Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

εκατό και μια δόσεις...


Ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή να καταντήσουμε να ασχολούμαστε όλη μέρα με ένα παλιοδορυφόρο που στείλαμε στο διάστημα. Παραμείναμε "Ελλάδα" και το υπ' αριθμόν έρευνα θέμα των δελτίων "μας" είναι οι 100 δόσεις...
Αισθάνομαι πως όπου νάναι θα συναντήσουμε τα πεπρωμένα της φυλής. (της οδού εννοούμε...) 

Like Τυχοδιώκτης βλακας @tsopanos59
Κουκλίτσα μου Σαμαρά,αυτός που χρωστάει...είναι άνεργος δεν έχει να φάει δεν θα σε πληρώσει ακόμα κι αν κάνεις 1000 τις δόσεις


πολύφημος @Polyfimos
Λόγω κακοκαιρίας, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων αναβάλλονται.




Γιατί είναι άνευ ουσίας η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία


euro-on-fire


Ανευ ουσίας είναι για τη μεγάλη πλειονότητα όσων έχουν οφειλές προς ταασφαλιστικά ταμεία η κυβερνητική πρόταση για τη ρύθμιση και διευθέτηση τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεωντου ΣΥΡΙΖΑ – Απορρύθμιση Οφειλών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κυβερνητική πρόταση δεν είναι αρκετή για τη λύση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ξεπέρασαν τα 70 δις, ούτε και για την ανακούφιση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που χρωστούν».

Συγκεκριμένα, η επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων, μέσα στη ρύθμιση, με τη διατήρηση επιτοκίου στις δόσεις, αλλά και ο περιορισμός τωνεκπτώσεων όσο αυξάνεται ο αριθμός τους, επιτείνει ακόμα περισσότερο την αδυναμία των απελπισμένων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Επίσης, η επιμονή της συγκυβέρνησης να αποσυνδέει τη δυνατότητα καταβολής των δόσεων με την πραγματική κατάσταση των οφειλετών, αγνοώντας τηνραγδαία πτώση του τζίρου και της κατανάλωσης, που οφείλεται αποκλειστικά στα μνημονιακά μέτρα, οδηγεί σε μια ακόμα αποτυχημένη ρύθμιση.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα διατηρηθούν σε ομηρία χιλιάδεςανασφάλιστοι επαγγελματίες, αφού με το μέτρο της μηνιαίας ασφαλιστικής κάλυψης, ανάλογα με την καταβολή ή όχι των δόσεων, οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε πλήρη εξαθλίωση με παροχές υγείας σε επίπεδο τριτοκοσμικών χωρών.

«Η μόνη πρόταση που θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα στο εκρηκτικό πρόβλημα των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών, είναι η κεφαλαιοποίηση, (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις που προέκυψαν στα χρόνια του μνημονίου), των ασφαλιστικών οφειλών, μέχρι και σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής μετά την 1/1/2017 σε αριθμό δόσεων και ποσό, ανάλογο του εισοδήματος, επιχειρηματικού ή προσωπικού. Μέχρι και το τέλος του 2017 να αποσυνδεθεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τη ρύθμιση ή όχι των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Για τα επόμενα 3 χρόνια να δίνεται η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης από τους ασφαλισμένους, ανάλογα με τα εισοδηματικά, προσωπικά ή εταιρικά, δεδομένα. Η μόνη λύση πλέον είναι στα χέρια μας και η ανατροπή τους ο μόνος δρόμος» καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.


.
..με τη μέθοδο των δόσεων, που αφήνει ανέγκιχτη τη λογική/πολιτική
της ταξικής φοροεπιδρομής, γίνεται απόπειρα συλλογής εσόδων, τίποτα
παραπάνω...
- Είτε οι δόσεις είναι 72 ή 100 ή 84 !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου