Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

κύριε Ελληνιάδη, να μιλάς για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου....



Λοιπόν, φαίνεται ολοκάθαρα πια ότι η τελική αναμέτρηση στο Ελλαδιστάν είναι προ των πυλών:

Το παρακάτω άρθρο του Στέλιου Ελληνιάδη επιβεβαιώνει πανηγυρικά τους χειρότερους φόβους μου.

Ουσιαστικά προτείνει (ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον) την πολιτική πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι, όπως το διαβάζετε.
      

            

Συγχαρητήρια "σύντροφε". Να σε χαίρεται το κόμμα σου.

Βέβαια, ο Ελληνιάδης κινείται ύπουλα: Από τη μία λέει να προσεγγίσουμε ευνοϊκά τους πασόκους και όχι το σημερινό εκφυλισμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά από την άλλη δεν παραλείπει να ...υπερ-εκθειάσει το ΠΑΣΟΚ για το "μεγάλο καλό" που έκανε στην Ελλάδα πριν "εκφυλιστεί".

Και προφανώς, το άρθρο έχει και μια-δυο παραγράφους στο τέλος όπου περίπου λέει "να μην βάλουμε όμως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το μνημόνιο".

Μετά όμως από την αρχική σφαλιάρα της ουσίας του άρθρου, μια τέτοια "τσόντα" αφενός έχει ΕΛΑΧΙΣΤΗ σημασία, αφετέρου μπορεί να λάβει μόνο δύο εξηγήσεις:

Την προφανή: Για τα μάτια του κόσμου.

Τη λιγότερο(;;;) προφανή: "Θέλουμε στον ΣΥΡΙΖΑ τους απλούς (ψηφοφόρους) πασοκτζήδες, αλλά όχι και τα πρώην μεγαλοστελέχη, γιατί οσονούπω γινόμαστε κυβέρνηση και άντε να δούμε ποιος θα πρωτοπάρει υπουργείο".

Από εκεί και πέρα, θα σταθώ σε δύο σημεία.

Πρώτον:
Στο άρθρο αναφέρεται ότι "εάν θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά το λαό, αυτόν τον λαό καλούμαστε να εκφράσουμε. Δεν υπάρχει άλλος."
Ναι, οκ. Μόνο που το δεδομένο αυτό χρησιμοποιείται προκειμένου να εξαχθεί αμέσως μετά το "νομοτελειακό" συμπέρασμα ότι αυτόν τον λαό λοιπόν τον εκφράζουμε όχι όταν του δώσουμε έναν μπούσουλα, ένα παράδειγμα, μια κατεύθυνση, ένα όραμα, αλλά αν πάμε εμείς δεξιότερα προκειμένου να μην ξεβολευτεί εκείνος από αυτό που έχει συνηθίσει (!!!)
Ο αρθρογράφος βέβαια ξεχνάει πολύ βολικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 27% το πήρε ΠΡΙΝ αρχίσει τα ξεπουλήματα, και από τότε που τα άρχισε δεν έχει δει ούτε μια ψήφο παραπάνω αλλά δεκάδες χιλιάδες λιγότερες.
Αθάνατη καρέκλα...

Δεύτερον (και χειρότερο):
Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Ελληνιάδης κάνει κάτι που για μένα είναι πρόστυχο (όσο βαριά και αν ακούγεται η λέξη). Υποστηρίζει επιτήδεια ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ΕΜΕΙΣ οι αριστεροί (ναι, έχει το θράσος να βάζει πρώτο πληθυντικό ώστε να μας πάρει όλους η μπάλα) είμαστε εδώ και χρόνια "ξεπουλημένοι".

Καταρχάς, κύριε Ελληνιάδη, να μιλάς για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου.

Κι έπειτα, αν "είμαστε" ξεπουλημένοι, πού καταλήγει εμμέσως πλην σαφώς το άρθρο;
Όχι φυσικά στην ανάγκη να διορθωθούμε (ό,τι κι αν σημαίνει τέλος πάντων αυτό), αλλά στο ότι δεν πειράζει αν το ξεπούλημα αυτό ...γενικευτεί και επισημοποιηθεί (!!!)

Επίσης κουτοπόνηρα ο αρθρογράφος ταυτίζει την κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ με τον στιγματισμό του απλού λαού που τόσα χρόνια το ψήφιζε.

Άρα να θέλουμε να μην "ακυρώσουμε" ψυχολογικά αυτούς τους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουμε κύριε Ελληνιάδη; Να "ακυρώσουμε" την κριτική μας προς τη σοσιαλδημοκρατία; 


Προς το ξεφτιλισμένο κόμμα που κατάστρεψε τη χώρα;

ΕΛΕΟΣ.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο (κάθε) Ελληνιάδης, παρά μόνο ως αφορμή για την ανάδειξη του προφανούς:

Του ότι η ανάγκη δημιουργίας ισχυρής αριστερής αντιπολίτευσης είναι πλέον ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ.


Άνεμος αντίστασης-Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας
ANEMOSANTISTASIS.BLOGSPOT.COM|BY ΆΝΕΜΟΣ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ-ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΝΊΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου