Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ" ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

http://www.iskra.gr/index.php





ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ    
Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ      
Η διαστρέβλωση και η παραμόρφωση της πολιτικής συνεργασιών που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα δίνει και παίρνει από τα κυρίαρχα μίντια αλλά και όχι μόνο αυτά.

Η Αριστερή Πλατφόρμα περίπου παρουσιάζεται ως απίστευτη «σέχτα», η οποία θέλει, τάχα, να εμποδίσει την προσέγγιση στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε στελέχους που προέρχεται από οποιοδήποτε άλλον πολιτικό χώρο, πέραν της Αριστεράς.
Η Αριστερή Πλατφόρμα εμφανίζεται, επίσης, να θέλει να αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, γενικώς και ανεξαρτήτως προθέσεων, με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σχήμα πέραν των δυνάμεων της Αριστεράς και ειδικότερα πέραν του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τίποτα, όμως, ψευδέστερον, πιο κακόπιστο και πιο υστερόβουλο απ’ όλα αυτά.

Η Αριστερή Πλατφόρμα αποκλείει τη συνεργασία όχι γενικώς και αορίστως με κάθε δύναμη ή πρόσωπο που δεν προέρχεται από την Αριστερά αλλά μιλάει συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια.

Η Αριστερή Πλατφόρμα αποκλείει τη συνεργασία με δυνάμεις που στήριξαν, εφάρμοσαν ή διακηρύσσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές εκείνης ή της άλλης μορφής, ανεξάρτητα από το προσωπείο που εμφανίζονται και τα προσωνύμια που καλύπτουν τις επιλογές τους.

Πολύ περισσότερο, η Αριστερή Πλατφόρμα αποκλείει κάθε συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις που εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές, με δυνάμεις και πρόσωπα ακόμα που ψήφισαν στη Βουλή τα Μνημόνια είτε τα εφάρμοσαν από θέσεις διακριτής ευθύνης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θεωρεί εύλογα και αυτονόητα επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρνείται τη συνεργασία με δυνάμεις οι οποίες δεν θεωρούν ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι μπορούν να τύχουν μονομερούς ακύρωσης ή διατηρούν μια στάση εκλεκτικισμού απέναντι στις μνημονιακές δεσμεύσεις.
Εξυπακούεται κατά τα άλλα ότι η αντιμνημονιακή κατεύθυνση των όποιων συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει συνεπή και φερέγγυα προοδευτική κατεύθυνση στο πλαίσιο ενός προγράμματος μεγάλων ριζοσπαστικών προοδευτικών μετασχηματισμών.
Μπορούν όλα τούτα να χαρακτηριστούν ως «σεχταρισμός»;

Και μπορούν να ονομασθούν όλα αυτά «σεχταρισμός» ή προσπάθεια δήθεν απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, διότι συνήθως αυτές τις ιδιότητες με τις οποίες εξαιρούνται των συνεργασιών τις έχουν δυνάμεις και πρόσωπα που συνήθως αναφέρονται και αυτοχαρακτηρίζονται ως «Κεντροαριστερά»;

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» καθόλου δεν αποκλείει συνεργασίες με δυνάμεις και πρόσωπα που δεν προέρχονται από την Αριστερά.
Αντίθετα, ευνοεί, υποστηρίζει και προσβλέπει σε ανακατατάξεις, διεργασίες και μετατοπίσεις στον πέραν της Αριστεράς χώρο.

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι εντελώς ανοικτή για κοινή δράση, συγκλίσεις και συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις και προσωπικότητες που προέρχονται από το σοσιαλδημοκρατικό χώρο και ευρύτερα, οι οποίες ριζοσπαστικοποιούνται, συμμετέχουν έμπρακτα σε κοινούς προοδευτικούς αγώνες και πρωτοβουλίες και μετατοπίζονται αξιόπιστα προς τα αριστερά.

Και φυσικά, η Αριστερή Πλατφόρμα είναι υπέρ του πιο μεγάλου, ουσιαστικού και απροκατάληπτου ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, σε εργαζόμενους και πολίτες πέρα από διαχωρισμούς, εντάξεις και τοποθετήσεις, με στόχο την ανάπτυξη μεγάλων ενωτικών προσπαθειών, ζυμώσεων, δραστηριοτήτων και αγώνων στη βάση κοινών προβλημάτων, πράγμα που συνιστά και το έδαφος για πολιτικές ανακατατάξεις και ευρείες κοινωνικές συμμαχίες.

Με δυο λόγια, η Αριστερή Πλατφόρμα όχι μόνο δεν προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ μια πολιτική «περιχαράκωσης» ή κομψότερα, μιας περιχαράκωσης στον «παραδοσιακό» αριστερό χώρο, αλλά το αντίθετο, εισηγείται την πιο πλατιά, ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική συμμαχιών, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει σε πέρας με τόλμη, ακολουθώντας μια συνεπή ριζοσπαστική πολιτική και προωθώντας ένα συνεπές ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα.

Η Αριστερά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν «ταβάνι» στις δυνατότητες λαϊκής επιρροής ούτε περιορισμούς στην έκταση των δυνάμεων που μπορούν να ριζοσπαστικοποιηθούν και να συμπήξουν μαζί τους ένα πλατύ αριστερό προοδευτικό μέτωπο.

«Ταβάνι» η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποκτήσουν αν δεν γειώνονται αποφασιστικά στα πραγματικά κοινωνικοικονομικά προβλήματα και αν κάνουν το λάθος να αναζητήσουν «κεντροαριστερά» πολιτικά δεκανίκια, που κατά τεκμήριο είναι διάτρητα και εύθραυστα, αφού είναι κατασκευασμένα από νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά υλικά, λουστραρισμένα ή όχι.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Σχόλια  


0 #9 nefeli7 

συνεργασίες με καιροσκόπους πασόκους, που ψήφισαν τα μνημόνια και συνετέλεσαν στην κατεδάφιση υγείας, παιδείας, μισθών, εργασίας, αύξηση των ανέργων, των άστεγων και των δολοφονιών-αυτοκτονιών κ.ο.κ. είναι απαράδεκτες και στερούνται πολιτικής ηθικής αξιοπρέπειας!.
Μην υποτιμάται το λαό! θα τον βρείτε μπροστά σας!
Αριστερά άλλοθι είχε και το ΠΑΣΟΚ για να κοροϊδεύει τον κόσμο του και να τους κρατάει εγκλωβισμένους.
Οι εποχές όμως δεν είναι οι ίδιες. Ο λαός "κοροϊδεύεται" καθημερινά από τους σύγχρονους δωσίλογους.
Ο λαός αναζητά το όραμα, που δεν του το δίνεται ως Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου