Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΧΕ ΤΣΙΠΑ


Με αφορμή την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη και τον υπερστολισμό της Πόλης

Κάθε θρησκεία κρύβει κάτι κοινό. Τη θέληση του ανθρώπου να γίνει τέλειος.. Να γίνει Θεός.

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα και σημασία έχει να δούμε αν οι εκκλησίες πετυχαίνουν τη θέωση ή το διχασμό των ανθρώπων. Οι άνθρωποι βρήκαμε χιλιάδες τρόπους και κατασκευάσαμε έναν για κάθε νοοτροπία. Προσωπικά κάθε εκκλησία που χτίζεται είναι και ένας τοίχος που σηκώνεται, ανάμεσα στον δήθεν πιστό και στον καθημερινό δημιουργό έργου που δεν κάνει θόρυβο πετώντας δίευρα στο δίσκο, αλλά αθόρυβα βοηθάει και κατανοεί τον διπλανό του χωρίς μικρότητες. Ο αληθινός άνθρωπος με αξίωση θέωσης, λειτουργεί απέναντι στον συνάνθρωπο χωρίς να του ζητάει ταυτότητα και χωρίς να απαιτεί απ' αυτόν επαναλαμβανόμενη ανάγνωση ενός στίχου, καθαρτικού δήθεν και γιατρευτικού στην ψυχή. Ο αληθινός άνθρωπος δε κάνει θόρυβο με την πίστη του στο Θεό, αλλά σβήνει τον θόρυβο κάνοντας αυτό που του υποδεικνύει η φύση του. Όντας σε ένα ανθρώπινο σώμα ξέρει τι πονάει και τι γλυκαίνει και έτσι έχει όλη τη γνώση, του πως θα κάνει το καλό και θα ανελιχθεί πνευματικά.


Η θρησκεία στην εποχή μας έχει γίνει μια ιδέα, εκπροσωπούμενη από φαρισαίους και ρηχούς ανθρώπους, ανήμπορους να παραδεχθούν την υποκρισία τους. Όλοι κρίνονται μεταξύ τους και σε κρίνουν όταν οι ιδέες σου είναι δικές σου και όχι δανεισμένες από τη γενικά παραδεκτή με το ζόρι σοφία τους. Υπάρχουν χιλιάδες θρησκείες, και όταν ο άνθρωπος δε μπορεί να δει ότι λογικά πιστεύει σε κάτι ψεγαδιασμένο και κεντημένο με συμφέροντα, κλείνει τα μάτια στο διαφορετικό και τον διπλανό. Η πίστη κάνει θαύματα ναι! Όμως η πίστη σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις, είναι μια πίστη που πραγματώνεται στον κόσμο αυτό και ο θεός σου είναι κάθε μέρα στα μάτια σου. Τον ζεις τον περπατάς και τον αναπνέεις. Μη ψάχνεις να ακολουθήσεις αυτοματοποιημένες διαδικασίες αγιοποίησις, γίνε θεός, όπου και αν είσαι ότι και αν είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι όμορφο, να δεις πίσω από τη σκόνη της προπαγάνδας και τότε το φως θα σου μιλήσει αυτούσιο, θα σε φωτίσει βαθιά μέσα σου.

Νιώθω μόνο την ανάγκη να πω μέσα από όλα αυτά, δεν αντέχω άλλο τη ντυμένη υποκρισία. Ρώτησα τη καρδιά μου πως να αγαπάει και μου απάντησε. Λύγισα και η φύση κράτησε την υπόσχεσή της.. ξημέρωσε ξανά...



ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΧΕ ΤΣΙΠΑ

    




ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ
ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 


Και καλά , η εκκλησία να γιορτάσει όπως θέλει την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη , αν κι εδώ που τα λέμε το πανό με τη φωτο του ιεράρχη κρεμασμένη στο καμπαναριό της Μητρόπολης μου φέρνει άλλους συνειρμούς.

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΕΞΕΔΡΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΛΑΔΙΑ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΩΣΑΝΝΑ- ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΟΥΛΕΣ-ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ- ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ .


   

ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ.......

ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ , ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ,ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.......
ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΘΕΑΜΑ ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου