Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η κυβέρνηση ούτε... «έλαβε εντολή για ρήξη» ούτε δεν έλαβε.



Η κυβέρνηση ούτε... «έλαβε εντολή για ρήξη» ούτε δεν έλαβε. Η κυβέρνηση έλαβε εντολή να υλοποιήσει αυτά που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη. Ή έστω άντε αυτά που εξήγγειλε προεκλογικά. Τώρα αν αυτά για να επιχειρηθούν, απαιτείται ή δεν απαιτείται ρήξη, την εντολή και το «ελεύθερο» ήδη τα έχει. Και οποιαδήποτε κουβέντα για δημοψήφισμα είναι εκ του πονηρού.


Να κάνουμε δημοψήφισμα... γιατί ? Μήπως στο μεταξύ έχουμε κάνει εκπτώσεις στα αιτήματά μας ? Μήπως πχ. επειδή ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε πως τα 751 είναι πολλά και βολευόμαστε και με 600 ?Ή μήπως, προκειμένου να βγούμε από τα δύσκολα, ποντάρουμε στο να μπαλαμουτιάσουμε στο μεταξύ ένα μεγάλο μέρος των συγκυριακών ψηφοφόρων που έντρομοι (ουάου) μπροστά στην «απόλυτη καταστροφή» ενός επικείμενου grexit θα ξαναφορέσουν το λιγδιασμένο πασοκικό κοστουμάκι του σώφρονος νοικοκυρέου ?

Η κυβέρνηση έλαβε εντολή να κάνει αυτά που είπε. Ας τα κάνει με ρήξη, ας τα κάνει χωρίς ρήξη... χεστήκαμε. Έτσι κι αλλιώς, από το 2009 και εντεύθεν ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση... Η ...ρήξη θα μας πειράξει τώρα ?

Να τελειώνουμε λοιπόν μ' αυτά τα παραμυθάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου