Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αγωνιζόμενος με τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ



ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ 3 ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΗΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ; 

     

Από το καιρό που άρχισε η προεκλογική εκστρατεία όλοι οι υποψήφιοι στην Δημοτική Ενότητα Αργοστολιού των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων βγάζουν συνέχεια ανακοινώσεις για δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πόλη και την διάθεση τους για να προσφέρουν για αυτήν. Αλλά όμως στις ανακοινώσεις τους δεν φαίνεται καμιά διάθεση να συζητήσουν, επί της ουσίας, για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης που ζούμε!



Για προβλήματα όπως είναι η συνεχής υποβάθμιση της ζωής μέσα στην πόλη του Αργοστολιού και η έλλειψη κοινωνικών υποδομών.

Δεν μας μιλούν για την πόλη του Αργοστολιού που παρουσιάζει μια εικόνα απόλυτης αδιαφορίας, ως προς την δημιουργία οποιοδήποτε νέου έργου υποδομής. (Ακόμα και αυτό έργο της ύδρευσης της χαμηλής ζώνης, που είναι χρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους, αφού το άφησαν να <<καρκινοβατεί>> επί χρόνια προσπαθούν να το τελειώσουν, άρον άρον, μέσα στη προεκλογική περίοδο , δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη του Αργοστολιού και μην υπολογίζοντας ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος. Και βεβαίως, για άλλη μια φορά, δεν προβλέφτηκε με την ευκαιρία του έργου , μια λύση για την ποιότητα του νερού της πόλης).



Δεν μας μιλούν που δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός να δημιουργηθούν κάποιοι νέοι ανοικτοί χώροι που θα <<ανακουφίζουν>> λίγο το ήδη πυκνοδομημένο Αργοστόλι. Αλλά και για τους υπάρχοντες χώρους για το τι εικόνα παρουσιάζουν. Δηλαδή της απόλυτης εγκατάλειψης! Δεν μας μιλούν που το παραλιακό μέτωπο του Κούταβου και τη γύρω περιοχή (Λυκιαδοπουρλάτα), το Ναπιερ και όλες οι πλατειές από τις Λαϊκές Κατοικίες μέχρι το Κολυμβητήριο και το Μαϊστράτο, που από την εγκατάλειψη θυμίζουν χωματερές. Δεν μας μιλούν για τον Γύρο της Λάσης και το Φανάρι που υποβαθμίζονται συνέχεια. Δεν μας μιλούν για την εγκατάλειψη του Θαλασσομύλου.



Δεν μας μιλούν για την καθαριότητα της πόλης, που εκτός από κάποια ελάχιστα κεντρικά σημεία, έχει αφεθεί στο φιλότιμο της αργοστολιότισας νοικοκυράς, αλλά και αυτή μέχρι πότε θα αντέξει; Δεν μας μιλούν για την εικόνα παρουσιάζει η πόλη, εξαιτίας της έλλειψης καθαριότητας, στους επισκέπτες της!

Δεν μας μιλούν για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης που συνεχίζει να μεγαλώνει με ταχύς ρυθμούς, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στους επαγγελματίες, <<διώχνοντας>> τους πελάτες τους προς άλλες περιοχές, που υπάρχουν , φυσικά, κάποια άλλα μεγάλα συμφέροντα. Δεν μας μιλούν που δεν υπάρχει καμιά μελέτη ή προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα (πχ νέοι χώροι παρκινγκ), αλλά αντιθέτως το επιδεινώνουν με μέτρα όπως η κατάργηση της αστικής συγκοινωνίας. Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς , από τα 3 καθεστωτικά ψηφοδέλτια, τι πρόβλημα δημιουργεί η έλλειψη της αστικής συγκοινωνίας, σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας (και σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες) , με χαμηλές οικονομικές δυνατότητες, που κατοικούν στις Λαϊκές και Εργατικές κατοικίες και σ’ αλλά απομακρυσμένα σημεία του Αργοστολίου; Πως αυτοί οι άνθρωποι θα επισκεφτούν την αγορά, τις δημόσιες υπηρεσίες ή ακόμα να πάνε στο Δράπανο;

Δεν μας μιλούν για το λιμάνι. Δεν μας μιλούν για το τι γίνει επιτέλους με το θέμα του , που αντί να είναι μια πύλη για την αξιοποίηση του Αργοστολίου , έχει γίνει ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης. Δεν μας μιλούν για το πώς θα αντιμετωπιστεί η μεγάλη καταπόνηση του από κάποιες πολύ βαριές επιχειρηματικές και εμπορικές δραστηριότητες. Δραστηριότητες βέβαια, που και στην γύρω περιοχή δημιουργούν προβλήματα αλλά και καταστρέφουν το οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη του Αργοστολίου. Δεν μας μιλούν οι κύριοι των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων, με ποια λογική δέχονται ότι μια τουριστική είσοδος μπορεί να συνυπάρχει με εμπορικό λιμάνι.

Τέλος δε, δεν μας μιλούν οι κύριοι των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων αν έχουν και ποιες είναι οι σκέψεις τους για το μέλλον της περιοχή της Λάσης και των Μηνιών!

Δεν μας μιλούν με τις κοινωνικές υποδομές μέσα στην πόλη που συνεχώς υποβαθμίζονται , είτε με ενέργειες κυβερνητικές (πχ κατάργηση ιατρείων ΙΚΑ), είτε με την αδιαφορία των δημοτικών αρχών (πχ διάλυση καφενείου Καμπάνας).

Δεν μας μιλούν το γηροκομείο, επί της ουσίας, παρά μόνο κάνουν προεκλογικές <<φιέστες>>, και που περνούν τα χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει για την τύχη του. Όπου επίσης κανείς δεν γνωρίζει πως έχουν αξιοποιηθεί οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και οι χορηγίες που έχουν δοθεί, γι’ αυτό, εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν μας μιλούν για το τι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκαν σε άλλους δήμους, θα αναλάβουν. Δεν μας μιλούν για το τι θα κάνουν για τους συμπολίτες μας, που λόγο της ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα μας και την μεγάλη αύξηση του αριθμού των ανέργων, δεν μπορούν να προμηθευθούν τα αγαθά που τους είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Και φυσικά δεν μας μιλούν για τις παραδοσιακές συνοικίες του Αργοστολίου, Λαϊκές και Εργατικές κατοικίες, εκεί που εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα της πόλης. Δεν μας μιλούν οι κύριοι των 3 καθεστωτικών ψηφοδελτίων, ποιες είναι προτάσεις τους, για αυτές τις περιοχές. Δεν μας μιλούν για το πώς θα αντιμετωπιστεί η χρόνια αδιαφορία και εγκατάλειψη που τις έχει υποβάλει σε μια ιδιότυπη <<γκετοποίηση>> και με την ανθρωπιστική κρίση εντείνετε συνεχώς το πρόβλημα. Δεν μας μιλούν για ποια μέτρα κοινωνικής παρέμβασης θα κάνουν εκεί. Για το τι έργα υποδομής σκοπεύουν να φτιάξουν εκεί.
 
Αγωνιζόμενος με τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ
ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ  ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου