Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ‏

Η δράση της Greenpeace κατά της εξόρυξης πετρελαίων στο Ιόνιο μας θυμίζει ένα ακόμα θλιβερό φαινόμενο των καθεστωτικών πολιτικών στον τόπο μας: 

Την ανοχή και τη σιωπή των τοπικών καθεστωτικών δυνάμεων απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την αποδοχή της  θυσίας της Κεφαλονιάς, στο βωμό των κερδών κάποιων εταιρειών.

   
 
Ο μοναδικός άλλος υποψήφιος που τοποθετήθηκε, προεκλογικά, πάνω στο θέμα έγραψε:
 
"Το ζήτημα εκφεύγει της δημοτικής εμβέλειας. Είναι εθνικό θέμα με σημαντικές διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις. Προσωπικά είμαι αντίθετος αλλά θεωρώ και πως να θέλαμε να αποτρέψουμε τις γεωτρήσεις, αυτό είναι αδύνατο ".

 Στην πραγματικότητα, απηχεί τις απόψεις των υπόλοιπων σιωπηλών τοπικών δυνάμεων, που σε κάθε θέμα που ανακύπτει, απαντούν με το "είναι της μοίρας μας γραφτό".
 
 Στην πραγματικότητα, είναι η δικαιολογία ενός συστήματος εξουσίας, που δεν γνωρίζει τι θα πει Αυτοδιοίκηση, δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των κατοίκων και βρίσκεται στην υπηρεσία Ολιγαρχικών συμφερόντων.
  Η θέση μας για κάθε θέμα, η ορθότητα του οποίου αμφισβητείται και πλήττει το λαό, είναι "Δημοψήφισμα". Ο λαός δικαιούται να αποφασίζει για όσα τον αφορούν και, αν θέλει και μπορεί το κομματικό σύστημα, ας αγνοήσει τη θέληση του. 

Αυτό πρέπει να είναι κάθε φορά το πρώτο βήμα, όταν συμφέροντα των πολιτών, πλήττονται άδικα και βάναυσα, όπως: "Εκχώρηση δημόσιας περιουσίας", «Το πάγωμα και η διαγραφή του χρέους των  Κεφαλλήνων», «Η διαίρεση του Δήμου σε 4 δήμους», «Η άρνηση παράδοσης ιδιωτικής, δημοτικής και δημόσιας περιουσίας σε  ιδιωτικές εταιρείες» κλπ.

 Είναι αυτό το "πρώτο βήμα" που αρνούνται οι υποτελείς στη Διεθνή των Εταιρειών, που ελέγχει και καθορίζει τη ζωή μας.
Δεν είμαστε ειδικοί, δεν έχουμε τα γνωστικά εργαλεία για να αξιολογήσουμε, αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι και δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗ, η οποία συνοψίζεται στα πιο κάτω:
Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο σημερινό ολιγαρχικό πολίτευμα και κράτος.
Ακούμε, με προσοχή και σεβόμαστε όποιον μιλά για το θέμα καθώς και όλες τις αντιτιθέμενες απόψεις, αλλά:
Ως ότου η επιστήμη, η οικονομική δραστηριότητα και η τεχνολογία γίνουν διάφανες και περάσουν κάτω από δημοκρατικό έλεγχο, δηλαδή κάτω από τον έλεγχο του Δήμου:
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΤΥΧΗ ΟΡΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.

Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα: 
Αποδεχθείτε τη διενέργεια τοπικού Δημοψηφίσματος, αλλιώς σωπάστε. Είναι γνωστός ο ρόλος σας.

Γεράσιμος Δημητράτος

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ 

3 σχόλια:

  1. Μάκη Δημητράτο και Γιάννη Κρούσσο και λοιποί φίλοι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ, μιλάγατε για την ανάγκη "ίδρυσης" ενός "πανεπιστημίου" που θα διδάσκει Δημοκρατία! Γιατί, το λέω αυτό; Γιατί αν ρωτήσω τους "απέναντι" στις εξορύξεις και τους υπέρ, να μου δικαιολογήσουν τεκμηριωμένα τις θέσεις τους για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο,, κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα γνωρίζει, δεν θα έχει τεκμηριωμένη άποψη-θέση! Συνεπώς, δεν ΔΕΧΟΜΑΙ να σύρομαι δήθεν για το "καλό μου", σε πράξεις και ενέργειες που κατευθύνονται από "υπόγεια" κέντρα και εσείς πέφτετε στη παγίδα τους, ποδηγετώντας έναν ανημέρωτο Λαό σε Δημοψήφισμα, χωρίς το ΠΟΠΟΛΟ να γνωρίζει το αντικείμενο. Δημοκρατία χωρίς ΠΑΙΔΕΙΑ δεν υπάρχει αγαπητοί φίλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δημοκρατία είναι Σχολείο.
    Ένα δημοψήφισμα είναι διάλογος, ενημέρωση, έεκθεση απόψεων.
    Είναι μορφωτική διαδικασία.
    Κάποιοι θα μάθουν τι πρέπει να κάμουν στη ζωή τους και να μην υιοθετούν, άκριτα, απόψεις άλλων.
    Αν ακολουθούν το δεύτερο, ας πάνε και στο καζίνο.Πιο πολύ τύχη θα έχουν. Αν πληρώσουν την άγνοια, καιρός να μάθουν από τα παθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή