Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ : ΦΙΚΟ ΠΡΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ

Απάντηση προς το RHESUSGR, από ένα φύτευμα

http://365335.blogspot.gr/

Σε άρθρο ανάλυσης του εκλογικού αποτελέσματος (μπορείτε να το δείτε εδώ: http://kefaloniaupdate.blogspot.gr/2014/06/blog-post_17.html), η συντακτική ομάδα του RHESUSGR, κατ’ εκτίμηση του μακροσκελέστατου κειμένου, ψάχνει να βρει τα αίτια α) της επανεκλογής ως Δημάρχου του Αλέξανδρου Παρίση και β) της εκλογικής αποτυχίας του συνδυασμού «Ριζοσπάστες Ξανά».
   
    

Κατόπιν σειράς μαθηματικών υπολογισμών, που σίγουρα έκαναν τα κομπιουτεράκια της να αναστενάξουν, η συντακτική ομάδα καταλήγει ότι κύριος υπαίτιος και των δύο δεινών είναι (τι άλλο;) το «ΦΙΚΟΣ» (το Σίγμα στο τέλος δεν έχει θέση, αλλά μάλλον η συντακτική ομάδα εννοεί «Συριζοφάγοι»).

Το «ΦΙΚΟΣ», που το «φύτεψαν» κάποιοι παράγοντες της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», προκειμένου να κάνουν ζημιά στους «Ριζοσπάστες» και να καταφέρουν την επανεκλογή του Παρίση.

Υποθέτω ως άδολο το τεράστιο σφάλμα του RHESUSGR, τοπροσβλητικό για ένα ολόκληρο κίνημα, που ξεκίνησε από την ανάγκη για πολιτική έκφραση και ανάκτηση αξιοπρέπειας του Ληξουριώτη. Και με την υπόθεση ότι απευθύνομαι σε καλόπιστους συνομιλητές, απαντώ, από το προσωπικό μου ιστολόγιο και κατά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗμου γνώμη:

Αν η συντακτική ομάδα, δεν βασιζόταν στην «πάγκαλη παιδιά» των μαθηματικών για την εξαγωγή συμπερασμάτων και την απόδοση χαρακτηρισμών, αλλά στα πριν και κατά τις εκλογές γεγονότα και την στάση του κάθε συνδυασμού, θα έβλεπε τα εξής:


Α) Ότι το ΦΙ.Κ.Ο.(Σ) είναι το μόνο που δεν φταίει για το ντροπιαστικό για την Κεφαλονιά εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και το μόνο που πολέμησε με νύχια και με δόντια για την αποτροπή του.
Από την αρχή της κίνησης των πολιτών, από την οποία προήλθε και καθ’ όλη την πορεία του, επιτέθηκε «στα ίσια» και στον κ. Παρίση και στους παράγοντες του συνδυασμού του, με πρώτον, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους τον κ. Διονύση Λυκούδη, του οποίου τοRHESUSGR θεωρεί τον ΦΙ.Κ.Ο. «φυτεψίμι».

Τους επιτέθηκε, όχι γιατί δεν του αρέσει η φάτσα τους, αλλά επειδή πολιτικά βρίσκεται απέναντί τους, αφού εκφράζουν, σε απόλυτο συσχετισμό, την αντικοινωνική πολιτική του Καλλικράτη και των επιχειρηματιών.
Γιατί το ΦΙ.Κ.Ο. διεκδικεί καθαρά και ξάστερα την διάλυση του Καλλικρατικού εκτρώματος και την επαναφορά του ισχυρού, κοινωνικού δημοσίου στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε όλη την χώρα και, γιατί όχι, και σε όλη την Ευρώπη. (Αυτό για να μην ψάχνει άλλες βάσεις η συντακτική ομάδα για το ΦΙ.Κ.Ο.)

Και αυτό η «Ισχυρή Κεφαλονιά» το αντιλήφθηκε από την αρχή, και προσπάθησε να παρουσιάσει κάθε έναν ξεχωριστά και όλους μαζί τους ΦΙ.Κ.Ο., ως γραφικούς, ως τοπικιστές, ως κατσαπλιάδες, ως χρυσαυγίτες και, κυρίως, ως ποδηγετούμενους, στην αρχή από τον κ. Ρουχωτά, κατόπιν από αυτήν την ίδια. Το τελευταίο, χάριν κυρίως της αφέλειας ορισμένων, «έπιασε», αλλά όχι όσο θα ήθελαν οι κατασκευαστές του.

Ας ψάξει λοιπόν το RHESUSGR αλλού αυτούς που έκαναν τον κ. Παρίση πάλι Δήμαρχο. Και του δείχνω το δρόμο:
Τα στελέχη των συνδυασμών του κ. Καλαφάτη (που πρώτα και καλύτερα εξαπέλυσαν εναντίον μας την κατηγορία της «ουράς του Παρίση») και του κ. Μιχαλάτου, ποια στάση τήρησαν κατά τα 3,5 έτη της Δημαρχίας της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και προεκλογικά; Ποια πολιτική ακολούθησαν;
Αν δεν ζαλιζόταν από την πολύ αριθμητική, η συντακτική ομάδα του άρθρου – εξίσωσης, θα διέκρινε ότι όλοι τους, επιδόθηκαν σε γκρίνια και παράπονα, με περιεχόμενο ότι την δουλειά που κάνει ο κ. Παρίσης, αυτοί θα την έκαναν καλύτερα και ηθικότερα. Ηχούν άλλωστε ακόμα στα αυτιά και αστράφτουν ακόμα στα μάτια του ακροατή και αναγνώστη οι δηλώσεις διακεκριμένων στελεχών της «Ενωμένης Τετράπολης», για την προσωπική τους εκτίμηση προς τον κ. Παρίση, που απλώς «έκανε κακές επιλογές».

Οι δε Ληξουριώτες σύμβουλοι (οι αυτοαποκαλούμενοι υπερηφάνως «Παλικισιάνοι»), με αδιαφορία ως και απέχθεια αντιμετώπισαν το πολιτικό αίτημα του Ληξουριώτη, για επαναφορά της αυτοδιοίκησης στον τόπο του.
Μόλις ο Μιχελάκης «στραβομουτσούνιασε», έσπευσαν να παύσουν κάθε αντικαλλικρατικό λόγο. Και ο μόνος που κάτι πήγε να πει (ο Διονύσης Αραβαντινός εννοώ) σκεπάστηκε από την «Καλλικρατίτιδα» του συνδυασμού που ανήκε.
Προφανές αίτιο της στάσης των "αντιπολιτευομένων" πολιτευτών είναι ότι ανήκουν στα ίδια κομματικά «μαντριά» με τον κ. Παρίση. Ακολουθούν πιστά λοιπόν τις επιταγές της συγκυβέρνησης.

Προφανής συνέπεια ήταν ότι δεν έδωσαν ελπίδα, δεν έδωσαν πολιτικό στόχο, δεν έδωσαν θάρρος στους φοβισμένους από την κρίση Κεφαλλήνες και ιδίως στους φοβισμένους από την κρίση και τους σεισμούς Ληξουριώτες, οδηγώντας τους έτσι στις αγκάλες του «Ισχυρού» κ. Παρίση, απ’ όπου άλλωστε κάποιοι από τους ίδιους μόλις είχαν φύγει.
Άφησαν το ΦΙ.Κ.Ο. μόνο του να «αμπώνει τη βάρκα», έχοντας να αντιμετωπίσει και τις κατασκευασμένες κατηγορίες που του προσήψαν, για να μην τους πάρει «δικούς τους», «ιδιόκτητους» ψήφους.
Να λοιπόν τι βλέπει εύκολα, όποιος σκέφτεται λογικά και όχι λογιστικά, για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Β) Θα έβλεπε ακόμα η συντακτική ομάδα του άρθρου – σκοτούρα, ότι η έρευνά της για την εκλογική «αποτυχία» των «Ριζοσπαστών» επηρεάστηκε, ηθελημένα ίσως, από εκείνους που προσπαθούν να συσκοτίσουν τα γεγονότα, αποδίδοντας μομφές παντού εκτός από τους εαυτούς τους.

Εξηγούμαι όσο μπορώ:
Είναι γεγονός ότι η γνήσια, διεκδικητική, αγωνιστική φωνή του κ. Δημητράτου και των πραγματικών του φίλων ξεχώρισε από την αρχή των εκλογών. «Θάφτηκε» όμως, για λόγους που το άρθρο γνωρίζει, αναφέρει, αλλά μετά τους παραμερίζει και με την αριθμολαγνεία του καταλήγει στον φταίχτη: Το ΦΙΚΟ(Σ) φυτεψίμι των Ισχυροκεφαλονιτών.
Μήπως όμως η εθελοτυφλία αυτή της συντακτικής ομάδας του άρθρου – αλγόριθμου είναι και το πρόβλημα των «Ριζοσπαστών»;;

Όλη η νήσος βοούσε προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί σε «Σύριζα εσωτερικού» και «Σύριζα εξωτερικού». Στη σκέψη κάθε Κεφαλονίτη ήταν ο φημολογούμενος ρόλος του κ. Γαλιατσάτου ως «φυτεύματος» του κ. Λυκούδη. Γιατί ουδείς εκ των «Ριζοσπαστών» δεν διέψευσε ή επιβεβαίωσε ευθέως τη φήμη;; Γιατί το πρόβλημα αναφέρεται τώρα, κατόπιν εορτής, ακροθιγώς, μόνο και μόνο για να καταλήξουμε στο ΦΙ.Κ.Ο. φταίχτη; Φταίχτη γιατί τόλμησε να μπει σε ξένα χωράφια, αυτά των «επαγγελματιών» πολιτικών;;
Μήπως, λέω μήπως, οι «Ριζοσπάστες Ξανά» (εσωτερικού) φοβούνται να χαλάσουν την «ενότητα» (μαύρη ενότητα) του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, που πλέει πλησίστιος προς την πολυπόθητη Κυβέρνηση και γι αυτό κύπτουν την κεφαλή προς φάπα;;


Σκεφτείτε τα αυτά, αγαπητή συντακτική ομάδα. Σκεφτείτε και μία προτροπή μου: Αντί να με αναγκάζετε να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας, δείτε καλύτερα τους (ροζ) ελέφαντες, που υπάρχουν δίπλα σας και πατήστε τους σαν μυρμήγκια.

Αυτά από εμένα και τέλος. Δεν θα ανταπαντήσω σε τυχόν απάντησή σας (ας το αναλάβουν, αν το νομίζουν σωστό, οι φίλοι μου οι Φίκοι αυτό), για δύο λόγους:
α) Θεωρώ τροχοπέδη στον αγώνα για μια αξιοπρεπή Κεφαλονιά, να διαπληκτίζονται περί όνου σκιάς όσοι ανήκουν στο ίδιο μετερίζι.
β) Με την αριθμητική σας θα με ζουρλάνετε στο τέλος.
Η συντακτική ομάδα του Josephus gr

Ιωσήφ Λουκέρης του Βασιλείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου