Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ....FACEBOOK !!!



Το μόνο σίγουρο για τους ανασχηματισμούς όλα τα χρόνια και όλες τις εποχές είναι ότι αποτελούν ανακύκλωση σκατών.

Δεν θυμάται ποτέ κανένας κάποιον ανασχηματισμό που να πέτυχε. Αντίθετα, θυμάται οποιοσδήποτε ότι το επόμενο βήμα του ανασχηματισμού είναι ο επιθανάτιος ρόγχος.

Αυτό το είχε καταλάβει μόνον ο Ανδρέας που τον ονόμασε «αναδόμηση» και έμεινε τόσο πολλά χρόνια στην εξουσία.


                     
Ο ανασχηματισμός γινόταν ως εξής παλιότερα. Ο πρωθυπουργός άνοιγε τη σαραβαλιασμένη ατζέντα του και μοίραζε τα υπουργεία με τέτοιον τρόπο που να μη δυσαρεστεί κανέναν. Γι’ αυτό έπαιρνε λίγους από παντού. Αρχιζε από το Α, αλλά έβαζε και το Κ και το Μ και το Σ, γιατί αυτά είναι και τα συνηθέστερα επώνυμα και δεν χρειάζονταν να ξεφυλλίσει πολλές σελίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουμε στην Ιστορία υπουργό που το επώνυμό του να αρχίζει με Ω. Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός ελπίζουμε όλοι να φτάσει τουλάχιστον μέχρι το Ψ και να βάλει τον Ψινάκη και τον Ψαριανό. 

                          

Βοηθάει όμως τώρα η τεχνολογία. Τέρμα η ατζέντα γιατί υπάρχουν οι «επαφές» στο κινητό. Πατάς και βρίσκεις τον προς υπουργοποίηση.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν δεν υπήρχαν κινητά ο υποψήφιος ήταν συνέχεια πάνω από το σταθερό πότε θα χτυπήσει. Υπάρχει περίπτωση πολιτικού που περιμένει εδώ και 24 χρόνια να γίνει υπουργός δίπλα στο σταθερό, που δεν έχει χτυπήσει ακόμα γι’ αυτόν τον λόγο.

Τώρα βοηθάει και η τεχνολογία. Ο Σαμαράς θα κάνει ανασχηματισμό μέσω facebook. Οσους θέλει να βάλει στην κυβέρνηση θα τους κάνει like και αμέσως καταλαβαίνουν. 

                         

Αν σας κάνει λοιπόν like ο Σαμαράς σήμερα-αύριο, βάλτε το κοστούμι ή το συνολάκι και τρέξτε για την ορκωμοσία.

Γι’ αυτό όλοι είμαστε υποψήφιοι να γίνουμε υπουργοί, επειδή ο πρωθυπουργός έχει εκατομμύρια «φίλους» στο fb.

Στην ορκωμοσία ο πρωθυπουργός ψάλλει μαζί με τον αρχιεπίσκοπο για να δείξει ότι μικρός ήταν παπαδοπαίδι. 

                     
Ο Τσίπρας, που είναι άθεος, θα τα ψάλει στον αρχιεπίσκοπο.

Μετά όλοι οι νέοι υπουργοί υπογράφουν, αλλά το κόλπο δεν πιάνει γιατί ποτέ κανένας δεν τήρησε και τίμησε την υπογραφή του.

Εννοείται ότι όποιος δεν ξέρει γράμματα υπογράφει με σταυρό. 

                     

Μετά πηγαίνουν όλοι πεζοί στο μέγαρο Μαξίμου, γιατί στον ανασχηματισμό μπαίνουν πολλοί και μεγαλώνει το ολιγομελές σχήμα που υπόσχονται όλοι και δεν χωράνε σε ένα πούλμαν για να τους μεταφέρει.

Μετά γίνεται η παράδοση των υπουργείων, όπου από το πρωί ο απερχόμενος υπουργός βάζει σε κούτες όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία και τα φορτώνει σε μεγάλα φορτηγά. 

                      

ΠΗΓΗ pamelouketo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου