Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ ....video



Μυλωνάκης, ΑΡΤ χθες

   

«Να είναι ένας μόνος του μετανάστης να τον πνίξεις. Αν έχει όμως και το παιδάκι του μαζί, είσαι αναγκασμένος να τον βγάλεις έξω».
Το ΕΣΡ φανταζόμαστε κοιμάται... 


   
             


  • Η μετανάστευση υπάρχει όσο υπάρχει άνθρωπος πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη. Πρόσφυγες υπάρχουν όσο υπάρχουν πόλεμοι. Και πόλεμοι υπάρχουν όσο υπάρχουν συμφέροντα που τους δημιουργούν και φανατικοί πολεμοχαρείς που τους συντηρούν. Το να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που υφίστανται όλη την αγριότητα των συνθηκών που επικρατούν σ' αυτή τη γειτονιά ως "εχθρούς" ή "εισβολείς" είναι μια βαθιά αντιανθρώπινη στάση, μία ύβρις απέναντι στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου σε ένα καλύτερο αύριο.
    Ανήκουμε σε εκείνο το μικρότερο- και πλουσιότερο, παρά την κρίση- μέρος του πλανήτη, που θέλει να έχει φθηνό πετρέλαιο, φθηνά προϊόντα, άρα και φθηνά εργατικά χέρια, "κάπου μακριά" κι αυτό να μην έχει καμία επίπτωση στον ίδιο.

    Κι όταν το πρόβλημα έρχεται στην αυλή του να εχθρεύεται τον αδύναμο, τον απελπισμένο, τον ασθενή και όχι αυτόν που τον ανάγκασε να ξεριζωθεί.
    Όχι δεν είναι όλοι έτσι. Οι κάτοικοι της Γαύδου που άνοιξαν τα σπίτια τους στους ανθρώπους που έφτασαν ως ναυαγοί στο νησί τους το αποδεικνύει.
    Ο κόσμος δεν θα γίνει σήμερα ή αύριο καλύτερος. Αλλά θα γίνει σίγουρα καλύτερος όταν εκλείψει αυτός που έχει μάθει να μισεί αυτόν που υποφέρει, αντί να του απλώσει το χέρι. Αν πρέπει να διαλέξω έναν εχθρό διαλέγω αυτόν και όχι τον πρόσφυγα. Ο πρόσφυγας θα είναι πάντα αδελφός μου...

1 σχόλιο:

  1. Δεν θα κριτικάρω ανωτέρω βίντεο, αφού δεν είναι αυτό το ΜΕΙΖΟΝ για να μην λοξοδρομήσω πίσω από το "προπέτασμα καπνού" των ΜΜΕ σε μια ΙΣΤΟΡΙΑ που αποτελεί για μένα το ΜΕΙΖΟΝ θέμα.
    Είναι στο αίμα του Έλληνα η στοργική παροχή βοήθειας και φιλοξενίας σε όποιον συνάνθρωπο "διαβεί το κατώφλι του σπιτιού του" .
    Αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει!
    Το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις κι αυτό είναι ο "άγραφος νόμος" που επιβεβαιώνει τα προαναφερόμενά μου.

    Αλλά, εδώ θα πρέπει να ξεχωρίσουμε Λαό και Πολιτεία που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του Λαού!
    Θα πρέπει λοιπόν κάποτε η Πολιτεία, να ΞΕΧΩΡΗΣΕΙ τον δυστυχεί ΠΡΟΣΦΥΓΑ, από τον "σώμα" των τυχοδιώκτηδων!
    Γιατί, όταν οι δουλέμποροι "κοστολογούν στα 3000 δολάρια το "κεφάλι", ποιοι από τους πραγματικά δυστυχείς έχουν τέτοιο "βαλάντιο" για να αποδράσουν από τον θάνατο;
    Με άλλα λόγια, κάποτε η Πολιτεία, θα πρέπει να αναζητήσει, εκτός από τους τυχοδιώκτες ...και τους νταβατζήδες δουλέμπορους...και επειδή αυτό το παιγνίδι που παρακολουθούμε τόσα χρόνια τώρα να παίζεται στις πλάτες τόσον αυτών των δυστυχών προσφύγων, όσο και ημών, είναι πολύ "ΧΟΝΤΡΟ" (οικονομικά) για να το τέλειωναν και επειδή δεν είμαι τόσον αφελής να πιστεύω ότι μια συντεταγμένη και μη διεφθαρμένη Πολιτεία, δεν μπορεί να "βρει την άκρη", θέλω να ευελπιστώ ότι η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα προχωρήσει στην πλήρη διαύγεια και να αποδοθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εξ ίσου η Ανθρωπιστική και κάτι παραπάνω βοήθεια προς τους δυστυχείς συνανθρώπους μας, με την ΠΑΤΑΞΗ των άνομων και μιαρών φαινομένων που ανέφερα πιο πάνω!
    Δεν θα αποτελέσει Δικαιολογία, η αναφορά ότι - θα πρέπει και οι γείτονες χώρες διαμετακόμισης αυτού του σύνθετου "σώματος" να πράξουν το ίδιο...για να έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα- διότι:
    α) Θα συμβιβάστεί με το διεφθαρμένο σύστημα και
    β) Θα συνεχίσει να συμμετέχει ως Πόντιος Πιλάτος) σε ένα ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή