Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

«Να μην δεχθούμε τη νέα φοροεπιδρομή»!





Ανακοίνωση του ΕΜπορο-Επαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Νέα άγρια φοροεπιδρομή εξαπολύουν κυβέρνηση-τρόϊκα- ευρωπαϊκή ένωση- ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα- διεθνές νομισματικό ταμείο


Ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ),δηλαδή τα χαράτσια που θα αναγκαστούν να πληρώνουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά ,είναι μια νέα άγρια φοροεπιδρομή που εξαπολύουν ,κυβέρνηση, τρόικα, ευρωπαϊκή ένωση, ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και διεθνές νομισματικό ταμείο, σε όποιον έχει καταφέρει να αποχτήσει δικό του σπίτι.

Η υπόθεση της φορολογίας των ακινήτων στοχεύει στο να χτυπηθεί κυρίως η μικρή ιδιοκτησία όσων κατάφεραν μετά από χρόνια δουλειάς να έχουν ένα σπίτι, ως επί το πλείστον με τραπεζικό δάνειο. Νομιμοποιεί το (δήθεν) έκτατο χαράτσι που ερχόταν μέχρι τώρα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επιβαρύνοντας την λαϊκή κατοικία, επί πλέον το χαράτσωμα επεκτείνεται και στα χωράφια, τα οικόπεδα και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κυριολεκτικά σε κάθε σπιθαμή γης που ανήκει σε λαϊκά νοικοκυριά, ασχέτως αν αποκτούν η όχι εισόδημα από αυτά. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, εκτάσεις αγροτικής γης και ορεινών χωριών, υπολογίζεται ίδια με την αντικειμενική αξία των πόλεων, κάτι που επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Σε συνδυασμό με την συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και συγκεκριμένα με την άρση όποιων περιορισμών απέμειναν ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών για χρέη προς τις τράπεζες, η φοροεπιδρομή που συντελείται μέσω ΕΝΦΙΑ ,ενισχύει τους όρους και τις προϋποθέσεις για συγκέντρωση της λαϊκής γης σε λιγότερα χέρια.

Επί πλέον τα μέτρα πλήττουν τους σεισμόπληκτους του νησιού μας ,που καλούνται να πληρώσουν το νέο φόρο ακόμα και σε γκρεμισμένα η ακατάλληλα κτίρια. Παρότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για απαλλαγή από τον (ενιαίο φόρο ακινήτων) προς τους πληγέντες από τους σεισμούς για τα έτη 2014-15 έχουν γίνει εδώ και μήνες , αναρτήθηκαν και γι’ αυτούς τους φορολογούμενους εκκαθαριστικά για την πληρωμή του φόρου, αποκαλύπτοντας έτσι την κοροϊδία των κυβερνητικών εξαγγελιών για απαλλαγή από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου καλεί τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να ενταχθούν μαζικά στο συλλογόμας, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του ΕΚΚΙ και μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα να μην αποδεχτούμε την νέα φοροεπιδρομή.



Απαιτούμε:

- Την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και της δευτερεύουσας κατοικίας ,που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας

- Να μη φορολογηθεί η επαγγελματική στέγη των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ

- Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη και να καθορίζεται η αντικειμενική αξία της γης με βάση την πραγματική της χρήση.

- Κανένας φόρος για τους σεισμόπληκτους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

- Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρκάτος Μιχάλης          Λουκάκης Σπύρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου