Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Εύγε....Σε δικαστικά μέσα εναντίων του Kefalonia press........


Σε δικαστικά μέσα εναντίων του Kefalonia press θα καταφύγει ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ.Αποστολάτος




ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για όσα αναφέρονται στο από 2/3/2015 κακόβουλο και συκοφαντικό δημοσίευμα του KEFALLONIA PRESS η απάντηση θα δοθεί μέσω της δικαστικής οδού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Το δημοσιευμα του Kefalonia press αφορούσε τις συνθηκες διαβιωσης των γέρων του Γηροκομείου και ήταν το κάτωθι:

Σοβαρότατες καταγγελίες -που έχουν καταλήξει και στο αυτόφωρο- για τις συνθήκες ζωής των τροφίμων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου.

Είναι ντροπή για τη Κεφαλονιά να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί , να σιωπούμε και κυρίως να μην πράττουμε τίποτε για τη λύση τους.

Ποιος θα παρέμβει για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου?

Δυστυχώς το πρόβλημα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου δεν είναι μόνο η αποπεράτωση του καινούργιου κτιρίου . Εξίσου αν όχι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που παρόμοιες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλες έχουν καταλήξει σε αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Το τελευταίο όμως διάστημα η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Σχεδόν καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες είτε από συγγενείς είτε από τροφίμους για ανάρμοστες συμπεριφορές σε βάρος γερόντων.

Τρόφιμοι του Γηροκομείου για κάποιους λόγους έχουν στοχοποιηθεί από συγκεκριμένες εργαζόμενες με αποτέλεσμα να δέχονται ψυχολογική βία και απαράδεχτη συμπεριφορά.


Kαταγγέλλεται ότι:

√Μέρος του προσωπικού φέρεται με ιδιαίτερη σκληρότητα σε γέρους και γιαγιάδες.

√ Κυρίες του προσωπικού τηλεφωνούν και απειλούν συγγενείς τροφίμων που έχουν παράπονα.

√ Κυρίες του προσωπικού κατά καιρούς τηλεφωνούν και στο kefalonia press με ύβρεις και απειλές για τη δημοσιοποίηση αυτών των καταγγελιών.

√ Περιστατικά άσχημης συμπεριφοράς σε βάρος τροφίμων έχουν καταλήξει στο αυτόφωρο.Πρόσφατο περιστατικό ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


√ Συγγενείς τροφίμων έχουν προσφύγει στην εισαγγελία.

√ Συγγενείς τροφίμων έχουν καταφύγει σε δικηγόρους για δικαστική παρέμβαση.

Δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή ουδείς εκ των αρμοδίων φαίνεται να έχει ασχοληθεί με το θέμα, ενώ συγγενείς καταγγέλλουν ότι όχι λίγες φορές εισπράττουν από κάποιους αρμόδιους την απάντηση στα παράπονά τους «να τους πάρετε στα σπίτια σας».

Αντί λοιπόν να ερευνηθεί το πρόβλημα και κυρίως να λυθεί, ενοχοποιούνται οι οικογένειες.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στο Δημοτικό Γηροκομείο δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό και το ήθος των Κεφαλλήνων.

Μια ομάδα εργαζομένων θέλουν να μετατρέψουν το Δημοτικό Γηροκομείο σε κολαστήριο ψυχών και όλοι εμείς παρακολουθούμε το δράμα εκ του μακρόθεν συζητώντας το στις καφετέριες και στην αγορά.

Είναι ντροπή για τη τοπική μας κοινωνία να έχει ένα Δημοτικό Γηροκομείο που να υπάρχει έστω και ένα παράπονο, πόσο μάλλον αυτά τα απαίσια γεγονότα που καταγγέλονται.

Είναι ντροπή για όλους μας να ανεχόμαστε ελαφρά τη καρδία τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος ανήμπορων και οικονομικά αδύναμων ανθρώπων.

Είναι ντροπή για όλους μας να έχουμε επιτρέψει μια ομάδα εργαζομένων να έχει μετατραπεί σε «δεσμότες» ψυχών σε ανάγκη.

Είναι ντροπή για όλους μας αλλά κυρίως για τους έχοντες την αρμοδιότητα να μην έχουν παρέμβει ουσιαστικά για την επίλυση των προβλημάτων που δυστυχώς χρονίζουν.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούν να κωφεύουν άλλο κυρίως το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, το διοικητικό συμβούλιο του Γηροκομείου, οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, και εμείς όλοι που ξέρουμε αλλά δεν πράττουμε τα απαιτούμενα.

Σήμερα για άλλη μια φορα καλούμε τους αρμόδιους, σε όλη τη κλίμακα, να παρέμβουνΤΩΡΑ και να απαλύνουν τις έτσι και αλλιώς δύσκολες μέρες αυτών των ανθρώπων.

Εκεί στο Δημοτικό Γηροκομείο ζουν οι δικοί μας άνθρωποι, ο παππούς, η γιαγιά, ο θείος, η θεία, ο συχωριανός, ο γείτονας.. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτές οι απρέπειες σε βάρος τους.

Αυτή η ντροπή πρέπει να πάρει τέλος!

kefalonia press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου