλοι αγράμματοι σε αυτή τη χώρα…
Mπορδέλα και consulting… Τυχαίο;

Σε μια ολιστική λογική και μια ιστορική διαδρομή τίποτα δεν μπορεί να μη σχετίζεται με κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαίο λοπόν, ότι στην Ελλάδα δεν λειτούργησε ποτέ η δημοκρατία ούτε το γεγονός ότι η χώρα πάντα κάπου χρώσταγε και αυτό φαίνεται ότι θα δεσμεύσει και σήμερα την ανάπτυξη, την δημοκρατία και τη ποιότητα ζωής στις επόμενες γενεές Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διάβασα εδώ, ο Γιώργος Μπόμπολας συνιδιοκτήτης του MEGA, ενός απο τα πλέον αηδιαστικά ΜΜΕ που στερούν απο τη χώρα τη δυνατότητα να ακουστούν έντιμες φωνές όπως η δική μου, στην τελευταία του επικοινωνία με τον Σαμαρά τον ηγέτη του σημερινού τυραννικού καθεστώτος, του είπε:
“Aκόμη κι αν σε στηρίξω και καταφέρεις να εξασφαλίσεις τους 180 βουλευτές για Πρόεδρο Δημοκρατίας, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διαλύσεις εντελώς τη ΝΔ και να γιγαντώσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 42%, ως το 2016 θα έχει φθάσει στο 54% και η Χρυσή Αυγή στο 20%. Σου προτείνω να πας σε εκλογές... “
Εντυπωσιάζει το γνωστικό επίπεδο του εν λόγω εργολάβου, η εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του και οι “δυνατότητες” που έχει να εξασφαλίσει στο Σαμαρά 180 βουλευτές. Το ότι χρωστάει τόσα εκατομμύρια ευρώ της Μιχαλούς και ταυτόχρονα εμφανίζεται να έχει τόσες δυνατότητες να προσφέρει λύσεις σε κάθε μορφή πολιτικής εξουσίας, μπορεί να σημαίνει ότι στη πραγματικότητα είναι το Ταμείο και ο Ερμής κάποιων άλλων που παίζουν πίσω του, κάποιων που έχουν τη δυνατότητα να προβλέπουν ποσοστά με τόση ακρίβεια. Επειδή μια πρόβλεψη με τόση ακρίβεια σε εκλογικά αποτελέσματα επιστημονικά δεν είναι εφικτή, προφανώς η ρήση Μπόμπολα πρέπει να έχει να κάνει με κάποιους που μαγειρεύουν εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα…
Διερωτώμαι αν το 1876 ύπήρχε ΕΣΠΑ και ποιός το ρύθμιζε. Θα τα ξαναπούμε…

"zcode-gr"

sibilla-gr

Ανεπιφύλακτα Φώτης Κουβέλης for President!



f-koubelis-proeklogiki-sugkentrosi 

Είναι σίγουρο πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, είναι ο «καταλληλότερος» για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η πρόταση πρέπει να στηριχτεί ανεπιφύλακτα! Πρώτα απ’ όλα η προεδρία της Δημοκρατίας είναι ένας θεσμός και η λεγόμενη ανανεωτική Αριστερά, απ’ την οποία προέρχεται ο Φώτης Κουβέλης, έχει την αγάπη της στους θεσμούς. Επιπλέον, υπάρχει και γερμανική...
στήριξη.

 Η «Sueddeutsche Zeitung» τον περιγράφει σαν αριστερό σωτήρα, δείχνοντας ότι η πρόταση έχει ξεφύγει από τα ελληνικά σύνορα και το παιχνίδι παίζεται και αλλού… 

Ένας άλλος λάτρης των θεσμών είχε ακουστεί, παλιότερα, για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας: Ο κύριος Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού. Δεν έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά έγινε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, για λίγο. Πρόεδρος, πάντως, (ξανα)έγινε. Καμία ανησυχία, θέσεις προέδρων υπάρχουν.
Για τον κύριο Φώτη Κουβέλη, πριν χρόνια, κυριαρχούσε η άποψη πως, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, είναι συνεπής στις απόψεις του. Μετά ήρθε το μνημόνιο, η συγκυβέρνηση και ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του Συνασπισμού, που έφτιαξε με άλλα στελέχη τη ΔΗΜΑΡ, μετατράπηκε, είπαν τότε, σε Καρατζαφέρη της (ανανεωτικής) Αριστεράς. Έτσι, τουλάχιστον, τον χαρακτήριζαν σε δημοσιεύματα και γελοιογραφίες… Μετά η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης έγιναν πάλι αντικυβερνητικοί, ασκώντας «σκληρή» κριτική στην κυβέρνηση…  
Με εκλεκτά στελέχη, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός, προσπάθησε να κάνει πολιτική για χρόνια και να ισορροπήσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο …ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν καταλάβαινε κανείς γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ. Πολλά στελέχη της, άλλωστε, είχαν την επιθυμία να (ξανα)βρουν τον εαυτό τους στο ΠΑΣΟΚ, απ’ το οποίο προήλθαν. Άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ήθελαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Κάπως έτσι έγινε και φτάσαμε εδώ. Η ΔΗΜΑΡ είναι, πια, ένα κόμμα – «θεσμός», που το ψηφίζουν ελάχιστοι.  
samaras_venizelos_kouvelis_big4
Πόσο βαρετά είναι όλα αυτά, πόσο έξω από την καθημερινότητα και τα ουσιαστικά προβλήματα μας. Καθόμαστε και ακούμε τη συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς διαφόρων κομμάτων να δηλώνουν πως ο Φώτης Κουβέλης είναι ο άνθρωπος που έχει τα κατάλληλα πολιτικά χαρακτηριστικά.   
Ας γίνει πρόεδρος, λοιπόν, ο Φώτης Κουβέλης. Γιατί όχι; Θα τον κατηγορήσει κανείς πως θα σώσει την κυβέρνηση; Και; Πρώτη φορά θα είναι ή τελευταία; Μπορεί να γίνει και καμία ωραία κωλοτούμπα και να στηρίξει την πρόταση κι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αγκομαχά να λειτουργήσει ως αντιπολίτευση κι έχει στρίψει το καράβι τόσο δεξιά που κοντεύει να πιαστεί!  
Μια χαρά είναι ο Φώτης Κουβέλης, για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μήπως θα έχει κάποιο πρόβλημα από το κόμμα του, για τις αντιλαϊκές αποφάσεις, που θα υπογράφει, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας; Μάλλον, όχι… Κόμμα μετακόμισης, άλλωστε, είναι η ΔΗΜΑΡ, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Θα τη βρούνε την άκρη. Κι άμα δεν μπορέσουν να συνεννοηθούν θα ψηφίσουν λευκό…
Κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο για τον Φώτη Κουβέλη και ακόμα έχει την αξία του. Ο Κουβέλης (στο ανέκδοτο) ήταν στη συνέλευση της πολυκατοικίας του κι έπρεπε να αποφασίσει τι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία για το πετρέλαιο. Θα βάλει πετρέλαιο η πολυκατοικία ή όχι;Τελικά, στην καταμέτρηση βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο…
Μια χαρά είναι για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης…

facebook


Φώτης Κουβέλης πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (πιάς Αριστεράς) υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (πιάς δημοκρατίας). Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Είναι ένα από τα κείμενα που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί...


Είναι ένα από τα κείμενα που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί...


Η νεοφιλελευθερη πανούκλα έχει βάλει στο μάτι την ακίνητη περιουσια των λαικών στρωματων για λογους που πολλοι αρνουνται πεισματικα να αντιληφθουν.

Ο λογος δεν ειναι μονο η υλική ή τιτλοποιησιμη αξια του ακινητου που εχει ο καθενος.Αυτο ειναι μια προεκταση της ληστρικης ιδεολογιας του καπιταλισμου που απλα παει ενα βημα πιο περα.
Χθες σου παιρνε τον ιδρωτα, σημερα σου παιρνει το σπιτι , αυριο θα σου παρει το νεφρο κτλ.
 
Υπαρχει ομως και ιδεολογικο υποβαθρο.
Ο ανθρωπος που δεν εχει στεγη , δεν εχει και ασυλο.


Δεν εχει σημειο και τοπο αναφορας, δεν εχει καταφυγιο, δεν εχει τη δυνατοτητα να γυρισει σε ενα μερος που παντα θα ειναι εκει για αυτον αν για καποιο λογο το χρειαστει.Ειναι ερμαιο και βορα στις ανωμαλες ορεξεις του καθε καινοτομου ιδιωτη.Η υπουλη αυτη ιδεολογικη σαπιλα εξαπλωθηκε αργα μεν, σταθερα δε.

Θυμαμαι ηδη τις εποχες που "ΟΛΟΙ τρωγαμε με χρυσα κουταλια, μεσα στα καγιεν μας, διπλα στις πισινες μας" που πολλοι συνανθρωποι μας με χιλιες δυο δυσκολιες ,ισως κι απο διαισθηση του τι προκειται να ερθει, επαιρναν την αποφαση να παρουν ενα δανειο για να παρουν ενα σπιτι , πως λοιδορουνταν και πως εισεπρατταν την ειρωνια -συνειδητα ή ασυνειδητα- διαφορων λαγων του φαιοφιλελευθερισμου. 

Ο Ελληνας ,ελεγαν , εχει ονειρο ζωης το "κεραμιδι", με υφος τραπεζιτη που μενει σε ιδιωτικο νησι.Λες και το να θελει κανεις ενα μερος για να ζει, ηταν κατι αφυσικο.
Λες και το οτι ήδη πολλοι ανθρωποι το ειχαν παρει αποφαση οτι ισως και να μην μπορεσουν ποτε να αποκτησουν ενα "κεραμιδι", ή πολλοι θα το καταφερναν με χιλιους δυο κοπους , δεν ηταν ηδη αρκετο.

Οχι, ο ανθρωπος-υποχειριο των τραπεζων ,επρεπε να απαρνηθει εντελως το δικαιωμα του στη στεγη.
Επρεπε να μαθει να ζει, ξενος, μονος, αστεγος.Και να του αρεσει κιολας.Αυτο στην Ελλαδα δεν περασε.
Και ενας απο τους λογους που δεν περασε ειναι οτι η Ελλαδα δεν ειναι καποια μεγαλουπολη του Βορειου ημισφαιριου στην οποια σφιγγεις τα δοντια, και κανεις υπομονη, μηπως μια μερα μαζεψεις αρκετα χρηματα για να φυγεις, να πας καπου να ζησεις "σαν ανθρωπος".

Οι κατοικοι αυτου του τοπου ειχαν την τυχη -ή την ατυχια- να γεννηθουν σε εναν τοπο που αξιζει να ζει κανεις.Σε εναν τοπο που θελεις να μεινεις.Που θες να βλεπεις τους ανθρωπους γυρω σου, τους φιλους σου, τους συγγενεις σου, τους γειτονες σου.Και να τους καλεις σπιτι σου.

Ο αγωνας εναντια στην κλοπη των σπιτιων των φτωχων, των εργαζομενων, των ανεργων , των συνταξιουχων, απο τις τραπεζες δεν ειναι αγωνας υπέρ της ατομικης ιδιοκτησιας και της προσωπικης περιουσιας.

Ειναι αγωνας για το δικαιωμα στη στεγη, για το δικαιωμα στο αισθημα σιγουριας,για το δικαιωμα στο αυτονοητο.

Και για να το ξεχειλωσω λιγο , ειναι αγωνας υπερ βωμων και εστιων.Οχι οπως τον αντιλαμβανονται διαφοροι εθνοκαπηλοι αλλα με την φιλοσοφικη του σημασια.

Αγωνας για την πιστη στην ιδεα, οτι ολοι ανθρωποι δικαιουνται ενα μερος που να αισθανονται "σπιτι" τους.