Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ποιος είναι ο πληροφοριοδότης του Ξενοφώντα;


Ποιος είναι ο πληροφοριοδότης του Ξενοφώντα;

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ  ΛΕΕΙ  ΠΑΠΑΡΙΕΣ;




Μπραντ Ντε Φερ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ


 
 
By on July 1, 2014
syriza 
 
Από την προηγούμενη εβδομάδα, με το ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει, σας είχαμε προϊδεάσει για την αλλαγή σκηνικού στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις διαψεύσεις φαίνεται πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι για αλλαγές.
Πέρα από την εσωτερική σύγκρουση, όπου ουσιαστικά βρίσκονται στα χαρακώματα οι δύο τάσεις (Γαλιατσάτος-Δημητράτος) έχει αφεθεί να εννοηθεί πως η διαμάχη αυτή θα δώσει το παρόν και στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές, όποτε και αυτές γίνουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η εσωτερική σύγκρουση θα συνεχιστεί και για τη θέση του υποψηφίου Βουλευτή του κόμματος, αφού από την μία μεριά η νυν Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, θα είναι εκ νέου υποψήφια (πλευρά Δημητράτου), ενώ η άλλη πλευρά (πλευρά Γαλιατσάτου), ετοιμάζει το αντίπαλο δέος που ακούει στο όνομα του Σπύρου Παγώνη από το Ληξούρι. Αυτό το μπρα ντε φερ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του κόμματος υποστηρίζουν πως δεν θα τους βγει σε καλό και θεωρούν δεδομένο ότι οι εκλογές και η έδρα στην Κεφαλονιά θα χαθούν, αν συνεχιστεί αυτή η λανθάνουσα κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες οι φωνές οι οποίες ακούγονται και από τα δύο μέρη και δείχνουν να κρατούν «άμυνα» αυτή την στιγμή. Το γεγονός πως ο Θόδωρος Γαλιατσάτος θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ως Περιφερειάρχης την 1η Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να αμβλυνθεί η κατάσταση, αφού και ο Παναγής Δρακουλόγκωνας θα αφοσιωθεί στα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη. Το σίγουρο πάντως είναι πως τα πράγματα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και τόσο ρόδινα και αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί γρήγορα θα υπάρχουν δυσάρεστες εξελίξεις στο κόμμα που επιδιώκει να πάρει την εξουσία στις προσεχείς Εθνικές εκλογές.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 


Εμφύλιος πόλεμος στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

By on June 24, 2014
syriza galiatsatos 
 
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει η διαμάχη που υποβόσκει στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, μια διαμάχη που ξεκίνησε αρκετά πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κορυφώθηκε λίγο πριν οι πολίτες πάνε στις κάλπες.
Όλα ξεκίνησαν από την «τοποθέτηση» του Μάκη Δημητράτου ως επικεφαλή στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησαν αρκετά από τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και ο ιστορικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά, Θόδωρος Γαλιατσάτος, είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Δημητράτου. Λίγο πριν από τις εκλογές το «λάθος» που έγινε στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο, με αποτέλεσμα ουσιαστικά η Λειβαθώς και το Αργοστόλι να μην υπάρχουν στον εκλογικό χάρτη, ήταν αυτό που άρχισε να ανοίγει τους ασκούς του αιόλου. Τότε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Μάκης Δημητράτος, είχε μιλήσει με βαριά λόγια για τους ορισμένους «συντρόφους» του κάνοντας λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» μέσα στον συνδυασμό και μέσα στο κόμμα γενικότερα. Ενώ τα πράγματα στον Δήμο πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα μόνο το 10% των ψηφοφόρων να επιλέξει τους «Ριζοσπάστες Ξανά», στην Περιφέρεια η ΑΝΑΣΑ του Θόδωρου Γαλιατσάτου έκανε περίπατο. Βέβαια, από τη μια πλευρά είχαμε ένα διευρυμένο και ανοικτό σε άλλες πολιτικές δυνάμεις ψηφοδέλτιο και από την άλλη το Δημοτικό είχε εγκλωβιστεί αυστηρά σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφωνία που άρχισε πολύ πριν από τις εκλογές.

«Προδοσία» από τον Θόδωρο Γαλιατσάτο
Μόλις προχθές η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια σφοδρή συνεδρίαση, η οποία ουσιαστικά έφερε στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, αφού πλέον ο εμφύλιος πόλεμος πήρε σάρκα και οστά. Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τους «Ριζοσπάστες Ξανά», Μάκης Δημητράτος, δεν δίστασε να αναφέρει ακόμη και την λέξη «προδοσία» κατηγορώντας τον Θόδωρο Γαλιατσάτο πως κοίταξε μόνο το δικό του ψηφοδέλτιο αφήνοντας το Δημοτικό «βωρά» στα όποια πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα. Η ένταση ήταν μεγάλη, με τον κ. Γαλιατσάτο να κατηγορεί τον κ. Δημητράτο πως δεν μπορούσε να φτιάξει ένα ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με το ρεπορτάζ που έχει προκύψει μετά τις εκλογές, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει σπάσει σε δύο κομμάτια, με το καθένα από αυτά να μάχεται για το «κουμάντο» της Κεφαλονιάς, την ίδια ώρα που και η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτή η εσωκομματική κρίση. Αντίθετα, μάλιστα, αρκετές φορές ανακατεύει περισσότερο τα πράγματα σε σημείο να μην γίνεται αρεστή από καμία εκ των δύο εσωκομματικών παρατάξεων. Από τη μία πλευρά οι «νικητές», Θόδωρος Γαλιατσάτος, Παναγής Δρακουλόγκωνας και Στέλιος Ματαράγκας και από την άλλη οι «ηττημένοι», Μάκης Δημητράτος, Μάκης Βασιλάτος και Τίτσα Τσιμάρα, έχουν μπλεχτεί σε μια αντιπαράθεση, που κανένας δεν ξέρει που θα οδηγήσει, παραμονή της παραλαβής της Περιφέρειας από τον θεσμικό πλέον, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΥΓ: ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΡΕ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου