Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

έχεις μήνυμα....ακούς ανθρωπάκο;

Niki Vikou

Με χειροπέδες έκλεισαν την καγκελόπορτα του Ραδιομεγάρου.
  
                   

Ακούς ανθρωπάκο; Με χειροπέδες, όχι λουκέτα! Ούτε αυτό σου λέει τίποτα; Δεν βλέπεις το μήνυμα που σου στέλνουν οι δυνάστες; 

Για σένα είναι οι χειροπέδες, επειδή δεν πλήρωσες τα χαράτσια τους, επειδή δεν συμμορφώθηκες με τις υποδείξεις τους, επειδή δεν δέχεσαι να σε κοροϊδεύουν, επειδή δεν δέχεσαι να σου κλέβουν το σπίτι, τη δουλειά,τη χαρά, τη ζωή, επειδή τους στραβοκοίταξες, επειδή σε θέλουν δούλο, επειδή στο κάτω - κάτω έτσι γουστάρουν τα αφεντικά. 

Στο μυαλό είναι ο στόχος.... — feeling annoyed.



Χαράματα, σαν τους κλέφτες μπούκαραν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.
Δειλοί , ύπουλοι, κατώτεροι των περιστάσεων, φίμωσαν μια ακόμη, από τις τελευταίες νησίδες πολιτισμού και αντίστασης κόντρα στην βάρβαρη πολιτική τους.
Η ΕΡΤ δεν είναι μόνον οι άνθρωποι της, που τιμούμε απεριόριστα, είναι πάνω από όλα ένα σύμβολο αγώνα, ένα σύμβολο ελευθερίας, εργαζομένων και πολιτών που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, είναι το σύμβολο της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της χωρίς λογοκρισία ενημέρωσης, της δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ μας εμψύχωνε, μας δυνάμωνε το φρόνημα, μας έδειχνε τον δρόμο. Και τα σύμβολα ενοχλούν πάντα τους δυνάστες, Τα σύμβολα, οι ιδέες όμως, δεν πέφτουν με λουκέτα και επιθέσεις των ΜΑΤ, αντίθετα θεριεύουν γιατί ζουν μέσα στις καρδιές μας. 

Σήμερα είμαστε όλοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σήμερα τα ΜΑΤ μπήκαν στο σπίτι μας, σήμερα με τα ΜΑΤ προδιέγραψε η κυβέρνηση το δικό της, σύντομα ερχόμενο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου