Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

δεν αντιμετωπίζεις τέτοια τσογλάνια (μόνο) με ρομαντισμό...



Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ


Πρέπει να είναι κανείς απελπιστικά ηλίθιος για να πάρει στα σοβαρά τις δηλώσεις Σαμαρά στη ΔΕΘ. Δεν πρόκειται καν για τις κλασσικές πολιτικάντικες δηλώσεις που τελικά αποδεικνύονται αναληθείς μετά από μήνες ή 1-2 χρόνια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σαθρότητα όσων είπε ο πρωθυπουργός θα έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα εντός του 2013 αν όχι σε 3-4 εβδομάδες... Κάθε οικονομικός δείκτης αποδεικνύει ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο απ' όσα είπε ο πνευματικός υιός του Ευάγγελου Αβέρωφ. Και όλα αυτά σε μια κοινωνία που βράζει από εξαθλίωση, μίσος και αμηχανία.

Την ίδια στιγμή, οι μπάτσοι έκαναν φαντεζί καμποϋλίκια που, αν και αηδιαστικά, δεν παύουν, κατ' αρχήν να φαίνονται άσκοπα. Είναι όμως;

Όταν σε μια χώρα ο πρωθυπουργός λέει εντελώς ανενδοίαστα τέτοιες χοντρομαλακίες (χοντρομαλακίες ακόμα και με μικροπολιτικούς όρους "ειδησεογραφικού" δελτίου των 8- δεν μιλάμε καν για τις επί της ουσίας ανοησίες που ανέκαθεν ξεστόμιζαν οι πολιτικοί ηγέτες) και η αστυνομίαέχει μια συμπεριφορά ανάμεσα σε βασανιστές της χούντας και σε b-movie του Μαστοράκη με "σκληρούς μπάτσους"..., κάτι παίζεται.

Η απάντηση βέβαια δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο αν δούμε μέσα μας. Και φαίνεται πως η ελληνική κοινωνία αποδεικνύεται καθημερινά πολύ "κάτω από τις περιστάσεις". Φαίνεται πως τα 30 (και βάλε) χρόνια προμνημονιακού αυνανο-υπνωτισμού και αποπολιτικοποίησης έκαναν καλά τη δουλειά τους. Τόσο καλά που ακόμα και ένα μεγάλο τμήμα όσων αντιδρούν, υιοθετούν ένα συναισθηματικό (παρά πολιτικό) λόγο και περιορίζονται σε δηλώσεις του τύπου "μάς παίρνουν τις ζωές" ή "πόσο θα 'θελα να φεύγαμε μαζί" και τέτοια. όμως δεν αντιμετωπίζεις τέτοια τσογλάνια (μόνο) με ρομαντισμό...

Και η λύση είναι μέσα μας. Πλήρης συνειδητοποίηση της κατάστασης - οργάνωση - μετωπική επίθεση σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής μέχρι τη νίκη. 


             


Είναι ντροπιαστικό να μάς θεωρούν τόσο μαλάκες. Πιο ντροπιαστικό όμως είναι που όλο αυτό δεν μας πειράζει και πολύ. Μια κοινωνία, αν πραγματικά αισθανόταν ενοχλημένη, τέτοιους αλήτες θα τους κατάπινε σε μια νύχτα. Αλλά είμαστε όλοι αιχμάλωτοι πολέμου τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου