Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

...Ε! κυρ-διευθυντή μου..."αριστερέ" !!

Όποιος θεωρεί, κύριε Αρβανίτη, ότι η απεργία είναι "εκβιασμός", δεν έχει θέση στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ!

.
..κι απεργία να γίνει, υπάρχει "λύση"...
- Προσφεύγεις στη "δικαιοσύνη" και την κηρύσσει "παράνομη και
καταχρηστική".
...Ε! κυρ-διευθυντή μου..."αριστερέ" !!

antonis
105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ....
ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.....


Το «εκβιαστικό» δικαίωμα στην απεργία
του Γιώργου Αλεξάτου

                             


Το ζήτημα που προέκυψε με την εξαγγελία της απεργίας των τεχνικών του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» προσέλαβε διαστάσεις εξαιρετικά σοβαρές και απρόβλεπτες για πολύ κόσμο, μετά από τις δηλώσεις του διευθυντή του, Κώστα Αρβανίτη, κατά τις οποίες:

- Χαρακτηρίζει «εκβιασμό» την απεργία, χρησιμοποιώντας ακριβώς εκείνη τη λέξη που επιστρατεύεται παντού και πάντα απ΄ οποιονδήποτε εργοδότη ή μάνατζερ επιχείρησης βρίσκεται αντιμέτωπος με απεργιακή κινητοποίηση. Ο κ. Αρβανίτης φαίνεται να αμφισβητεί το δικαίωμα στην απεργία, η οποία είναι ακριβώς μέσο άσκησης πίεσης για την υπεράσπιση αυτού που οι εργαζόμενοι θεωρούν κάθε φορά δίκαιο και εφικτό να διεκδικήσουν. Στην προκειμένη περίπτωση τα μεροκάματα από δουλειά που ήδη έχει γίνει.

- Ο διευθυντής του «Κόκκινου» αναφερόμενος στην πληρωμή των τεχνικών που απείλησαν με απεργία, τους αντιπαραθέτει με τους άλλους εργαζόμενους του σταθμού, που θα συνεχίσουν να μένουν απλήρωτοι. Υπονοεί, μήπως, πως αν δεν πληρώνονταν οι εννιά τεχνικοί θα πληρώνονταν και οι εβδομήντα εργαζόμενοι; Είναι σαφές το πού παραπέμπουν, ευθέως μάλιστα, τέτοιου είδους αναφορές σε «προνομιούχους» και «μη προνομιούχους» εργαζόμενους, πόσο μάλλον που το «προνόμιο» των εννιά έναντι των άλλων εξήντα τριών είναι το ότι θα πληρωθούν για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει.

- Η αντιπαράθεση αυτή που κάνει ο Κώστας Αρβανίτης του δίνει την ευκαιρία να ειρωνευτεί και την αναφορά της Αριστεράς στην εργατική τάξη, που «προηγείται» κ.λπ. κ.λπ.

- Επιπλέον, ο διευθυντής του ραδιοσταθμού χρεώνει το σωματείο με σκοπιμότητα, καθώς η απεργία εξαγγέλθηκε για τις μέρες που άρχιζε σοβαρή συζήτηση στη Βουλή. Αγνοεί, ίσως, ότι οι σωστά οργανωμένες και αποτελεσματικές απεργίες γίνονται ακριβώς τότε που η εργοδοσία επείγεται να συνεχιστεί η δουλειά.

Είναι σαφές πως η δήλωση Αρβανίτη θέτει εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα σχετικά με το πώς γίνεται αντιληπτό το δικαίωμα στην απεργία. Και καθώς πολύς λόγος γίνεται για τον χαρακτήρα του ραδιοσταθμού ως συνδεδεμένου με αριστερό πολιτικό κόμμα, τίθεται το ερώτημα αν οι εκεί εργαζόμενοι είναι εθελοντές, που όταν υπάρχει η δυνατότητα πληρώνονται κιόλας, ή αν είναι μισθωτοί που θέλουν να ζήσουν με τη δουλειά τους. Ως εθελοντές έχουν προσληφθεί οι τεχνικοί στο «Κόκκινο»;

Πάντως, η επιχειρηματολογία περί προσφοράς στην υπόθεση της Αριστεράς θυμίζει πολύ έντονα την αντίστοιχη επιχειρηματολογία της εποχής του «υπαρκτού σοσιαλισμού»: αφού το κράτος είναι εργατικό, απέναντι σε ποιον θέλουν να απεργούν οι εργάτες;


Για λόγους δεοντολογίας παραθέτουμε πλήρη τη σχετική δήλωση του Κώστα Αρβανίτη, όπως ακούστηκε από τον ραδιοσταθμό που διευθύνει:

«Υπήρξε θέμα με απεργία στο Κόκκινο. Εννέα τεχνικούς έχουμε δώ, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν το Κόκκινο. Αποφασίσαμε να προωθηθεί η πληρωμή αυτών, εκβιαστικό ήτανε, οπότε πληρώθηκαν οι εννέα τεχνικοί και δεν πληρώθηκαν οι άλλοι. Αυτή είναι μια αντίληψη που έχουνε οι τεχνικοί και έπρεπε να το κάνουμε ή έπρεπε να μπούμε σε μια τέτοια σύγκρουση.

Επειδή ρωτούν γενικώς τι γίνεται: Στο Κόκκινο, ξέρετε, υπάρχει ένα θέμα πολύ μεγάλο με τη ρευστότητα. Φαντάζομαι και το σωματείο τους έκρινε ότι στην κατάλληλη στιγμή, πάνω στην επερώτηση στη Βουλή και τα λοιπά, θα έπρεπε να υπάρξει ένα θέμα.

Είμαστε ενάμισι μήνα μέσα. Οι τεχνικοί είναι ένα μήνα και μέχρι τις 15 θα προπληρωθούν και τον άλλο μήνα, να είναι μπροστά απ” όλους. Ε, η εργατική τάξη πρέπει να προηγείται, όπως καταλαβαίνετε, έτσι κι αλλιώς. Εβδομήντα δουλεύουν εδώ, οι εννιά πληρώθηκαν, οι άλλοι κοιτούν.

Εκβιασμό δεν το λες, αλλά το λες, ρε παιδί μου. Πώς να το πω; Θυμάμαι, βέβαια, ότι η ΕΤΕΡ έκανε πολλές απεργίες στον 902 όταν ήταν μήνες απλήρωτοι. Εκβιασμός ήτανε και ο ομιλών υπέκυψε για να μην κλείσει το ραδιόφωνο. Ντροπή του!»











Σύντροφοι το μαρξιστικό οικοδόμημα τρίζει συθέμελα. Ο σύντροφος @karvanitis διατύπωσε τη θεωρία ότι η απεργία είναι εκβιασμός. Ψηφίστε τον.

Συριζαίοι, βάλτε τον @karvanitis να λέει τον καιρό καλύτερα γιατί εκβιάζει την ψυχραιμία μας |


Louise

πριν από 2 λεπτά


Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είσαι απλήρωτος και να διεκδικείς τα δεδουλευμένα σου. Πρόκειται για λεφτά τα οποία τα έχεις ήδη κερδίσει και τα δικαιούσαι. Είναι ντροπή και κοροϊδία. 

Τα σχόλια του Κώστα Αρβανίτη δε θα τα σχολιάσουμε καν, μιας και δεν προκαλούν καμιά εντύπωση για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πως τα περισσότερα από τα στελέχη του σκέφτονται.
Από τη μια στήριξη στις απολυμένες καθαρίστριες από την άλλη είναι εκβιασμός η απεργία των τεχνικών του ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Μέχρι και ο Άδωνις το αρχιφασισταριό τους ξεφτιλίζει...απλά για γέλια.

LikeLike ·  ·  · 20 


οπως λεει κι ο ιδιος ο @karvanitis στο τελος του παραπανω ηχητικου "ΝΤΡΟΠΗ"

update


Aυτή την ώρα ζήτησε συγνώμη απο τον 105,5 ο Αρβανίτης, λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του έπρεπε να πληρωθούν όλοι μαζί αλλά επειδή ολοι οι εργαζόμενοι είχαν άλλη γνώμη και πήγαν με το μέρος των ηχοληπτών, υποχωρεί και ας γίνει όπως το θέλουν εκείνοι.
LikeLike ·  · 
  • Mary Alxe and 6 others like this.
  • πολύ αργά για δάκρυα Κώστα! με τη δύναμη του μικροφώνου στα χέρια, και την θέση που κατέχει θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει όταν ανοίγει το στόμα του. 
  • ...στο ερώτημα Τσαπανίδου, αν μιά απεργία στο Κόκκινο είναι εκβιασμός, απέφυγε να απαντήσει ο Γ.Βαρεμένος...
    - Ο Χ Ι , ρε νούμερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    (σιχτίρ γαμώ τη πουτάνα μου).

    UnlikeUnlike ·  · 


  • Εύχομαι ο Αρβανίτης να πήρε καλό "πακέτο" από την κυβέρνηση για τις άριστες υπηρεσίες που της πρόσφερε, δίνοντάς της τα καλύτερα επιχειρήματα για το πώς θα αντιμετώπιζε μια κυβέρνηση Αριστεράς (λέμε τώρα...) τους απεργούς και φυσικά δικαιώνοντάς την ακόμη και για τις περιπτώσεις επιστράτευσης απεργών. (μετρό, ναυτεργάτες κλπ).

    Και λέω "εύχομαι", διότι αν είπε τέτοιες αθλιότητες χωρίς και να λάβει κάτι ως αντάλλαγμα, ε τότε, εκτός όλων των άλλων, είναι και ηλίθιος.

    Εννοείται πως όσο παραμένει εντός ΣΥΡΙΖΑ ο συγκεκριμένος δεξιός προβοκάτορας, θεωρούμε πως έχει τις ευλογίες της Κουμουνδούρου. Και μάλιστα τις πιο... "αγιορίτικες"...

  • Δεν είναι κομψό να παραθέτεις τα δικά σου ρηθέντα, ωστόσο, και συγνώμη γι' αυτό, νιώθω την ανάγκη να επαναφέρω κάτι που είπα πριν λίγους μήνες:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα που θα έχει καταφέρει να έλθει στην κυβέρνηση αφήνοντας τους ψηφοφόρους του στην αντιπολίτευση".

    UnlikeUnlike ·  · 

μεταρρυθμίσεις = απολύσεις
απεργία = εκβιασμός
UnlikeUnlike ·  · 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου