Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ώρα να καταδικάσω και τον ΕΛΑΣ, για δέκα βασικούς λόγους...


Νομίζω πως ήρθε η ώρα να καταδικάσω και τον ΕΛΑΣ, για δέκα βασικούς λόγους:
 
      
   
1. Ήταν εθνικιστικός. Συγκροτήθηκε για να πολεμήσει στρατούς άλλων χωρών. 

2. Αφού πολεμούσε, ήταν εχθρός της ειρήνης.

3. 'Ηταν εχθρός και της δημοκρατίας. Καθοδηγούνταν από ένα Κ.Κ. που στο πρόγραμμά του περιλαμβανόταν και καθεστώς ταξικής δικτατορίας.

4. Παίρνοντας θέση υπέρ της συμμαχίας ΗΠΑ-Αγγλίας-ΕΣΣΔ κ.λπ. κατά της συμμαχίας του 'Αξονα, δρούσε ως όργανο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

5. Εχθρευόταν τον διαφωτισμό, επιτρέποντας να εντάσσονται στις γραμμές του όχι μόνο θρησκευόμενοι αλλά και ιερωμένοι.

6. Ήταν βαθιά λαϊκιστικός, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των μαχητών του αποτελούνταν από αμόρφωτους αγρότες και εργάτες. Κάμποσους από δαύτους τους είχε κάνει και καπεταναίους και αξιωματικούς. 

7. Και μιλιταριστικός ήταν, έχοντας στις γραμμές του μερικές εκατοντάδες πρώην αξιωματικών του αστικού στρατού. Ανάμεσά τους και σε καίρια θέση, τον βενιζελικό πραξικοπηματία του 1935 Στέφανο Σαράφη.

8. Δρούσε προβοκατόρικα και τρομοκρατικά. Σκότωνε Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους και έλληνες συνεργάτες τους, ξέροντας πως θα υπάρξουν αντεκδικήσεις σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

9. Αρχικαπετάνιος του ήταν ένας αιμοδιψής κομμουνιστής, με το φιλοπόλεμο ψευδώνυμο "Άρης" και το βουκολικό "Βελουχιώτης", που όταν υπογράφηκε η Συμφωνία για την ειρήνευση στη χώρα αυτός θέλησε να συνεχίσει τον εμφύλιο σπαραγμό.

10. Για τη Μαρφίν δεν έλεγαν τίποτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου