Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεδρίαση της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων Κέρκυρα 17-9-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέτωπο ανατροπής και στα Ιόνια
Συνεδρίαση της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΙονίωνΚέρκυρα 17-9-2013
Συγκροτήθηκε και συνεδρίασε στην Κέρκυρα η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ιονίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνεδρίαση, στα πλαίσια των πρόσφατων αποφάσεων της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη ενός κοινωνικού και πολιτικού κινήματος, ενός μετώπου ανατροπής, και στην Περιφέρεια των Ιονίων, της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το σταμάτημα της καταστροφής της χώρας μας.
Η ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος, ο συντονισμός των φορέων στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των Κοινωνικών δομών που διαλύονται, η δημιουργία παντού λαϊκών επιτροπών υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών, είναι η πρώτη προτεραιότητα όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και στη περιοχή των Ιονίων.
H συμβολή, τέλος, στην ανάπτυξη αυτού του κινήματος ανατροπής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο, με την δημιουργία ενός αντινεοφιλελεύθερου, αντιμνημονιακού, αντιφασιστικού μετώπου που θα ανατρέψει την βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική στις τοπικές κοινωνίες, την πολιτική των υποστηρικτών του μνημονιακού Καλλικράτη και της τροϊκανής μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Θέλουμε την Αυτοδιοίκηση πυλώνα αντίστασης και αλληλεγγύης αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Σε αυτά τα πλαίσια, παρουσιάστηκε η δουλειά και οι παρεμβάσεις των μελών που δραστηριοποιούνται στη παράταξη ΑΝΑΣΑ, παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων, από τον επικεφαλής της παράταξης και εκλεγμένο Περιφερειακό σύμβουλο Θεόδωρο Γαλιατσάτο, δουλειά που κρίθηκε θετική.
Τέλος η Περιφερειακή Επιτροπή εξέλεξε ως συντονιστή της τον Χρήστο Παπαδόπουλο μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Γραφείο Τύπου

Αν δεν είχαμε Παχτατζίδες δημοσιογράφους δεν θα υπήρχαν και Παχτατζίδες πολιτικοί .



Ας είμαστε ειλικρινείς και λιγόλογοι.

Δεν είναι τόσο άξιοι οι Έλληνες πολιτικοί για να μας εξαπατούν διαχρονικά και να μας οδηγήσουν στην χρεοκοπία από μόνοι τους.

Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι .....
παντογνώστες Παχτατζίδες δημοσιογράφοι, υπηρέτες και συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των αφεντικών τους και των πολιτικών, ο ελληνικός λαός δεν θα είχε αφήσει τους πολιτικούς να τον χρεοκοπήσουν.

Χρόνια τώρα εκτός το οικονομικό έλλειμμα, είχαμε και έλλειμμα αντικειμενικής δημοσιογραφίας.

Εγώ πριν ανοίξει το στόμα του να μιλήσει ο κάθε μεγαλοδημοσιογράφος σχεδόν γνωρίζω κατά 95% την άποψη του για κάθε θέμα και ποιους υπηρετεί, τόσο προβλέψιμοι και επαναλαμβανόμενοι έχουν γίνει.

Το δυστύχημα είναι ότι ακόμα και τώρα νομίζουν τους εαυτούς τους ως έγκυρους.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Διαβάστε γιατί ο Ελληνας δεν μπορεί να βρεί δουλειά στην χώρα του και λυθείτε στα γέλια ή κλάψτε....



Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί ...


Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN)
Έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRASIL)
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)
Έβαλε αποσμητικό (MADE IN BELGIUM)
Φόρεσε το πουκάμισό του (MADE IN TURKEY),
τα jeans με φίρμα (MADE IN SRI LANKA) ,
κάλτσες (MADE IN EGYPT),
παπούτσια (MADE IN ITALY).
Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούρια ηλεκτρική κουζίνα (MADE IN KOREA)


ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOUDA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ KAI ΜILNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.


Έριξε μία ματιά στο laptop του (MADE IN JAPAN)


Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN).
Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN CANADA),


ενεργοποίησε το συναγερμό (MADE IN USA)


μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN SPAIN) ,


το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA)


και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.


Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA),


ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN BRAZIL),


άνοιξε μια μπύρα (MADE IN ENGLAND) ,


έφαγε μια μπριζόλα (PRODUCED IN BULGARIA)


και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA).


Καθώς παρακολουθούσε τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ σίριαλ προσπαθούσε να σκεφτεί τί φταίει και δεν μπορεί να βρει μιά δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ...
elas-lyste


pentapostagma


Posted in: KOINΩΝΙΑ

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν.Κ.....ενιαίο μέτωπο ρήξης και ανατροπής

Το Σωματείο Υπαλλήλων του Νοσοκομείου συμμετέχει στην απεργία 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ & η ΑΔΕΔΥ.
Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν.Κ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 48ωρη απεργία στις 18&19/09/13 που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ & η ΑΔΕΔΥ παλεύοντας για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που θα αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο απ’ όσο είναι σήμερα.

Καταγγέλλουμε ότι υπάρχουν κατατεθειμένα προγράμματα με ακάλυπτες βάρδιες νοσηλευτικού προσωπικού, οπότε οι διαθεσιμότητες –απολύσεις θα αποτελειώσουν τις δομές υγείας στο νησί μας και οι πολίτες θα μένουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ενώ το προσωπικό θα ενταχθεί στους 1.500.000 ανέργους, στέλνοντας στον καιάδα αυτούς και τις οικογένειές τους.

Καταδικάζουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης, που δυνητικά προσθέτει και άλλους στον αριθμό αυτοκτονιών λόγω κρίσης, και εργαζόμενους που απολύονται και ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν για να θεραπευτούν, εφόσον από το 2014 το εισιτήριο εισαγωγής στο νοσοκομείο θα γίνει 25 €.

Κοροϊδία είναι και το κουπόνι ελεύθερης πρόσβασης για ανασφάλιστους, το οποίο αφορά μόνο σε 200.000 όταν οι άνεργοι είναι 1.500.000 και θα καλύπτει μόνο 6 επισκέψεις για 2 χρόνια. Τα υπόλοιπα χρόνια θα πρέπει να προεξοφλήσει καθένας ότι δε θα αρρωστήσει ή εάν αρρωστήσει σε αυτό το διάστημα, θα του πουν να πληρώσει από την τσέπη του τη νοσηλεία και τα φάρμακα, αφού το κουπόνι (Voucher) θα καλύπτει μόνο την εξέταση και όχι την περίθαλψη.

Καταγγέλλουμε την αφαίρεση χιλιάδων φαρμάκων από τη λίστα ασφαλιστικής κάλυψης, την ασφαλιστική κάλυψη μόνο για το φθηνότερο γενόσημο φάρμακο, την επιβολή και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις εργαστηριακές εξετάσεις, την πληρωμή σε ιδιώτες των αξονικών τομογραφιών εφόσον πολλάκις ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου, όπως και πολλών άλλων νοσοκομείων, είναι χαλασμένος με αποτέλεσμα να προωθείται η ιδιωτικοποίηση της υγείας και η κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Καταγγέλλουμε τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, που αφορά στο Σεπτέμβρη και Οκτώβρη του 2011 αλλά και στον Ιούνιο 2013 και έπειτα, που αντί να αμείβεται το προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπηρεσίες του στους ασθενείς , που στηρίζονται στο φιλότιμο του προσωπικού καθώς μόνο αυτό έχει απομείνει γιατί και τα μέσα είναι πενιχρά και αυτό ελλιπές, που παρά τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών μένει και από πάνω απλήρωτο.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 18/09/13 έξω από την πρώην Νομαρχία για να διεκδικήσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και τα παιδιά μαςΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους, ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησής τους, που θέλει να καταστήσει τα παιδιά μας αμόρφωτα και εμάς ανήμπορους να αντιδράσουμε.

Ενάντια στη δέσμευση της χώρας μας από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, που μας έφτασαν σε αυτήν την τραγική κατάσταση.

Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μία νεκρή, ένα βαρίδι του ανθρώπινου πολιτισμού.

πάρτε και την πατσαβούρα Ελληνίδα έμπορο ...
κλωτσά το τσιγγανακι που παίζει ακορντεόν..
Σου διώχνει τους πελάτες ε.???
Αμε στο διάολο κυρα μου,,,
Φωτο .Δ.Μεσσινης !!

Οι ίδιες είναι
Αυτές οι σιχαμερές που κλωτσάνε τα αδέσποτα σκυλιά
Αυτές που "φολιάζουν" τα γατιά.
Αυτές που βρίζουν τα παιδάκια όταν παίζουν "θορυβώδικα" στο δρόμο.
Αυτές που κακολογούν τους γείτονες.
Αυτοί κι αυτές που θέλουν τον κόσμο ένα νεκρό τόπο, νεκροταφείο με χλωριομένα μάρμαρα.
Που το μόνο που προσφέρουν στον κόσμο που ζούνε είναι τα απόβλητα του σώματος και της καρδιάς τους, νου δεν έχουν.
Μία απ΄αυτούς κλώτσησε και το κοριτσάκι με το ακορντεόν.
Μία νεκρή, ένα βαρίδι του ανθρώπινου πολιτισμού.

Μια μοναδική φωτογραφία τράβηξε ο Δημήτρης Μεσίνης για το Associated Press. Στον πεζόδρομο της Ακρόπολης γυναίκα ιδιοκτήτρια καταστήματος, με ένα περιοδικό μόδας στο χέρι, ενοχλείται από ένα ανήλικο κοριτσάκι που παίζει ακορντεόν και ζητιανεύει.

Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της, εξάλλου ο διάσημος φωτογράφος δεν τη συνοδεύει από πολλά σχόλια. Η ιδιοκτήτρια κλωτσάει το παιδάκι με το παπούτσι-μπαλαρίνι, προφανώς για να της αδειάσει τη γωνιά.




Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες. Διαβάστε παρακάτω, τι μέλλον σας υπόσχονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής:



«Μείωση των αργιών, κατάργηση των αδικαιολογήτων απουσιών. Γραπτές εξετάσεις και επιστροφή της αριθμητικής βαθμολογίας στο Δημοτικό. Σύστημα πόντων για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών ακόμη και εξωσχολικά. Κατάργηση των μαθητικών γενικών συνελεύσεων του σχολείου. Τι χρειάζονται τα κομματόσκυλα μέσα στο σχολείο; Επιβολή ομοιόμορφης εμφάνισης, έπαρση σημαίας, υποχρεωτικό εκκλησιασμό, πρόσληψη εκπαιδευτικών κατόπιν συνέντευξης. Περικοπή φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης των ΑΕΙ. Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου» 

Δ. Κουκούτσης, βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες.
Είστε έτοιμοι να φορέσετε όλοι την μπλε ομοιόμορφη ποδιά που φορούσαν στα σχολεία οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας.
Είστε έτοιμοι να σας καταργήσουν τις μαθητικές συνελεύσεις στα σχολεία;
Είστε έτοιμοι να σας ελέγχουν και να σας αξιολογούν για την εξωσχολική σας συμπεριφορά; Για το πότε γυρίσατε σπίτι; Για το ποια μουσική ακούτε; Για το ποιες παρέες κάνετε; Για το ποια κοπέλα/ αγόρι ερωτευτήκατε; Για το ποια ταινία παρακολουθήσατε στον κινηματογράφο;
Είστε έτοιμοι να σας μειώσουν τις αργίες και να σας καταργήσουν τις αδικαιολόγητες απουσίες;

Δε νομίζετε πως όλες αυτές οι «σύγχρονες» προτάσεις της Χρυσής Αυγής βρωμάνε Χούντα;

Απομονώστε τη Χρυσή Αυγή. Πετάξτε έξω από τα σχολεία τη ναζιστική συμμορία που επιτίθεται στα δημοκρατικά σας δικαιώματα. Στείλτε στα σκουπίδια της ιστορίας, όσους θέλουν να γυρίσουν τα δικαιώματά σας 70 χρόνια πίσω. Γιατί αυτά που επιφυλάσσει για εσάς αυτή η ναζιστική συμμορία γίνονταν στην Ελλαδα 70 χρόνια πριν, όταν πήγαιναν στο σχολείο οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας… 

Πηγη fb Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας


Ο Θ. Γαλιατσάτος επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του Σύριζα





Ενδιαφέροντα πράγματα έγιναν το Σάββατο που μας πέρασε στην Κέρκυρα όπου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Ιόνια Νησιά. Παρά τις πολύωρες συνεδριάσεις οι διχογνωμίες δεν έλειψαν. Διαφωνίες που κυρίως έχουν να κάνουν με τον προσανατολισμό και τις συμμαχίες τις οποίες πρέπει να επιδιώξει η περιφερειακή παράταξη του Σύριζα αλλά και το πρόσωπο το οποίο θα είναι επικεφαλής.

Τα πρόσωπα που έπεσαν στο τραπέζι είναι αυτά του επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτου, του Σ. Kοντονή, βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ και του περιφερειακού συμβούλου και επί σειρά ετών στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα Καλούδη. Παρ’ ότι τέθηκε - από λίγους παρευρισκόμενους- και το θέμα της εντοπιότητας το οποίο φαίνεται να ευνοεί τον Καλούδη, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του οργάνου έκανε σαφές ότι δεν αποδέχεται λογικές τοπικών διαχωρισμών και επέμεινε ότι οι επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι βαθύτατα πολιτικές. Επίσης με δεδομένο ότι ο Σ. Κοντονής δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου η ζυγαριά κλίνει προς τον Θ. Γαλιατσάτο για τον οποίο υπάρχει αναφορά στο εσωκομματικό έγγραφο, το οποίο στάλθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, και ουσιαστικά γνωμοδότησε υπέρ της εκ νέου τοποθέτησης του ως υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.