Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Στους δρόμους θα αποδειχθεί ποιες είναι οι εφικτές και ειλικρινείς διευρύνσεις.....



    

Βάσει προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, θα φορολογήσουμε το μεγάλο κεφάλαιο που μας τα έχει κλέψει πολλαπλώς, θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία, θα μειώσουμε δραματικά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, θα κοινωνικοποιήσουμε τράπεζες και ΔΕΚΟ, θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο τμήμα του χρέους .
Όλα αυτά σημαίνουν και συνεπάγονται, λογικά, ότι θα συγκρουστούμε με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των ντόπιων αφεντάδων και το κατεστημένο της ΕΕ
 Ωραία. Υπάρχει περίπτωση σε ένα τέτοιο πρόγραμμα να βρούμε συμμάχους από τους ΑνΕλλ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, την καραμανλική ή ντορική δεξιά, τους αποθεωτές του νεοφιλελευθερισμού του ΣΕΒ και της ΕΕ, αυτού που χτύπησε αλύπητα τα προηγούμενα χρόνια όλα μας τα δικαιώματα, προ ή μετά κρίσης? Άντε και κάποιοι βουδούρηδες να πηδήξουν από το καράβι που βουλιάζει για να γαντζωθούν στην "κυβέρνηση του μέλλοντος", θα είναι "ειλικρινώς μετανοημένοι" ή απλά θα έρθουν για να εφαρμόσουν την ίδια απάνθρωπη-αντικοινωνική ατζέντα του "ρεαλισμού" των αγορών?
 Μάλλον το δεύτερο, γιατί η "αντιρεαλιστική" ανθρωπιά δεν φυτρώνει ξαφνικά. (Αν υπάρξουν ελάχιστες εξαιρέσεις, δε θα αναφερθούμε σε αυτές). Κι αν πηδήξουν κάποιοι από το καράβι για να έρθουν στο δικό μας, εμείς πρέπει να τους δεχτούμε, γιατί "πρεπει να κυβερνήσουμε άμεσα και δεν περισσεύει κανείς" ? Ή απλά τους ξεπλένουμε, γινόμαστε οι δούρειοι ίπποι τους και στέλνουμε λάθος μήνυμα στον κόσμο που θέλουμε -όπως λέμε- συνειδητοποιημένο και ξεσηκωμένο στο πλευρό μας? 
Για κανένα λόγο δεν πρεπει να εκπέμπουμε μηνύματα συμβιβασμού και στρογγυλεμάτων. Ούτε διευρύνσεις και "60-65%" πιάνουμε έτσι (βλέπε τα χάλια του ΚΚ Γαλλίας, την αποχή και την άνοδο ακροδεξιάς) ούτε τη μελλοντική κυβέρνησή μας θωρακίζουμε από την αντίδραση. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί που πρέπει να δουλεψουμε.Τα επίδικα είναι ζωής και θανάτου και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ διεθνής
 Γι αυτό είμαι κάθετος και δυσανεκτικός απέναντι σε λογικές όπως του σ. Ν.Βούτση, που έχει μιλήσει για "πολλούς Βουδούρηδες" , και που χθες στην Κοζάνη μίλησε για "διεργασίες που πρέπει να προκαλέσουμε σε όλα τα κόμματα πλην ΧΑ και σαμαρικής δεξιάς (???)".Σαφέστατα το μαζικό κίνημα θα επιδράσει και στα αστικά αποκόμματα. Στους δρόμους θα αποδειχθεί ποιες είναι οι εφικτές και ειλικρινείς διευρύνσεις.
Αλλά το να καθορίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από την από τα πάνω αναζήτηση συνομιλητών στο αντίπαλο ταξικό στρατόπεδο, ανεξάρτητα από το "από τα κάτω", είναι εγκληματικό λάθος.
Είναι η λογική του Μαδούρο στη Βενεζουέλα (συμμαχία με την καλή δεξιά για κοινωνική ειρήνη "περιθωριοποιώντας την κακή δεξιά"- υποχωρήσεις στον αντίστοιχο ΣΕΒ και εκπομπή μηνυμάτων "εθνικής ενότητας" που μπλοκάρουν το κίνημα των τσαβίστας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου