Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δεν έχει πάτο η ξεφτίλα!!!



Δεν έχει πάτο η ξεφτίλα!!!
Δεν έχει πάτο ο φασίζων λαϊκισμός τους!
Δεν έχει πάτο η ξεδιαντροπιά τους!
Δεν έχει πάτο η διαστρέβλωση!
Ενας αγώνας δρόμου και....τιμής, όπως λέει η Δούρου!
Τιμής εμπορικής! 

   

«Οι δρομείς θα είναι φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους θα είναι τυπωμένα μηνύματα των αγωνιστών».

Το τελευταίο ηρωϊκό αντίο των μελλοθανάτων κομμουνιστών, θα γίνει μπλουζάκι!
Το τελευταίο μήνυμα, στους συντρόφους και στις οικογένειες τους, για συνέχιση της Αντίστασης, θα γίνει εργαλείο, που θα κινήσει την αγορά!
Το ιερότερο δείγμα αξιοπρέπειας θα φορεθεί, από χιπστερουποταγμένα ανθρωπάκια, ανάξια να σηκώσουν τέτοια τιμή! Μαζί μ΄αυτούς και γω και όλοι οι υποταγμένοι, στη σημερινή Κατοχή!!!
Ολα στο παζάρι!
Μόδα τα ιερά και τα όσια!
Και μετά, στα άπλυτα, στο πλυντήριο, μέχρι να ξεθωριάσουν τα μηνύματα. Για να εξαλειφθεί και η μνήμη!
Σιχασιά!!!


"Ναπολέων Σουκατζίδης (ο κομμουνιστής που αρνήθηκε να εξαιρεθεί από τον κατάλογο των μελλοθάνατων εις βάρος άλλου συγκρατούμενού του): «Πατερούλη, πάω για εκτέλεση, να ‘σαι περήφανος για τον μονάκριβο γιο σου».
Νίκος Μαριακάκης:«Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος».
Σάββας Σαββόπουλος:«… Καμιά δύναμη δε θα μπορέσει να τσακίσει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα νικήσει…».
Δημήτρης Σόφης:«Χαίρετε φίλοι. Εκδίκηση. Μάνα μη λυπάσαι. Χαίρε μάνα».
Μήτσος Ρεμπούτσικας:«…Οταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά, δεν πεθαίνει ποτέ…».(Τα μηνύματα κλεμμένα, από Νίκος Μπογιόπουλος)

Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Τιμής για τους αγωνιστές που κρατούνταν στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», που διοργανώνονται για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ναζιστικό ζυγό, στις 12 Οκτωβρίου 1944, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου – πορεία, απόστασης 14 χιλιομέτρων, με τίτλο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 - Σκοπευτήριο Καισαριανής», με εκκίνηση στις 9.00 το πρωί από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου (Μπλοκ 15) και τερματισμό στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.
Πρόκειται για διαδρομή, που στο μεγαλύτερο τμήμα της, αποτελεί εκείνη που ακολουθούσαν τα γερμανικά καμιόνια όταν μετέφεραν τους Έλληνες ήρωες στον τόπο εκτέλεσής τους.
LikeShow More Reactions
Comment

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου