Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

λουκέτο - story


Κάθε μέρα κλείνουν 118 επιχειρήσεις
Στο απόλυτο λουκέτο - story με διαδοχικά "λουκέτα" και χιλιάδες απολύσεις εξελίσσεται η εικονική πραγματικότητα του "success story" που επιχείρησαν να φιλοτεχνήσουν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Εργασίας Ν. Βρούτσης.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία του ΙΚΑ, τουλάχιστον 70.804 επιχειρήσεις έκλεισαν και εξαφανίστηκαν από τα αρχεία του Ιδρύματος μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ την ίδια περίοδο οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων μειώθηκαν κατά 326.609 άτομα!
Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΙΚΑ, για τον Νοέμβριο του 2012, από τα τέλη του 2010 (έτος εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου) μέχρι και τον προτελευταίο μήνα του αμέσως προηγούμενου έτους, 118 επιχειρήσεις την ημέρα έβαζαν «λουκέτο» και σταματούσαν να φαίνονται στην απογραφή του ιδρύματος. Τα συνεχή κλεισίματα εταιρειών είχαν άμεση επίπτωση και στους ασφαλισμένους, ο αριθμός των οποίων από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι και τον αντίστοιχο μήνα του 2012 μειώθηκε από το 1,77 εκατ. στο 1,44 εκατ. άτομα.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου