Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η γλώσσα των χρυσαυγιτών…και η θεοποίηση του πέους !!!



Άφωνες μένουμε αυτές τις μέρες με τις «συνομιλίες» μεταξύ Χρυσαυγιτών, που είναι προϊόν παράνομων στις περισσότερες περιπτώσεις παρακολουθήσεων, για λόγους «εθνικής ασφάλειας», χωρίς αυτό να εμποδίζει την διάθεσή τους στην τηλεοπτική αρένα. Βέβαια, η εθνική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, επομένως…ουδέν μεμπτόν.
Της Σίσσυς Βωβού
Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουμε. Τόσο σεβασμό της δεοντολογίας έχουμε να θυμηθούμε από την εποχή της 17 Νοέμβρη, όπου εφημερίδες και κανάλια γνώριζαν τις δικογραφίες και έβγαζαν στη γύρα κάθε ανακριτικό υλικό πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του εκτυπωτή που το τύπωνε. Κι αυτό δημοκρατικό, κι αυτό διαφάνεια. Ποιος δίνει προς τα έξω απαγορευμένα υλικά, δεν το έχουμε μάθει γιατί υπάρχει το δημοσιογραφικό απόρρητο. Έτσι, το πάρτι των καναλιών, που ευτυχώς διακόπτεται συχνά για τις «απαραίτητες» διαφημίσεις, συνεχίζει. Η ώρα η καλή.
Αφού θέλαμε δεν θέλαμε ακούσαμε τις συνομιλίες, έχουμε μείνει άφωνες με το υψηλό πολιτιστικό τους επίπεδο. Η λέξη που κυριαρχεί, σύμφωνα με δική μας μέτρηση, είναι το γαμήσι, που το παρακολουθούμε να εκφέρεται σε όλες τις κλίσεις και σε όλες τις εγκλίσεις. Μάθαμε στη γραμματική την ενεργητική φωνή, που στην προκειμένη είναι «θα τους γαμίσουμε». Στην παθητική φωνή είναι «γαμιόμαστε» ή «δεν γαμιόμαστε». Το συνολάκι συμπληρώνεται με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «μουνιά» που είναι αυτοί, οι εχθροί, ή «μουνάκια» που εμείς είμαστε ή δεν είμαστε.

Η ανδρική σεξουαλικότητα λοιπόν μετατρέπεται σε επιθετική πράξη, τιμωρητική πράξη, πράξη βίας και εκδίκησης, ταπείνωσης, απαξίωσης, ή αντίθετα υπερηφάνειας, ανάλογα με τα συμφραζόμενα. Όχι ότι αυτού του είδους τον πολιτικό λόγο τον ακούμε για πρώτη φορά, μια και δεν ζούμε στον Άρη. Απλώς, με τη συχνότητα που ακούγεται, δημιουργεί ολόκληρο «πολιτισμό», ολόκληρη «πολιτική θεωρία», τη θεωρία που συνδέει ή και ταυτίζει ή και αναπαριστά τη φασιστική βία με τη σεξουαλική βία, που καταδεικνύει με τρόπο «κατανοητό» γι’ αυτούς που την εκφέρουν και για την μετάδοση των μηνυμάτων ότι η μόνη τιμωρία ή έπαινος είναι η βίαιη σεξουαλικότητα.

Κι εμείς που θεωρούμε τη σεξουαλικότητα ανάγκη, απόλαυση, έκφραση, τη βλέπουμε να μετατρέπεται σε πολιτικό όπλο που δηλητηριάζει τα μυαλά, καλλιεργεί «κουλτούρα», ετοιμάζει το πνεύμα και το σώμα για την έμφυλη βία, για την απαξίωση των γυναικών και των σεξουαλικά «μη κανονικών», βλέπουμε και ακούμε τη θεοποίηση του πέους που έχει αναλάβει μονοπωλιακά όλη την πολιτική αντιπαράθεση και τον πολιτικό αγώνα.

Αν πούμε ότι τέτοιου είδους νοοτροπίες και αντιπαραθέσεις τις ακούμε πρώτη φορά, ή αν πούμε ότι τις ακούμε μόνο από Χρυσαυγίτες, αυτό θα είναι ψέμα. Ο σεξισμός ως τρόπος σκέψης είναι βαθιά ριζωμένος, και όσο δεν εκλείπει ή έστω φθίνει, τόσο θα αναπαράγεται η «κατωτερότητα» των γυναικών ως όντων. Εξάλλου αυτού του είδους σεξουαλική επιθετικότητα βασίζεται ακριβώς στην «κατωτερότητα» των γυναικών, την οποία και ουσιαστικά επαναβεβαιώνει. Κατωτερότητα αποκρουστική, μειωτική, αποκηρυκτέα: «είσαι άντρας ρε;» «αυτό είναι άνανδρο», «άνανδρη δολοφονία», «ανδρώθηκε το κίνημα»… Η μετατροπή όμως αυτού του σεξισμού σε πολιτική θεωρία, κάτι που αναπτύσσεται ιδιαίτερα σε περιόδους έντονων συγκρούσεων και μιλιταρισμού και πολύ περισσότερο σε πολέμους, όπου ο μιλιταρισμός κυριαρχεί και θεωρείται αρετή, είναι ποιοτικά, ίσως διαφορετικό, μια και η ποσότητα μετατρέπει αυτό το σεξιστικό λόγο από συμπληρωματικό σε κυρίαρχο.

Σήμερα ζούμε αυτή τη στιγμή, με τον «πολιτισμό» των Χρυσαυγιτών να παρελαύνει στα κανάλια κυρίως μέσα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, σήμερα επαναβεβαιώνουμε το δικό μας πολιτισμό, με στόχο την πλήρη εξάλειψη αυτού του ναζιστικού φαινομένου και των σάπιων αξιών που το εμπνέουν.
paganeli

Είμαι κεντροαριστερός










Είμαι κεντροαριστερός: δεν συνδικαλίζομαι, δεν απεργώ, δεν διαδηλώνω, δεν διαμαρτύρομαι. Περιμένω τα πράγματα να αλλάξουν από μόνα τους.

Είμαι κεντροαριστερός: αποστρέφομαι τον Μαρξ, την κομμουνιστική φρασεολογία και τα σύμβολά της. Οι όροι πάλη των τάξεων, πλουτοκρατία και ιμπεριαλισμός μου προκαλούν αηδία. Απο τον όρο κεντροαριστερά αποστρέφομαι το δεύτερο συνθετικό, την αριστερά. Είμαι κεντρώος αλλά βάζω και την αριστερά από δίπλα γιατί είναι trendy και προσπαθώ να αποσπάσω καμία ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είμαι κεντροαριστερός: καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται, εξισώνω τη ρίψη πλαστικής κορίνας σε πάνοπλο μπάτσο που ψεκάζει χημικά με τα ρατσιστικά πογκρόμ και τα μαχαιρώματα των ναζήδων. Θέλω την ησυχία μου. Η ασφάλεια είναι το ύψιστο αγαθό της ζωούλας μου.

Είμαι κεντροαριστερός: δεν πιστεύω στην κοινωνική δικαιοσύνη και δεν μάχομαι γι΄αυτή. Δέχομαι τις ταξικές ανισότητες ως status quo. Δε θα αλλάξω εγώ τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ.

Είμαι κεντροαριστερός: είμαι φουλ πατριώτης αλλά εκχωρώ την εθνική κυριαρχία της χώρας για πλάκα.

Είμαι κεντροαριστερός: Δεν έχω κρίση. Δέχομαι τη λογική του μονοδρόμου των μνημονίων, είμαι ευκολόπιστος, καταπίνω αμάσητη την κρατική προπαγάνδα, δεν αμφισβητώ τα ΜΜΕ, δεν πιστεύω στο δόγμα του σοκ, σιχαίνομαι τη συνομωσιολογία.

Είμαι κεντροαριστερός: Είμαι ο φιλήσυχος πολίτης που περιγράφει ο Μάρτιν Νίμελερ στο «πρώτα ήρθαν», είμαι το ανθρωπάκι που περιγράφει ο Βόλφ Μπίρμαν στο «αυτούς τους έχω βαρεθεί», πάνω στις υποτακτικές πλατούλες μου στήνεται το παιχνίδι, είμαι η μετακινούμενη μάζα που συντηρούσε τον δικομματισμό, είμαι ο νοικοκύρης με τα φασιστικά αντακλαστικά, είμαι ο αντιδραστικός ψηφοφόρος που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα.

Του κανενός το ρόδο

Υπό κατάληψη από σήμερα το πρωί το Γυμνάσιο - Λύκειο Σάμης.

    Σε κατάληψη διαρκείας του Γυμνασίου Λυκείου Σάμης, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές και των δύο σχολείων. Τα αιτήματα πολλά, μεταξύ αυτών: Η απόσυρση του νόμου για το "Νέο Λύκειο", να παραμείνει το Γ.Ε.Λύκειο. στη Σάμη και να μη μεταφερθεί στο Αργοστόλι, η δωρεάν μεταφορά των μαθητών και άλλα πολλά που θα διαβάσετε στις εικόνες που επισυνάπτουμε στο κείμενο. Η απόφαση για κατάληψη, πάρθηκε από τους μαθητές και των δύο σχολείων, με συντριπτική πλειοψηφία.
    Τάσος Καβαλλιεράτος.

    Τα άκρα της Ν.Δ.



    Της Άντας Ψαρρά

    Όπως πληροφορηθήκαμε το Σαββατοκύριακο, στην καλύτερη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακραία στοιχεία (;) και στη χειρότερη είναι όλος μαζί το ένα άκρο. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνος αυτός, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Δένδια, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, έχει στις τάξεις του «ακραίους».
    Για να κατανοήσουμε όμως το βάρος αυτής της «φοβερής» κατηγορίας που βλάπτει το κοινωνικό σύνολο πρέπει να ρίξουμε μια ματιά και στο κόμμα που συντηρεί αυτήν την εμφυλιοπολεμική φιλολογία και να δούμε το δικό του περιεχόμενο σε ακραία στοιχεία.
    Η Ν.Δ. λοιπόν, που πασχίζει να πείσει για την απόστασή της από τα «άκρα» ισχυριζόμενη προφανώς ότι στο κόμμα της έχει μόνο δημοκράτες που λειτουργούν με το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος, ξεχνά ότι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και των τηλεοπτικών μέσων παρέλασαν και παρελαύνουν στελέχη και «στοιχεία» της με σφραγίδα και ονοματεπώνυμα:κομμουνιστοφάγοι «οπλαρχηγοί», ενεργοί βασιλόφρονες, δραστήριοι νοσταλγοί τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», εθνικιστές τουρκοφάγοι, ένστολοι που κακοποιούν πολίτες, ακραίες συντεχνιακές φωνές και «δράσεις», φοροφυγάδες, καταχραστές του Δημοσίου, πρωταγωνιστές σε σκάνδαλα οικονομικά, καρτέλ κουμπάρων, επιστήμονες με πλαστά πτυχία, χούλιγκαν, επίορκοι, εκπρόσωποι μεγάλων εξωχώριων εταιρειών, καταχραστές δημόσιας γης, ακροδεξιοί με πλούσια δράση και, τέλος, ένας ικανός αριθμός μελών και στελεχών της λίγο πριν ή και λίγο μετά τις πύλες των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

    Κι όμως, η Ν.Δ. κατά κοινή ομολογία ανήκει στο συνταγματικό τόξο και εν σώματι «καταδικάζει τη βία» από όπου κι αν προέρχεται -τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες-, αν και μέχρι πρότινος τη φόρτωνε αποκλειστικά στο βολικό άκρο της Αριστεράς. Μήπως λοιπόν είναι καιρός να απομονώσει η Ν.Δ. τα άκρα της αντί να αφήνει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής να τα κατευθύνει και επίσης να αφήσει το κάθε κόμμα να χειρίζεται τα δικά του άκρα και τη Δικαιοσύνη τις υποθέσεις της;
    Είναι όμως και κάτι άλλο που ξεχνάει ή απλά δεν αντέχει η ηγεσία αυτού του κόμματος. Στις Σκουριές ξεσηκώθηκε ένας ολόκληρος πληθυσμός ενάντια στην επιβολή ενός ιδιότυπου στρατιωτικού νόμου για χάρη των συμφερόντων μιας βλαβερής και επικερδούς, μόνο για τους ιδιοκτήτες της, εξόρυξης με τρομακτικές βλάβες για το περιβάλλον. Ήδη μόνο από τα ατυχήματα με τοξικά απόβλητα άρχισε να επηρεάζεται ακόμα και η Θεσσαλονίκη. Τα τοπικά κινήματα προστασίας του φυσικού πλούτου είναι από τις λίγες αποδείξεις ότι και αυτός ο λαός μπορεί να διεκδικεί ακόμα το μέλλον των παιδιών του. Όσο για τις όποιες αξιόποινες πράξεις, όπως προκύπτει, θα τιμωρηθούν συλλήβδην με όρους εξολόθρευσης… της Αλ Κάιντα.
    Όπως και να έχει, η σπουδή για τη στοχοποίηση με το έτσι θέλω μελών του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται εν τέλει πολύ «φτωχή», μια και οι αναφορές είναι συνεχώς είτε στις Σκουριές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ απλά αγκάλιασε -και καλά έκανε- το κίνημα των κατοίκων, είτε στην εντελώς ασύνδετη με τον ΣΥΡΙΖΑ ιστορία του τραγικού θανάτου τριών υπαλλήλων της Μarfin. Κι ενώ πληροφορηθήκαμε από τη «Real News» ότι τελικά το βούλευμα για τη Μarfin συντάχθηκε και είναι καταδικαστικό, εντούτοις τα βουλεύματα για τους δολοφονημένους από πρόθεση και με ρατσιστικά κίνητρα μετανάστες μόλις τώρα αρχίζουν να συντάσσονται, χρόνια μετά τις πράξεις.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

    λέτε να ανταμώσουμε στα ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ....



    Έτσι τελείως ξαφνικά...!
    Ξαφνικά λοιπόν με μια δυο υπογραφές κάποιοι αποφάσισαν πως περισσεύεις και με συνοπτικές διαδικασίες και τελικά απολύεσαι..
    .
    Απολύεσαι από τα πανεπιστήμια, τους Δήμους, τα σχολεία, την ενημέρωση, τα νοσοκομεία, τον ιδιωτικό τομέα με ελάχιστη ή σχεδόν καθόλου αποζημίωση.
    Απολύεσαι από τα Super Market, τα εμπορικά καταστήματα.
    Απολύεσαι κι από την δική σου επιχείρηση αν είσαι μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας, μάλλον ετοιμάζεσαι για λουκέτο, πλέον όλοι γίναμε η εύκολη λεία στα μέτρα τους και στις ορέξεις.

    Πολίτες με σκυμμένο το κεφάλι, σιωπηλοί, υπερχρεωμένοι, και υποχρεωμένοι, που πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που ακόμα έχουν την πολυτέλεια και δουλεύουν.

    Η απόγνωση έχει απλώσει τα πλοκάμια της 1.200.000 άνεργοι, 5.500 αυτοκτονίες και ταΐζει τον διχασμό (μεταξύ αυτών που έχουν και αυτών που δεν έχουν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους) που εντέχνως και πολύ σοφά έχουν σπείρει οι κρατούντες και βολεύονται ακόμα περισσότερο που τον καλλιεργείς άθελα σου ή ηθελημένα κι εσύ.

    Τα σχολεία μας χάνουν σιγά-σιγά τον δημόσιο χαρακτήρα τους, δίνουν όλο και λιγότερα εφόδια στο μαθητή αφού ήδη από το Γυμνάσιο το παιδί χρειάζεται το φροντιστήριο (και όχι μόνο) μέχρι το Λύκειο για να πετύχει τον στόχο που εσύ ξεμωραμένε πατέρα του έθεσες και η ονειροπαρμένη μάνα του, πανάθεμά μας. Να πάει να σπουδάσει σε ένα πανεπιστήμιο που εκτός από έρευνα, πολιτισμό, μάθηση, επιστήμονες αναβαθμίστηκε και πλέον παράγει υποψήφιους ανέργους ή πανάκριβα εισιτήρια για ξενιτεμό.

    Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που επαγγέλλονται…!

    Όπως "ξέμπλεξαν" με το φασισμό συλλαμβάνοντας την Χρυσή Αυγή, όπως "τέλειωσαν" με τη φοροδιαφυγή συλλαμβάνοντας τον Λάκη Γαβαλά, όπως "τέλειωσαν" με το λαθρεμπόριο καυσίμων επιβάλλοντας τον ενιαίο φόρο στα καύσιμα, όπως "τέλειωσαν" με τους μεγαλοεργολάβους των ακινήτων επιβάλλοντας το χαράτσι, όπως "τέλειωσαν" με τα καρτέλ και τα μονοπώλια πουλώντας μας ληγμένα σε προσιτές τιμές, όπως "τέλειωσαν" με τα πάρτη των μεσαζόντων κατεβάζοντας δήθεν τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης.

    Κι ο κόσμος γλυκαίνεται με τα ετοιματζίδικα και τις σαπουνόπερες των υποτιθέμενων συλλήψεων.
    Η ΧΡΥΣΑΥΓΗ-άδα κρατά τον κόσμο καθηλωμένο στον καναπέ.

    Και η κυβέρνηση δοκιμάζει ακόμη ισχυρότερα μέτρα στις δικές μας πλάτες.

    Στο πλευρό μας μονάχα τα απομεινάρια της άλλοτε ένδοξης ξεφτίλας μας. Ότι απέμεινε από τον υπέρμετρο εγωισμό μας από την εποχή της ψεύτικης ευμάρειάς μας.

    Στο σπίτι καθημερινά γκρίνια, στη δουλειά μούγγα, στο καφενείο ο κόσμος χαίρεται με τα χατ τρικ του Μήτρογλου, και το καινούριο γήπεδο της ΑΕΚ. Η Φατμαγιούλ ξεκίνησε νέο κύκλο επεισοδίων, τρελή αναμονή να αρχίσει ο Λαζόπουλος να γελάσουμε με την κατάντια μας. Θα κατεβούν και οι παππούδες να ξεχειμωνιάσουμε όλοι μαζί, θα βάλουμε και στραβά κουτσά λίγα λίτρα πετρέλαιο με τη σύνταξη και τι ωραία τι καλά!

    H Xρυσή Αυγή είναι Ναζιστική οργάνωση και μπορεί να έχει στις τάξεις της 1000-2000-3000 ναζιστές όχι παραπάνω, είναι μέγα λάθος να θεωρούμε τους περίπου μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους της ΝΑΖΙ και τούτο οδηγεί σε αντίθετα από τα ποθητά αποτελέσματα. Μόνο με σοβαρά επιχειρήματα, διάλογο, με την έκθεσή τους στο φως της δημοκρατίας μας της κραταιάς δημοκρατίας μας μπορείς να τους μεταπείσεις και να τους επαναφέρεις στον «ίσιο δρόμο» της αφάνειας.

    Το ΚΚΕ απολύει από τον Ριζοσπάστη τον Μπογιόπουλο ως αντικομουνιστή που το εμπόδιζε να ανεβάσει τα ποσοστά του. Η άλλη αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι πλάθει σενάρια και κάνει όνειρα για θεωρίες συνωμοσίας, πιστεύοντας πως είναι έτοιμη, πως έφτασε επιτέλους η ώρα να κυβερνήσει.
    Στο παρελθόν και σε ακόμα ποιο δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις η Αριστερά, με πολύ μικρότερη εκλογική απήχηση, είχε ανάστημα, παρήγαγε πολιτισμό, εμψύχωνε τον λαό, σήμερα σε μια τόσο κουρασμένη και τραυματισμένη δημοκρατία, αυτή η δυναμική της Αριστεράς αποτελεί ζητούμενο.

    Τα νοικοκυριά καταρρέουν, η χώρα είναι αιχμάλωτη σε χέρια πολιτικάντηδων χαμηλού επιπέδου, περιορισμένου ορίζοντα και χαμηλού βεληνεκούς - δεν απέχει και πολύ η απόλυτη εξαθλίωση και υποδούλωση που ζούμε με την άτακτη και ανεξέλεγκτη εξέγερση.

    Η κοινωνία, η δημοκρατία μας και ο λαός έχουν αστείρευτες δυνάμεις, όραμα, πρόσωπα και θεσμούς να πιαστεί και να εκφραστεί δεν έχει.

    Δεν πρέπει να πάμε ως τις εκλογές με το σίριαλ της Χρυσής Αυγής και τους εύκολους αντιφασιστικούς διθυράμβους των δημοσιογραφίσκων στα δελτία των οκτώ, αλλά οργανώνοντας δυνάμεις δίπλα στον λαό προτάσσοντας το ένα και μοναδικό όπλο που έχουμε πάντα σε τέτοιες συνθήκες την προάσπιση, την αναζωογόνηση και το άπλωμα της δημοκρατίας, την ανακοπή της καταστροφής, την υπέρβασή της και τη χάραξη μιας νέας πορείας ακόμα και ανάμεσα από δυσκολίες αλλά με τη σιγουριά ότι οδηγεί στο ξέφωτο, δίνοντας ελπίδα στο μέλλον της χώρας και τη ζωή του λαού.

    Δύσκολο μεν αλλά αναγκαίο. Μόνο η αριστερά μπορεί να το καταφέρει τούτο, όπως έκανε με την αντίσταση κατά των Ιταλογερμανών. Στελέχη η αριστερά έχει, στελέχη ο λαός έχει - οι τρόποι πρέπει να οργανωθούν, εδώ και τώρα, δημοσίως, μπροστά στα μάτια του λαού με την όλη αλήθεια πρόσταγμα και όχι στα ψηλά γράμματα, αυτά μας έφεραν εδώ.

    Απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός κι αν έχουμε άλλες ποιο σοβαρές εξελίξεις, η Αριστερά θα κληθεί να κυβερνήσει. Αν κυβερνήσει με τον λαό για τον λαό, θα ξορκίσει όχι μόνον την αρρωστημένη νοοτροπία της δημοκρατίας, αλλά και τη δική της. Θα έχει να αντιμετωπίσει «θεούς και δαίμονες», το πως και αν τελικά θα το κάνει θα κρίνει την έκβαση.

    Τους τρόπους αναμένει να ακούσει ο λαός, τους τρόπους θέλει να γνωρίζει, ώστε στο πρώτο κύμα της εντολής του να προσθέσει και το δεύτερο...

    Άντε να δούμε που θα βγάλει τούτο πανηγύρι, λέτε να ανταμώσουμε στα ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ ή όπως είπε ο Γιακουμμάτος στο ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΙΚΑ…;

    Θεόδωρος Η. Ψαλλίας

    Διανοούμενοι της αριστοκρατίας, δεν είδαν την τραγωδία…



    Δε μίλησε σχεδόν κανείς τους για το ξεπούλημα της Ελλάδας. Δε μίλησε σχεδόν κανείς τους για τον ευτελισμό της ανθρώπινης ζωής στην Ελλάδα. Δεν έβγαλαν άχνα για τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Δε είδαν πουθενά αυτόχειρες, άστεγους, πεινασμένους, παιδιά να λιποθυμούν. Δεν είδαν ανέργους, δεν είδαν νέους απογοητευμένους, χωρίς μέλλον. Δεν είδαν την καταστροφή της Παιδείας, αν και πανεπιστημιακοί πολλοί απ” αυτούς, δεν είδαν τη διάλυση της δημόσιας υγείας…

    Δεν είδαν ένα λαό με σκυμμένο κεφάλι. Δεν είδαν ανθρώπους στις ουρές για τη μετανάστευση. Δεν είδαν ουρές για συσσίτια.
    Αν έβλεπαν, όλο και κάτι θα έλεγαν, δεν μπορεί. Εκτός κι αν πολλούς απ” αυτούς τους κλείνει το στόμα η συμμετοχή στην εξουσία ή τους προθαλάμους της, εδώ και χρόνια…

    Έχουν όμως αγωνία για το… μέλλον της κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ώστε, όπως αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφουν, «να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα από την οποία πρωτίστως εξαρτάται η ανάκαμψη της οικονομίας». Δηλαδή, και τώρα που είχαν την ευκαιρία να πουν μια κουβέντα για την τραγωδία, σιώπησαν και μίλησαν σαν αριστοκρατία του τόπου…

    Διανοούμενοι, ελίτ, της αριστοκρατίας που δραστηριοποιείται μόνο για τα «καθ” ημάς» και όχι για τα πεζά, όπως το ξεπούλημα μιας πατρίδας και των ανθρώπων της…
    http://www.candianews.gr

    Αναρτήθηκε από zeidoron dtsoukas

    Ωραίοι τύποι! Να τους κάνουμε παρέα!


    Ελένη Ψυχούλη: «Έχει τύχει να πεθαίνει φίλος μας από AIDS μέσα στο σπίτι και να τον αφήσουμε για να πάμε στο κλαμπ το βράδυ»
           
    Η γνωστή κυρία της τηλεόρασης σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε την επικίνδυνη ζωή που έκανε στο Παρίσι την δεκαετία του '80.
    «Ήταν 80s, η πάρτι εποχή του πλανήτη. Η απόλυτη εποχή του εγωκεντρισμού και του στιλ. Τα 80s ήταν μια πορεία χέρι με χέρι με το θάνατο. Ήμασταν, όμως, πολύ νέοι για να στενοχωρηθούμε μ' αυτό. Όταν είσαι νέος, είναι δύσκολο να συλλάβεις την έννοια του θανάτου. Είχαμε και λίγο την αίσθηση του αθάνατου. Έχει τύχει να πεθαίνει φίλος μας από AIDS μέσα στο σπίτι και να τον αφήσουμε για να πάμε στο κλαμπ το βράδυ. Φράντζα, πολύ μακιγιάζ και πολλή εικόνα. Ζούσες για τη νύχτα», δήλωσε στο περιοδικό «People» η Ελένη Ψυχούλη.

    kliktv.gr

    «Ο απελπισμένος βλάχος. Το τραγικό φινάλε ενός δήθεν μποέμ»! Δεν πρόλαβε να κάνει πρεμιέρα ο Κωστόπουλος και ο παλιός του γνώριμος του τα «έχωσε»

       



    Δεν πρόλαβε να κάνει πρεμιέρα στο Mega ο Πέτρος Κωστόπουλος και…άρχισαν τα όργανα! Ο πρώην εκδότης και νυν παρουσιαστής άκουσε τα «σχολιανά» του από έναν άνθρωπο που κάποτε είχε συνεργαστεί. Ο λόγος για τον Σπύρο Πώρο, τον φωτογράφο που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα, αλλά συχνά πυκνά την επισκέπτεται.

    poros

    Σήμερα το πρωί, λίγο μετά την έναρξη των πρωινών εκπομπών έγραψε στο προσωπικό του προφίλ, «φωτογραφίζοντας» ξεκάθαρα τον Πέτρο Κωστόπουλο.

    Συγκεκριμένα έγραψε: “O απελπισμένος βλάχος. Μάλλον δεν έχει συναίσθηση της ξεφτίλας, πλέον είναι ένα τραγικό πρόσωπο με μια διαδρομή παράλληλη με αυτή της Ελλάδας και των τελευταίων δεκαετιών…Από τις χλίδες και τα High στον απόλυτο εξευτελισμό. Άραγε όλοι αυτοί οι υπάλληλοι που βρέθηκαν στον δρόμο και τον βλέπουν να λέει όλες αυτές τις παπαριές με την αγωνία του πρωτάρη έκδηλη (το λυκόπουλο) , τι να σκέφτονται; Eίναι ο ίδιος αλαζόνας και σκληρός τύπος που προσπαθούσε τόσα χρόνια να αντιγράψει τα παγκόσμια ινδάλματα του, να το παίξει easy rider… και τα ρέστα! Μόνο που οι easy riders δεν κατινίζουν και δεν δίνουν συνταγές για ιμάμ μπαιλντί στις νοικοκυρές… τραγικό φινάλε ενός δήθεν μποέμ.”

    Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…