Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Φίλης ..ο άνθρωπος των 'ειδικών αποστολών'



Η προσπάθεια που γινεται απο τα αναχώματα να ξεπλυθεί ο αρχιτραμπουκος, δεξιος γραφειοκράτης Φιλης, ο άνθρωπος των 'ειδικών αποστολών' και της βαθειάς κομματικης καμαρίλας προκαλεί μονο γέλιο

Ο Φιλης ήταν αυτός, που τραμπούκιζε ανοικτά σαν κουτσαβάκης, οσους αποχώρησαν από το μόρφωμα με ανοικτές απειλές του τύπου 'Θα σε τελειώσω'..

Ο Φίλης ήταν αυτός, που ενώ ήταν γνωστό πως η κυβέρνηση που ο ιδιος συμμετείχε ειχε στην ουσια συμφωνήσει με το κλείσιμο των συνόρων από τον Φλεβάρη του 2016,(με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης), άρχισε δήθεν να ασχολείται με την 'πληρωση θεσεων' καθηγητών για να διδάσκουν τα προσφυγάκια τέλη Αυγούστου..

    

Επίσης ως υπουργος Παιδείας, δεν ενημερωσε καν τις τοπικες κοινωνιες (ηθελημένα ή οχι αμφισβητείται,μιας και οι ανελλσυριζα κάνουν πολλά παιχνιδια με την Χ.Α.) με αποτέλεσμα ρατσιστές να παρασύρουν ανενημέρωτους η και ξενοφοβικους πολίτες σε χυδαιες αντιδράσεις κατά των προσφυγόπουλων..Αλήθεια δεν ειναι υποχρέωση του Υπουργειου Παιδειας να ενημερωνει και να 'παιδεύει' τους πολίτες?

Ο Φιλης ηταν αυτός, που Γκαιμπελίστικα παρέα με την Φωτίου παρουσίασαν ως 'επίτευγμα'΄το κατάπτυστο πρόγραμμα 'Δεκατιανό στα σχολεία' προγραμμα όπου μάλιστα το συνέδεσαν δηθεν με τις τηλεοπτικες άδεις, που οπως απέδειξε και ο Νικος Γεωργιάδης στον 'Δρομο της Αριστεράς' ειναι απλά γιά το θεαθήναι :

''Οι αρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν πως η συνεργασία με τις εταιρείες έχει εξασφαλίσει τη σίτιση 11.050 μαθητών και ευελπιστούν με μέρος των εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες να αυξήσουν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα σε 30.000 και αργότερα σε 60.000. Επιπλέον, κάλεσαν τους πολίτες να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια μέσω της Crowdfunding πλατφόρμας της Εθνικής Τράπεζας, που έχει ανοίξει για τα σχολικά γεύματα.

Τα ψέματα τους δεν έχουν τελειωμό. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ. Φίλη και την κ. Φωτίου πως τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες δεσμεύονται από το μνημόνιο που ψήφισαν και υλοποιούν και δεν συγκαταλέγονται στα δημόσια έσοδα, για να χρησιμοποιηθούν στην υποτιθέμενη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών κρίθηκε τελικά αντισυνταγματική, όπως πολύ καλά ήξεραν πως μπορεί να συμβεί. Αλλά και το θράσος τους περισσεύει, αφού προσπαθούν να λύσουν το ζήτημα της σίτισης των μαθητών με έρανο και crowdfunding λες και πρόκειται για κάποια ταινία ανεξάρτητης παραγωγής ή για start-up εταιρεία.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά του δημοτικού, ούτε να λιποθυμούν μέσα στην τάξη, όπως είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ούτε και να βρίσκονται σε μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, λόγω έλλειψης τροφής», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Φωτίου. Βέβαια, από ότι φαίνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα αφήνει χωρίς ρεύμα ή θέρμανση στο σπίτι τους.

Ο κ. Φίλης επιχειρώντας να θέσει πιο πολιτικά το ζήτημα δήλωσε πως «έχει και έναν ισχυρό συμβολισμό (…) τα έσοδα από μία δημοκρατική ενέργεια, όπως είναι αυτή του διαγωνισμού (για τις τηλεοπτικές άδειες), να ενισχύσουν τις αναγκαίες κοινωνικές δράσεις υπέρ των πιο ευάλωτων από την κρίση κοινωνικών στρωμάτων.

Όχι κ. Φίλη. Δεν πρόκειται περί ισχυρού συμβολισμού αλλά περί συμβολικής ενέργειας από μεριάς της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση αγοράζοντας κοινωνική πολιτική από τα Lidl που χορηγούν το πρόγραμμα.''

O Φίλης ηταν αυτός που άφησε ακάλυπτες πάμπολλες θεσεις καθηγητών και δασκάλων στα σχολειά...και πολλοί αναπληρωτές παραμένουν αδιόριστοι λόγω της κατάπτυστης αλλαγής που έκανε με τις ειδικότητες..(π.χ.Πχ θεολογοι μπορουν να διδαξουν ιστορια πχ στο γυμνασιο, αρα γλυτωνουμε διορισμους φιλολογων , επί παραδείγματι)

Ο Φίλης οργάνωσε μια 'Επιτροπή εθνικης παιδειας' με επικεφαλής τον γυρολογο φαιοφιλελευθερο Λιάκο, ιδεολογικο καθοδηγητή του Σημιτη και της Γιαννάκου.

Η προσπάθεια να ηρωοποιηθεί αυτός ο δεξιος γραφειοκράτης από αναχωματίες ψευτοδικαιωματικούς μονο γελιο προκαλεί...

Δεν ξεχνάμε επίσης πως η κυβέρνηση με τον Φιλη πρωτοστατούντα καλλιέργησε τις καλύτερες σχέσεις με την επίσημη Εκκλησια και ακομα και το θεμα της προσευχής (σιγά το ζητημα)παραπέμφθηκε στην κριση των Συλλόγων, ακυρώνοντας κάθε αρχή κράτους δικαίου...

Τα αναχώματα των ψευτοδικαιωματικων σταθερά αποφεύγουν οιαδήποτε κριτική στην εγκληματικη πολιτικη των ΑΝΕΛΛΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμφανίζονται μονο για να εξωραϊσουν γραφειοκράτες , που δήθεν αντιστάθηκανμενω εχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο..

Πραγματικά εχουν καταντήσει οι χειρότεροι υποκριτές...