Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κεφαλονιά: λίγα έργα, μπόλικες υποσχέσεις


Χωλαίνουν οι εργασίες αποκατάστασης των τουριστικών υποδομών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αεροδρόμιο, όπου ακόμα και οι τουαλέτες θυμίζουν γιαπί, ο πύργος ελέγχου εξακολουθεί να φέρει ζημιές, ενώ οι κυλιόμενες σκάλες έχουν να λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο.

Του Δημήτρη Τερζή





Τον τουρισμό είχαν προτάξει αμέσως μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς οι υπουργοί της κυβέρνησης, παρ” όλα αυτά, όμως, τα έργα προς την αποκατάσταση της εύρυθμης εξυπηρέτησης των τουριστών μάλλον χωλαίνουν.

Χθες στο νησί βρέθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των έργων στο λιμάνι του Ληξουρίου, στο οδικό δίκτυο κ.λπ. Ομως, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού, Σπύρος Γαλιατσάτος, «ευτελίζεται ο ελληνικός λαός για 10 τετραγωνικά μέτρα ψευδοροφή και 5 μυστριές λάσπη, κυριολεκτικά».


Draught Grill & Beer House Beer garden · Bar & Grill

Ο λόγος για τις τουαλέτες του αεροδρομίου του νησιού, οι οποίες θυμίζουν γιαπί, παρά το γεγονός ότι προχθές σημειώθηκε η πρώτη άφιξη τσάρτερ της σεζόν με 138 τουρίστες από την Αγγλία. Να σημειωθεί πως ο πύργος ελέγχου εξακολουθεί να φέρει ζημιές από τον σεισμό, ενώ οι κυλιόμενες σκάλες του αεροδρομίου έχουν να λειτουργήσουν επίσης από εκείνη την περίοδο. Από εκεί και πέρα, σε εξέλιξη είναι τα έργα στο λιμάνι του Ληξουρίου και στόχος είναι, πριν αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος, να είναι έτοιμες τουλάχιστον οι 2 από τις 4 ράμπες υποδοχής των πλοίων, ενώ για τις υπόλοιπες υπάρχει προγραμματισμός να ολοκληρωθούν με το πέρας της θερινής περιόδου.

Οσον αφορά τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, παρά τις συνεχιζόμενες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως οι επαγγελματίες του νησιού θα τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου για δεύτερη φορά μέσα σ” ένα μήνα διαμαρτύρεται, γιατί δεν έχει γίνει το παραμικρό για τη στοιχειώδη στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η τελευταία συνάντησή μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Σκορδά, κανένα αποτέλεσμα δεν είχε. Καλείται ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ. Μιχαλάτος για δεύτερη φορά να ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και εργασίας, παρουσία αυτήν τη φορά της κ. βουλευτού του νησιού μας και εκπροσώπου του δήμου, για να αναλάβουν πλέον ο καθένας τις ευθύνες τους».

Αυτοψίες

Από τους συνολικούς ελέγχους που έγιναν στο νησί από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων μετά τους δύο καταστρεπτικούς σεισμούς, το αποτέλεσμα ήταν: 1.460 κτίρια χαρακτηρίστηκαν κατάλληλα για χρήση ή «πράσινα», 1.441 χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», δηλαδή δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πριν επισκευαστούν, και 178 κτίρια χαρακτηρίστηκαν κατεδαφιστέα.


http://www.efsyn.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου