Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Οι Kεφαλονίτες θα πληρώσουν κανονικά το ΕΝΦΙΑ εκτός εάν.............


Η εικόνα από τη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση για τη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στο Αργοστόλι ήταν αποκαρδιωτική

Tα λιγοστά άτομα που συμμετείχαν στη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη βουλευτή του νομού κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τις τρομακτικές συνέπειες του ΕΝΦΙΑ


                    


Δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα τοπικά ΜΜΕ αδιαφόρησαν επιδεικτικά .................
εξαιρείται ο (Μιχάλης Ανδρεαδάκης)*

Ο ΕΝΦΙΑ δείχνει και στους πιο αισιόδοξους πως η χουντική συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου παίζει τα ρέστα της υπέρ της κλίκας  του μνημονίου αδιαφορώντας επιδεικτικά για το μέλλον των πολιτών

Ας μη κρυβόμαστε....στην επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά ...

(Μιχάλης Ανδρεαδάκης)
*http://efimeridakefalonia.gr/


Με ένα μήνυμα που έγραφε “ο ΕΝΦΙΑ-λτης είναι ο καπιταλισμός της εποχής” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον αίθριο χώρο του Εργατικού Κέντρου η συγκέντρωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο οποίος έχει προκαλέσει πανελλαδικά μεγάλες αντιδράσεις.
Η προσέλευση δεν ήταν, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η προσδοκώμενη αφού παρευρέθηκαν πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων παρευρέθηκαν μόνο τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που επισημάνθηκε στις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων αλλά υπογραμμίστηκε ότι το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να μετριάσει τις δυναμικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να συνεχιστούν και να γίνουν από εδώ και πέρα, σε όλους τους φορείς. Τη συγκέντρωση προλόγισε και συντόνισε η Βιργινία Γασπαράτου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών, η οποία ανέλυσε τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης μέσα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου για την ακίνητη περιουσία και έδωσε το σύνθημα για την απόσυρση του μαζί με την υπάρχουσα κυβερνητική πολιτική. “Οι Ελληνες το μόνο που είχαν για ασφάλεια ήταν ένα σπίτι και τώρα προσπαθούν να το καταργήσουν κι αυτό. Γίνονται ληστρικές φοροεπιδρομές στους μισθούς και τις συντάξεις και τελευταίο μέτρο είναι ο ΕΝΦΙΑ. Ο φανερός σκοπός τους μέσα από την επιβολή του είναι να εξοικονομήσουν 3,7 δις ευρώ το χρόνο αλλά ο υπόγειος είναι να πάρουν την ιδιοκτησία των Ελλήνων. Ο ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να περάσει, πρέπει να φύγει μαζί του να φύγει και η κυβέρνηση των φορολογικών και ληστρικών επιδρομών”.
Πιο δίκαιο φορολογικό σύστημαΕν συνεχεία, δόθηκε ο λόγος στη Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η λογική αυτού του νόμου είναι να φορολογείται το κάθε ακίνητο ξεχωριστά από το πρώτο τετραγωνικό. Η συλλογιστική του, αυτή καθ’ αυτή είναι λάθος. Δεν φορολογούμαι το ακίνητο αλλά τον πολίτη ανάλογο με το ύψος της περιουσίας του. Υπήρχε άτομο που του ήρθε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 54.000.000 εκατ. ευρώ (!) γιατί είχε βάλει λάθος αντί για τα τετραγωνικά του σπιτιού του τον αριθμό ενός μητρώου. Σε άλλη περίπτωση, αν δεν έχεις αναφέρει τον όροφο της κατοικίας, σου βάζουν για παράδειγμα ότι μένεις στον έκτο για να σου έρθει μεγαλύτερος ο φόρος και να πας να διαμαρτυρηθεί. Γιατί αν σου βάλουν χαμηλότερο όροφο δεν θα το κάνεις. Με λίγα λόγια, δεν είναι μόνο η προχειρότητα του, είναι και η λογική του, όπως έγινε με το εισόδημα, που φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Υπάρχει μια μεθοδευμένη κατάσταση για την υφαρπαγή της δημόσιας γης και τώρα και της ιδιωτικής γης. Είμαστε εναντίον του ΕΝΦΙΑ και λέμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα”.
“Να εντείνουμε τη στάση αντίδρασης”Παράλληλα, τοποθετήθηκε και ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. “Επιχειρείται το χτύπημα μιας συγκεκριμένης ομάδας πολιτών γιατί αυτοί που θίγονται περισσότερο είναι αυτοί που μένουν στους οικισμούς ή όσοι είναι στα όρια οικισμών. Είναι μεθοδευμένα μέτρα. Η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης δεν είναι παρά ένας ελιγμός, μια κίνηση τακτικής για να ξεφύγει από την πίεση και την αντίδραση της κοινωνίας. Οφείλουμε, όμως, να εντείνουμε τη στάση αντίδρασης. Πρέπει ο νόμος αυτός να αποσυρθεί οριστικά και να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Εμείς είμαστε στη διάθεση των δυναμικών κινημάτων που υπήρξαν στη Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ούτως ώστε να δώσουμε με στοιχεία και ντοκουμέντα τι συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες. Ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί. Πρέπει η Πρωτοβουλία Πολιτών να ενεργοποιήσει τους φορείς και να δημιουργήσει ένα πυκνότερο κίνημα”. Ακολούθως, δόθηκε ο λόγος και σε άλλους παρευρισκόμενους για να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα και όπως μας ενημέρωσε ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Στέλιος Ματαράγκας θα συνταχθεί την Τετάρτη ένα σχετικό ψήφισμα με τις θέσεις της κίνησης για τον ΕΝΦΙΑ.
Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

DSC04365DSC04369DSC04384
DSC04409DSC04396DSC04392

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου