Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η λύση

http://www.imerologioanergou.gr

Η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. (Ναι, τη βρήκα!).

Η λύση, αγαπητοί άνεργοι, στο μέγα πρόβλημα βρίσκεται εκεί ακριβώς όπου γεννήθηκε το ίδιο το πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε όσα εκπαιδευτικά σεμινάρια θέλετε, να δημιουργήσετε ομάδες ανταλλαγής απόψεων, ομάδες εκπαίδευσης, ομάδες έκφρασης συναισθημάτων, ομάδες εκτόνωσης, ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες προσευχής και νηστείας, ομάδες προσευχής προς τον θεό της ανεργίας (γιατί, θεούλη μου, μας πέταξες σα στιμμένες λεμονόκουπες στη ρημάδα την ανεργία). Αποτέλεσμα: 0!

Έχουν καταπραϋντική δράση όλα τα παραπάνω, το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα! Για άλλη μια φορά διαλέγουμε το δρόμο της ευκολίας μας. Δεν έχει ούτε κόστος ούτε κόπο να καθόμαστε και να κατηγορούμε τους πάντες: το αφεντικό που μας απέλυσε, το κράτος, τα κόμματα, την άτιμη την κενωνία και πάει λέγοντας. Πάλι κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνουμε στην καθημερινότητα μας, κατηγορώντας μονίμως τους άλλους.

Στην περίπτωση της ανεργίας, όμως (όπως και σε άλλες περιπτώσεις), υπάρχει πλέον στοιχειοθετημένη κατηγορία που πρέπει να την ακολουθήσει δράση, αλλιώς το γενικό και αόριστο ή το συγκεκριμένο «κατηγορώ» είναι μια τρύπα στο νερό!

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ καν στο ποιοι φταίνε και για την ανεργία, θα αναφερθώ όμως στην επιτακτική ανάγκη να τους ξεφορτωθούμε! Όχι μόνο για να πάρει μπρος ο τόπος, αλλά για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτή την αναζωογονητική ,καθοριστική φρέσκια ανάσα από την μπόχα της σήψης ενός συστήματος που καθημερινά κυριολεκτικά μας σκοτώνει: Ρεκόρ θανάτων το 2012 από το 1932 - 16.299 θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις!

Η πράξη λοιπόν είναι η λύση και όχι οι ατελείωτη θεωρητικολογία, η κλαψομουνίαση, η λανθασμένη στόχευση της οργής, η φασιστοποίηση, η κατάθλιψη, η αυτοκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου