Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Έλλη μην κλαις που έπεσε η χούντα, είστε σε καλό δρόμο.




Με το μόνο που συμφωνούμε είναι η εικόνα που παραθέτει η Miss Collagen Έλλη Παπαγγελή της ΟΝΝΕΔ.

Έχει καλλιτέχνες πάντως αυτό το κόμμα, μια που προωθεί συμπλήρωματα διατροφής, έναν πωλητή telemarketing (ναι τον Άδωνι εννοούμε) και έναν πρώην μπασκετμπολίστα (Billy Κικίλιας).

Έλλη μην κλαις που πεσε η χούντα, είστε σε καλό δρόμο.



ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» & Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Το «Πολυτεχνείο» είναι ο θεμέλιος λίθος της απόλυτης ιδεολογικής ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ιδίως μετά το 1981, όταν ο καταστροφικός παπανδρεϊσμός ανέλαβε τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό.


Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Με το «Πολυτεχνείο» η αριστερά χάλκευσε το ιδεολόγημα της ηθικής της ανωτερότητας, προβάλλοντας ως πανεθνικό αγώνα κατά της τυραννίας αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια εφηβική εξέγερση. Το ανθολόγιο των ψεμάτων είναι εντυπωσιακό: μας είπαν για την όμορφη Ηλένια που την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν… Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του.

Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού. Μια στυγνή αριστερή ορθοφροσύνη επιβλήθηκε σε κάθε κύτταρο δημόσιου χώρου και δημόσιου λόγου: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τις δημόσιες υπηρεσίες, παντού. Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα ψεύδη περί Πολυτεχνείου στιγματιζόταν ως «φασίστας» και «χουντικός», ενώ κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. Μια ιδεολογική τρομοκρατία αριστερής έμπνευσης που επέβαλε έναν ωμό ηθικό μανιχαϊσμό: οι πολίτες χωρίζονταν σε «καλούς» αριστερούς-«προοδευτικούς», και κακούς που μάταια επέμεναν να απαντούν με ορθολογικά επιχειρήματα στον παραληρηματικό αριστερίστικο λόγο που αγνοούσε την πραγματικότητα.

Κάτω από το κάλυμμα του αντιχουντικού και αντιφασιστικού λόγου, ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για «δημοκρατία», μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν. 

Φυσικά να τονίσουμε πως κανένα Πολυτεχνείο δεν ''έριξε" τη δικτατορία, αλλά η απώλεια της μισής Κύπρου.
Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: "της κοινής λογικής".
.........................................................................................................
Κυρία Παπαγγελή θα προτιμούσατε να μην είχε γίνει η εξέγερση του Πολυτεχνείου ; Θα ήθελα μια απάντηση !

"Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του." Κοιτάξτε πως μέσα σε αυτή την ακατάσχετη μπουρδολογία περνάει πλέον η νέα γραμμή... Κοιτάξτε πόσο έντεχνα περνάμε από το "ο μύθος των νεκρών του πολυτεχνείο" στο... "ο μύθος των νεκρών ΕΝΤΌΣ του πολυτεχνείου". Εξαιρετικό δείγμα δεξιάς ομολογίας.


Κοίτα αυτά που λέει είναι κλασική άποψη ακροδεξιών που αποποιούνται την οποιαδήποτε ευθύνη όχι μόνο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αλλά και από το ίδιο το τότε καθεστώς. Θα χε ενδιαφέρον να μας έλεγαν βέβαια και για τον εθνάρχη τους Καραμανλή με τη βία και τη νοθεία στις εκλογές ή το παρακράτος με την υποστήριξη τόσο του βασιλιά όσο και των δεξιών, τον ΙΔΕΑ, την κόκκινη προβιά. Πολλή σαπίλα και έχουν το θράσος και μιλάνε τα ανθρωπάρια για προπαγάνδα. (Γ)

Η εν λόγω επιχειρηματολογία είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης που έγινε από την ρεφορμιστική αριστερά μετά την μεταπολίτευση. Η εξέγερση δεν ανήκει σε κανέναν παρα μόνο στον λαό. Η καπηλεία οδηγεί σε φαινόμενα σαν αυτό. Περαστικά στην κυρία αλλά και στους αριστερουληδες που της δω σαν το δικαίωμα να γράφει τέτοια πράγματα...

Nikos Koykos 
Δεν διαβάζω καν τι ειπε το καθε φασιστοκερατο...η απάντηση στους δρόμους. .

Η θεωρία περί μη ύπαρξης νεκρών στο πολυτεχνείο ήταν ευαγγέλιο για δεξιούς/ακροδεξιούς μέχρι και πριν 5-10 χρόνια. Σου θυμίζω το χιλιοειπωμένο "δείξτε μας έναν τάφο". Εσχάτως (και κυρίως την τελευταία πενταετία) το γυρίζουν και διαχωρίζουν το "εντός" και το "εκτός". Στο δεύτερο κομμάτι της απάντησης σου συμφωνούμε απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου