Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ξέχασες τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Νίκο!!!




Σωτήριος Διον.Σάρλος

Δήλωση σχετικά με την συνεδρίαση του Κινήματος Πολιτών “Μελάμπους”

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014, 17:49 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site portoni.gr και στην αναφερόμενη δήλωση του κ.Νικ.Παυλάτου και μερικών φίλων ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” <<ότι το ψήφισμα που έγινε δεκτό ομόφωνα από όλα μέλη που απαρτίζουν την Μελάμπους>>συνυπογράφουν το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο αναφερόμενο site, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι υπήρχαν μέλη τα οποία δεν παρευρίσκονταν σε αυτή τη συγκέντρωση είτε από απλή απουσία είτε από οριστική αποχώρηση των από το κίνημα και, επειδή ενδεχομένως να συνδεθούν ονόματα με τις δηλώσεις των παρευρισκομένων προσωπικά έχω αποχωρήσει από το κίνημα πριν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ένεκα, κατ΄ εμέ, λανθασμένων πολιτικών σχεδιασμών και επιλογών.

Σχολιάζοντας τις δημοσιευμένες δηλώσεις έχω να αναφέρω ότι μέλος του ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” συμμετείχε στο συνδυασμό του κ.Δημητράτου και πρόταση είχε υποβληθεί σε μέλος αλλά δεν έγινε αποδεκτή, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση στα μέλη για το θέμα αυτό.

Η μη συμμετοχή όμως της τότε δημοτικής παράταξης ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” στις εκλογές της 18ης Μαι.2014 δεν είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με τον κ.Δημητράτο αλλά με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ όπου και άλλως τε είχε δοθεί συνέντευξη τύπου σχετικά με το ”Οριστικό είναι το διαζύγιο ανάμεσα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και στην Κίνηση Μελάμπους” το οποίο είχε δημοσιεύσει και το site portoni.gr.

Ξεχνάνε τώρα τα εναπομείναντα μέλη του ”ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” πως μεταχειρίστηκαν ,τότε το κίνημα, ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι όλο ευχολόγια.
Άραγε πότε θα αφήσουμε πίσω μας τα παλαιοκομματικά κατεστημένα;

Τέλοςς προς αποφυγή παρεξηγήσεων θέλω να επισημάνω ότι ως απλός πολίτης αυτού του τόπου είμαι απέναντι σε οποιονδήποτε θίγει τα συμφέροντα της πατρίδας μου και ακόμη περισσότερο επιβουλεύεται τη γη που γεννήθηκα..

Σωτήριος Διον.Σάρλος
Αξκός Σ.Ξ ε.α

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ  (sorry) “Μελάμπους”---------------------------------------------------------------------------
        


Συνεδρίασε η Κίνηση Πολιτών “Μελάμπους”


Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, 00:04 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Συνεδρίασε σήμερα η Κίνηση Κεφαλλήνων Πολιτών “Μελάμπους” για να πάρει αποφάσεις σχετικά με τρία θέματα που έθεσε ο επικεφαλής Νίκος παυλάτος, μετά από πολύμηνη απουσία από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου καθώς δεν προχώρησε η συνεργασία με την παράταξης Ριζοσπάστες Ξανά του Γεράσιμου Δημητράτου.

Το γεγονός ότι δεν επελέχθηκαν στελέχη της Κίνησης Μελάμπους για να απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των μελών της Μελάμπους με αποτέλεσμα να απέχουν από την εκλογική διαδικασία θεωρώντας την στάση του κ. Δημητράτου απέναντί τους προσβλητική και απαξιωτική.

Τα τρία θέματα αφορούσαν την προσεχή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και το πως θα πρέπει να εκδηλώσουν την αντίστασή του κατά των μνημονίων και της Τρόϊκας κάτι που απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των μελών στη συνέχεια τέθηκε το ψήφισμα για την συμμετοχή της Κίνησης Μελάμπους στο μέτωπο αντίστασης που θα συστήσει ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος ενάντια στο ξεπούλημα των αεροδρομίων της χώρας και του δικού μας ειδικότερα. Και τον τρίτο θέμα αφορούσε το μνημείο του Παπαληστή, του πρωτεργάτη της εξέγερσης της Σκάλας, 150 χρόνια πριν. στην Σκάλα, την δημιουργία του οποίου που είχε εγκρίνει ο πρώην Δήμαρχος Σκάλας κ. Ζαπάντης, αίτημα για το οποίο έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις πεντακόσιες υπογραφές, μία κίνηση που ξεκίνησε ο κ. Παναγής Μεταξάς και το οποίο μένει να κατατεθεί στο Δημαρχείο και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε αναφορά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του Γεράσιμου Δημητράτου αλλά και στον ίδιο με τον κ. Παυλάτο να αναφέρει ότι το μόνο που κατάφερε ο κ. Δημητράτος ήταν να αποτρέψει τον κόσμο από τον να στηρίξει αυτή την κίνηση, ενώ τόνισε ότι με τα πρόσωπα που απαρτίζουν την παράταξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Και συμπλήρωσε ο κ. Παυλάτος ότι όσον αφορά τη στήριξη της παράταξης Ριζοσπάστες Ξανά στο Δήμο: “Όσον αφορά εμένα προσωπικά θα κρατηθώ μακριά, δεν θέλω καμία συνεργασία. Αυτό αφορά τη στάση μου, τις ιδέες μου και την αισθητική μου”.

Από τη μεριά του ο ιατρός Βασίλης Πολίτης τόνισε: “Όσον αφορά τον Δημητράτο έκανε τις επιλογές του, μαζί με όσους τον οδηγούσανε και τον καθοδηγούσανε, δικαιώθηκε για τις επιλογές του και πάμε παρακάτω”. Σε ερώτηση που κάναμε στα μέλη της Μελάμπους σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Δημητράτου για τις εκλογές, ο κ. Παυλάτος δήλωσε: 



“Απορώ πως μετά αυτή την ανακοίνωση ο Δημητράτος μπορεί να είναι στον ίδιο χώρο με το Γαλιατσάτο. 

     
 

Είναι προσβλητικό για την στάση της κοινωνίας και έχω την άποψη ότι την πρώτη ευθύνη την έχει ο Δημητράτος και σε σχέση με εμάς γιατί ήταν απαξιωτική η συμπεριφορά του και προσβλητική “.

Ψήφισμα συστράτευσης εξέδωσε η Μελάμπους σχετικά με την απόφαση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου να δημιουργήσει μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα των αεροδρομίων μας.

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα που έγινε δεκτό ομόφωνα από όλα μέλη που απαρτίζουν την Μελάμπους, το οποίο θα επιδοθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα μέσα στην εβδομάδα και έχεις ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, κατ’ αρχήν θέλουμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο που έχετε να παράξετε.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε την πρωτοβουλία σας στην Περιφέρεια για τη δημιουργία μετώπου που ως σκοπό θα έχει την ακύρωση ξεπουλήματος των περιφερειακών αεροδρομίων μας (Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς). Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας σε ένα τέτοιο μέτωπο για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, την ανάδειξη των θεσμών και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Με τιμή
Για το Μελάμπους
Παυλάτος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου