Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Στάση πληρωμών η μόνη λύση

Β.Βιλιάρδος: Χρεοκοπία - Στάση πληρωμών η μόνη λύση





Συνέντευξη του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου της 17 Φεβρουαρίου 2015. Ο Β. Βιλιάρδος υποστηρίζει οτι η διαπραγμάτευση όπως έγινε είναι λάθος και οτι μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η χρεοκοπία, δηλαδή η στάση πληρωμών, να σταματήσουμε να εξοφλούμε το χρέος, αλλά θεωρεί οτι αυτό πρέπει να γίνει εντός ευρώ. Ακούστε τη συνέντευξη στην οποία εξηγεί αυτή του τη θέση καθώς και εκτιμά τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης.. Διαβάστε του ίδιου: Χρεοκοπία τώρα! - Στάση πληρωμών


Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι ένας σύγχρονος οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου – όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, με ιδιόκτητες επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας.


Έχει γράψει το βιβλίο “Υπέρβαση Εξουσίας”, το οποίο αναφέρεται στο φορολογικό μηχανισμό της Γερμανίας, ενώ έχει εκδώσει τρία βιβλία αναφορικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, με τον τίτλο “Η κρίση των κρίσεων”. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 2.000 άρθρα-αναλύσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με κέντρο βάρους την εθνική και διεθνή μακροοικονομία, τους καπιταλιστικούς οργανισμούς, το τραπεζικό, καθώς επίσης το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Η πολιτική του θέση είναι η, αντίθετη του νεοφιλελευθερισμού, ελεύθερη, μικτή οικονομία, όπου οι κοινωφελείς, οι στρατηγικές, καθώς επίσης οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις ανήκουν στο δημόσιο, ενώ όλες οι υπόλοιπες στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η χρυσή ισορροπία μεταξύ τους. Τα παραπάνω με κοινωνική ευαισθησία και σε περιβάλλον άμεσης δημοκρατίας, όπου οι Πολίτες ψηφίζουν οι ίδιοι τους νόμους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, εκλέγοντας αυτούς που θα τους εφαρμόσουν επακριβώς.


Ασχολείται με τη συγγραφή οικονομικών αναλύσεων και επιστημονικών βιβλίων, καθώς επίσης με χρηματοοικονομικά θέματα, με την παροχή αντίστοιχων συμβουλών και με τις επενδύσεις. (πηγή βιογραφικού).  http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου