Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το "λάθος" της Αυγής είναι το ότι ασχολείται με το MEGA

Επιστολή του Mega στην "Αυγή"
Από τον διευθυντή του ιδιωτικού καναλιού Μega πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητέ κύριε Φίλη,Με ειλικρινή κατάπληξη διάβασα στην εφημερίδα "Αυγή", την οποία διευθύνετε, ένα κείμενο - οχετό εναντίον του Μega από τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη, στο φύλλο της 8ης Οκτωβρίου.
Ο συνεργάτης σας, έχοντας προφανώς πάρει διαζύγιο από κάθε έννοια αξιοπιστίας, ισχυρίστηκε ότι στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μεταδόθηκε αλλοιωμένη είδηση, με στόχο να υποβαθμιστεί πλήρως συγκέντρωση κατοίκων της Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη, για το ορυχείο στις Σκουριές.
"Μιλήσαμε" -υποτίθεται- "για μόνο 2.000 συγκεντρωμένους, ενώ στην πραγματικότητα ξεπερνούσαν τους 40.000".
Από κει πέρα, αρχίζει μια παραληρηματική επίθεση, με ασύλληπτες ύβρεις εναντίον των δημοσιογράφων του Μega, τους οποίους στο τέλος φτάνει να απειλήσει ότι "δεν θα ξέρουν από πού θα τους έλθει".
Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι όσα αναφέρει συνέβησαν μόνο στο μυαλό του. Σε κανένα δελτίο και καμιά εκπομπή δεν αναφέρθηκε αυτό που ισχυρίστηκε.
Σε τηλεφώνημα δε που του έκανε ο Νίκος Στραβελάκης, του απάντησε το απίστευτο "κάπου το διάβασα στο Διαδίκτυο, δεν το άκουσα ο ίδιος, παραπληροφορήθηκα, θα επανορθώσω".
Αγαπητέ κύριε Φίλη,
Επειδή γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια, πιστεύω ότι συμμεριζόμαστε τους ίδιους φόβους για την ενδεχόμενη επικράτηση του φανατισμού στον δημόσιο λόγο.

Ο συνεργάτης σας, προδήλως, έχει καταληφθεί από εμπάθεια και φανατισμό. Σε πολλές περιπτώσεις το έχω διαπιστώσει διαβάζοντας κείμενά του εναντίον του Μega. Ποτέ δεν σας παραπονέθηκα, όπως γνωρίζετε, θεωρώντας ότι είναι δικαίωμά του να γράφει ό,τι θέλει. Τώρα, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο, εξευτελίζοντας και την ιστορική "Αυγή", η οποία τον φιλοξενεί.
Παρακαλώ πολύ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου στον ίδιο χώρο από τον οποίο ο κ. Ανανδρανιστάκης εξέμεσε όλα αυτά για εμάς.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega

              
                

Η απάντηση της "Αυγής"

Αντιπαρερχόμαστε τους αφορισμούς, τους χαρακτηρισμούς και τις γενικεύσεις. Η πληροφορία ότι το
Mega μετέδωσε πως στη συναυλία, το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, για τις Σκουριές, συμμετείχαν 2.000 άτομα έκανε το ίδιο βράδυ τον γύρο του Διαδικτύου. Αποδίδεται σε αναφορές συμμετεχόντων στη συναυλία, η οποία μεταδόθηκε από την ΕΤ3. Αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για αυθαίρετες αναφορές που μεταδόθηκαν, όπως συχνά συμβαίνει, από το Διαδίκτυο, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις που αδικούν το κανάλι. Η "Αυγή" δεν διασταύρωσε την πληροφορία και ζητεί συγγνώμη από τους συναδέλφους του Mega. Πάντως, πρέπει όλοι να προβληματιστούμε γιατί μια φήμη αποκτά "υπόσταση" πληροφορίας. Γιατί γίνεται τόσο γρήγορα, σχεδόν αυτονόητα, πιστευτή από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας; Μήπως κάθε μέσο ενημέρωσης, λόγω της ποιότητάς του και της ιδιοκτησιακής διασύνδεσής του, το συνοδεύει κάποια εικόνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου