Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Οι τότε συνεργάτες των Γερμανών ναζί ήταν ευυπόληπτοι πολίτες κ νοικοκυραίοι..

adiasistos @adiasistos
Οι τότε συνεργάτες των Γερμανών ναζί ήταν ευυπόληπτοι πολίτες κ νοικοκυραίοι. Σταματήστε να τους βρίζετε με αφορμή το μπλόκο της Κοκκινιάς.








17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944 ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Το Μπλόκο της Κοκκινιάς έχει μείνει στην ιστορία ως τραγωδία για την Νίκαια, κατά την οποία διεξήχθησαν ομαδικές εκτελέσεις στην περιοχή από τα κατοχικά στρατεύματα των Γερμανών μαζί με τμήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας, που απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή στήνοντας το λεγόμενο μπλόκο.

Μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, επέζησαν της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε, έχασαν συγγενείς και στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας περιγράφουν την σημασία της Κοκκινιάς ως περιοχή με έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα, με μαζικές εργατικές και άλλες κινητοποιήσεις, ένοπλη δράση και διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Κατοχής, με αποκορύφωμα τους μήνες που μεσολάβησαν από το τέλος του 1943 και μέχρι τον Αύγουστο του 1944.

Στις 17 Αυγούστου πραγματοποιείται η έλευση των κατοχικών δυνάμεων, η συνεργασία των Ταγμάτων Ασφαλείας με αυτά, η συγκέντρωση ολών των ανδρών στην πλατεία της Οσίας Ξένης, το έργο των κουκουλοφόρων καταδοτών, οι εκτελέσεις των αγωνιστών στην παρακείμενη μάντρα του υφαντουργείου Παγιασλή, οι οδομαχίες στην ευρύτερη περιοχή και οι απεγνωσμένες προσπάθειες των γυναικών της Κοκκινιάς να βοηθήσουν τους αιχμαλώτους.
κλείστε την ένταση από το rhesusgr ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου